In vizita la castel... la ce varsta?
Care este varsta minima la care un copil poate aprecia o vizita la un castel, muzeu, etc.?
Sotul ar vrea sa luam copiii (8 si 6 1/2 ani) sa vada un castel din apropiere... castelul deosebit (construit prin 1890), gradinile imense, cu sere, cu parc, de fapt complexul se intinde pe o suprafata enorma (baiatul ma intreba daca "parcul" are leagane ...), eu una nu-i vad prea curand pe acolo...
Ce ziceti? Sa aiba macar 10 ani? Sau 40 ?
Take joy! (poze)
Raspunsuri
gaia.nevia spune:
Salut. Voi vreti sa mergeti la castel? Daca da, enjoy!
Noi am fost cu ai mei copii in vacanta in februarie pe la cetatile medievale din transilvania. Cel mic (1,5ani)in rucsac in spate, nu vorbim despre el, cel mare insa (3 ani acum in aprilie) isi aminteste numele catorva cetati vizitate. Si cand vede pozele pe calculator, ne spune, uite, aici e Viscri, Aici eram in Sighisoara.
S-a plimbat, catarat, uitat, bagat cu placere peste tot.
Pentru el a fost o plimbare, iar noi i-am explicat cat mai multe pe intelesul lui, si uite ca s-a prins cate ceva.
A fost si la muzeu/expozitie, inca de la 2 ani si jumatate. La motociclete, la Leonida, si acum duminica la dinozauri. (unde nu i-a prea placut pentru ca se miscau animaloaiele.
A fost si la cinematograf, si a reusit sa stea tot filmul pe scaun, chiar surprinzator.
In concluzie, parerea mea e ca ai tai copii se pot bucura din plin alaturi de voi, daca le prezentati lucrurile dintr-o perspectiva placuta. (noi avem o carte cu castele si blazoane, fi-miu e inebunit dupa ea).
A_Iulia spune:
Cred ca ar conta foarte mult pentru ei sa le spuneti dinainte istoria castelului, cine, ce, care, cum...toti copiii sunt fascinati de printi, printese, cavaleri, regi, mosteniri...
Alina spune:
ML,fiica-mea a primit cadou de 5 ani vizita la Schönbrunn,Viena.A vazut filmul Sissi,stia povestea si era pur si simplu fascinata de viata ei asa ca am planificat o vizita si a fost f bine.Am vizitat acolo tot ce se putea,toate incaperile si am luat aparat din acela care ii explica la ureche fiecare camera ce rol avea,tot,tot si i-a placut f tare,isi aminteste cu drag de excursia aceea.
Dupa aceea am mai fost si la noi in zona pe la castele si ii place mult,acum citeste singura si ne-a scapat de-o grija cu informatul,noi doar ii facem rost de material .
Vizita de neuitat sa aveti!
Mik spune:
ML, copii tai sunt mari. Go !
Noi am fost cu cea mica de 4 ani jumatate in Grecia (ceilalti aveau aproape 6 si 9) si i-am plimbat peste tot. Mi-a urcat papusica si pe Acropole fara nici un complex.
Acum (cea mica are 7) nu ne facem nici un complex : castel, ruine, parcuri nationale.
(eu sunt cea devenita alergica la gradini zoologice )
lavi02 spune:
Noi am vizitat castele in Slovenia cu fetele de 6 ani, respectiv 2 ani si 9 luni. Au fost foarte incantate amandoua! Ideea e sa le atragi atenti aasupra lucrurilor care le intereseaza.
Anka74 spune:
Go! Fara probleme! Cum bine zicea cineva , cu ceva explicatii inainte, sa stie copilul la ce sa se astepte! Sunt mari si sigur vizita la castel...Oau, cum suna!...va ramane o amintire frumoasa. Sa faceti poze, ii ajuta sa isi pastreze vii amintirile.
madau spune:
Fimea a fost la Peles anul acesta si a fost extrem de incantata, a mers 2.5 ore cat a durat turul fara sa se planga de nimic, a fost atenta, o mai ajutam si noi cu explicatii mai pe intelesul ei, dar per total i-a placut tare mult...mai ales ca era vorba de printi, printese...o nebunie
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
ML spune:
Multumesc, frumos descrieti!
Da, chiar am o carte despre castelul respectiv plina de fotografii si detalii, vad ca ii intereseaza, mai ales pe fata.
Mai greu e cu printii si printesele la americani .
La tzara americana (poze)
IOANA_MIRUNA spune:
Am dus-o pe cea mare la Paris.Avea 5 ani.Initial am zis ca o sa mergem doar la Disneyland, dar, daca am vazut-o f incantata de Catedrala Notre-Dame (i-am spus povestea Cocosatului...si a urcat pe jos toate scarile ca sa-i faca o vizita si a fost f nemultumita cand ... nu l-a gasit acasa...era plecat in concediu- )am dus-o si la Versailles . Acolo a fost fascinata, mai ales de camerele regilor.Abia am putut pleca de acolo. La Luvru insa.... s-a plictisit rau de tot . Ne-a intrebat candid: de ce am pierdut timpul la coada s-o vedem pe Monalisa? De ce toti oamenii se ingramadesc s-o vada pe dna aia care nici macar nu este frumoasa?
I-a mai placut la Domul invalizilor pe care l-a botezat "Domnul invalizilor" doar pentru ca i-am spus povesti despre Napoleon...
Cred ca depinde de cat de interesant i se prezinta unui copil un castel sau monument istoric. Daca pregatesti povesti captivante cu siguranta ca-si va aminti despre castel.