pasaport copil 5 ani

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Documentele necesare pt copii sub 14 ani:

- certificat de nastere in original
- buletin parinte
- chitanta taxa consulara (CEC sau Trezorerie) - 32 lei
- chitanta taxa pasaport simplu electronic - 234 lei (CEC)
- cerere (se completeaza la ghiseu)

Chitantele sa fie pe numele titularului de pasaport(adica al copilului)

Dureaza 14 zile calendaristice
Pasaportul este valabil 5 ani

Ghiseul pentru copii este in corpul C.

Program :
Luni, miercuri, joi: 8.30 - 17.30
Marti 8.30 - 18.30
Vineri 8:30 - 16:30

Peste tot se specifica "parinte" nu "parinti". De aceea m-am gandit ca nu trebuie sa-l car si pe sotzul acolo.
A fost cineva acum recent ca sa-mi spuna si mie ?

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Da, am fost eu sapt trecuta...trebuie sa mearga ambii parinti, sau in caz ca unul lipseste trebuie sa-i dea celuilalt o declaratie facuta la notar prin care sa-si dea acordul. Au notarii model.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

multumesc, madau !
Planific si eu sa mergem saptamana viitoare

Ingrid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Si eu multumesc, @ingridnen! Urmeaza sa-i fac baiatului in iunie si voiam sa stiu daca imi trebuie ceva mai special. M-ai scutit de un drum si de o grija

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

Documentele necesare pt copii sub 14 ani:

- certificat de nastere in original
- buletin parinte
- chitanta taxa consulara (CEC sau Trezorerie) - 32 lei
- chitanta taxa pasaport simplu electronic - 234 lei (CEC)
- cerere (se completeaza la ghiseu)

Chitantele sa fie pe numele titularului de pasaport(adica al copilului)

Dureaza 14 zile calendaristice
Pasaportul este valabil 5 ani

Ghiseul pentru copii este in corpul C.

Program :
Luni, miercuri, joi: 8.30 - 17.30
Marti 8.30 - 18.30
Vineri 8:30 - 16:30

Peste tot se specifica "parinte" nu "parinti". De aceea m-am gandit ca nu trebuie sa-l car si pe sotzul acolo.
A fost cineva acum recent ca sa-mi spuna si mie ?

Ingrid si Cristi 7 ani

Pentru copiii cu varsta sub 6 ani pasaportul este valabil 3 ani.
http://www.prefecturabucuresti.ro/paapoarte.html

Mergi la inceput

Inca o observatie importanta...imbracati copilul cu ceva de culoare inchisa, nu alb, nu bleu, bej sau culori deschise pt ca nu iese poza ca lumea. Cand am fost eu cu Miruna am avut geaca de blugi la noi si a fost "bataie" pe ea, am imprumutat-o la vreo 5-6 copilasi

www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Am fost si noi saptamana trecuta la Iorga, sa le facem pasapoarte celor mici, ca expirau, si a mers foarte repede si elegant. Nu a trebuit sa dam nici o copie dupa nici un act, desi venisem pregatiti cu dosarele, nu a trebuit sa completam nici o cerere, doar am dat certificatele de nastere in original, CI in original, chitantele, au facut poza copiilor, a scos o hartie cu datele si poza la imprimanta, am semnat ambii parinti si gata. Chiar am fost placut surprinsa cat de repede a mers.

Mergi la inceput

Pentru ca e foarte dificil pentru sotul sa ajunga la pasapoarte (lucreaza in afara Bucurestiului, are un program infernal, deplasari dese etc) l-am trimis azi la notariat sa-mi faca mie imputernicire...ma rog acele acte
Mi-am pus mainile in cap cand a venit, la costat 110 RON (adica un milion si o stua lei vechi)

Marti vreau sa merg si eu cu Cristi la Iorga, sper sa nu avem parte de cozi prea mari

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Noi am stat 2 ore si jumatate la coada, desi la ora 9 eram acolo, am prins un balamuc de nedescris. Vad ca Roxie spune ca a mers repede. Prietena mea a fost joi si a stat 3 ore. Deci e dupa noroc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Vad ca se vorbeste despre pasapoarte, am si eu o problema:
Pasaportul pe care am copiii trecuti expira pe 28 iulie. Vom pleca in Bulgaria pe 1 iulie si ne vom intoarce pe 11 iulie. Am trimis mailuri la Directia pasapoarte si la Politia de frontiera, ambele mi-au raspuns ca pot iesi din tara pana la data expirarii, ca nu mai e treaba cu cele 6 luni valabilitate cand iesi, asta de cand am intrat in UE, si doar ptr tarile membre UE.
Apoi...am scris si la MAE, si...surpriza, mi-au scris ca nu pot iesi daca n-am minim 6 luni valabilitate la data iesirii.

Uitati si voi raspunsurile lor:
de la Directia pasapoarte:

"Urmare solicitarii dumneavoastra, adresata institutiei noastre prin intermediul postei electronice, va informam faptul ca, pasaportul poate fi utilizat pâna la data expirarii înscrisa în pagina informatizata, cu precizarea ca în prezent nu exista reglementari interne care sa impuna o valabilitate minima a documentului de calatorie (de exemplu 6 luni pâna la expirare).

Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute, în masura în care statul de destinatie impune o valabilitate mai mare a documentului de calatorie, calculata de la momentul intrarii pe teritoriul acestuia, va trebui sa solicitati informatiile necesare de la misiunea diplomatica sau oficiul consular al statului respectiv la Bucuresti.

Totodata va recomandam consultarea site-ul Politiei de Frontiera Romaâna la adresa de internet www.politiadefrontiera.ro pentru a obtine date suplimentare privind conditiile de calatorie în strainatate a cetatenilor români minori.

Cu stima, "

De la Politia de frontiera:

" Referitor la solicitarea dumneavoastra inregistrata in data de 5.02.2010, adresata Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in temeiul prevederilor Ordonantei de Urgenta nr.27/2002 privind activitatea de solutionare a petitiilor, aprobata prin Legea nr.233/2002, va comunicam urmatoarele:

Conform Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, modificata si completata, un pasaport este valabil pana la data de expirare inscriptionata in fila informatizata din acesta.

Va facem cunoscut si faptul ca, avand in vedere prevederile art. II al H.G. nr. 922/2009, mentiunile privind includerea minorilor in pasapoartele parintilor raman valabile si permit iesirea din tara a minorului in conditiile Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la expirarea valabilitatii acestora sau, dupa caz, pana la implinirea varstei de 14 ani.

Inainte de a efectua calatoria la care faceti referire, va recomandam sa contactati si reprezentanta diplomatica a Bulgariei, pentru a va informa daca sunt impuse conditii suplimentare ce trebuiesc indeplinite in acest sens.

Cu stima,"

Si...de la MAE:
Stimata doamna,

Urmare mesajului dumneavoastra din 4 februarie 2010 cu privire la conditiile de calatorie in Bulgaria, va facem cunoscute urmatoarele:
- începând cu 1 ianuarie 2007, cetatenii români pot calatori in cele doua state pe baza cartii de identitate valabile;
- trebuie facuta dovada mijloacelor de subzistenta în valoare de 100 euro/zi sau 50 euro în cazul existentei unui voucher;
- pot fi folosite cartile de credit;
- este necesara polita de asigurare pe toata perioada sederii sau cardul european de sanatate;
- nu trebuie sa platiti nimic la vama, însa trebuie declarate bunurile de valoare si valuta, peste 10.000 euro;
- în cazul deplasarii cu autoturismul este necesara cartea verde si o procura speciala autentificata de notar, în cazul în care conducatorul auto nu este proprietarul autoturismului;
- referitor la tranzitarea Bulgariei este necesara respectarea cu strictete a indicatoarelor rutiere, întrucât politia bulgara este foarte severa si aplica sanctiuni celor care încalca regulile de circulatie (amenzi si retinerea permiselor de conducere).
Referitor la deplasarea împreuna cu minorii, este necesar ca pasaportul în care sunt înscrisi acestia sa aiba valabilitatea de minim 6 luni.

Cu stima,"

Deci...intrebarea mea este: a fost cineva in situatia mea care sa fi iesit cu copilul din tara? Dupa cine sa ma iau?
Problema este ca ptr 3 copii ma costa - daca as face pasapoarte- aproape 800 ron, fiica mea cea mare anul viitor implineste 14 ani, deci nu va mai avea nevoie de pasaport ( in UE), as face numai celor 2 mai mici, anul viitor ( mai castig 1 an ).

Si am uitat sa scriu: am sunat si la Consulatul Bulgariei, dupa ce m-au intrebat ce nationalitate am mi-au spus ca daca "ai mei" ma lasa sa ies din tara, "ai lor" n-au nimic impotriva. Deci......ce sa fac?

Mergi la inceput