Crestinismul si evolutia spirituala 9

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Iasmin ,revin,ca am uitat:nici bunicute nu e corect...gata,am terminat.

Acuma recunosc ca eu sint tare mironosita cu sensul 2(adica mai fandosita asa,daca o fi si acest sens).Recunosc.

Te pup si iarta-ma inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Katya, imi pare nespus de rau, dar de data asta chiar nu te inteleg!!!! Nu pot si gata, asa cum tu nu poti pricepe ca nu e deloc gresit in a arata varsta unui om. Si da, fara a fi malitioasa, de multe ori anumite persoane isi merita cu prisosinta apelativul cu varf si indesat. Acuma care-i treaba, nu mai imbatranim? Care e diferenta intre bunicuta si o femeie batrana? Ca una e vezi, draga, o doamna si cealalta e cea mai indragita de nepoti? Io personal prefer sa mi se spuna mie Bunicutza cand oi ajunge varsta aia, daca o ajung. Care e treaba cu duamna. Are trei creiere in cap? Hai, te rog, ca eu nu pricep care-i treaba cu asta, sa nu mergem la nesfarsit in jurul unui cuvant sau altul.
Ah, si sa nu ma faci sa spun ca sunt persoane care au imbatranit degeaba pe pamantul asta, n-au invatat ce e ala respect. Especially unele duamne. Parca v-am povestit eu de una din asta care in timpul Sfintei Liturghii nu putea draga sa se aseze n genunchi, eu eram deja in genunchi si si-a pus c.. pardon, partea dorsala pe capul meu??? Daca dadea si o basina aia eram, lesinam acolo. Da, aia e o baba, si nu mai zic si de care ca ma apuca toti nervii. Deci io zic s-o lasam moarta. ok?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

A, si poti sa nu ma pupi, ca eu am de gand sa ma fac o baba si o bunica nu o duamna batrana

Mergi la inceput

Draga Iasmin ,pai eu n-am absolut nimic cu virsta omului,tocmai de aceea ma revolt:batrinetea trebuie tratata la fel de frumos ca tineretea sau copilaria.Si singura spui ca unele persoane isi merita apelativul de baba,de unde concluzia ca termenul e peiorativ si punitiv si tb folosit intocmai.Tocmai de aceea e preferabil ca persoana sa fie tratata pt ce a spus/facut si nu pt ca e batrina.

Despre termenul de duamna habar n-am de unde vine si ce inseamna,cred ca e un termen inventat aici,pe DC,evident ca la fel de neacceptat pt mine,eu nu-l recunosc,banuiesc ca desemneaza o "falsa doamna"...
Eu nu aplic termenul de doamna unei persoane care are creiere mai multe sau alte capacitati,ci oricarei femei de la o anumita virsta incolo sau de la casatorie incolo.Ca esti universitara sau femeie de serviciu,esti oricum doamna cutare,nu?

Da,o lasam moarta,probabil ca v-am calcat pe nervi,dar,fiind la un subiect de crestinism,cu Dumnezeu Cuvintul...consider ca am discutat tot despre o evolutie...cuvintele sint ff importante,orice ati zice.

Sa ma iertati cu toate si Iasmin in special,va pup!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Draga Iasmin ...consider ca am discutat tot despre o evolutie...

Iar imi da cu virgula, tocmai ca asa cum ai zis, cuvintele sunt importante. Uite, am sa iti trimit un anumit text care intamplator l-am scris azi, fara nici o treaba cu discutia asta. Acolo ai sa vezi cate ceva despre ce cred eu (si aici nu pot afisa asa un text din motive de lume multa). Iti trimit pe email, e mai safe asa.
Eu personal am avut in privinta asta o alta crestere, stii? Mama spunea ''bunicutzo'' femeilor batrane si nu era deloc disrespectfull. Chestia e si in educatia pe care am primit-o acasa.
Dar sa iti trimit e-mailul si na, iarta-ma.
Suntem crestine, orice s-ar zice. (pentru mine cuvantul ''bunica'' este unul sfant)
Deci Doamne ajuta si iarasi zic: Iarta-ma!

Mergi la inceput

Draga Iasmin,am mai intrat o data sa-ti spun ca iesim in parc si,gindindu-ma ca la tine e deja seara,am vrut sa-ti aduc aminte ca apune soarele si nu tb sa apuna peste minia noastra,deci eu te imbratisez si-am sa citesc mailul mai tirziu.

(Sigur ca nu neg ca am primit o anume educatie cu totii,atiu ca la noi asa e mentalitatea,dar putem sa ne debarasam de ce nu e bun,imp e sa vedem acolo unde nu e bine,te imbratisez!)
(si mai vb noi la batrinete daca ti-o placea sa-ti zica cineva d-na X,poftiti,sau bunicuto,pofteste..)..

O seara si-o noapte buna!La noi a rasarit un soare asa vesel acum citeva ore,o sa profitam de el,sa ne citim sanatoase!

Mergi la inceput

Da, da, da, da, de o mie de ori da: sa-mi zica Bunicutzo. E visul meu, Abia astept vremea aia
Io is innebunita sa fiu bunica
Ei, baba, mai putin, dar bunica daaaaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hahahah, pai mama isi zice singura " bunicuta", " babuta" ( cand ii spun ca se imbraca ca o baba- no acum sariti pe mine, dar eu o tund, eu o coafez, eu ii spun mereu sa se simta mai tanara), si ea imi raspunde " pai asta sunt, o babuta" la care eu fac urat cand aud.

Insa, inteleg si punctul de vedere al lui Iasmin.
Cand mica fiind, in mijloc de transport, m-a luat o " duamna" si m-a aruncat de pe scaun sa stea ea jos, sorry pt mine acea fiinta este in cel mai bun caz baba, si nici pana acum nu am uitat.
In schimb, ma adresez si femeilor de servici de la gradinita lui fii-miu cu " doamna" X.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Iasmine , am eu tolba plina de povesti, vreme putina si vorba lui a"meu, atentie la gura mare .

in legatura cu batrinii, si batrinetea,
cit a fost bolnav tata, cu oricine vorbeam, printre primele intrebari erau: citi ani are? a, 78, pai a trait totusi o viata frumoasa; la spital < pai ce mai vreti, are 78 de ani>; imi venea asa, sa urlu, sa le explic ca si daca ar fi avut 1000 el tot mai dorea sa respire aerul nostru, si eu tot mai aveam nevoie de tatal meu; de atunci nu imi mai vine sa intreb pe nimeni citi ani a avut, citi ani are; altfel mamei tocmai ce-i spusesei la telefon <babe ca tine circula destule pe avion spre Canada, numai tu nu vrei >, dar cred ca tonul pina la urma transforma orice cuvint in friendly sau ugly, depinde de context.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Pai da', asta asa-i. dar stii tu cum e Ana, la fiecare un anumit cuvant are un ecou in suflet, bun sau rau. Si vrajmasul caruia nu-i place prietenia si dragostea oamenilor a stiut unde si cum sa puna paie pe foc. Si acuma rade de nu mai poate de tulburarea mea si a Katyei. Ei acuma eu m-am linistit, ca am priceput de unde vine ispita (Crinuta sa traiasca, ea mi-a atras atentia in timp ce scoteam eu flacari pe nari, ca nu e nici de la mine nici de la Katya, e de la vrajmas si e doar o ispita). Iata ca am cazut in plasa si m-am tulburat. Si stiu de ce, vezi tu, bunica mea este si va ramane pentru mine cea mai curata si mai sfanta fiinta pe care am cunoscut-o vreodata. Ea m-a iubit asa cum nimeni pe pamant nu a reusit sa ma iubeasca, nici macar mama, am fost inima bunicii si aerul ei. Dumnezeu sa o aseze in Rai cu sfintii, draga de ea. Poate de aceea pentru mine acel cuvant are alta valenta, poate de aceea am sarit eu de fund in sus ca o netoata la cuvintele Katyei. Pana la urma ce-a zis fata.. Nimic de rau. Ei, noi sa fim sanatoase, ca nici in viata mea si nici in viata ei nu a fost prima ispita. Ce sa-i facem, asa e la crestini.

Mergi la inceput