Crestinismul si evolutia spirituala 9

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Icoana Maicii DOmnului de la Guadalupe- Patroana copiilor nenascuti.

http://www.bru.ro/cluj-gherla/copie-icoana-guadalupe-cluj-2007/

http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=132&Itemid=38

http://www.profamilia.ro/maria.asp?aparitii=5

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Crinuta, mama da' ce harnicutza esti azi. Multumim de link-uri. Ce-ti face printul? Iarasi tort pentru un plush?
Abia astept sa va vad , numar zilele.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Pai nu sunt, ca scanam ceva la oc ca m-am pricopsit cu un virus.
Vreau sa ies cu printul inimii mele in parc.
Stiti cum imi spune el mai nou? "Iubirea iubirilor" :)

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

HRISTOS A INVIAT! (BUCURIA MEA)

Iubitele mele dragi, multa bucurie a pogorat astazi in sufletul meu citind pilda samarinencii (care la noi se citeste astazi in cadrul Sfintei Liturghii www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=4" target="_blank">asa). Ma uitam cum a intrat Bunul Hristos in pamant "spurcat" si cu cata bunatate si dragoste a privit El la femeia samarineanca, nu a nesocotit-o ci a ridicat-o pana la El.
Iar femeia samarineanca, precum ceilalti de care ne vorbesc Sfintele Evanghelii, numai decat a vazut in Iisus Hristosul pe care ei il asteptau. Numai cat Ii vedeau chipul si imediat se luminau, Duhul Sfant ii lumina si intelegeau. Nu se aminteste de nimeni care sa-L fi cunoscut pe Hristos si sa fi mintit apoi (afara de Iuda), toti oamenii simpli indata ce-L cunosteau sufereau o transformare sufleteasca.
Ma uit cat de Bun e Dumnezeu cu noi- iata cum a luminat-o El pe femeia aceea simpla. Iubitele mele, nu cred ca este o intamplare. Eu cred ca prin pilde ca aceasta, Hristos a ridicat femeia de la statutul de servitoare, de apendix al barbatului intr-o fiinta care merita respect. Fireste ca prima este Maica Domnului cu care s-a facut taina cea mare a nasterii Sale. Dar eu vorbesc de femei pacatoase. Cu cata blandete le vorbeste Hristos, cum se apleaca El cu dragoste asupra lor. Si asta imi da o bucurie de nedescris. Imi da speranta mie, celei pacatoase, ma face sa sper in lumina Sa vesnica.

Pentur cine va vrea, poate citi si doua predici frumoase www.predici.cnet.ro/arhive/1317/" target="_blank">aici si www.crestinortodox.ro/predici/predici-duminicile-peste/predica-duminica-samarinencii-118768.html" target="_blank">aici
(eh, mamabear, mi-a iesit, ce zici?)

Va pup pe toate si va doresc o duminica frumoasa, cu inima plina de bucuria pe care o simt eu acum in inima mea pacatoasa.

Mergi la inceput

Se spune ca doi copilasi in burta mamei vorbeau unul cu celalalt.

-Tu crezi in viata de dupa nastere?

- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.

- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?

- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura…

- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.

- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.

- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.

- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.

- Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?

- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.

- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!

- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!

Asa este si cu cei ce zic ca nu-L vad pe Dumnezeu si ca nu poate fi nimic dupa ce murim.

Mergi la inceput

A fost odata un barbat de neam egiptean, pe nume Seraption. De el nu s-a îngrijit niciodata, ci facea numai altora bine.

Odata, a aflat de un usuratic vestit din Alexandria, care-si pierdea sufletul, si s-a hotarat sa-l mantuiasca.

Prin mijlocirea unui pustnic batran, s-a vandut acestui usuratic pe douazeci de galbeni. A venit în casa lui si-l slujea cu credinta, atat pe el, cat si pe femeia lui. Si nu se hranea decat cu paine si cu apa. Prin bunatatea si blandetea lui, Seraption s-a facut iubit de stapani. Încet-încet, a început sa le vorbeasca despre Hristos si, dupa o vreme, toata casa mascariciului s-a încrestinat. Dupa ce s-a botezat mascariciul n-a mai facut lucruri urate. Într-una din zile, acesta i-a zis robului sau:

-Frate, hai sa te eliberam, pentru ca si tu ne-ai scos pe noi, toti, dintr-o urata robie!

Atunci el a raspuns:
-Fiindca Dumnezeu vi S-a facut cunoscut prin mine, va voi descoperi minunea voii Lui: eu sunt un pustnic slobod. Pot umbla unde voiesc. V-am cunoscut si mi-a fost mila de voi, pentru ca va petreceati viata în rautati. Nu aduceati nici o roada buna si folositoare. Atunci am zis pustnicului pe care-l stiti:,, Parinte, vinde-ma usuraticului acestuia, pentru ca Dumnezeu vrea sa-i mantuie sufletul!” Si m-a vandut. Acum, pentru ca Dumnezeu si-a împlinit voia, ma voi duce sa ajut si altora.”.

Dupa ce le-a grait astfel, le-a dat înapoi cei douazeci de galbeni cu care-l cumparasera.

Iar ei ziceau:
-Acestia au fost arvuna mantuirii noastre! Ia-i si da-i saracilor…

Însa el le-a raspuns:
-Sa-i dati voi celor lipsiti, pentru ca sunt ai vostri. Eu nu pot darui saracilor banii altora!

Si-a luat ziua buna si a plecat, cu toate ca-l rugau sa ramana la ei.
De acolo, s-a dus tocmai în Lacedemonia. Aici a aflat ca mai marele cetatii este eretic, împreuna cu toti ai lui, dar în rest este evlavios si cumsecade.
S-a vandut si acestuia ca sclav. În vreme de doi ani i-a scapat de ratacire si i-a adus din nou în sanul Bisericii.
Apoi i-a lasat si pe acestia si, umbland prin lume, facea bine cui putea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Hristos a inviat!

Mie imi place tare mult sa citesc poezii de Sf Ioan Iacob, asa ca va scriu si voua una. Sper sa va placa.

O, om!
de Sf. Ioan Iacob Hozevitul

O, om ce mari raspunderi ai
De tot ce faci pe lume,
De tot ce spui in scris sau grai,
De pilda ce la altii dai,
Caci ea mereu, spre iad, sau rai,
Pe multi o sa-i indrume.
Ce grija trebuie sa pui
In viata ta, in toata,
Caci gandul care-l scrii sau spui,
S-a dus, in veci nu-l mai aduni
Si vei culege roada lui,
Ori viu, ori mort, odata.
Ai spus o vorba, vorba ta,
Mergand din gura-n gura,
Va n-veseli sau va-ntista
Va curati sau va -ntina,
Rodind samanta pusa-n ea
De dragoste sau ura.
Scrii un cuvant: cuvantul scris,
Ramane-n urma drum deschis
Spre ocara sau slava.
Ai spus un cantec,
Versul tau, ramane dupa tine,
Indemn spre bine, sau spre rau,
Spre curatie , sau desfrau,
Lasand in inimi rodul sau,
De har sau de rusine.
Arati o cale, Calea ta
In urma ta nu piere,
E calea buna, sau e rea
Va prabusi, sau va-ntina,
Vor merge suflete pe ea,
La pace, sau durere.
Traiesti o viata, viata ta
E una, numai una
Oricum ar fi, tu nu uita,
Cum ti-o traiesti, vei castiga
Ori fericire pe vecie,
Ori chin pe totdeauna.
O, om ce mari raspunderi ai!
Tu vei pleca din lume,
Dar ce ai spus prin scris, sau grai,
Sau lasi, prin pilda care-o dai,
Pe, multi, pe multi, spre iad sau rai,
Mereu o sa-i indrume.
Daci nu uita : Fii credincios!
Cu grija si cu teama
Sa lasi in inimi luminos
Un semn, un gand, un drum frumos,
Caci pentru toate, 'nendoios,
Odata, vei da seama.

Amin

Mergi la inceput

Seara buna!

Subiectul asta s-a transformat, sau tinde sa se transforme incet incet in blogul meu personal Poate imi fac mana...
Astazi am fost la biserica (of course) si abia aproape de ea mi-am dat seama ca nu am batic. Asa am ajuns sa verific pe propria piele cam cum o fi in bisericile din Grecia. Am salutat ca intotdeauna si am avut surpriza ca femeile cu greu m-au recunoscut fara batic!!!! (Poate din cauza parului cret).

Mamabear, cam de vineri m-a apucat un chef de curatenie din ala monstruos. Mey, si asa m-a apucat si m-a tinut si sambata. Si aveam o neliniste ptr ca simteam ca ceva e in neregula, ca mi-am propus ceva, dar ce?? Nu-mi puteam aminti si pace, cu tot chinul meu. Mi-am amintit brusc astazi cand am venit de la Biserica. Nici macar in timpul Sfintei Liturghii nu mi-am amintit: vroiam sa merg sa ma spovedesc si sa ma impartasesc... Cum se poate sa fi uitat de tot??? Iar saptamana viitoare -sambata- o sa fiu pe drum, de la Bucuresti acasa. Ce sa va zic...Poate ca voi reusi peste doua saptamani sa imi amintesc. Ma intreb insa..cum oare??
Ei, asta e.
Va pup pe toate, noapte buna, oriunde sunteti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Bine v-am gasit!

frumoasa pilda cu Seraption!

Iasmino, dar cum ai uitat soro, nu ai pregatit si tu o listuta, nu ai consultat indreptarul?!

numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Seara buna!

Subiectul asta s-a transformat, sau tinde sa se transforme incet incet in blogul meu personal Poate imi fac mana...

well, poate ai misiune sa (ne) vorbesti, in timp ce altii au sa asculte. data viitoare se poate intoarce roata, nu?

Mergi la inceput