Crestinismul si evolutia spirituala 9

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Crinuta, multumesc ptr linkuri, m-am lamurit.
Ce sa spun, in primul rand eu nu am stiut care este rugaciunea (rozariul) clasica, si deci, de cand l-am inceput, am facut doar rozariul Divinei Indurari.
De cand am nascut, l-am facut mai rar...ti-am spus, pic seara ca de pe front:(...
Nu am stiut de mistere...ieri mi-am cumparat un nou rozariu(kevin mi l-a rupt pe cel vechi) si o carticica cu misterele...

Iasmin, chiar ma intrebam la ce servesc bratarile ce le poarta calugarii...deci e un fel de rozariu, in esenta e acelasi lucru..
frumoase predici, am citit aseara

Ma pregatesc sa merg si eu la biserica, imi iau pipoquinha(Luana) in brate si mergem sa ascultam predica:)

Oare kariguld, ce o face?trebuie ca a avut o duminica super

cu drag, pe curand:)

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

HRISTOS A INVIAT!

Dorothee, ce faci, mama, cum mai e? Nik nu zici de tine
Mey, nu e vorba de listuta. Listuta (la mine!) merge cand a tracut multa vreme si nu stii ce ai mai facut, te uiti in indreptarul ptr spovedanie sa iti mai amintesti si sa nu uiti ceva. Dar cum la mine in intervalul asta eu am facut mai mult pe cele de-acum consacrate -a mele- ..ce sa zic. Si noaptea daca m-ar trezi cred ca as spune destule...Acuma patimile fiercare si le cunoaste, eu una vorbesc mult si fara rost, ma pierd in conversatii absolut inutile si sterile, iar de acolo...Ah, si mandria...mandria asta, ca cine's io, dom'le Rad eu da' nu prea este rasul meu.

Conchita, hehe, sunt de rand la vorbitor. Nu m-ar deranja sa fac misiune daca as fi in stare sa o fac. Dar stii tu cum e cu orbul care conduce schiopul. Ce pretentii de misiune sa am io de vreme ce sunt cu totul pierduta in pacatele mele. Mi-as dori sa ma pot ruga tot atat de mult cat timp petrec pe DC. Ehe..as fi departe. Poate va mai smintesc si pe voi cu unele fraze (ma enerveaza ca de multe ori internetul-desi e un mijloc de comunicare- este incomplet. Apar ele disensiuni cand vorbesc oamenii unul langa altul, apoi aici....Tu cum mai stai cu sanatatea?

Nikole eeeeeeeeeee, frumos, frumos de tot. La biserica cu puii... cat ma bucur. Bravo, frumoasa atitudine.

Da, da, si eu ma intreb ce face Kari. O fi ajuns cu bine? S-o fi distrand? O fi facut poze? Abia o astept.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Mamabear, intrebare: daca cineva are duhovnicul in alta parte, merge si se spovedeste si ii da duhovnicul dezlegare sa se impartaseasca, acest om se poate impartasi in orice biserica? Poate preotul paroh al locului sa refuze sa ii acorde Sfanta Impartasanie?
Am vazut la Pasti un mare sir de oameni la impartasit. Si parintele tot ii intreba ceva. Pe cei pe care ii stia ii impartasea, pe ceilalti pe care eu nu i-am vazut la biserica nu ii impartasea. O fi fost alt motiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Adevarat a inviat!

Dragele mele, sper ca sunteti bine toate si intr-o dispozitie mai buna ca a mea. Eu am plans deja o tura, ca a plecat sotiorul meu sa duca scolareii si apoi a plecat sa mai ia vreo 3-4 persoane si merg spre Bacau , la aeroport -- dupa-amiaza va fi la Roma. Of, of , sunt asa de mataita, dar abia astept sa fie lunea viitoare, asa pe la vreo 10 jumate seara, cand, cu ajutorul Bunului Dumnezeu si a Maicii Sale, ar trebui sa fie din nou acasa. Ma bucur tare mult pt el, ca ajunge la Bari, la moastele Sfantului Nicolae (la care are mare evlavie), dar nu pot sa nu cand stiu ca nu va fi langa mine o saptamana.
Crinuta, daca as fi in locul tau, cred ca as inebuni. Sincer, nu stiu cum rezisti, dar eu ma topesc pe picioare pt o saptamana, numai Bunul Dumnezeu ma tine sa nu o iau razna.

Iasmin, iubita mea, dar la Cuvioasa se face liturghie zilnic. Daca mergi la spovedit miercuri (de exemplu), te poti impartasi joi, ca sa pleci la drum de pe alta pozitie. Eu in locul tau, nu as ezita nici o clipa si as pleca la drum impartasita (asa cum si fac, de fapt) ; ca altfel merg toate, si mai sunt si investigatiile alea.

Va pup si va imbratisez pe toate!

Mergi la inceput

Pey io stiu ca se face, dar nu ma pot apropia de Sfanta Impartasanie.
Vreau si eu sa ma duc inainte de a pleca la drum sa iau binecuvantare de la parintele duhovnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Adevarat a inviat! Buna dimineata!

Ia sa zic si despre mine: luna viitoare termin CCC - conced crestere copil si firma angajatoare nu mai exista, a incetat activit. treb sa ma angajez pt cca 4 luni, gravida fiind. am gasit ceva contabilitate de acasa, nu-i inca sigur.
in rest, am multe de facut pe acasa (mai mult eu sunt cu fetita) si mereu de recuperat: curatenie, etc. si mai cred ca nu prea scriu pt ca...nu prea am mai evoluat in ultimul timp spiritual, crestineste. ieri, de ex, am simtit ca treb sa scriu la sub conchitei, sau numai conchitei pm, dar am renuntat. nu va mai spun de dorul meu de duca, de plimbarile mele lungi in natura care inca nu s-au concretizat..., mereu ma intrerupe ceva, cineva, treb sa ies.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mamabear, cu siguranta ca Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce, si cu siguranta ca pt fiecare dintre noi are un plan.
Eu vad viata altfel, cu alti ochi.
Nu e usor, dar putini au iubire ca a noastra care rezista oricarui atac. Cata vreme am confirmarea ca e vointa lui Dumnezeu, si o am, stau linistita.
Sa stii ca inainte de Rayan eram ca tine, dupa, s-au schimbat putin lucrurile.

Merci ca te gandesti la mine.

M-am impartasit ieri in timp ce cantam la orga, il anuntasem pe preot ca ma impartasesc, pt ca daca nu sunt spovedita nu ma impartasesc. Si preotul vine la mine sa ma impartaseasca in timp ce cant.
Era ostie cu vin.

Duminica trecuta, nu vroiam sa ma impartasesc pt ca aveam destule pacate nespovedite, si se uita preotul la mine lung la Impartasanie, cand se termina coada, eu tocmai terminasem piesa, ma gandeam ca poate vrea sa incepem urmatoarea piesa, cei din cor spuneau ca nu, ca gata, el tot se uita, si de fapt saracul ma intreba din ochi daca ma impartasesc sau nu, daca sa vina la mine cu Impartasania sau nu, iar eu ca toanta nu ma prindeam ce vroia si ma gandeam daca vrea sa mai improvizez cu piesa respectiva.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Iasmin, are dreptate Mamabear. La drum se pleaca spovedita si impartasita, dar aici in Bucuresti gasesti multe Biserici la o adica, deci daca nu apuci acolo, te impartasesti aici. E una ortodoxa aproape de mine, o vad cin autobuz, dar nu stiu ce program are.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Mamabear, sper sa ajung si eu la Roma, vreau sa vad Vaticanul si sa ajung la mormantul Sf. Padre Pio.
Am fost in Italia in mai multe locuri, inclusiv la Padova, dar daca reusesc sa vad Vaticanul si San Giovanni Rotondo unde e ingropat Padre Pio, voi fi fericita.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Crinuta, ai sarit randul ala in care tocmai ziceam ca nu ma pot impartasi. (semaforu rosu, vampirii, zi cum vrei).
Dar binecuvantare pot lua.

Mergi la inceput