Cum scad febra?

Cum scad febra? | Autor: yashy

Link direct la acest mesaj

Bebele meu de 1 an si 2 luni are de ieri temperatura mare, 39-40 in continuu...
Nu ii pot administra nici un medicament de scadere a febrei, ii sunt interzise din cauza a 2 convulsii febrile care le-a facut in martie. As vrea metode babesti... azi-noapte l-am tinut cu gheata in prosop pus la sub brat, care le tot impingea si le dadea deoparte... Sosete cu otet incerc acum sa-i pun... cu toate ca nu sta nici 10 secunde cu ele in picioare... Va rog alte metode... presimt ca ma asteapta o alta noapte alba...
Pentru a preveni convulsiile i-am pus supozitoare pe baza de diazepam, deci pt moment nu e caz de convulsii... sper!! Doar ca stiu ca nu e bine deloc pt organism sa stea cu febra atat de mare, atat de mult timp...

Va rog din suflet! Astept cat de multe sugestii, va multumesc!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui yashy

Bebele meu de 1 an si 2 luni are de ieri temperatura mare, 39-40 in continuu...
Nu ii pot administra nici un medicament de scadere a febrei, ii sunt interzise din cauza a 2 convulsii febrile care le-a facut in martie. As vrea metode babesti... azi-noapte l-am tinut cu gheata in prosop pus la sub brat, care le tot impingea si le dadea deoparte... Sosete cu otet incerc acum sa-i pun... cu toate ca nu sta nici 10 secunde cu ele in picioare... Va rog alte metode... presimt ca ma asteapta o alta noapte alba...
Pentru a preveni convulsiile i-am pus supozitoare pe baza de diazepam, deci pt moment nu e caz de convulsii... sper!! Doar ca stiu ca nu e bine deloc pt organism sa stea cu febra atat de mare, atat de mult timp...

Va rog din suflet! Astept cat de multe sugestii, va multumesc!!

Adina
Luka(15 mai 2002)
Luis (5 februarie 2009)
obraznicaturile lu' mami

Pus in cada in apa caldutza pe care o racesti usor la 35-36 de grade. Sau uzi un cearsaf in apa la temperatura camerei, il dezbraci si il invelesti in cearsaf. Cartofi rasi , pusi intr-un prosopel subtire si pus pe frunte.
Medicamentos: nurofen, paracetamol, algoocalmin, novocalmin.
Medicul ce spune?

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Eu eram de mult la urgente... Nu-i mai pun e copilului gheata. Trebuie infasurat in carpe ude la temperatura camerei, schimbate cand se incalzesc. Si mai poti sa-i face baie in apa calaie. DAr, cum ti-am scris, eu eram de mult la spital. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Si eu tot metodele mai sus mentionate le siu: sosete cu otet, impachetari de la brau in jos, picauri de algocamin, supozitare cu paracetamol sau novocalmin. Da find asa micut m-as duce la pediatru. Nu as sta acasa.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

La medic, bineinteles ca am fost ieri cum l-am vazut ca are febra.
Mi-a dat antibiotice pt rosul din gat si mi-a urat succes in scaderea febrei cu gheata, cum am spus mai sus. Aici se recomanda gheata pusa in punga si acoperita cu prosop... de la doctor citire...
Acum are 39,7. Il tin la san, i-am pus sosete cu otet.

Va multumesc ff mult pt raspuns!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui yashy

La medic, bineinteles ca am fost ieri cum l-am vazut ca are febra.
Mi-a dat antibiotice pt rosul din gat si mi-a urat succes in scaderea febrei cu gheata, cum am spus mai sus. Aici se recomanda gheata pusa in punga si acoperita cu prosop... de la doctor citire...
Acum are 39,7. Il tin la san, i-am pus sosete cu otet.

Va multumesc ff mult pt raspuns!!

Adina
Luka(15 mai 2002)
Luis (5 februarie 2009)
obraznicaturile lu' mami

Pune-i si comprese cu apa la temperatura camerei pe frunte.

Bazar umanitar DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Uite ce am gasitpe net. Nu stiu in ce masura se poate aplica unui copl asamicut dar totusi poti incerca " Febra - Reteta din muntii Apuseni: sosete cu ceapa. Se taie trei-patru cepe mijlocii, foarte marunt, apoi se baga in niste sosete de lana si se incalta inainte de a merge la culcare. Deasupra, se mai pune o pereche de sosete, tot de lana, si se doarme cu ele pana dimineata. Picioarele raman calde pana ce febra scade, iar cu doua perechi de ciorapi mirosul de ceapa nu se va simti, cau cel putin nu asa de tare!"

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Adina, metoda baii cu apa mai recisoara e foarte buna. asa l-am scazut si pe Patrick de la aproape 42! succes mult!

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Multumesc foarte mult!!
Acum s-a trezit si purced la baita. Are 39,3.
Imi pare bine ca am sc aici!!

Mergi la inceput

Sanatate multa!

Bazar umanitar DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Pediatra mi-a zis sa-i pun prosoape ude la incheieturi,sub brat,inghinal...Antitermice la 4 ore,daca ai novocalmin,pune-i macar seara.
Multa sanatate!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Ingerasi mici,mami,tati si Bea nu va vor uita niciodata

MTHFR C677T heterozigot, 2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s

Mergi la inceput