Transport medicamente in avion
Buna,
Am o intrebare la voi. In luna mai voi pleca in Anglia, in vacanta. Eu sunt polialergica, iar luna mai este cea mai rea pentru mine, asadar trebuie sa am la mine toate medicamentele contra alergiilor (spray nazal, pastilutele si inhalantul). Problema mea este ca trebuie sa le am cu mine in avion si nu in bagajele de cala. Va rog sa ma indrumati si pe mine cum trebuie sa procedez pentru a nu avea probleme cu transportul lor.
Multumesc mult,
Raspunsuri
LauraNicole spune:
Buna!Pastile poti avea in bagajul de mana dar nu flacoane de lichid deja deschise .Eu sunt astmatica si mereu trebuie sa plec cu plasuta de medicamente dupa mine si am putut lua pastile dar flaconasul cu lichid pentru nas mi-a fost oprit la aeroport .Si sa ai la tine o copie dupa un act medical,ceva care sa dovedeasca ce spui pentru orice eventualitate .
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
adelyna spune:
LauraNicole ai avut prescription cu tine ?
Sau de la farmacie iti aplica o eticheta cu toate datele si sunt si alea valabile.
Eu ies mereu cu medicatia fetitei(care cuprinde cateva sticlute )la bagajul de mana si verifica doar etichetele date de farmacie.Nu am avut niciodata probleme .
Pupic si sper sa nu mai ai probleme.
Magda30, daca ai reteta de la medic si spui ca este necesar sa ai medicamentele cu tine nu cred ca vei avea probleme.
Vacanta placuta!
Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani
LauraNicole spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adelyna LauraNicole ai avut prescription cu tine ? Sau de la farmacie iti aplica o eticheta cu toate datele si sunt si alea valabile. Eu ies mereu cu medicatia fetitei(care cuprinde cateva sticlute )la bagajul de mana si verifica doar etichetele date de farmacie.Nu am avut niciodata probleme . Pupic si sper sa nu mai ai probleme. Magda30, daca ai reteta de la medic si spui ca este necesar sa ai medicamentele cu tine nu cred ca vei avea probleme. Vacanta placuta! Adelyna,in Romania nu scrie pe cutii sau flacoane pentru cine sunt medicamentele asa cum scrie la noi aici si mi-a trebuit ceva de la medic sau copie dupa reteta dar cand plec din Anglia ce scrie pe alea de la farmacie e de ajuns .De atunci ,daca am nevoie de medicament lichid,incerc sa-l ridic de la farmacie inainte sa plec ca sa fiu sigura ca plec cu el sigilat si n-am mai avut probleme .Am avut si plicuri de Rezolve extra (pentru migrenele mele) si alte chestii de genul asta si am fost ok . Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007) Noemi 2 ani |
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
viviana spune:
Specific restrictions on liquids
Restrictions on the quantities of liquids, gels or pastes are:
they must be held in individual containers not exceeding 100ml
the containers must be carried in a separate, clear-plastic, zip-top or re-sealable bag
the bag must not exceed 20cm x 20cm (8ins x 8ins) in dimensions
the bag must not exceed one litre (1.75 pints) capacity
the bag must be completely closed
the items must fit comfortably in the bag
the bag must be x-ray screened separately from other hand baggage at airport security points.
You can purchase duty-free liquids at the airport or on board if your journey is wholly within the EU.
For other journeys and destinations, you should refer to the specific country restrictions.
We advise you not to purchase liquid items in duty-free shops until you reach an EU airport.
The following list covers all those items that are forbidden to be carried anywhere on British Airways flights:
Disabling devices - mace, pepper spray, etc.
Security-type attaché cases containing dangerous goods - pyrotechnic devices, etc.
Strike anywhere matches
Flammable gas cylinders
Flammable liquids - paint, petrol, lighter refills, solvents, varnish, etc.
Flammable solids - firelighters, etc.
Substances liable to spontaneous combustion
Substances that emit flammable gases in contact with water
Oxidising materials - paint stripper, etc.
Organic peroxides - bleach, etc.
Toxic substances - weedkiller, insecticides, etc.
Restricted items requiring notification to British Airways
The following list covers the items that may be carried on flights with British Airways but require the airline's approval prior to flying and where quantities or regulation of the items are restricted:
Explosives – ammunition
Camping stoves and fuel containers
Solid carbon dioxide (dry ice)
Heat-producing articles – underwater torches, soldering irons, etc.
Mercury-filled items - barometers, thermometers, etc.
Avalanche rescue pack
Chemical agent monitoring equipment
Insulated packages containing refrigerated liquid nitrogen
Non-flammable gas cylinder – as part of a life-jacket
Oxygen and other small cylinders for medical use
Mobility aids– wheelchairs, powered devices with either non-spillable or spillable batteries
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
magda30 spune:
Multumesc mult pentru mesaje.
Voi cere de la medic si reteta care sa dovedeasca faptul ca e posibil sa am nevoie de ele, si voi vedea in functie de cat de bine "respir" zilele premergatoare plecarii, daca iau inhalantul si spray-ul nazal cu mine in bagajul de mana, sau il bag in cala.
Mai am o intrebare care poate vi se pare... prosteasca
: de unde Doamne iarta-ma iau pungi care se inchid ermetic? Ti se dau in aeroport daca ceri? Si daca da... unde trebuie sa cer
? Ultimele dati cand am plecat, am avut medicamentele (doar pastilele) in bagajul de mana, restul in cala, darrrrr... nu era luna mai.
Sper sa am o vacanta placuta
dat fiind norul de cenusa...
Multumesc mult inca o data
jenn spune:
Pungi de congelator,transparente care se inchid prin apasare-zipblock,gasesti la orice supermarket.
magda30 spune:
Multumesc Jenn
.
Uneori am mintea cam imbarligata
, ma gandeam ca cine stie ce mare filosofie de pungi ultraspeciale trebuie
.