Proces pt calomnie ?
Se mai intenteaza astazi proces pt calomnie?
Pe scurt : Am locuit pana acum aproape 2 ani cu chirie, intr-un apartament cu 3 camere, in Bucuresti, a caror proprietari erau/sunt stabiliti in America, dar de a caror apartament se acupau parintii acestora, pensionari. Apartamentul era vechi, fara imbunatatiri. Intre timp noi am zugravit, am pus termopane si usa metalica, am schimbat canapelele, perdelele, etc.Totul din banii nostrii, fara a avea pretentia ca proprietarii sa contribuie cu ceva.
In August 2007, am avut surpriza sa ne anunte proprietarii ca vor sa vanda apartamentul, iar noi daca vrem sa-l cumparam bine, daca nu sa plecam in cel mai scurt timp posibil. Cum nu aveam banii stransi pt a cumpara in momentul ala, a trebuit sa plecam. Am avut noroc si am gasit repede de inchiriat si ne-am mutat, fara a lua nimic din ce am lasat acolo, si fara a cere banii pt imbunatatirile aduse apartamentului, crezand ca plecam in relatii de prietenie cu proprietarii.
Anul acesta soarta a facut sa ne remutam in acelas cartier, in blocul alaturat celui in care am stat. Aici incepe povestea. Am aflat ca, dupa plecarea noastra , proprietara a inceput sa spuna in stanga si-n dreapta, in tot cartierul , cum ca noi , furiosi ca ne-au data afara , i-am distrus mobila din casa, i-am manjit peretii cu mat. fecale ale bebelusului, ca i-am lasat dulapul plin de pampersi folositi, ca i-am ars prize, i-am stricat mobila, i-am murdarit geamuri, etc, etc.... Vecinii, cunoscandu-ne pe noi si stiind ca suntem oameni seriosi, nu au crezut-o, dar altii, pensioanari ca si proprietara au crezut, ba chiar au dat mai departe zvonul. Si asa am ajuns sa fim noi criticati si barfiti pe la colturi, sa nu n-i se mai raspunda la salut, sa-l planga pe copil de mila cum ca are niste parinti ca noi si ca il crestem in mediul povestit de proprietara.
In cazut asta, avand si cativa martori in favoarea noastra, putem face ceva , legal, impotriva fostilor proprietari, Ii putem da cumva in judecata pt calomnie ? Pe vremuri stiu ca se putea. Astazi mai exista proces pt calomnie? Nu vrem daune materiale, nu vrem banii pe care i-am investit, a fost greseala noastra si ne-o asumam, dar nu putem accepta asemenea minciuni.
Raspunsuri
CorinaDani spune:
cred ca ar fi o totala pierdere de timp, nervi si bani din partea voastra
cu atat mai mult cat, desi aveti martori, nu aveti "dovezi" in sprijinul vostru, mai exact poze sau imagini filmate, cu apartamentul asa cum arata exact in momentul in care ati plecat; probabil ca nici ei nu au acest fel de dovezi, sau, mai stii, or fi "regizat" chiar ei decorul in apartament si pe urma si-au chemat sustinatorii gura-casca, sa le demonstreze ce fel de chiriasi ati fost voi...
daca ai fi stiut ce fel de oameni sunt proprietarii, trebuia sa procedati mai ceva ca la hotel : proces-verbal de predare-primire, semnat de voi si ei, in care sa mentionati ca apartamentul a fost predat in buna stare, mobilat, fara distrugeri, etc.
si daca ii dai in judecata si castigi, crezi ca vei astupa "gura lumii" ? doar n-o sa pui la avizierul blocului lor sentinta in care tu ai castig de cauza ...
cred ca ai altceva mai bun de facut decat sa te "razboiesti" cu niste pensionari care nu au ce face si inventeaza...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
cllaudia spune:
Corina, asa este, probabil nu as rezolva nimic. Cel mult s-ar stabili ca femeia sufera de dementa senila, sau ceva de genul. Ca ceva sigur are din moment ce a putut sa debiteze astfel de lucruri. Proces de predare-primire nu am facut, noi plecand de acolo in bune relatii, necertandu-ne cu nimeni si incheind toate socotelile financiare cu ei. Sotul ii considera ca si parintii lui, el fiind cetatean strain si avand parintii departe. Cine s-ar fi gandit ca se poate ajunge aici.... Daca as fi stiut nu as fi revinit in acest cartier, si poate nu as fi aflat niciodata de aceasta nedreptate , si poate proprietarii si-ar fi primit pedeapsa intr-o buna zi, de la D-zeu....
gabriella1 spune:
calomnia nu mai este pedepsita penal.Mergi doar pe cale civila...
Gabriela
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
pogonici1977 spune:
imi pare rau ca ati patit asa ceva..cred ptr inceput ca e greseala avoastra facand investitii intrun bun care nu e al vostru
in ceea ce priveste calominia..nu mai exista ca infractiune..
desi astai viata
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti