Alergia la 1 an si 2 luni
Fetita mea are acum 1 an si 2 luni. Pe la 8 luni a facut prima data alergie ... ii ieseau bubite pe tot corpul si erau ca niste intepaturi de insecte care treceau foarte greu. Medicul ne-a recomandat atunci Peritol si Advantan. Totul s-a rezolvat mai ales ca am descoperit si de la ce ii apareau. Pe la un an a facut alt tip de alergie, ii apareau niste bubite care in 10 min dispareau complet ca si cum nici nu ar mai fi foat. si atunci am aflat de la ce era ( sotul meu daduse cu chit ... ). Acum insa ne confruntam cu alt tip de alergie. De data asta i-au aparut bubite pe picioare si doar 2 pe fata. Problema este ca cele de la picoare s-au expins pt ca s-a si scarpinat si acum au crusta si arata ca niste bube in toata regula. Doctorita ne-a recomandat acelasi tratament ca si data trecuta adica advantan si peritol care nu par sa mai aiba nici un efect. De aproape 1 luna avem bubitele si tare am vrea sa scapam de ele ... Voi v-ati confruntat cu asa ceva ??? Ce ma sfatuiti ?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
ar trebui intai sa gasesti cauza, pentru a elimina efectul...
poate este alergica la materialul din care sunt facuti ciorapeii sau pantalonasii, sau ai schimbat marca de detergent/balsam de rufe, sau produsele de curatenie cu care speli pe jos, sau produsele cu care ii faci baita (gel, sapun, sampon, lotiune de corp...eventual verifica sa nu fie expirate)
sau ai introdus in alimentatia ei ceva nou/acelasi produs dar de la alta firma, acum 1 luna...
e dificil cu alergiile astea, faci munca de detectiv pana afli care este cauza ce le declanseaza; uneori sunt niste chestii atat de banale si de evidente, incat nu realizezi ca de la asa ceva se poate declansa reactia alergica
crezi ca ar putea fi, totusi, ciupituri de insecte (purici sau tantari) si nu alergie ?
ai incercat sa folosesti pentru baita si apoi dupa, produse pentru pielea sensibila/alergica sau impotriva dermatitei atopice ? ar putea fi de ajutor.
sau mai poti cere sfatul medicului, daca ii poti da pe bubite cu mixtura mentolata preparata in farmacie, reduce senzatia de mancarime si ajuta la uscarea crustelor/cojitelor. e greu sa impiedici un copilas asa mic sa nu se mai scarpine...cel mult ii poti taia unghiutele cat mai des, sa nu se mai poata zgaria...
oricum, ar trebui sa mergi din nou la pediatru, e cam mult 1 luna in care nu se vede nici-o ameliorare, poate ca tratamentul nu-si mai face efectul sau nu este cel mai potrivit pentru problema fetitei.
incearca sa mergi si la un dermatolog cu experienta, eventual sa ceri efectuarea unor teste specifice, poate descopera medicul la ce anume este alergica fetita ta...
multa sanatate !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Bee spune:
Si eu cred ca trebuie bine investigata cauza. LA noi a fost Laptele. Laptele de vaca din comert pe care fetei i l-am introdus putin abrupt la un an jumate, cand a refuzat brusc laptele praf pe care il bause. Si mai mult de un an am tot suspectat alte cauze, fructele in special, fiindca nu erau niciodata la fel de multe bubite pe ea (ba chiar uneori dispareau. plus ca nu au aparut imediat cum i-am dat laptele, cum apare o alergie). Pana am patit exact acelsai lucru cu baietelul, care fusese alaptat pana dupa un an si apoi nu a tolerat nici un alt tip de lapte. La baiat am incercat inclusiv toate formulele hipoalergenice, fara succes. Inainte sa trec baiatul pe lapte de soia, am facut o ultima incercare cu lapte de vaca de la tara. Inutil sa-ti spun ca am zis adio bubitelor (si la noi aratau ca o urticarie, muscaturi de insecte, etc) inclusiv la fetita! Banal, nu? Tocmai de asta ne-a luat ceva timp sa depistam.
sinela spune:
Inca ma gandesc de la ce ar putea fi ... problema este ca nu i-au mai aparut altele noi nicaieri pe corp dar cele care iau aparut initial s-au facut urate rau, le-a tot rupt cojita si acum arata ca niste bube veritabile. De mancat nu o mananca pentru ca daca nu le vede nu se scarpina dar cand le vede si incepe " baba, baba, " adica buba si le rupe cu unghiile ...
Nu am schimbat nimic in alimentatia ei ... eu ma gandesc ca am spalat de cateva ori cadita de dus cu MrProper ( noi nu mai folosim baia adultilor pt baie acum ) am clatit-o bine dar nu stiu ce sa zic... De cand i-au aparut bubitele o spal doar cu sapunul ei de copii.
OanaRusu spune:
Cauta un homeopat bun.
Edit: baietelul meu e alergic la acarieni. Mi-a raspuns f bine la trat homeopat pana acum - copii raspund foarte bine la asta.
(compar cu tratamentul specifi de alergie de pana acum)
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor