Licurici de ian-feb 2009 (102)
Raspunsuri - Pagina 19
ingrid70 spune:
Paula, multumesc mult, esti f draguta, dar are multi prieteni care se ocupa chiar cu asta, cu ajutorarea altora. Adica au un ONG, cu voluntari, care se ocupa de ajutorarea copiilor strazii (acte, controle medicale etc.) si toti voluntarii (unii sunt francezi) s-au oferit sa o ajute, asa incat saptamana viitoare va pleca in Franta sa repete analizele. Speram doar ca va fi bine si D-zeu ii va da sanatate. Nu prea avem bani de analize acolo, dar voluntarii francezi incearca prin ambasada sa obtina sa faca analizele gratuit, daca nu reusesc vom vedea cum ne vom descurca.Of Ledi, sanatate multa, sa treaca repede, cred ca nu mai asta va mai lipsea, o noua raceala! Uf!
Bebelusi, tinem pumnii sa fie burtica cu ochisori si la tine si felicitari prietenei tale, bebe sanatos si norocos!
Of Naty, sanatate multa matusii tale si speram ca Ioana sa nu faca diabet, doamne fereste, cred ca de asta ti-e frica.Ce greu trebuie sa-ti fie sa nu-i mai dai dulciuri deloc si ei, saracuta
Delia, din cate stiu eu -10 e idealul, nu normalul, acesta fiind in limite mai mari, adica -20 - 0 kg (raportandu-se la nr de cm de dupa metru, adica la 1,70 cm, normalul este orice greutate intre 50 si 70 kg, 60 kg fiind ideal, adica nici prea-prea, nici foarte-foarte), asa stiu eu. Mai depinde si de conformatia oaselor, etc. Eu am 1,77, la 67 as fi beton, dar nu am nici o sansa, sper insa ca pana la sf de iunie sa ajung la 72 kg.Anuc, multa sanatate puilor tai. Eu urmaresc tot ce e legat de astm, deoarece alex are teren alergic di dr ne-a zis sa avem grija ca poate face astm. Sa ne tii la curent si sa speram ca vor fi bine puii. Sotul meu a avut astmul copilariei,adica a facut crize doar in perioada 7-14 ani, iar de la 14 ani nu a mai avut nici o criza si nu a mai urmat nici un tratament. Este mai sensibil la raceli, de aceea se vaccineaza de gripa in fiecare an (gripa poate fi un trigger pt crizele de astm), are o rinita alergica usoara (fara tratament) si transpira mult la efort si oboseste destul de repede, dar nu intr-atat incat sa nu faca ceea ce are de facut. Deci, poate sa nu fie f rau, dar sa speram ca medicina avanseaza si puii nostri vor fi bine!
Oana, distreaza-te, ocupate de tine, bebe, sot si, la toamna, cu forte proaspete, sigur vei gasi ceva mai bun!
Ada, multa sanatate!
Cami, multa sanatate mamei tale! Si nu descuraja, incearca, incearca, incearca si sigur va veni bebelul asteptat!Mor de somn, ziua nu pot scrie/citi, nu ma lasa alex, iar seara, dupa ce-l culc, de multe ori mai trebaluiesc prin bucatarie!
Va pup
si noapte buna!
bebelusi spune:
Fetelor luna asta nu stiu ca inca lucrez, nu a venit momentul de test dar vom vedea.....
Cami nu te stresa ca abia te-ai apucat. Imi pare rau de mama ta, sa se faca bine repede
Naty imi pare asa de rau de ce aud cu voi
Ingrid mersi, vom vedea
Mami puiutului Vlad Mihai
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
Anuc spune:
Neata!
Ingrid, da, va tin la curent...stiu ca e si ceva bun in toate astea, adica statistic vorbind, daca se declanseaza la varste mici, sunt sanse foarte mari ca pana la 7 anisori sa dispara. E mai rau daca se declanseaza mai tarziu....asa ne-au incurajat doctorii.
Azi noapte au tusit amandoi de pe la 12 la 3....Ioanei i-am facut un puf de ventolin si i-a trecut....asta e semn de astm...daca nu-i trecea, putea fi de la altceva....
Ce sa va spun, ca vroiam sa se linisteasca pe de o parte, dar pe de alta, ma rugam sa nu aiba efect ventolinul...eu inca mai sper ca nu e astm...
Bafta fetelor care se antreneaza pentru bebe!
Mami de Ioana&Filip
Naty spune:
Buna!
cami imi pare rau pentru mama ta. Ce are? Si de testul negativ imi pare rau.
ledi sa va treaca repede raceala!
anuc imi dai si mie te rog datele de contact ale pneumologului? Vreau sa o duc si eu pe Ioana dupa ce terminam cu analizele de glicemie
Si ale alergologului, please.
Si alor mele le-au iesit eozinofilele marite. Dar Ioana are precis viermisori (acum ne tratam) si probabil de acolo i-au crescut. Sau poate si de alergii? Nadia nu are viermi si totusi sunt crescute.
Cand mergeti la doctor? Va tin pumnii sa nu fie astm. 
ciufik Ioanei i-am facut la 6 luni toate analizele (de rutina) si i-a iesit glicemia mare. Cand am fost la spital cu ea, la 4 ani, pentru convulsii, i-au facut iar analizele, iar mare. Acum i-am facut dn nou toate analizele, de control, dar mai ales ca sa urmaresc glicemia. La sfatul crinei voi merge sa-i refac analiza, pe nemancate si dupa aceea mai vedem.
Nadi e bine, a facut o reactie urata la Prevenar (febra mare 3 zile), dar a trecut. E din ce in ce mai nostima, dar si mai nebuna.
Cum e Andrei? Se reface bine?
Matusa mea e mai bine, au reusit sa o aduca azi noapte cu salvarea la Bucuresti, la spitalul de nefrologie si suntem mult mai linistiti.
Dar acum avem alta problema - Ioanei i-au aparut niste bubite pe corp acum cateva zile. Am crezut ca e alergie, i-am dat Aerius dar nu-i trec, ba ii apar si altele si o mananca. Febra nu are de loc, dar tare mi-e teama ca e vreo boala a copilariei, pe care o face intr-o forma usoara, fiind vaccinata. Sper ca nu e varicela ca pe Nadi nu am apucat sa o vaccinez. 
Chiar, cum arata bubitele de varicela?
Si o veste buna de la noi - mutulica mea vorbeste pe zi ce trece mai mult.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Naty spune:
Am vorbit cu dr. de familie, zice ca nu poate fi boala a copilariei daca nu a facut febra, e probabil alergie la ceva.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Leditia spune:
Neatza..
Venim si noi cu muci,da nu din aia curgatori,ci vascosi,care sunt cumva mai sus,ca nu prea ies asa la aspirat,dar copilul nu respira pe nas si e infundat...Si tuse..si rosu in gat..iar rosu in gat.
,deci clar ajungem la antibiotic iar.A zis sa luam 3 zile trat simplu,pt simptomatologie si daca nu-i trece il vom trece pe Clacid..Off si ce mi-a mai varsat de la asta data trecuta..:(
Si n-are voie afara in timpul asta si e tare frumos..Ta-su e ok,eu ceva mai bine,dar la el e inca la inceput.:(
Nu stiu cum sunt altii,dar eu vreau vacanta de la problemele astea,ca nu mai pot,acolo o perioada de liniste si calm si de lucruri frumoase..
La 6 dim aspiram copilul..si-l indopam cu medicamente,ca nu putea respira,in consecinta nu putea manca.
Anuc,sper sa fie bine ambii copii si sa nu se confirme banuielile tale.Multa sanatate.
Naty,off,multa sanatate si voua,sa treaca repede toate si sa nu se confirme nici la voi banuielile..Tare rau imi pare cand aud de copilasi bolnavi.
Ciufik,cum e Andrei?Se vindeca bine?E ok?Tu cum esti?Pupam dulce.
O zi frumoasa tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
andre_ea spune:
Of ce de vesti proaste in ultima vreme!
Naty, imi pare rau de matusa ta. Sper sa fie bine. Sper ca si glicemia Ioanei sa fie ok.
Oana, imi place modul tau de a privi lucrurile. Sigur va fi bine in toamna.
Ledi, pupam Davidut racit. Groaznica primavara asta, da' eu zic ca in vara vine si perioada de calm pe care ti-o doresti.
Cami, sanatate multa mamei tale. Liniutele or sa vina ele, sunt sigura.
Anuc, Naty, ce tot vorbiti voi acolo de analize etc? Eu nu le-am facut nimic din toate astea copiilor. Mi-e mila sa-i intep. Bine, noi pana acum n-am prea fost raciti. Tudor a avut 2 bronsiolite pana la 2 ani, apoi ceva raceli normale. Acum cu gradi ce nu mai terminam cu ele, dar era inerent. Sanatate multa puilor.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
Naty spune:
andreea eu le-am facut la amandoua un set de analize generale, Ioanei la 6 luni, Nadiei la 1 an si 2 luni (am tot amanat
). Ioanei i-au facut si in spital. Acum i le-am repetat mai ales ca sa vad cum sta cu glicemia, dar daca tot am inteapt-o am facut si restul - care sunt OK.
Problema noastra este la Ioana glicemia si, la amandoua, fondul alergic mostenit de la ta-su. Si anuc se confrunta cu asta si vad ca au cam aceleasi manifestari ca si fetele mele.
NOI
Ciufik spune:
Noi suntem bine, multumim. Au trecut mucii/tusea…io il scot afara cu tot cu muci, evit sa ma duc unde sunt copii sa nu-i “fericim” si pe altii, dar iesim afara.
Putza se vindeca, arata f bine (astept sa se faca luna sa o vad), sunt asa de multumita de alegerea pe care am facut-o, sper sa intalnesc mai multi oameni asa ca dr Hadidi – pasionati de ceea ce fac, cu dragoste pentru copii, interes si respect fata de pacient.
In rest, Andrei e un vorbaret, intelege tot, e pus pe sotii, e asa receptiv si expresiv #61514;. Puiul meu de cioara – cra, cra.
Acu’ incerc sa organizez concediul de vara, ne-am gandit la Bulgaria – Sol Nessebar. Stiti ceva de el ? Naty , parca voi ati fost in Bg…
Aaa, noi vrem sa facem ROR pe 12 mai. Mai e cineva inca nevaccinat ? Parca Aidan…
Va pup.
Naty spune:
Of, ledi te cred ca te-ai saturat de probleme si stim ca ati tot avut parte de ele. Sper din tot sufletul sa iasa soarele si pentru voi cat de curand si sa inceapa sa ploua cu vesti bune. 
NOI