Licurici de ian-feb 2009 (102)
Raspunsuri - Pagina 18
Anuc spune:
Ingrid, imi pare rau de sora ta...nu stiu despre boala asta, dar ii doresc putere sa treaca peste tot ce presupune si sa vii cu niste vesti mai bune si tu.
Fetelor, aveti idee cum e? Dupa astia 2 ani de CIC, trebuie sa te intorci macar o luna de zile la vechiul job si abia apoi sa te transferi in alta parte? Sau poti sa te angajezi la alt loc de munca din CIC? Imi zicea cineva ca daca nu ma intorc macar o luna, nu mi se considera vechime astia 2 ani...Nu stiu daca m-am facut inteleasa..
Mami de Ioana&Filip
Naty spune:
anuc nu stiu ce sa zic cu jobul.
De ce te gandesti la astm? Oricum, sper sa nu aiba nici unul dintre copii asa ceva.
Eu am aflat acum nu mult timp de fetita unei prietene, de o seama cu Ioana, depistata cu diabet, deja face insulina. Stiu de la ea in mare ce inseamna boala asta, e crunta. Si sunt total inspaimantata.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Anuc spune:
Naty, ma gandesc la astm pentru ca au manifestari specifice...racesc foarte des, raman cu tuse perioade lungi, inclusiv noaptea, amandoi au teren alergic mostenit de la mine. Eu sper ca suntem si vom ramane la o forma usoara, care va trece cu timpul, cand vor mai creste. Adica nu fac crizele acelea din care se iese doar cu pufuri, insa tusea asta de care nu mai scapam, este tot o manifestare a acestei boli. Sunt amandoi pe singulair de cateva luni deja, mai facem aerosoli cu flixotide si ventolin. Dr pneumolog ne-a zis ca nu putem fi siguri ca e astm decat cand eliminam OLR-ul (trebuie sa vad daca la Ioana sunt de scos polipii in primavara asta, Filip e prea mic) si dupa un consult la alergologie. Pana acum Ioana a iesit ok la testele cutanate si la spirometru, dar trebuie repetat.
Oricum, de cate ori ii aud tusind, ma trec fiori...mi-e teama sa ies cu ei afara, sa plec in concediu, sunt foarte sensibilosi...
Mami de Ioana&Filip
Naty spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anuc Naty, ma gandesc la astm pentru ca au manifestari specifice...racesc foarte des, raman cu tuse perioade lungi, inclusiv noaptea, amandoi au teren alergic mostenit de la mine. Eu sper ca suntem si vom ramane la o forma usoara, care va trece cu timpul, cand vor mai creste. Adica nu fac crizele acelea din care se iese doar cu pufuri, insa tusea asta de care nu mai scapam, este tot o manifestare a acestei boli. Sunt amandoi pe singulair de cateva luni deja, mai facem aerosoli cu flixotide si ventolin. Dr pneumolog ne-a zis ca nu putem fi siguri ca e astm decat cand eliminam OLR-ul (trebuie sa vad daca la Ioana sunt de scos polipii in primavara asta, Filip e prea mic) si dupa un consult la alergologie. Pana acum Ioana a iesit ok la testele cutanate si la spirometru, dar trebuie repetat. Oricum, de cate ori ii aud tusind, ma trec fiori...mi-e teama sa ies cu ei afara, sa plec in concediu, sunt foarte sensibilosi... Mami de Ioana&Filip |
Si ale mele au cam aceleasi simptome. Pana acum la ce doctori ati fost?
Eu am fost la ORL si nu au nici una polipi. La alergolog nu am ajuns desi tot vreau sa merg, barbatu-miu e culmea alergiilor, iar Ioana are o predispozitie spre alergii.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
ada_coman spune:
Sanatate multa tuturor. 
Cat timp a fost Daria la gradi (din sept pana in martie) a fost mai mereu racita. Am retras-o si acu sunt bine fetele. Nu vreau sa pocesc dar avem aproape 2 luni fara raceli. ![]()
Naty stiu ca Ioana ta merge la gradi, nu? Eu cred ca de acolo raceste.
Multa sanatate.
Imi pare tare rau pt matusa ta. Sa-i dea Dzeu sanatate.
Anuc, Ioana ta nu merge la gradi?
Multa sanatate. 
E posibil sa fie si alergie. Asa a patit Aidan a lui Miere. Raceli puternice repetate, a fost suspect de astm, ca in final sa iasa ca e alergic la pini.
Ledi multa sanatate si voua.
Si eu is racita si tare ma enerveaza. De fapt doar nasul ma necajeste, ma ustura si stranut, in rest nu am nik. Cum mai sunteti? A papat David? 
Va pup fetelor 
Mamica de
Daria-Ioana 15.08.2007 si
Karina-Nicole 29.12.2008
Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
oanaq spune:
Atatia bolnaviori si bolnavioare pe aici...E normal poate. Toate lumea zice ca intre 1 si 2 ani copilasii au un milion de chestii de sanatate.Sa mai vina cineva sa mai aduca si vesti bune! Sa va povestesc cum s-a intamplat cu jobu asta al meu. Eu am lucrat 2 ani pe contract pana am plecat in concediu de maternitate (1 an). La intoarcere mi-am dat seama ca tipa care m-a inlocuit si-a dat sufletul ca sa iasa in evidenta. Bravo ei, poate as fi facut si eu la fel in locul ei. Sindicatul se hotaraste in ianuarie (chiar cand ma intorceam eu la lucru) sa faca postul meu unul permanent si se afiseaza la intern, deci oricine poate aplica pe el. Trecem in interviu eu si tipa asta. Ea obtine postul, eu nu. MOTIVE: ca fata a avut mai multa initiativa decat mine, ca e proactiva si structurata. Poate ca au dreptate, poate mi-am pierdut motivatia pentru post, cine stie...Dar mi se pare paradoxal pt ca imi zic ca am lucrat impecabil, ca toti ma apreciaza maxim dar ca cealalta persoana are mai multa energie si motivatie ca mine. Ce sa zic, colegii mei sunt distrusi pentru ca eram ca o familie si tipa asta noua e din aia de nu iese din biroul ei si nu zice buna ziua la nimeni. Stiu ca nu asta e important dar o sa-mi fie si mie dor de ei. Exista alte oportunitati si pot sa obtin alt contract dar acum nu ma gandesc la asta. Vreau sa profit de necazul asta ca sa petrec mai mult timp cu Luca si cu sotul meu, sa ma ocup de mine, sa profit de vara. La toamna o sa ma mai gandesc daca iau alt contract cu ei.A picat asa de rau pentru ca in aceeasi zi am facut un CT scan pentru cap si mi-e frica de ce mai gasesc astia prin capul meu. Daca descopera ca nu-s asa de inteligenta cum ma laud?!
In ziua cand am aflat ca nu am postul am venit acasa si m-am lungit afara pe terasa la soare, efectiv una cu scandura. Pentru prima data nu ma gandeam la nimic si lasam soarele sa ma incalzeasca. Pai trebuie sa se intample ceva socant ca sa ma bucur de viata?Asta e povestea mea...Acum let the party begin! De ieri vad lucrurile diferit: am timp pentru mine, sa fac ce-mi place si 1000 de alte oportunitati mi se deschid. Poate bebe no.2...cine stie..mami de Luca nazdravan
cami_antonia spune:
OFFFFFFFFFFFFFF
fetele
eu sunt suparata ca o am pe mama in spital
e bolnava cam rau
cu stomacul
si tre sa raman la ei sa am grija de tata care e paralizat
offfffffffff
si pe langa astea am si un test negativvvvvvv
vreau bebeeeeeeeeeeee
sanatate tuturor
bebelusi tu te-ai testat?
cum stai cu bebe2?
vine sau mai intarzie?
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
Leditia spune:
Micola,multa bafta si sa vii cu vesti bune.
Naty,off,cate probleme aveti si voi.:(Imi pare tare rau.Multa sanatate matusii.Si multa,multa sanatate si Ioanei.Sa dea Dzeu sa nu fie nimic grav.Am tot vrut azi sa te sun..
Delia,felicitari pt greutate.Eu am 50 si mi-am luat gandul de la a mai incapea in hainele de dinainte de sarcina..:(
Anuc,multa sanatate si puilor tai.Off,mai ce Doamne iarta-ma se intampla pe aici ca numai vesti proaste..copilasi bolnavi,probleme,necazuri..:(
Legat de job,nu sunt sigura,dar am citit acum 1 an si parca poti sa-ti dai demisia in timp ce esti in CIC-in ultimele zile..si apoi mergi unde vrei.Insa poti intreba la legislative.
Ada,sanatate multa si tie.Si eu m-am trezit,ma rog,e mult spus,ca n-am prea dormit,dar in fine,m-am trezit cu gatul varza,nas infundat..vai de mine.Bubu mic abia a mancat de dim un pic de laptic,asta pe la 6dim..si apoi a mai mancat mancarica,dar asa mai moale.Mai o tuse si-u n improscat cu mancare,mai un innecat,mai un nerv mic pe acolo..am stat mai mult la masa ca de obicei,dar am fost fericita ca a papat acolo cat de cat.
Oana,ma bucur ca in tot raul asta tu vezi un bine.Bucura-te de perioada asta,ai grija de tine,de Luca..sigur vei gasii apoi un alt job.Imi place,esti optimista.
Camelia,multa sanatate mamei tale.
Eu cred ca sunt ceva mai bine,David e tot infundat.Ziua a parut ceva mai bine,insa a respirat mai mult pe gura..Acum,la culcare,am stat cu el o gramada sa bea cat de cat din lapticul ala,l-am mangaiat in parut,i-am masat degetelele de la o manuta,ca-si tinea bibele cu cealalta....si tot asa.Il scotea,se enerva,iar il convingeam sa mai ia o gurita..mai un cantecel,mai o declaratie de dragoste.
,a baut ceva din el,nu tot,dar mai bine decat deloc..Sper sa si doarma,sa dormim si noi ca suntem franti.
Azi l-am chinuit destul, saracutul :(,ba picaturi,ba sprayuri,ba aerosoli-2 ture,ba siropele..cred ca mi-e de ajuns pe ziua de azi si cred k si lui..offf
O seara placuta tuturor.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
Anuc spune:
Naty, cu Ioana am fost la pneumolog acum, de curand. Ea ne-a zis sa mergem la ORL si alergologie, apoi sa ne intoarcem la ea, dupa ce avem concluziile de acolo.
Ioana are polipi, asa s-a nascut, dar acum un an nu era de operat. O sa mergem si saptamana viitoare. La alergologie am mai fost cu ea, dar din ce stiu eu, testele cutanate nu sunt forte relevante si trebuie repetate. La testul cu spirometrul, la fel, era destul de mica cand l-a facut si acolo trebuie sa suflii cu putere. Doctora de atunci a zis ca a suflat corect, dar eu stiu? va trebui sa-i fac si ceva analize de sange din nou, si acolo se vede daca e alergica.
Cu Filip inca n-am fost decat la doctora de spital (pediatra), dar are aceleasi simptome ca Ioana si toate tratamentele au fost cam pentru bronsita astmatica...Am inteles ca el ar fi cam mic pentru teste alergenice, ca nu e relevant pana la 3 ani (desi am vazut si eu ca in America se fac bine mersi). Din pacate lui i-au iesit euzinofilele marite, ceea ce clar indica teren alergic...boli alergice (astm, dermatita atopica pe care o purtam dupa noi de cateva luni...)
Si sa stii ca sunt sanse foarte mari ca din parinti alergici sa iasa copii alergici...
Ar fi frumos ca toate simptomele sa dispara imediat ce-i operez de polipi si sa nu fie astm, dar ....
Scuze, ca m-am intins...
Ada, ba da, Ioana merge la gradi...stiu ca raceste si de acolo, dar totusi cam des....ce e bine la noi e ca facem forme usoare, adica fara febra...doar muci si tuse pe care o ducem pe picioare...
Mami de Ioana&Filip
Ciufik spune:
offf, nu-mi place ce citesc
.
azi am aflat si de un baietel nou nascut cu hipospadias si am inteles ca rata a crescut de la 1 la 300 la 1 la 50, adica se naste un baietel cu HS la 50 - fff mult.
Naty - sper sa nu fie nimic grav cu Ioana. Glicemia asta se face din sange, nu? De ce i-ai facut-o? e o analiza de rutina? scuze, dar nu stiu... Multa sanatate matusii tale. Nadi ce face?
Ledi - offf, imi pare asa rau ca sunteti bolnaviori. Noi tocmai ce am terminat, nah mai tuseste cand si cand, mai un muc, dar e f bine acum. Enervant cate trebuie sa le dai, iar la voi ma gandesc ca mai sunt si altele...off, va pup si sanatate!
Anuc - nu stiu cu jobul..dc nu uit pana maine, intreb la HR. Multa sanatate si voua!
Ada - ce fac printesele? Ma bucur sa aud ca Aidan nu are astm.
Cami, Bebelusi -
! Asteptam II!