Licurici de ian-feb 2009 (102)
Raspunsuri - Pagina 10
axis spune:
Selene, eu am avut stafilococ ani la rand in perioada adolescentei, imi erau amigdalele pline de puroi iar boala recidiva dupa fiecare tratament cu antibiotice. Ce stiu sigur ca m-a ajutat, au fost vacantele la tara ( acolo la noi, in bistrita :)) unde era liniste, ma puteam plimba desculta in soare, aer curat....Daca Daria nu a mai luat pana acum antibiotic, asigura-te ca tratamentul este corect ales, si vezi cum poti sa-i intaresti sistemul imunitar prin mijloace care iti sunt accesibile.
Ledi, intr-o forma mai atenuata, mai feminina, Ana face si ea destule nazbatii - asta seara tocmai a trebuit sa aerisim in toata casa pentru ca a deschis gazul la cuptor. Si la masa nu sta decat daca are ceva de joaca sau daca isi are si ea portia de mancare, dar nu ca s-o manance ci ca sa se joace cu ea. umbla fugind si s-ar urca peste tot, ii place sa lunece pe parchet - pe o carte, pe o jucarie, sau ce-i mai trece ei prin cap....
Deci, DAvid exploreaza asa cum ai spus, insa el incearca sa ex-prime ceva. Simte ca nu esti ok, ca nu esti asa cum te-a stiut, nu intelege si incearca sa descarce cumva toata anxietatea acumulata pana acum, cu plecarea ta brusca de langa el si venirea altor persoane, cu durerile tale, cu tristetea lui tati, cu intrebarile de fiecare zi depre viitorul lui, cu multimea de temeri care-si fac locul atunci cand esti singura si obosita. Tot ce traiesti tu il afecteaza si pe el, iar eu cred ca a depasit demult nivelul de emotie pe care il poate tolera un copil la varsta lui.
Gandeste ca toate iesirile lui sunt necesare pentru eliberarea tensiunii acumulate si in consecinta, benefice. Chiar daca nu intelege, vorbeste-i despre ce ti s-a intamplat tie, si despre boala lui. Si accepta-ti propria furie, spune-i si lui 'azi sunt pantera neagra', parca asa zicea Dolto :). O atitudine onesta e preferabila sentimentului de vinovatie.
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebelusi Si da Ledi, si noi ne dam cu capul de pamant sau de dulap si venim la mami plangand ca doare, de ce fac asta nu imi pot imagina. Mami puiutului Vlad Mihai Cutiuta cu bijuterii "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
eu stiu ca ar fi cateva variante:
una ar fi ca incearca diferitele 'consistente' ale materialelor...din curiozitate
sau ca a vazut reactia ta (faci cumva de ii place lui) dupa un episod din asta si i se pare fun...asa ca de ce sa nu aveti 'show'????
sau pur si simplu exprima ceva...in felul lui, e un mod de exprimare a unor stari emotionale, nestiind cum sa ti le spuna... alege modul acesta
edit:
si da, Axis a scris perfect!!! - copilashii sunt niste buretei absorbanti de sentimente, stari, emotii...
ceea ce traim noi, resimt si micutii in felul lor
daca noi venim si ne mai'descarcam' aici sau poate mai ridicam tonul la cineva, mai povestim cu un prieten intr-o dezbatere,intr-o barfa...etc / au si ei nevoie de a-si manifesta cumva tensiunile 'preluate' mai mult sau mai putin de la adultii din jurul lor
e greu sa crezi ca exista vreo reteta perfecta de a fi parinte
asa este, fiecare trebuie sa-si adapteze casa/personalitatea dupa nazdravanul din doatare in masura in care aceasta adaptare e posibila.. si cel mai important este sa ne raportam corect si cu multa iubire la micutzi
(cand zic corect ma refer la ... asteptarile potrivite varstei /spre ex ma enerva la culme in cazul nostru cineva din familie...care cand venea in vizita..o data la doua luni... mereu avea remarci: 'aaaaa nu vorbeste?? copilul nu avea nici un an jumate, sau 'vaaai ce obraznic este'...el se exprima micutul asa cum se pricepea... )
iar ingredientul necesar pe care toate mamicile de aici il poarta in sufletel este IUBIREA NECONDITIONATA!
pup cucuiete,
va invit la o
si sa aveti o zi faina!
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui IRINA.C deci io s dr Selene si nu stiu exact pb!da un copy paste sau mai scrie o data dar ca sfaturi generale fetele au zis f bine.O farmacista nu e dr, iar un Ab luat dc e nevoie nu e imbuibat copilul.Acum mai zi mi o data care e treaba ca eu rec am citit mai fll flll din cz de lipsa de timp Primul an cu Andrei Poze Andrei mami cea mai fericita de Andreita |
IRINA, scriu acum, ca m-a trezit Daria la 07.20 si imi pica ochii in gura.
Ii scrisesem roxaneiz pe PM, mai demult, ca Dariei ii apar, in zona genitala si pe picioruse, niste bube rosii si umflate, sub forma de furuncule cu cap / cosuri fara cap. Dupa descrierea mea, roxanaz mi-a indicat sa fac analizele pentru stafilococ, ceea ce am si facut. Am facut analiza de sange, exudat nazal si exudat faringian. In sange nu are nimic, la cel faringian, i-a iesit candida, la cel nazal, stafilococ. Am antibiograma.
Facusem si programare la dermatolog, ca sa vada si ea clar bubele, dar, pe cand sa mergem, ia bubele de unde nu-s, ca disparusera fara urma si nu au mai aparut de atunci - atunci fiind prin martie, parca.
Avand in vedere ce a zis farmacista, am fost descumpanita si nu i-am mai luat niciun antibiotic. Cumnata - medicul de familie - nu stie nici ea ce sa zica, daca e bine sau nu, daca un antibiotic va fi mai eficient decat altul. Alt doctor n-am, n-o sa ma apuc sa bat Braila in cautare de doctori, ca nu ma ajuta cu nimic.
Antiobioticele alea actioneaza oriunde ar fi localizat stafilococul?
axis, a mai luat antibiotic pentru infectia urinara, posibil de acolo sa fie candida.
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Selene_Bunny spune:
Sunt 4 antibiotice la care este sensibil stafilococul (auriu este, da):
Cotrimoxazol
Cefalotin
Clindamicina
Linezolid
Nu gasesc prospectul pentru Cotrimoxazol si Linezolid. La celelalte doua vad ca scrie ca merge si la copii, dar nu-mi place ca nu scrie pentru ce varsta.
Rezultat imunologie:
ASLO UI 6,38 (limite 0 -200)
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
deliafairais spune:
selene, si eu cred ca ar trebui sa mai vezi un medic sau doi...nu e bine sa lasi asa. nu cred ca e normal sa aiba un bebe furunculi... in fine, nu ma pricep, nu imi exprim parerea. am vrut doar sa iti sugerez sa nu lasi netratata problema.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui deliafairais selene, si eu cred ca ar trebui sa mai vezi un medic sau doi...nu e bine sa lasi asa. nu cred ca e normal sa aiba un bebe furunculi... in fine, nu ma pricep, nu imi exprim parerea. am vrut doar sa iti sugerez sa nu lasi netratata problema. mamica de pui zambaret david din 4 ian 2009 |
delia, stiu ca nu e bine, am citit ca da stafilococul ala asa ceva pe piele, dar eu ce sa le fac, daca, de dimineata, cand am trezit copilul sa mergem la medic, nici urma de bube? Ce sa-i arat, pielea roz si curata, sa zica ca m-am dilit, imi bat joc de ea (ea = dermatoloaga)? Nu i-au mai aparut, intre timp, deci nu am avut cum sa reprogramez controlul, stiu ca se recolteaza secretie din buba.
deliafairais spune:
selene, chiar incepusem sa iti povestesc...dar am sters ca m-am gandit ca poate nu e aceeasi chestie. fratele meu (17 ani) a facut niste furunculi pe gat si picioare. a mers si i-a recoltat dintr-un furunc copt si a iesit stafilococ auriu. a luat antibioticul reomandat de antibiograma, apoi a inceput sa faca vaccinul antistafilococic (il face si acum...ca are o gramada de doze! tot la 3 zile parca )
in fine...eu daca as fi in locul tau i-as repeta analizele...daca nu mai apar poate nu mai are dar vb aia 'paza buna...'
cami_antonia spune:
selene si eu as repeta
analizele
si as merge si la medic
sa p[ove
ce am patit
ca tre sa ai parerea mai multora
sau macar era bine daca pozai trimiteai la irinac si zicea ea
nu stiu
da va urez sanatateeeeeeee
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
ada_coman spune:
Selene sa-ti povestesc ce am patit noi cu Daria...Ne-am intors din maternitate cu Piodermita, pt care nu am facut tratament cu antibiotic ca s-au dus bubele doar cu albastru de metil si baneocin pudra. La 6 luni jumate ii pare prima buba pe brat (o buba tare, rosie, fara cap) pt care medicul pediatru ne-a dat ceclor, ca sa vedem daca trece, nu a trecut, dar a colectat. Am ajuns cu copila la un alt medic, care ne-a zis ca e "abces piodermit" si ne-a trimis la spital la operatie. L-au operat, l-au analizat, am mers in continuare pe ceclor si a trecut. La 2-3 sapt a inceput cu eruptie in zona inghinala, febra, si datai mai buba, localizate inghinal dreapta. Am ajuns la acelasi dr., operat si acesta , tratament cu Clindamicina, conform Antibiogramei. Dr ne-a zis ca nu ar fi "auriu", dar nici ce ar fi nu ne-a zis O perioada nu au mai iesit, apoi a inceput iarasi, de data asta doar pe fund. Insa pe acestia i-am tratat "babeste", ca nu se mai putea sa o tot taiem pt fiecare buba. Am folosit un unguent pt uz veterinar si am scapt definitiv de minunatul stafiloccoc.
Mentionez ca la analize nu a mai iesit nimik.
Si eu zic sa-i repeti analizele. Dumnealui, stafiloccocul poate sta bine merci acolo, fara sa se manifeste in vreun fel.
Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008
Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
andre_ea spune:
Selene, are dreptate farmacista, din ce am citit si eu stafilococul auriu e pacatos, se scapa greu de el. Asta nu inseamna insa sa nu-l tratezi deloc. Nu stiu ce afectiuni poate da, dar clar nu trebuie lasat sa-si faca de cap in organism.
Ar fi bine sa va faceti si tu si tati analizele, e posibil sa-l aveti si voi si trebuie sa va tratati, altfel il tot pasati fetei inapoi.
Acum, nu te supara, dar eu nu inteleg cum de cumnata ta e dr. da' nu zice nimic. Iarasi nu inteleg cum de tu stai in mana cu antibiograma si te gandesti ce sa-i dai fetei, in loc sa-ti spuna dr. pe care din toate 4 e cel mai bine sa-l dai?
Cat despre cautat alt dr., vezi ca e un subiect lung la "parintii..." cu recomandari medici pediatri, poate gasesti si unul in Braila, sau deschide un alt subiect. Oricum, nu sta asa.
Bafta iti urez si sanatate multa!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David