Condica salajencelor vorovitoare[108]!
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Bimilit spune:
Citat: |
citat din mesajul lui silvana_salajan![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dulciuri |
![](icon_smile_big.gif)
ce help fata?
sa iteleg a vrei sa ne ajuti la lucrurile casnice
![](icon_smile_big.gif)
hai va pup, ca io o iau din loc si di la capat
![](bang.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dianaiulie2009 spune:
Oti, am crezut k te "prind" azi pe mess sa-ti spun k nu sunt panouri, dar au zis cei de la firma k ar trebui sa ajunga cumva oala la ei sa vada despre ce e vorba si poate reusesc ei sa faca ceva . Intra pe pagina lor , ia adresa si sa faca cumva sa o trimita pe curier rapid la ei la firma.
Va pupik !
dianaiulie2009 spune:
`neatza !
Cafelutza e servita, salajence
Azi voi face o www.e-retete.ro/retete/salata-calda-de-cartofi" target="_blank">salata calda de cartofi, iar langa ea niste gratare marinate din K , alaturi de o salata de cruditati
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
adriana, mersi de cafelutza!
Fetele, stiti cumva cum face bunica la tzara branza de vaci? Am gasit aici lapte integral si l-am pus la prins...dar apoi nu mai stiu...se pune si ceva cheag? Sau numai se da laptele in clocot?
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
dianaiulie2009 spune:
citat din mesajul lui mihaela_s adriana, mersi de cafelutza! Fetele, stiti cumva cum face bunica la tzara branza de vaci? Am gasit aici lapte integral si l-am pus la prins...dar apoi nu mai stiu...se pune si ceva cheag? Sau numai se da laptele in clocot? fii alaturi de Mihaita vorbe de copil... Hobby www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor calator de profesie |
Miha, eu nu stiu cum se face branza de vaci la tzara
![](chatterbox.gif)
mihaela_s spune:
Oh, eu am vazut-o pe fosta mea soacra de cateva ori cand facea branza, dar parca tin minte ca avea ceva cheag sau incurc borcanele....Oti, nici tu nu stii?
Branza ce o faceam nu prea imi placea, nu stiu de ce nu avea gustul acela de branza de vaca de casa(ce o cumparam in piata de la tarani) si tare mi-ar placea sa imi iasa si mie asa...
adriana, cum mai e eczema? Eu cred ca e bine sa mergi la derma, daca e eczema, e de piele, nu e alergie. Un unguent cu cortizon si trece...poate....
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Oti, m-ai uitat cu intrebarile mele? Doua chestii ma intereseaza tare de tot: daca exista urgente la pasapoarte electronice si daca se poate scoate pasaportul de catre altcineva decat parintele(de ex. cu procura).
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
silvana_salajan spune:
Miha nu te-am uitat deloc, doar ca Vlad nu lucreaza la pasapoarte, o sa ii reamintesc ca precis a uitat sa intrebe.Cat despre scoaca, eu sunt mama ei, ai apelat la cine trebuie
Deci laptele prins il smantanesti daca vrei (o sa ai si smantana buna cu ocazia asta
) Inainte sa incepi operatiunea smantanitul iei cu o lingura pielita de pe borcan si daca ti se pare ca e doar un pic (e amara si iti strica toata branza sau smantana) Apoi iei borcanul in mana si cu miscari circulare ample golesti smantana care s-a ales deasupra si care e galbuie la culoare, fata de samatisea ce ramane ce e alba. Apoi tortni iaurtul (samatisea) intr-o oala si o pui pe foc amestecand mereu. Ar fi bine sa dai focul mic sau sa ai o plita sub oala. Amestecul il incalzesti putin. Adica sa simti doar ca e caldut nu fierbinte. Daca o incalzesti prea tare vei obtine o branza uscata si sfarmicioasa ca nisipul. Bun, apoi o strecori intr-un tifon dublu sau o strecuratoare deasa. Buna doamne iart-o avea si aici o tehnica. Deoarece facea cate o branza din 10 l de iaurt ca sa poata pune tot odata in prinzare (tifon) dupa ce tifonul se umplea (he he si aici tehnica sa il tii deasupra unui vas curat ) rostogolea branza prin tifon sa se scurga zerul mai iute si apoi turna restul iaurtului) In final tifonul se lega si se agata undeva deasupra unui vas in care sa curga zerul, macar o zi.Si gata! Branza e gata! Fara cheag, doar daca nu doresti sa faci cas sau telemea
Azi ne-am gratarit asa ca sunt invoita
Inca nu ne-o plecat musafirii au iesit doar pana la cineva. Minten vin inapoi asa ca va pupez.Dulciuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/giulia71/giulia71.jpg)
giulia71 spune:
Va salutez si eu
Si noi linistiti, a venit mamaie, facuram gratar, suntem bine Slava Domnului!
Va pup!
uneori gandesc prea mult....
dianaiulie2009 spune:
citat din mesajul lui mihaela_s adriana, cum mai e eczema? Eu cred ca e bine sa mergi la derma, daca e eczema, e de piele, nu e alergie. Un unguent cu cortizon si trece...poate... ![]() fii alaturi de Mihaita vorbe de copil... Hobby www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor calator de profesie |
Mersi de intrebare, Mihaela !
Am aplicat din plin unguent cu galbenele , parca nu mai e asa uscata pielea. Maine merg la Sandor la derma sa vad ce zice, daca nu-s multu si nu-mi trece o sa trag o fuga pana in Cluj.
Merg sa dau vreo cativa km cu bici ... apoi la dush ... apoi ne pregatm pentru maine si uite ca e gata si week-ul , din pacate
![](plang.gif)