Condica salajencelor vorovitoare[108]!
Raspunsuri - Pagina 7
mihaela_s spune:
Oti multzam! Asta voiam sa aud cu branza
. Nu cred ca o smantanesc, o las asa mai grasa...dar cate zile o lasi la prins? Io am pus-o azi dimineata...dar nu in borcan ci intr-o oala. Nu cred ca ccc conteaza, nu?. Oare cata branza iese din 2 l? Noa asta oi vedea eu, si daca nu e destula, data viitoare fac din mai mult lapte...is tare curioasa cum va iesi...Eu faceam dupa o alta reteta, dar branza aia iese asa scartaietoare intre dinti si nu are dom'le gustul ala de branza buna de casa...asa ca m-am hotarat sa incerc si din asta. Cica laptele e "lapte din vremuri vechi"
nedegresat. Dar cred ca e sterilizat...e tare dulce si gustos...
Ok, am inteles cu pasapoartele...eu asa stiam ca Vlad acolo lucreaza, dar noa imbatranesc si eu :). 
adriana, eczema se amelioreaza cu crema de galbenele, dar daca are un factor in spate, trebuie tratat cu ceva medicament. E posibil sa revina si in cazul asta...dar poate nu. sa ne spui ce si cum a fost la derma. 
giulia, bia 
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
silvana_salajan spune:
Miha in cadrul prefecturii sunt si pasapoartele deci il pun sa intrebe ca doar nu are de facut km. Pai laptele e prins atunci cand se face samatise
si e acrisor. Depinde cat e de cald acolo unde l-ai pus. De obicei ii ia cam 2-3 zile sa se faca. Daca nu e destul de cald dureaza mai mult. Eu sunt chiar curioasa cum s-a prinde daca e sterilizat.
Giulia si noi ne gratariram, ca a fost asa fain azi afara! Adriana eu la Cluj nu te sfatuiesc sa mergi dupa experienta mea neplacuta. Macar evita sa mergi la un doctor renumit al carui nume incepe cu O
Asa, Bia unde umblii? Restul? La raport adunarea!Dulciuri
mihaela_s spune:
Hihihi ce e aia samatise?
Iaurt? In bucatarie il tin, ca nu am alta incapere pentru mancare...asa ca il las si eu 2-3 zile, am sa il verific. Si eu sunt curioasa cum iese, altfel ma indop de papanasi cand vin in Ro
ca anul trecut. Papanasi si vinete. ![]()
Noi am facut curat in curte, cu vecinii, apoi am continuat la noi(ieri) dar inca nu e gata...iar azi am fost in oras. Pun imediat poze pe blog, intrati mai tarziu la "vorbe de copil" la semnatura. 
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
silvana_salajan spune:
I-am promis lui Andrei ca azi cumparam pesti in acvariu. Sper sa pot iesi din casa caci aseara m-a durut capul infiorator iar acum abia stau de durere de coloana 

Miha succes cu branza.Dulciuri
silvana_salajan spune:
Miha Vlad zice ca poate scoate altcineva cu Diana pasaportu doar ca tre sa aive sentinta de divort si procura. Oricine, chiar si mama ta.pupici.Dulciuri
mihaela_s spune:
Multumesc mult Oti! 
Cum mai esti cu durerile? Ati luat pestii? 
Acum am pus branza in strecuratoare, o las pana mai peste vreo ora si fac papanasi din ea...sa vad cum ies. Pare mai buna ca cealalta ce o faceam...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Bimilit spune:
cioc,cioc.
se poate?
io-s im zonaaaaaaa
.
mihaela,urjente la electonic nu estem.adica io asa stiu.cum iesi branza?
oti,sa-mi trag palme de am inteles cum se face branza
.nu stiu cum ii cu amareala galbena, cu miscarea circulara a borcanului,care e smantana ,cum se face sametistea sau ce ai zis tu acolo.ioi blonda-s
.e complicata treaba asta pentru mine.io ma ag la suruburi,montari si demontari
.
noa, va pupez.
azi e 27? zic cuiva la multi ani,poate ne ceteste cineva si ii transmite persoanei respective.nu zic cine e uratul , ca nu cunoasteti persoana, da am scris aci ca poate am noroc sa citeasca consoarta .auzi fatooooooooooooooooooooo,de cetesti sa sti ca io ma gandesc la voi .abia asept o veste buna
.
mihaela_s spune:
Asa e Bia, si eu stiu ca urgente la electronoce nu sunt...de asta voiam sa stiu daca poate altcineva sa scoata pasaportul Dianei, ca ea ramane in Ro. 
Branza iesi tare buna, am si facut/mancat papanasi in seara asta. Numai ca fu putina(data viitoare trebuie sa fac din 4 l de lapte) si putin amaruie. Nu am luat pielita jos de pe ea, am zis ca e grasimea si o las asa. Deci data viitoare stiu cum sa fac. Laptele e slab pasteurizet, asa scrie pe cutie, deci e ca laptele de la tara ma noi aproape. Oricum a iesit mai buna decat cea care o faceam eu...
Tifon nu am(aici nu etse decat din acela elastic, fasii), am strecurat branza prin sita aceea metalica, si nu am avut timp sa o las decat o ora ...dar a fost OK. Data viitoare stiu mai bine cum sa fac. 
Hihi tu Bia, am lasat si eu la o parte borcanul si invartitul
desi Oti s-a straduit asa frumos sa explice...dar eu am pus la prins in oala
in care am si incalzit samatisea
.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
silvana_salajan spune:
Ta, na, na! Ti-am zis de pielita!
Vezi daca nu asculti? Data aviatoare sa nu iti fie lene si sa o iei jos.
Bia, da zau ca nu e greu. Da musai sa vezi o data pe viu ce si cum
Eu am avut norocul sa cresc printre ulcele cu lapte pus la prins. Ma gandesc cu tristete ca Andrei si Alex nu au beneficiul asta.
Asa. Si mai e ceva: samatisea e iaurtu. Deci nu il fac io, ci se face singur
Smantana de deasupra se mai cheama si grostior
Iar branzei i se zice scoaca.Na, ca va bagai in ceata, right? ![]()
si
Dulciuri
mihaela_s spune:
Neatza! 
oti, nu ca mi-a fost lene, dar stii ce am facut? Sa vad cand e prins laptele, am amestecat in el si s-a imprastiat toata pielitza si smantana, apoi nu s-a mai legat. Dar data viitoare stiu! 
Scoaca si grostior stiam ce inseamna...samatise insa nu
.
si va doresc o zi buna!
adriana, unde ai disparut? Cum a fost la medic?
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie