Intrebare
Eu cu sotul numai stam impreuna,dar inca nu am divortat,adresa are la mine acasa,si nu stiu daca pot sa scot de pe adresa cumva,pt ca mi frica nu-si plateste banca,si o sa vina executorii la noi.Poate sa ma oblige pe mine sa platesc eu?Precizez ca am doi copii mici.Multumesc mult.
Raspunsuri
madutza_bra spune:
Nu-l poti scoate de la adresa. Casa, daca sunteti casatoriti, este 50% a lui. Banca nu te poate obliga pe tine sa platesti creditul sotului, decat daca ai semnat ca esti co-debitor la credit; iar de casa se poate atinge decat daca are credit ipotecar.
Imi pare rau pentru situatia in care te afli.
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
kriss79 spune:
Adasa, daca apartam.este luat dupa casatorie si mai ales pe credit imobiliar nu il poti scoate din casa.Daca creditul e luat dupa casatorie mai mult ca sigur esti si tu codebitor/coplatitor.Daca nu se platesc ratele si creditul e cu ipoteca pe acest apartam.vi-l poate lua, insa nu ai fost prea precisa..
Depinde si ce scrie in contractul de credit facut de sotul tau, daca scrie ca daca nu isi recupereaza ei suma imprumutata se poate indrepta si impotriva bunurilor sale personale..
Deci, nu te poate obliga sa platesti tu, decat daca e vb de credit de orice fel luat de amandoi, adica tu sa fii codebitor.
Revino cu mai multe informatii..
Cristina, mamica de Alessia Stefana
adasa spune:
Are un credit de nevoi personale,si o rata dar nu am fost codebitor la nici una.Iar casa e a parintiilor mei,dar si el are adresa aici.Nu stie cineva un avocat ieftin in Oradea?
kriss79 spune:
Nu stiu Adasa tocmai in Oradea:)
daca e asa,nu vor veni la tine cu executorii, stai linistita.
Nu e problema ca are adresa acolo, l-au luat ai tai in spatiu, nu presupune ca are si drepturi acolo.
Gaseste un avocat si depune actiune de divort. Partaj nu stiu daca iti este necesar daca nu aveti bunuri luate in comun.
Multa putere iti doresc!
Cristina, mamica de Alessia Stefana