Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Iuliana-ma gandeam ca daca sotul tau lucreaza in SF, sa va mutati mai aproape de el. Cum vine acasa? Conduce sau cu avionul?
Imi pare rau ca ai avut probleme cu familia. Si eu am avut vara trecuta niste discutii foarte aprinse cu tatal meu, pe care copilul meu, care vine o data pe an in Romania il "oboseste". Tatal meu nu prea s-a obosit nici cu cresterea noastra, asa ca era de asteptat. Asa ca i-am spus si eu tot ce aveam pe suflet de ani de zile si pe Maya nu prea am mai dus-o pe la el. Dar acum este destul de bolnav si intr-un fel mi-e mila de el. In plus, ma inteleg foarte bine cu sora mea si cu socrii mei, iar Maya abia asteapta sa mearga in Romania. Mi-a spus zilele trecute ca ea considera ca Romania este tara ei pentru ca acolo este toata familia ei. Pentru mine nu este vacanta insa cand ma duc acolo. Bunicii nu prea se inghesuie sa stea cu Maya si cum avem apartamentul nostru , tot fac mancare si curat ca si cum as fi acasa si fara confortul de aici. Dar ma duc pentru ea, sa petreaca timp cu familia.
Noi avem atat de multe jocuri din astea cu zaruri si pioni de nu mai stiu ce sa fac cu ele. Adevarul este ca din astea imi place si mie sa ma joc cu Maya. Ea oricum nu se joaca cu jucarii, decat cu animalute din alea mici. Si ea se supara la joc si plange dar lucram la asta. In nici un caz nu o lasam sa castige. Am niste prieteni care mereu isi lasa copilul sa castige la jocuri, ca deh, este si el copil. Pai si atunci cand va trebui sa se joace cu copii de varsta lui ce o sa faca? Aia sigur nu-l vor lasa sa castige. Asa ca noi o calim de acum.
Eu nu i-am facut niciodata ziua Mayei pana acum. Asa ca am zis ca anul asta o facem lata, pentru ca isi doreste enorm. Numai despre asta vorbeste de un an de zile.

Va pup ca trebuie sa ma apuc de treaba. O zi buna in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Olga, nu vrem sa ne mutam acolo. Ne-am gindit la varianta asta initial, dar casa acolo nu o sa ne putem cumpara si daca da, nici pina la pensie nu poti sa o platesti ca o casa veche de 40-60 de ani locuibila e in jur de 600000 $ poate chiar si mai mult si cu spatiu jumate cit avem noi acum. Si nu uita ca intr-o casa veche tot timpul tre' sa bagi bani, ca se strica ba boilerul, ba gardul, ba alte minuni. Casuta noastra e noua (are 7 ani) si zic eu ca e frumusica...nu prea mi-ar conveni sa stam cu chirie toti 4 si sa ne chinuim intr-un spatiu mic. Si apoi sa plec de aici unde scoala e f. buna sa ma duc sa stau intr-o casa veche si care apartine de o scoala nasoala (deh, case scumpe-scoli bune, nu?), iar sa ma duc unde nu stiu pe nimeni si unde nu am nici un prieten. Macar daca m-as duce de la mai rau la bine, dar sa ma duc de la mai bine la rau nu prea imi suride.

Si oricum sotul a ajuns in general si la 10-11 noaptea plecat de la 7.30 dimineata sau chiar mai devreme cind noi inca am fi dormit. Fetele si eu eram deja adormite cind el ar fi venit acasa si nu am fi putut schimba nici macar o vorba. Deci nu vad sensul. Si oricum noi tot aici am fi venit daca economia se ridica. Nu vreau sa le mut pe fete de colo colo cu scoala...vreau stabilitate pentru ele. Nu iti spun ce plinsete pe ele cind la inceput le-am spus ca s-ar putea sa ne mutam. Diana a inceput sa plinga si sa imi spuna ca ea nu vrea sa vb spaniola (nu stiu de unde si pina unde mutatul era ehivalent cu vorbitul altei limbi) si ca nu vrea sa isi piarda prietenii de la scoala.

Cind vine acasa ia trenul din SF si merge o ora si apoi mai conduce o ora jumate. Cind merge la servici, merge numai cu trenul o ora/sens.

Crede-ma, am intors problema asta pe toate partile sa vedem cum e mai bine pentru toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Salutare,

Cornelia, da, din cate am vazut au biciclete calumea la Decathlon. Va bate gandul sa veniti ? - daca aveti timp, haideti pe la noi - stam relativ aproape ;)

Cadou: si eu tot la bicicleta ma gandeam. Tocmai pentru ca i-a ramas mica cealalta... partea proasta e ca pentru peste 5 ani nu prea gasesti cu roti ajutatoare... deci trebuie sa invete sa mearga pe 2 roti... si adio linistea mea

Scuze ca n-am citit... am petrecut mai mult timp cu Carina Maine sta acasa pe motiv de greva... banuiesc ca si ai vostri, de pe la gradi de stat.

Androix, ce e FB (scuze, n-am citit din urma, dar te-am vazut ca "strigi dupa noi pe FB"...)? Si da, castelul din Hunedoara era inca in renovare, inauntru erau tot felul de bisnitari, norocul lor ca nu erau insistenti - deci am dat ignore. Au mai scos la lumina sala cavalerilor (parca) - pentru ca au atarnat draperii si steaguri gen medievale...

Iuliana - chiar ma intrebam saptamana trecuta, in sinea mea, daca mai esti pe-aici... imi pare bine ca ai mai scris.

Pana la urma, ce mai face OlgaT? La un moment-dat ziceati ca si-a inchis contul.... Am vazut in contul comun poza cu ei - foarte reusita familie !

Am trimis cele cateva poze din Hunedoara, pe contul comun.

Va las, ma duc sa adorm pitika.
Noapte buna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Iuliana-binenteles ca voi stiti mai bine. De fapt eu eram convinsa ca voi locuiti in San Diego. Si ma gandeam ca sunteti departe rau de San Francisco. Acum am vazut ca stati in Sacramento. Nu stiu de ce ramasesem eu cu ideea asta ca stati in sudul Californiei. Stiu ca pe acolo casele sunt scumpe. Noi am locuit in Oakland 4 ani de zile si imi aduc aminte ce preturi erau. Sotul meu a ramas cu nostalgia Berkeley-ului si San Francisco este orasul lui favorit din State si ma bate mereu la cap sa ne mutam acolo. El ar avea posibilitatea sa se angajeze la UC Berkeley.

Chris-din cate stiu eu Olga si-a inchis contul pe DC. I-am scris un email sa vad ce face si astept raspuns. Zici ca nu se gasesc biciclete cu roti ajutatoare pentru copii mai mari de 5 ani in Bucuresti? Eu i-am luat una fetitei unei prietene,acum vreo 4 ani ce-i drept. Fetita avea atunci 5 ani si bicicleta era destul de mare. Ma cam pui pe ganduri pentru ca vroiam sa ii iau una Mayei cand ajung in tara si sigur are nevoie de roti ajutatoare.

O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Chris, cand am fost duminica la mall si era expozitia de materiale sportive erau unii cu biciclete si ziceau ca pun roti ajutatoare si la cele mai maricele. N-am retinut numele firmei, ziceau ca au magazinul in Tei, linga Bamboo. Sa vad daca mai gasesc pliantul.

Edit: am gasit, str. Ghe.Titeica 92, www.bikersteam.ro

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

'NEata ! Haideti la o calda.

Olga, - nuuu, nu la modul general in Buc. Doar la Decathlon am inteles ca nu au cu roti ajutatoare. Multam' Gabitza pentru link. Il studiez.

M-am umplut de nervi azi de dimineata, cautand sandale pentru Carina - la NEXT. Pe site-ul "european" sunt cu aproape 10 euro mai scumpe decat in UK ... si cand m-oi duce eu, in iulie, probabil n-o sa mai gasesc ce vroiam

Gata, inchid, ca trebuie sa plec la scarbici. Week-end placut fetelor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Chris, eu i-am cumparat lui Sergiu bicicleta de la First Bike, cu roti ajutatoare. Cam asa arata:
http://www.firstbike.ro/view_prod.php?p=48

Ma intrebai mai demult de o carte. E de la Carefour si se numeste "Corpul omenesc in 30 de piese de puzzle". Are 8 puzzle-uri, si la fiecare e o pagina de text. Bineinteles ca ii depaseste nivelul de intelegere, dar se poate adapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao!
Si noi am intrat in febra aniversarii kupilului, habar n-am ce cadou sa-i luam pt ca nu vrea sa spuna, ea cere cadouri (muuuulteeee) doar de Craciun! Nu vrea nici party...o sa-i facem oricum ceva, sigur tort acasa cu prietenii + vecinii si alt tort la socri cu tot clanul...mai studiez solutia cu parcul de joaca acoperit (din pacate e singurul din toata zona si nu o am la suflet pe patroana cam nesimtita) sau mc.donald ca sa invitam copiii prietenilor si cativa de la gradinita. In aer liber ar fi super, mai ales ca avem un parc enorm aproape, cu mese, bucatarie cu tot necesarul, spatiu...faza e ca am mai facut odata acolo si ne-au terminat prichindeii, au alergat in toate partile de n-a apucat nimeni sa schimbe 2 vorbe sau sa manance ceva, abia ne-am adunat la taiatul tortului!
Bicicleta cu roti ajutatoare avem de la Decatlon, o foloseste de mai bine de 1 an si sigur mai rezista vreo 2-3, se poate inalta sezutul, aici o puteti vedea daca va intereseaza: http://www.dropshots.com/teddylyon2#date/2009-05-06/11:51:50
Eu sunt intr-o stare aiurea, sper ca n-am intrat in anul mortzii...sunt in criza de timp perena si coplesita de toate treburile mai mult sau mai putin casnice, nu reusesc sa fac mai nimic din ce imi propun, sunt stresata, obosita si ma dor toate cele...uneori ma bucur ca n-am servici, oare ce naiba faceam?!
Alyssa a avut o perioada grea, era extrem de nervoasa si nu prea colabora la nimic, am suspendat si terapia pentru ca facea crize de nervi oribile cu doctora, cu greu am reinceput saptamana asta si se pare ca a depasit hopul...sper sa fie bine.
Lucram intens la program pe toate planurile: o duc la gradi de la 9.30 cand ajunge asistenta pt ca sa fie preluata doar de ea, in felul asta ar trebui sa se simta mai linistita si sa diminueze anxietatea, o iau zilnic la aceeasi ora si facem cam aceleasi activitati decise dinainte si organizate pe tabel cu figuri/poze, in plus - partea cea mai grea: eliminam somnul de dupa-masa...incepuse sa-l sara, uneori reusea sa stea treaza pana seara, alteori nu si ajungeam sa ne culcam la ore imposibile...avem deja o saptamana in care nu a dormit defel, trezirea la 7-8 si culcarea la 20.30-21.30 maxim...cand dormea dupa-masa era imposibil s-o culc inainte de 01.30-2.00 noaptea, sper sa-mi mai revin si eu ca uneori sunt atat de obosita ca abia mai respir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Am uitat sa va mai spun ceva...I love this country!...de dimineata am dus-o pe Aly la centrul de terapie, dupa 1 ora ne-am intors si am gasit masina cu usa laaarg deschisa...parcarea respectiva e mare, vesnic aglomerata si fara telecamere asa ca oricine putea sa faca orice. Initial am crezut ca mi-au spart masina dar scaunul Alyssei de 200 de euroi era complet la vedere, actele si banii in bord, redbull-ul de rigoare la locul lui...am controlat rapid si nu lipsea NIMIC! Am derulat "filmul" in minte si mi-am dat seama ca EU am lasat usa deschisa, atomika o luase la fuga prin parcare imediat ce a iesit din masina iar eu dupa ea, fara sa mai apuc sa inchid nimic...doamne cum m-am ramolit?!

Mergi la inceput

Asta inseamna ca nu era niciun co-national prin preajma ... Felicitari ! Da'... vorba sotzului meu: ce cauta banii si actele in bord ?!?!?!

Ada, merci mult de tot - maine oricum am fi mers la Carrefour - asa ca stiu dupa ce sa ma uit.

Mergi la inceput