Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

M-am trezit si eu cu calendaru' bisericesc: la mine pe malul asta de ocean e inca Sf. Gheorghe. La multi ani, Georgia!

Mai era cineva de felicitat? Daca da, sorry, atat m-a tinut memoria...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Robotzica, multumim! Am felicitat-o de dimineata si a fost foarte incantata de ziua ei, a primit jocul pe care vi l-am aratat care a tinut-o ocupata fix 5 minute mai mult il incanta pe Filip. E drept ca unele planse sunt destul de dificile chiar si pentru mine pana ma prind ce trebuie facut. In schimb domnisoara si-a revendicat tort de ziua ei. M-a intrebat in masina suav: da unde e tortu meu? Asa ca ne-am conformat si am cumparat un tortulet micut amandina, destul de nereusit pentru ca este infiorator de dulce, te ustura dintii de la atata dulce, noroc ca e cat patru amandine ca daca era mai mare nu stiu cine se chinuia cu el

Am o perioada foarte nasoala cu Filip. Ne gandim din ce in ce mai serios sa vizitam un psiholog de copii. Parca abia acum iese la iveala gelozia pe care nu am simtit-o cand a aparut Georgia, parca a retrogradat la nivelul unui bebelus care nu poate comunica si atunci plange. Cu Georgia faza e ca i se pare ca pierde niste chestii extraordinare cat e la gradinita si ea acasa. Ieri e adevarat ca printr-un concurs de imprejurari am mers cu ea in cismigiu si a sarit in saltea, dar de aici pana la tavalitul pe jos ca el VREA acum in cismigiu ca sa sara si el in saltea e cale lunga. Si cand intra in criza nu il pot potoli cu nimic, ajung sa strig cand eu, cand Mihai parca suntem o adunatura de descreierati. nu mai pot...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Anca vacanta placuta!
Iuliana bine ai revenit cu intentii de stabilitate , sper sa scrii mai des, sper sa reusesc sa ma uit si eu pe pozele voastre ca nu mi-au ramas decat niste vagi amintiri cu fetele si o casa superba, nou decorata. Ti-a trecut perioada cu caderea parului, cum ai rezolvat-o?
Andreea la multi ani Georgiei!
Marilena sper ca ai vesti bune legate de sanatate , parca urma prin 19 sa primesti rezultate

Am citit ultimele pagini (de unde am ramas eu) dar din pacate mi-a expirat timpul de stat, ma intreb unde gresesc de nu-mi ajunge niciodata timpul, mereu treaba, gatit, curatenie, calcat, copii, daca eram o mamam singura nu cred ca m-as fi descurcat, imi doresc o vacanta, momentat iese din discutie ca stam foarte rau cu banii, am toate ingredientele unei depresii cronice. Mereu imi spun sa fim sanatosi sa nu avem probleme de sanatate grave.
Weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Am fost sa vizitam navele militare din port. Cica puteam sa urcam pe 4 din ele, dar rusii nu ne-au lasat. Noroc ca celelalte doua erau turcesti, si au fost mai prietenosi decat rusii. Am vazut si Bricul Mircea si Regele Ferdinand, dar de jos, ca nu erau in circuitul turistic .

Andreea, la multi ani pentru Georgia!
Daca-mi dai voie sa-mi dau cu parerea, cred ca nivelul asta de gelozie al lui Filip poate fi rezolvat. Am impresia ca problema lui este ca nu are si el un timp alocat numai lui, sa iesi undeva numai tu cu el, fara Georgia, si in felul asta sa recupereze din lucrurile pe care el crede ca le pierde cat timp e la gradinita. La noi nu a aparut problema asta, pentru ca Iulia nu ma paraste inca , iar Sergiu are alocate destule activitati numai pentru el (cum ar fi petreceri la colegii de gradinita, mers numai cu tati afara ca sa invete sa mearga cu rolele sau pe doua roti ...). Dar la voi e greu, ca e diferenta mica intre ei ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Androix, sa stii ca si Emma mai are perioade de gelozie, nu face crize, dar daca o iau pe Diana in brate, treuie sa o iau si pe ia, daca Diana ma intreaba daca o iubesc si ii zic 'da', vine Emma si imi spune de ce nu ii spun si ei. Asta citeodata vine asa de rapid, incit nici nu am timp sa gindesc. Cu scoala nu a fost niciodata geloasa pentru ca ei ii place sa mearga la scoala, dar tot timpul ma intreba 'dar Diana ce a facut acasa' etc. O sa treaca...sint copii si e normal. Poate ca ar trebui si tu intr-un we sa mergi numai tu cu el in oras si sa petreceti timpul singurei, sa il rasfeti. Incearca si vezi.

Tedi, stai sa iti povestesc eu faze cu portmonee etc. Ma duc sa iau ceva de mincare cu plozii dupa mine. De obicei iau geanta, o pun pe capota masinii, desfac (adica desfaceam ca acum fetele o fac singure) centurile de siguranta, iau copiii si plec. Bineinteles ca las portmoneul pe masina (nu luasem geanta cu totul). Intru in magazin, fac cumparaturile si dau sa platesc...portmoneul nema. Mi s-a facut rau. Acum nu stiam cum sa fac ca sa dau mai repede tel la credit carduri sa le anulez. In fine, ma duc la lost and found, nu stie nimeni nimic. Puteai sa ma omori ca nu stiam ce am facut cu portmoneul. Dau sa ies din magazin si vine o cucoana dupa mine si ma intreaba daca nu am pierdut un portmoneu ca ea l-a gasit pe masina si l-a dus la magazin. Imi venea sa o pup.

Alta data (Diana era bebelus, Emma urla ca nu stiu ce vroia) am pierdut portmoneul in magazin in nebunia aia. L-am gasit la lost and found. Mi s-a intimplat sa plec cu portmoneul sau chiar aparatul de fotografiat pe masina. Deh, am pus fetele in masina si am plecat (deci, dupa cum vezi, se poate si invers). Nu stiam de ce imi faceau soferii semn sa ma uit pe capota sau ma claxonau (aici e ilegal claxonatul fara motive intemeiate) si eu nu intelegeam de ce ca doar mergeam legal. Cind colo portmoneul meu sedea frumos pe capota si chiar ma mir cum de nu a zburat ca mersesem deja vreo 2 km la o viteza destul de maricica.

Ia sa ii spun si eu barbatului sa isi sune tatitzul ca il cheama Gheorghe. Noroc de forumul asta ca mai aflu de cite o sarbatoare ca eu calendar religios nu am si nici nu ma prea intereseaza.

La multi ani! pentru toate fetele si cupiii care-si sarbatoresc numele.

Androix din nou:), si Emmei cind a implinit 6 ani jumate i s-a pus pata ca vrea tort. I-am si zis ca sa-si scoata din cap prostiile ca nu ii iau nici un tort. Norocul ei ca exact in ziua aia a trebuit sa lasam fetele la fosta sotie a sotului meu sa le babysit ca noi ne-am dus in San Francisco la circ:)). Ei, si cum fosta le face toate mofturile, i-a cumparat tort cu luminari, pizza, prajituri, friptura etc (un adevarat festin) si cadouri la amindoua si a invitat si niste prieteni de ai nostri sa sarbatoreasca fata si i-au si cintat Happy birthday to you, you live in a zoo. Cind am venit noi sa luam fetele, Emma era deja sarbatorita:). Cred ca o sa o tina minte pe fosta o viata intreaga. Asa ca, Androix, iti trebuie o fosta.

Elisor, care perioada? Care din ele? Ca eu cind sint stresata, ma apuca caderea parului. Am avut recent din nou o perioada din asta din cauza depresiei, dar am luat vitamine si mi-a trecut. Plus ca am obs. ca, daca ma vopsesc, mi se intareste radacina parului, asa ca am facut-o si pe asta (avusesem vreo 4-5 luni de cind nu o mai facusem, asa ca iti inchipui cum arata capul meu). De la depresie nu imi venea sa ma aranjez deloc, nici par, nici unghii, nici nimic:(.

ChrisDun, si ti-am aparut cumva in vis de te-ai gindit la mine?

Mergi la inceput

Na, ca tot vorbiti de festele memoriei sa va zic ce-am produs azi: ma duc la maica-mea la ap. sa duc asternuturile pe care dupa o luna de zile am reusit sa le spal si calc, am deschis cutia de posta sa vad ce-a mai venit si urc in lift. Ajung in fata usii, dau sa deschid nu gasesc cheia, gata, mi-am spus, le-am uitat acasa. Cobor cu liftul cu sarsanalele dupa mine evident, urc in masina si cand eram aproape de casa imi dau seama ca am avut cheile la mine doar ca le-am uitat in cutia de posta . N-am putut sa ma mai supar pe mine, pur si simplu m-a apucat un ras isteric la volan si m-am intors. O fi vreun semn de senilitate ?

Iuliana la caderea parului ma refeream nu conteaza perioada . Si eu ma confrunt cu asta si ma streseaza foarte rau problema pentru ca vreau sa-l las sa creasca dar ma abtin cu greu sa nu dau fuga la coafor sa-l tund, m-am gandit si eu la vopsit dar mi-e sa nu-l stric mai rau. Pe de alta parte il vad cum se regenereaza, creste la radacina. La tratament m-am gandit si eu dar astept o infuzie de bani, nu stiu cum vom supravietui pana la salariu.
Ati emigrat in State cu tot cu fosta ? Wau, ce relatie frumoasa!

Lili cred c-a fost foarte impresionat Sergiu de toata flota, si eu as fi fost, tot asa reticenti si reci au ramas rusii? Sa nu-mi spui ca Sergiu vrea sa se faca capitan de vas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Elisor, nu cred ca vrea sa fie capitan, ca ii este frica de apa. Cred ca m-a intrebat de 5 ori daca poate sa se scufunde nava . Cat despre rusi, am remediat problema. Pentru ca a plecat copilu' dezamagit ca nu a vazut toate navele, l-am mai trimis odata cu Iuli si de data asta i-a lasat sa urce. Si bine am facut, pentru ca eu i-am facut o prezentare de tehnica militara care-l bagase in ceata pe bietul copil, noroc cu Iuli ca l-a lamurit. Ca sa-ti dau doar cateva exemple
- i-am prezentat hangarul elicopterului drept sala motoarelor; iar in sala asta erau mai multe perechi de roti - i-am spus ca sunt roti de rezerva pentru elicopter (care elicopter nu avea roti, dupa cate am constatat dupa aia)
- erau niste funii foarte groase pe punte si m-a intrebat la ce folosesc. I-am raspuns ca se folosesc la ce-or avea ei de legat pe acolo
- fiecare nava avea un fel de tun pe punte (daca stau si ma gandesc bine, nu cred ca era tun, ca avea teava cam subtire) si m-a intrebat Sergiu cu ce trag tunurile. Tunurile trag cu ... bombe!
Concluzia e ca nu ma mai bag la vizitat chestii tehnice, ca nu pricepe copilul nimic.

Cu cheile nu-i semn de senilitate, dar cred ca nu ti-ar strica niste lecitina .

Teddy si Iuliana, daca erati la noi sigur nu aveati norocul asta. Eu, cu masina incuiata, am ramas o data fara caruciorul din portbagaj, si de doua ori fara scaunelul de masina (prima oara au furat scaunelul cu tot cu masina )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Elisor, ti-am spus, mama:). Am luat vitamine. Si, da, drept sa iti spun avem o relatie f. misto cu fosta. De fapt ea si sotul au emigrat, eu am venit 10 ani dupa:). Ei nu au avut copii ca nu a vrut ea, dar pe copiii mei ii trateaza ca si cum ar fi ai ei. E prima (si cred ca singura) care se gindeste cu luni inainte de orice sarbatoare sa le cumpere cadou si nu orice cadou ci ceva care intr-adevar sa le incinte. In casa la ea are o gramada de poze si lucrusoare facute de minutele lor, ca asta e cadoul fetelor tot timpul. De fiecare data cind ne vedem cu ea, are ceva pentru ele. Si din ce am auzit de la o prietena comuna, tot ce are ea vor mosteni fetele mele ca asa vrea. Si Emma stie exact care e relatia noastra de 'rudenie' cu ea. Ale mele tare o iubesc. Emma a fost primul copil pe care fosta l-a tinut in brate in viata ei. Vezi si tu ce iti rezerva viata? Sotul meu a ramas chiar prieten cu ea si eu sint la fel. Ce am de impartit cu ea? Ei s-au despartit in termeni mai mult decit amiabili, iar eu nu am fost niciodata geloasa pe ea...si lumea nu intelege cum de e asa...si probabil crede ca eu sint nebuna sau cel putin una din noi doua e.

Aaa, si imi aduc aminte de o faza de acum vreo 2 ani. Tot asa le-am lasat pe fete la ea. Emma era cam bolnavioara si primul lucru pe care l-a facut cind am intrat in casa ei a fost sa vomite. Saraca fosta, a fost prima data cind a sters voma de copil in viata ei. Eu o apreciez tare mult ca e o tipa f. de treaba. Ne vedem de viata noastra. Toata lumea se intreba cind am ajuns aici cit timp ne trebuie pina ne paruim...dar uite ca nu s-a intimplat si nici nu o sa se intimple niciodata.

Aaa, si probabil ca te apropii de clubul ICRS-urilor, de aia stai rau cu memoria:)).. asta e clubul celor de la 40j de ani in sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Elisor, si eu le-am uitat... dar nu stiu inca unde. Astazi am pierdut o bratara de aur si am luat de doua ori metroul in sens invers.

Androix, nu strigati la el, va rog eu. Asta am facut si noi vreo patru luni cu Agata, ca nu mai puteam, ea plingea de-i sarea inima din piept si noi, parinti neputinciosi si obositi, o trimiteam in camera la ea. Nu trece asa, greselile facute atunci cind ea avea nevoie de noi, multa nevoie de noi, se vad si astazi in relatia ei cu Tudora, muncesc inca sa o repar. Filip trebuie luat in brate si iubit, de amindoi si mult de tot. Daca asta il calmeaza, duceti-va in parc atunci cind va cere el, plasa e inchisa... dar pentru el nu va conta decit ca voi il ascultati si il intelegeti. Si Ada are dreptate, cere timp, timp doar cu el, al tau cu el, al lui tati cu el. De asta are nevoie Filip, sa vada ca locul lui este acelasi in casa, ca il iubiti la fel de mult, faptul ca se tavaleste si urla este doar o modalitate de a va arata ca ceva nu e in regula cu el si ca sufera. Eu stiu ca il iubiti la fel, ei noi o iubeam pe Agata, si nu intelegeam de ce se comporta asa, dar pina cind nu am lasat totul deoparte, nu ne-am asezat la inaltimea ei si nu am i-am spus ca inteleg ce simte, ca e normal sa simta asa, dar daca ea simte asa nu inseamna ca e si real. Crizele s-au rarit treptat, ajunsesera la cite una la citeva ore, din orice... pina au disparut. Ma intreb cu groaza ce se intimpla daca nu ne dadeam seama la timp ca ea nu de strigatele noastre si de pedepsele noastre avea nevoie, ci de noi! Te rog eu din suflet, cu riscul de o neglija un pic pe Georgia, aveti grija de Filip, faceti-l sa simta ca e iubit, fiti alaturi de el in suferinta lui ca e dat de o parte, ca e trimis la gradinita si Georgia beneficiaza de tot timpul vostru si de ceea ce ii oferiti cit e el plecat.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Iuliana nu sunteti nebune nici una din voi doua, sunteti niste femei incredibile , mature si foarte intelepte, aveti numai de castigat cu o astfel de relatie, bravo voua, va admir !
Eiiii, vezi ca-mi sufli-n ceafa , nu-mi mai aminti si tu spre ce varsta ma apropii

Nelia la teorie as trece cu brio clasa dar de pus in practic e atat de greu cand nu ai alt ajutor decat pe tine si partenerul de viata in cresterea copiilor, timpul foarte scurt pe durata unei zile, bani putini, oboseala, griji, ganduri incat de multe ori nu mai exista putere sa aplici ceea cu siguranta stiu toate mamicile dintre noi. Dreptatea e de partea ta

Mergi la inceput