Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (9)
Raspunsuri - Pagina 19
onixone spune:
na florentina ca am pierdut mesajul asa ca rescriu.
Am gasit o gradinita/scoala 1-4 parca Big Ben langa noi.MI-e cam frica sa invete engleza in scoala romaneasca ca el vb engleza de la ma-sa.MA duc sa vb acolo.
Te astept cu placere.
nelia spune:
Florentina, noi ne dam seama cit ne lipseste! Este singurul lucru care ne lipseste, cu restul ne-am obisnuit, ne-am facut prieteni si aici, desi si cei de acolo ne-au ramas la fel de buni si de dragi, avem viata noastra aici. Dar sint vacante, ma gindesc ca e bine macar ca am putut sa ajungem destul de des tinind cont de situatia noastra financiara mai mult decit precara datorita prioritatilor noastre de pina acum (copii si scoala), abia astept vacanta de vara, ne vom incarca toate bateriile... ne vedem pe plaja, cu bunica (mama lui Octav) spalind la fund nepotii de nisip si alergind dupa ei pe plaja, la Alba cu bunicul jucind fotbal cu nepotu' si citindu-le povesti, la tara linga Vaslui cu mama mea si toti verisorii, pe munte cu prietenii nostri dragi... da, lipsesc toate acestea. Si daca ai posibilitatea sa ajungi des sa le faci sau chiar sa te intorci, cum e cazul tau Oana, atunci chiar cred ca va fi bine.
Octav inca vrea sa se intoarca... eu ma adaptez oriunde si imi place oriunde, nu din prima, dar gasesc lucruri frumoase peste tot, chiar daca sufleteste imi lipseste ceva, stiu bine de ce sint aici si balanta e echilibrata. Dar la el stau lucrurile altfel, asa ca... dupa lungi discutii, a ramas asa: i-am zis ca daca nici dupa ce terminam scolile, gasim serviciile alea bune si un loc unde sa ne stabilim (linga munti!), ne luam casa si mai gasim si niste scoli bune pentru copii... (socotim noi ca asa, in vreo doi sau trei ani), asta inseamna sa vedem ca putem ajunge si in Romania si sa vedem lumea in vacante... si tot nu e multumit, ne intoarcem si traim doi ani in Romania ca sa putem face comparatii pe viu, nu din povestiri sau din amintiri nostalgice. Am zis ca poate in Brasov... sa fim mai aproape de munti, ne mai place Neamt sau poate Alba... gasim noi, dar nu cred ca m-as mai muta in Bucuresti, desi viata culturala si toti prietenii mei, care sint aproape toti in ea... acolo ar fi. Invata si copiii romana, vad cum e scoala, isi fac prieteni, petrecem timp cu bunicii, cu matusi, unchi si verisoare... si ne hotarim apoi unde raminem. Si asa s-a linistit, vad ca s-a pus pe treaba, nu mai sta cu fundu-n doua luntre. Si eu ma tin de cuvint, in plus, mi se pare amuzant si benefic sa facem schimbari din cind in cind... atit doar ca ne-ar fi placut sa fim un pic mai sub 40, ca plecam si in Australia sa vedem cum e.
Oana, va doresc multa bafta pe noul drum, e ca o alta emigrare practic, chiar daca te intorci in tara ta. Sper sa nu stati sa regretati, nu merge si nu e ceea ce ati asteptat, stiti de unde ati venit. Dar eu sint aproape sigura ca va fi bine!
Simona, cum adica antrenoarea a pocnit un baietel? Sper ca te referi la sport, adica in sensul ca i-a aratat vreo lovitura de karate...
Newmami, bafta multa cu scoala, sper sa le fie bine piticilor nostri la scoala, sint mari, au crescut, dar totusi atit de micuti!
Androix, ma gindeam eu ca despre aia e vorba, ca o vazusem pe net, sa ne tii la curent. Dar si cu rezultatele... Desi, eu am asa o mica problema cu super-nanny... sper sa fie doar un titlu neinspirat... ca eu nu vreau dresaj, vreau o metoda umana, dar ferma de a struni plozisorii.
Chiar asa, Elisor, ce e cu tine? Sper ca doar lipsa timpului te impiedica sa fii aici si sa ne scrii frumos si empatic cum numai tu stii sa scrii.
Fetele, hai, ca s-a animat un pic subiectul cu ocazia celor 5 anisori, poate veniti si mai scrieti despre voi si copilasi. Daca nu, iar ia Gabitza catalogul... si primiti absent!
La multi ani, Filip!
La multi ani, Maria!
La multi ani, Danelutza!
Sa fiti sanatosi cu totii si o viata frumoasa si plina de noroc! Danelutza, ce ai facut bun?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
La Multi Ani! Danelutza mamica gospodina, sa fi sanatoasa sa pregatesti iubitilor tai numai bucate gustoase inca 100 de ani de acum incolo.
Aha, vremea bate-o vina. Cand ne mai arati printeza frumoasa? Hai ca acum ti-ai reparat computer-ul.
Luna asta a fost si la noi groaznic de urat , ploaie frig
ajungem la depresie. Se pare ca ne salveaza weekend-ul sta care va fi foarte frumos.Deci vom fi pe afara non-stop sa nu pierdem zilele de vara pe anul asta
se anunta din nou o vara mizerabila si racoroasa.
Maria, inca o data LA Multi Ani! cu sanatate, fericire, bucurii si mult noroc.
Florentina, sunt de accord cu tine, nu e superficialitate, dar pentru noi cei de pe ocean e greu sa traiesti si sa realizeze gravitatea situatie din tara. Apoi avem si noi problemele curente cu care ne comfruntam in locul / tara unde traim, deci resursele si puterea de a realiza si vedea cu adevarat adevarul de peste ocean sunt injumatatite.
Oana, tu totusi ai o imagine proaspata si mult mai aproape de adevar a ceea ce e si se intampla in Ro. Tu stii cel mai bine ce este mai bine pentru voi in acest moment, si dintre toate greutatile cu care te confrunti in Anglia, macar in RO ii ai pe cei dragi langa tine. Ai pe cineva caruia chiar ii pasa de tine si copilul tau. Gandeste-te ca daca chiar nu merge si nu merge in Ro, puteti oricand sa veniti inapoi in Anglia. Mult success si numai ganduri bune pentru voi.
Si mie mi-e tare dor de ai mei dar mai am putin si o sa-mi beau si eu cafeluta cu mama si o sa fiu o mare Doamna toata vara. Imi voi incarca bateriile cat de cat. Doamne cat ii mai asteptam, cred ca nu exista soacra mai dorita sa stea cu ginerele pe lumea asta.
Nelia, sigur se vor descurca la scoala, cum altfel? Patrick cred eu ca e destul de pregatit, din cate vad eu
e copilul care vrea tot timpul sa cunosca sa acumuleze ceva nou. Iar faptul ca e doar ½ zi, ajuta si mai mult cu acomodarea systemului. Eu zic ca e o trecere mai blanda, decat daca s-ar fi dus full time .
La anul s-ar putea sa venim si noi pana-n tara, din cauza ca sora mea n-a primit viza. Mi-e dor de ei. Ma gandesc la varianta de a ne intalni undeva, poate in Ungaria, intr-o statiune pentru 10 zile. La mare in tara mi se pare enorm de scump la ceea ce ofera. Vreau ceva mai linistit, mai curat si la preturi rezonabile. Oricum cu banii care-I cheltui pentru o venire in tara ne adduce la cat alte doua vacante in timpul anului . Asta este
e departe si scump si nu in ultimul rand fiindca nu putem sta 1 luna, decat 2 saptamani, va fi f.f.f obositor.
Simona, vreau sa cred ca Dragos s-a speriat fiindca antrenoarea a aratat o figura de karate unui cpilas, si nu ca l-a pocnit asa in fata tuturor.
Eu am mai pus idei / link-uri la ce m-am hotarat pentru ziua lui Patrick. Drept e ca nu stiu care sunt preturile in RO pentru Lego si alte jucarii. Cum se gasesc.
Dar uite pot sa-ti spun ce am rugat-o pe mama sa-mi aduca, ca m-a tot zapacit ce vreau ptr. Patrick, si a fost un joc Nu te Supara Frate classic, din acela cu pioni fara flomfeuriu., Si jocul cine stie castiga. Asta:
http://www.jucarila.ro/cine-stie-castiga-compact-junior.html?utm_source=cauti&utm_medium=comparator&utm_campaign=product
sau daca nu gaseste variant asta:
http://www.jucarila.ro/cine-stie-castiga-junior.html?utm_source=cauti&utm_medium=comparator&utm_campaign=product
ce mai imi place sa-I aduca din tara sunt sosetute subtiri 100% bumbac de vara facute de Sibiu si strampi grosi de iarna tot de la aceiasi companie. Banui ca ultimele doua nu incanta pe cineva din Ro ..., dar lui Patrick ii plac tare mult si le folosim.
A
si am uitat
sotul e hotarat sa-I ia un pet
dar vrem ceva low maintenance
am pus toate animalele in linie si la ultima clasificare de pro and cons a ramas turtle si iepuras Invingatoarea a fost turtle
si acum se documenteaza de zor din care, ce si cum
Eu nu vroiam nimic, dar trebuie sa scapam cumva de pestisorul fake (din plastic) pe care Patrick il cara cu el intr-un container de plastic cu apa, si pretinde ca e viu, ii pune seara blueberries pe care trebuie sa le pap eu ca dimineata sa fie apa limpede, s ail mangai. El a vrut un baby girl
cum asta a picat de pe lista si a inteles ca nu vom avea nici un baby ... acum s-a focus pe pet ....
Florentina G spune:
Nelia, sunt multi factori care contribuie la a face adaptarea mai usoara cand te hotarasti sa emigrezi. Cand pleci la drum cu gandul ca trebuie sa iti construiesti o noua viata departe de ai tai nu ai ce face...strangi din dinti la greu si incet incet incepi sa iti construiesti lumea ta, sa iti faci noi prieteni, noi preocupari. Din cate am vazut, cei care nu au avut nimic de lasat in tara, care au avut de suferit mai mult aici, cand au plecat s-au adaptat cel mai usor si nu i-am auzit vreodata sa le fie dor de ceva sau sa isi doreasca sa revada locurile natale...
Eu una imi aduc aminte ca a fost crunt cand m-am vazut intr-o tara straina unde nu gaseam nimic in comun cu nimeni. La hotelul unde lucram eram in proportie de 80% europeni insa erau total diferiti de mine. Am incercat sa ma adaptez, sa ies cu ei, insa nu mergea... la petrecerile unde mergeam totul se rezuma la a sta de vorba cu sticla in mana.... Cand mergeam la cumparaturi ma lua depresia- cand eram acasa ma obisnuisem sa cumpar ceva bun pentru ai mei ori de cate ori faceam cate un tips la serviciu.. acum cumparam de toate si nu aveam cu cine sa impart.
Apoi am avut norocul de a ma apropia de o colega din New Mexico cu care am gasit mai multe in comun - ieseam la cafea, ne plimbam pe plaja, gasisem o patiserie frantuzeasca unde gaseam prajituri si pateuri ca acasa... iar cand l-am cunoscut pe Dan totul a fost si mai usor!
In final ajunsesem sa ma adaptez foarte bine si daca nu insista Dan sa ne intoarcem in RO cred ca as fi rezistat (cu conditia sa fi venit mama in vizita ).
Acum daca ar fi cred ca m-as incumeta sa plec din nou. Nasii copiilor s-au stabilit in Florida acum doi ani si nu ne-ar fi greu daca ar fi sa o luam de la capat... pentru Dan este mai greu pentru ca el este implicat foarte mult in afacerea noastra, are multe satisfactii profesionale, toata lumea ii lauda sculpurile in fructe... eu i-am sugerat de cateva ori sa ne mutam business-ul acolo insa el are mintea prea ocupata cat sa se gandeasca la asta, are multe proiecte care par sa prinda contur in viitor. Si adevarul este ca abia acum am ajuns la un nivel competitiv insa din pacate s-a nimerit a fi intr-un an foarte prost.
Newmami imi inchipui cat de nerabdatoare esti sa iti revezi parintii.. imi pare tare rau ca sora ta nu a primit viza, din cate am inteles acum s-au schimbat din nou conditiile si formalitatile la vize. De ce nu incearca din nou...poate are noroc - pe mine ma sfatuisera cei de la firma cu care am plecat in SUA ca la interviu sa punctez cat mai mult ce vreau sa fac la intoarcerea in tara...insa eu aveam alte motive pentru care ceream viza si m-am legat de cariera pe care o vroiam in RO dupa ce ma experimentam in US.
Chrisdun - astazi esti !!! Neaparat sa ne povestesti cum a fost. Merge si sora lui Dan care a primit biletul cadou de ziua ei de la colegii de serviciu.
Maya e bolnavioara. A facut temperatura toata noaptea, azi nu a mancat nimic... are gatul rosu-rosu si fierbinte! Ma duc sa ii fac o supa crema, poate mananca ceva totusi... Sper sa isi revina pana marti, de zia ei!
gabitzam spune:
Aseara am fost la petrecerea de 5 ani a lui Matei de Lucas. Ne-am simtit foarte bine, iar copiii s-au distrat extraordinar! Au alergat non-stop, Raducu a fost cot la cot cu cei mari. Vedeti niste poze incepand de www.dropshots.com/gabitzam4#date/2010-05-15/16:41:07" target="_blank">aici.
Alaturi de SEBI
Danelutza spune:
Bau... sint eu nu va speriati
Multumesc mamicutelor de urari, va pupicesc si va imbratisez cu drag.
NewMami de ziua mea nu pregatesc niciodata nimic, pentru ca stau mereu in bucatarie, asa ca astept sa ma serveasca altii (adica ospatarii de la restaurant ), oricum ma pastrez ca o sa-mi iasa "ochii" pentru ziua Isabellei
Cuscra eu ma gindesc sa-i iau birou, deh, vreau sa-i aranjez camera, pentru ca mai este un an si o sa mearga la scoala. I-am luat patine (cu roti), sau cum s-or mai chema... in rest haine are un dulap, iar jucarii nu stiu pe unde sa le mai ascund...
Cuscra, cred ca si eu scapam de la karate, daca as fi vazut ca antrenoarea loveste un copil. Lasa-l sa mai creasca si sa aleaga el.
NewMami la noi a plouat timp de trei saptamini, dar a fost si frig, ca am tinut caloriferele deschis. De ieri s-a oprit ploaia, a fost frumos si cald, astazi e soare si un vint rece, de nu-ti vine sa scoti nasul pe balcon . Daca o mai tine asa vremea asta, imi cumpar pusca sa omor furnicile
Florentina multa sanatate Mayei
Dispar sa vad pozele
nelia spune:
Florentina, te inteleg perfect, cam asa simtim si noi, singura diferenta este ca eu sint cu familia mea, sotul si copiii, si cu ei as sta oriunde in lumea asta, sanatosi sa fim! Fara ei, nu stiu daca as putea rezista sa fiu singura... dar cum am spus, eu ma adaptez destul de usor la orice conditii. Daca va merge bine acolo, nu vad de ce ati pleca (adica, da stiu, mediul si ce nu e bun in cel romanesc, dar sint si lucruri pentru care merita sa ramii si sa te intorci, nu putine si foarte importante pentru ca tin de suflet). Dar voi sinteti tineri, copiii au crescut, eu cred ca oricind va puteti face bagajele si pleca daca asta doriti amindoi, lumea e deschisa acum, nu mi se mai pare atit de greu sa emigrezi (si nici sa te intorci) daca asta iti doresti si iti permiti cit de cit sa o faci.
Newmami, asa este, mersul in Romania este foarte scump, mult mai scump decit vacantele pe care le poti face pe aici. Dar, atit timp cit parintii si bunicii sint in viata, eu cred ca merita. In plus, pentru noi e ca si cum impuscam mai multi iepuri deodata: nu ne permitem sa-i aducem aici si din cauza anumitor conditii medicale nici ei nu pot sta prea mult, iar noi daca mergem in afara faptului ca petrecem timp cu ei, mergem si la mare (avem un loc in care ne simtim foarte bine si nu e asa de scump si e perfect pentru copii), la munte am si rude si tot asa un loc ca la mare, avem case in sate, unde copiii pot sta la tara cit vor, sa cunoasca si o alta realitate... si multi, multi verisori. Si atit de dor ne este de toate astea incit lasam deocamdata orice vacanta pentru Romania si ne bucuram ca putem inca sa ajungem si sa stam cite doua luni. Pentru ca da, asta de fapt e problema, ca merita daca stai mai mult timp, dar pentru doua saptamini nici eu nu m-as duce pentru ca nu as intelege nimic, m-as alege doar cu oboseala... se va termina si la noi in curind boieria, dar eu sper sa pot trimite copiii, daca vor dori. Agatei i-a intrat in suflet Romania si nu cred ca va zice vreodata nu, despre ceilalti doi nu stiu inca, sint prea mici...
Ma bucur mult ca vin ai tai, va fi foarte frumos impreuna, sint sigura de asta. Va doresc de pe acum sa savurati cafelutza in liniste. Sincer, si eu imi doresc ca ai nostri sa fie sanatosi si sa reusim sa-i aducem totusi si aici, dar la casa noastra, sa ne bem cafeluta pe fereastra, privind cum alearga copilasii si nepoteii in curtea proprie. Dar la noi va mai dura un pic, sper ca vom fi sanatosi sa facem tot ce ne-am propus in urmatorii ani.
Sanatate Mayei! Tdi, voi cum mai sinteti?
Gabitza, am vazut pozele. Ce mari si frumosi sint baietii!!! Iar cel micut al tau este un dulce! Lucas, tu de ce nu ne mai scrii nimicutza?
Chrisdun, sper sa fie concertul pe masura asteptarilor. Ei sint, sa stii, doar organizarea poate sa-i impiedice de a da ceea ce asteapta fanii, in Montreal, sunetul a fost groaznic si am zis ca in viata mea nu ma mai duc pe stadion la vreun concert, chiar daca e acoperit. Pacat, altfel a fost foarte frumos! Ai tricou, ai cornite? La noi tot stadionul era plin de cornite rosii, luminoase, se vedea atit de frumos in intuneric si in nebunia aia totala, ca nu avea cum sa nu te prinda!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
omustata spune:
La multi ani, Maria! Sa ai mult noroc si fericire!
La multi ani, Danelutza! Sa fii sanatoasa si sa ai o viata fericita si implinita!
La multi ani, Elian!
robotzica cucului spune:
Va multumim mult pentru urari!
Danelutza, La multi ani (intarziat, dar intens!). Sa fii sanatoasa si sa ai parte de multe bucurii.
Zi speciala 14 mai pentru mine, e si ziua tatalui meu, si asa bine imi pare ca se sarbatoreste cu nepoata odata!
NewMami, sa stii ca noi am facut de doua ori deja cate o intalnire pe teren neutru - o data la Frankfurt, si o data la Viena. Si a fost extraordinar pentru toti, si intr-adevar vacanta pentru toata lumea.
Revenind la 14 mai: e si ziua lui Stefan, sotul OlgaiT. Voi mai stiti ceva de ea? I-am scris un email pe 14, dar n-a raspuns. Sper sa fie bine. Cred ca ea trebuia sa se intoarca la munca prin aprilie. La telefon n-am mai reusit sa o caut, pentru ca sunt plecata de acasa de la 8 dimineata la 8 seara zilnic.
Cornelia spune:
La multi ani Maria Monica! La multi ani si bunicului!
La multi ani Danelutza!
La multi ani, sot de OlgaT!
Eu defazata, ca de obicei .
Oana inca englezoaica , zici ca o sa stati pe langa Big Ben? Spor la impachetat si va doresc sa se dovedeasca a fi decizia cea mai buna pt. voi! Pana si eu am un nod in gat, nu de alta, dar la ce vremuri traim .
Pupici si multa sanatate!