discutie filosofica

discutie filosofica | Autor: danitin

Link direct la acest mesaj

Intru in gura leului si aduc in discutie subiectul spinos al locurilor de parcare. Cred ca nu este oras in care sa nu fie o astfel de probema. In Timisoara sigur este. Iar eu stau in mult blamata zona centrala, chiar daca nu sunt urmas de securist sau proaspat imbogatit. Nu detaliez, ar fi off topic. Ideea e ca la noi in oras functioneaza " minunatul" sistem Telpark, pe scurt, parchezi = platesti, nu platesti = blocat roti. In spatele casei in care stau e un parc mic. Parc fiind, logic ca nu a pus nimeni semn cu parcare cu plata. Diverse persoane considera ca e o solutie inteligenta sa parchezi in parc, pe spatiul verde, sub copaci, chit ca exact la intrarea pe aleea care-ti permite figura e ditamai semnul cu accesul interzis, cu exceptia riveranilor- drumul ce margineste parcul duce la o baterie de garaje si la curtile noastre. Nimeni nu-l respecta ... Ok, am inteles, e criza de locuri de parcare. Bun ... ideea e ca se parcheaza in parc si, periodic, rotile masinilor sunt blocate pentru ca s-a parcat pe spatiul verde. Acum, cateva faze faine. Scot copilul si cainele la plimbare si vad un individ care parcheaza pe spatiul verde. Urmeaza dialogul:

- Buna ziua, stiti, nu e indicat sa parcati aici, o sa va blocheze rotle.
- Da, da' de ce?
- Pai ati parcat pe spatiul verde ...
- Aaaa, da' nu stau mult!

Il las in pace, trec 5 minute, mai apare unul...

- Buna ziua, stiti, ar fi bine sa nu lasati masina aici, se blocheaza rotie ....
- Pai mai e o masina tot aici ... eu de ce sa nu parchez?

Mai trec vreo 3 minute. Apare o cucoana care parcheaza chiar sub copaci. Mai incerc o data.

-Buna ziua. Va sfatuiesc sa nu parcati aici, o sa vina sa va blocheze rotile...
- Da' de ce?
- Pentru ca ati parcat pe spatiul verde ... sunteti aproape in mijlocul parcului ....
- Care spatiu verde, doamna, aici e cam noroi ...
- Pai e noroi pentru ca au mai fost si altii ca dvs, care au parcat pe iarba si au transformat locul in noroi ...
- Auzi, femeie, iti da mana sa vorbesti, stai in buricu targului ( tinuta mea cam de casa si copilul care tragea de mine cum ca hai in curte sa nu ne calce cainele erau indicii clare), probabil ca ai si garaj, fira-ti voi a dracului de securisti si comunisti imputiti, nu mai are voie omu' sa parcheze pe centru, ca va strica voua spatiu' verde ...

Mi-am luat copilul si cainele si m-am retras strategic. In mai putin de 10 minute, la fatza locului erau aia de blocaul rotile, si le-au blocat la toti cei trei clienti ai mei .... care cand si-au vazut rotile blocate s-au pus pe dat telefoane la greu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

TRAIM IN ROMANIA....ar trebui sa ne obisnuim cu asta,mie mi s a intamplat sa ies cu fetita si un sofer sa treaca la 10 cm pe langa noi mai mai sa ne lovesca .de ce?pt ca trotuarul era plin de masini si eu nu am avut efectiv pe unde sa trec cu copilul decat pe langa acele masini.....m am enervat f tare atunci!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

super, ma bucur ca exista o interventie din partea legii. era fain daca le faceai o poza !

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ei lasa, ca doar asa ii potoleste, acum nu stiu cat de dificil este sa aranjezi "deblocarea" rotilor - cum este in Timisoara, ce taxa se plateste?

In Bucuresti se ridica masinile parcate neregulamentar pe arterele principale - si costa parca vreo 600 RON sa ti-o recuperezi. Cel putin in zona mea nu prea mai vezi masini parcate aiurea...nu zic ca nu sunt, dar oricum, s-a mai schimbat ceva. Daca o sa continua ridicatul masinilor, pe pariu ca in jumatate de an - un an toata lumea devine brusc civilizata? Pana nu se umbla la buzunar nu se rezolva nimic, de vorba buna nu se sinchisesc prea multi sa parcheze regulamentar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

super, ma bucur ca exista o interventie din partea legii.

M-as fi bucurat mai mult daca ar fi existat si locuri de parcare. E bine si usor cu amenzile, mai greu e sa construiesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:

super, ma bucur ca exista o interventie din partea legii. era fain daca le faceai o poza !

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

ceea ce se intimpla in Romania nu se cheama "interventie din partea legii", se cheama ca niste smecheri iti ridica masina de unde e parcata neregulamentar, tu dai 800 de lei sa o iei inapoi, ei baga banii in buzunar (dupa ce au dat cui trebuie parandaratul) si a doua zi o iau de la capat. In 20 de ani nu s-au facut parcari absolut deloc, ca de, costa, numarul masinilor si ca atare al fraierilor platitori de impozite, taxe de drum etc a crescut. Nu spun, e aberant sa parchezi pe spatiul verde, pe trotuar etc, dar daca nu sint capabili sa gestioneze nr de masini, sa nu le mai puna in vinzare intr-o tara care n-a iesit din evul mediu. Eu am vazut cum firmele astea de smecheri ridica masinile si daca indraznesti sa parchezi in parcari de taxiuri (vezi in fata la Bucur Obor, desi ditamai magazinul nu are nicio parcare). Mie una mi se pare un abuz ce se intimpla, cel putin in Bucuresti si sa stiti ca o spun din postura de sofer care se straduieste din rasputeri sa parcheze corect si sa nu deranjeze pe nimeni. Unde lucrez eu, pe arie de cel putin un km patrat nu e absolut niciun loc de parcare, daca isi pun in cap sa faca bani in zona, e prapad! Dupa marile parcari Dali (dungi vopsite pe trotuare si pe linga), acum s-au gasit unii si mai smecheri si pe bani mai multi, dar de construit nu se construieste nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mElaine spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:

super, ma bucur ca exista o interventie din partea legii.

M-as fi bucurat mai mult daca ar fi existat si locuri de parcare. E bine si usor cu amenzile, mai greu e sa construiesti.

Corect! si puscariasii sa nu fie arestati pana nu li se fac inchisori cu aer conditionat si sala de fitnez!!
...

statul nu garanteaza in constitutie loc de parcare in parcaj construit ci garanteaza ca legea este stapana. Deci, toti acei care traiti dupa cum va interpretati legea in avantajul propriu, aveti aceasta Romanie de ev mediu, care este asa cum este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Hai ca nicaieri in lume nu sunt parcari la fiecare 100m. Ai de mers si un km pe jos de la cel mai apropiat loc de parcare - asta e, mergi, dar nu iti plantezi masina intr-un loc nepotrivit.

In plus, in Bucuresti eu n-am vazut sa se ridice masinile daca le parchezi pe stradute laturalnice, fara trafic prea mare. Oare e chiar asa de greu sa nu-ti lasi masina pe o banda de circulatie pe o strada cu trafic? O fi greu, dar nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Are dreptate Natasa.

Pe de alta parte, cunoastem mentalitatea conform careia tre´musai sa parchezi in fata usii, ca altfel nu merge. nu conteaza ca e spatiu verde,trecere de pietoni sau intrare in vreo scara de bloc, romanul neobisnuit cu regulile acolo parcheaza ca acolo are treaba, nu la 100 de metri.
Era unul in parcarea subterana de la mall vitan care venea hotarat pe contra-sens pentru ca zarise el un loc mai aproape de usa...ciognirea era la distanta de 2 cm.
Aceiasi manevra in parcarea din spatele magazinului Unirea, cand unul si-a alsat masina in curba, iar daca aveai o masina mai mare decat un smart nu mai puteai trece.
Intr-o parcare din Hamburg..ghici cine venea hotarat pe contra sens? Un bucurestean care nu vazuse sagetile

Trebuie construite parcari supraetajate si trebuie invatati soferii cum se folosesc. Ca locuri pe carosabil nu avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

mie mi-au ridicat masina din locul unde o parcasem REGULAMENTAR si perfect LEGAL. am si martori. cand m-am dus sa o ridic si implicit sa achit amenda si sa-mi iau punctele de penalizare, am cerut sa vad pozele cu masina in locul de unde au ridicat-o. mi-au zis ca nu pot sa-mi aratate, ca tre sa-i dau in judecata pe cei care au ridicat-o, politia bla bla bla... si ca numai atunci in tribunal le pot vedea. nesimtiti! se bazeaza pe faptul ca n-ai bani si timp sa umbli prin tribunale. si oricum, chiar daca ii dai in judecata tre sa platesti ca sa-ti recuperezi masina. si nu e cazul sa ne bucuram ca le ridica unora si altora masinile, pt k cu draga inima si bun simt am parca in locuri perfect legale, dar... unde sunt ele? ca pe stradutele laturalnice, proprietarii de case s-au facut stapani si pe trotuarele patriei....

www.youtube.com/watch?v=xiIm0elzalI&feature=related" target="_blank">THAT's ME

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si eu tot in zona centrala stau , am in fata blocului un parculet maricel si la fel , aveam vecini care parcau pe spatiul verde. solutia a fost sa punem gard viu imprejur si sa sunam la politie pt. a face plangere.
Problema s-a rezolvat in scurt timp.

Pe mine ma distreaza astia cu Telparkul lor care nu au facut nimic , dar de anul trecut nu poti parca pe take ionescu fara tichet. Si eu stau si ma intreb ce au amenajat ei acolo

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput