Divort de o persoana privata de libertate

Divort de o persoana privata de libertate | Autor: kameluna

Link direct la acest mesaj

Va rog foarte mult daca stie cineva in ce conditii pot divorta de o persoana condamnata la o pedeapsa privata de libertate,si in baza carei legi. Eu am gasit un DECRET nr. 32 din 30 ian.1954,dar nu stiu daca mai este valabil. "Art.45. - La art. 615 din Codul de procedura civila se adauga urmatoru alineat final:

"Cererea de judeca fara a se incerca impacarea sotilor, in cazul cind se intemeiaza pe alienatia mintala cronica dau debilitatea mintala cronica ori pe o grava boala si contagioasa a sotului impotriva caruia divortul este cerut ori daca acesta este condamnat la o pedeapsa privata de libertate de cel putin 3 ani sau daca este declarat disparut prin hotarire judecatoreasca." Sper sa primesc un raspuns cat mai curand. Precizez ca persoana are de executat o pedeapsa de 4 ani si 10luni. Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Sigur ca se poate divorta de o pers.lipsita de libertate(in cazul tau condamnat si incarcerat)in aceleasi conditii.
In C.Fam.art.38 ai ca motive temeinice condamnarea paratului la o ped.priv.de lib. de cel putin 3 ani(lit.h sau g, daca se potriveste la tine)
Daca vrei mai multe detalii activeaza-ti PM sau lasa-mi un email/id de mess.

Cristina, mamica de Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kameluna spune:

Multumesc pentru raspuns dar in codul familiei art.38 eu nu am gasit decat litera a si b. o zi buna!

Mergi la inceput