Nazdravani de prin 2003

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Cristinamh, nu se mai pot pune copiii in pasaportul parintilor, trebuie individual.
Mihaela, cand te duci sa-i faci pasaportul trebuie sa duci si pasaportul pe care-l are si caruia ii taie coltul(de la pagina cu poza) dupa care ti-l inapoiaza insa este anulat, ceea ce pe voi nu va aranjeaza fiindca nu mai puteti iesi din tara. Poate ca exista si vreo solutie pentru voi. La eliberare iti trebuie certificatul de nastere in original si buletinul parintelui care-l ridica, in principiu ar trebui sa poata fi ridicat cu procura.
Iuliana, o procura ar trebui sa sune cam asa:

Subsemnata.........domiciliata in ............, identificata cu...(datele actului de identitate), CNP(daca mai ai cetatenia romana), prin prezenta, imputernicesc pe........., domiciliat in ..........., CNP......., posesor al C.I. seria...., nr......., eliberat de........ la data de........., ca in numele meu si pentru mine, sa faca toate demersurile necesare obtinerii programei...bla.bla, de la Fac.....din cadrul Univ.....
In acest sens, mandatarul meu se va prezenta in fata autoritatilor competente, va formula orice fel de cereri sunt necesare si le va semna, semnatura sa fiindu-mi opozabila.

Mandant,
(numele tau si semnatura)

Data,

Mergi la inceput

Asa, eu sunt Liliana(era si greu de ghicit) si am doua odrasle, Laura care-n iunie va face 11 ani si David ce va face 7 in octombrie.
David e f. ordonat, se-mbraca singur, e f. atent cu imaginea lui, trebuie ca totul sa stea bine pe el, sa fie asortat, parul sa fie bine pieptanat eventual dat cu gel, el parfumat, nu-i atarna hainele, nu stie sa lege sireturi. Acum vrea parul lung, cercel in ureche si patratele pe burta(adica muschi). Sor'sa e opusul, vesnic toate parca-s aruncate cu lopata pe ea, n-are nici o apasare, poti sa-i pui si-un sac in cap ca-i e egal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

liliana, asa e...stiu ca taie coltul pasaportului si asta il anuleaza...ma gandeam insa ca pana elibereaza ei pasaportul digital expira asta vechi si in loc sa imi elibereze unul provizoriu sa ramana asta vechi. Nah, asa ma gandesc eu dar nu cred ca e posibil...
Nu mai stiam ce trebuie sa prezint cand scot pasaportul, acum nu mai e posibil nici depunerea actelor prin procura desi mama i-a facut surorii mele anul trecut pasaportul asa(sora mea e in NY)...tu ai scos de curand pasaport cu procura(sau stii vestea asta de curand?)...ca s-au schimbat multe de anul trecut...Ar fi minunat sa se poata, as rezolva-o macar pe Diana...poate reusim si pe Silvia...

carmen, pai nici noi nu o duceam rau, si noi aveam slujbe, dar eu de ex. o uram pe a mea si nu gaseam nimic sa imi placa, nu munceam in domeniu si sa ma apuc de inca o scoala in Ro era de domeniul fantasticului...sotul meu era sictirit de tot mediul acela din sanatate, de mancarimea din spital, dintre doctori, de faptul ca era legat de maini in ceea ce privea manevrele in policlinica(analize, aparatura, ecograf...) asta dupa umilintele indurate timp de 6 ani cand avea salar mai mic decat al femeii de serviciu. In fine, s-au adunat multe multe de-a lungul anilor, si la mine si la el, apoi sigur ca erau si copiii...
La fel gandesc si eu, ca e putin mai greu si dureaza cativa ani, dar apoi sper sa intram si noi in rand cu toata lumea(eu adica...restul deja nu mai au treaba).

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Liliana cred ca noi ne stim tangential mai demult ...nu veneai prin Tineretului cand erau intalniri de la DC? Cu vechii membrii, care acum nu prea mai scriu.. sper sa nu confun char asa rau

Carmen dar nu se gandea nimeni ca vreti sa plecati din Ro de "rupti in popou" (sigur, asta e gandirea clasica, dar sa stii ca se cam schimba in ultima vreme). Nici noi, nici Mihaela si multi alti cunoscuti de-ai mei, nu au plecat din considerente materiale (apropos, ma apucau bazdacii cand, inainte de plecare - dupa ce ca oricat ti-ai dori-o, ruptura de TOT este f f grea - imi spuneau unele rude: dar de ce plecati? ca aveti tot ce va trebuie...).
Pe toti ne-a manat in lupta aceeasi lehamite, dezamagire, fara urma de speranta
Eu chiar ii admir pe cei ca noi, care nu pleaca. Pe bune!

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Da, Dana, de-atunci ne stim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Vai, Liliana, m-ai salvat. In seara asta o scriu si ma si duc sa o notarizez si sa pun apostila. Saru-mina!!! Si bine ai venit.

Apropos, mai sint fete de la voi din grup care mai scriu? Sint convinsa ca cele de la mai si cele de iunie-iulie nu o sa scrie aici. Puneti pariu?

La mine emigrarea a fost altfel si in alte conditii. Eu parca eram pe alta planeta si nu mi-a fost frica absolut deloc. Mi-am pus bulendrele si viata in 2 valize si asta a fost tot. Nu mi-a parut niciodata rau ca mi-am lasat familia in spate...pentru mine familia urma sa mi-o intemeiez aici si asa a si fost. Dar mi-a fost si mie greu la inceput. M-am trezit deodata singura, fara servici, fara prieteni etc, dar odata ce au venit copiii si am mers la scoala a fost totul diferit. Si am invatat sa ma descurc singura, asta e un atu al emigrarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Da, despre aparatul de paine automat. Am tot facut teste cu retetele din cartea lor si nu-mi place painea deloc. Pana la urma am facut propria reteta si sunt multumita. Am folosit si drojdie praf dar acum numai proaspata. O dizolv in prealabil si o pun peste faina.

Paul, acasa si in preajma noastra este un copil plin de energie, istet, sa faca mereu ceva s isa ne atraga atentia mereu, sa-l bagam in seama numai pe el.....e jale. Cand ai ceva de vorbit atunci striga ca vrea cu el sa vorbesti.
La gradi este cel mai cuminte din grupa, fara modestie, poate prea cuminte la cat de neastamparati sunt colegi. Ce mi-a palcut, foarte atent, raspunde doar daca este intrebat, nu se agita, nu deranjeaza, nu se joaca cu alt copil.
Este pentru prima oara cand il vad si eu la o ora deschisa cu parintii. Noi am sta in spatele lor si a fot un fel de ora normala. Le-a spus sa nu se intoarca in spate si au ascultat aprope toti.
De carte nu vorbim, facem si in particular, stiam in mare ce stie, dar nu stiam ca stie asa de mult. Are o pronuntie super frumoasa.
M-a dat pe spate, mi-au dat lacrimile de bucurie la cum s-a prezentat.
L-am filmat si aseara am avut vidioteca de familie, pupaturi, cadouri, felicitari....
Seamana cu mine cand este cu mine, dar cand este cu sotul este al lui. Are o combinatie intre mine si el. Este un copil reusit.
Gata, mi-am laudat prea mult cioara.

Mi-as dori sa merg si la lectie de germana.

Nu am avut timp sa-ti caut, ma incearca o raceala si la 22 am picat inaintea lui Paul. Am primit si eu o procura din afara si tot la ambasada a fost facuta, in stilul lor. Hai ca incerc azi sa te rezolv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Dana, si Mihaela, stiu, dar am impresia ca m-am plans prea mult... Si la noi multe rude ne intreaba ce ne mai lipseste de avem asa o dorinta 'nebuna'... Stima si respectul, asta imi lipsesc...
Chestia e ca deja am intrat intr-o frenezie de cautari...

Paula, Paul e exact pe dos Alexul meu: acasa e cel mai cuminte copil, la gradi/engleza/tenis/inot/dansuri etc... nu ti-ar sta o clipa locului... parca il inteapa ceva si trebuie sa isi schimbe locul. Bine, e atent cat timp il intereseaza ceva, dupa, pa! Isi gaseste ceva de facut. Nu e agresiv defel si e vesel si bun, da si jucaria din mana dar, asta o face din miscare.
Insa exact ca si la voi, cand e cu mine, e copilul meu leit, cand e langa taica-sau e fiu-sau 100%, eu nu ma vad... cum e asta nu stiu, e clar ca a luat cate ceva de la fiecare...
Sanatosi sa fie! Si fericiti!

Mergi la inceput

Procura

Sbsemnata:

XXXXXXXXX (numele actual) domiciliata in....., identificata cu seria ...., nr....., data eliberarii, sectia, CNP
prin prezenta imputernicesc pe d-na/d-l.........., domiciliata in ........, identificata cu CI sau pasaport..... serie, .../nr....., data....., sectia....., in vederea ridicarii in numele meu si pentru mine a diplomei de licenta, .........(denumirea fac. exact) din Iasi, promotia 2XXX, pe numele XXXXXXXX(cum ai avut numele din facultate).

In acest scop mandatara mea va depune/ridica orice act care vor fi solicitate/eliberate pe numele meu, va face cereri, petitii, declaratii si va semna in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi opozabile.

Tehniredactare in 3 exemplare la Biroul Notar Bublic(sau ambasada)

MANDANTA,
semnatura ta

Pe spate

Tara(SUA)
Numele notarului si adresa

Incheiere de date certe nr.......
data......(cadn faci actul)

Eu, XXXXX(numele notarului, notar , dau date certe prezentului inscris care este O PROCURA care nu prezinta stersaturi sau modificari.

Conform art. 90 Le4gea nr. 36/1995,
SE ACORDA DATA CERTA PENTRU PREZENTUL INSCRIS.

aici treci cat costa procura.

NOTAR
semnatura si stampila notarului

Mergi la inceput

Asa arata procura. Nu o gasesc pe cea din trile calde sa vezi cum arata si din afara.

Sper sa te fi ajutat si sa-ti fie de mare folos.

Te pup si mult succes.

Mergi la inceput