Streptococ beta hemolitic

Streptococ beta hemolitic | Autor: Candy

Link direct la acest mesaj

Dupa ce i-am facut exsudatul faringian, baietelului meu (5 ani) i s-a depistat streptocul beta-hemolitic tip A (+++). Ne-a recomandat sa ne facem si noi analiza, iar medicul de fam. i-a prescris Ospen, sirop.
Mie mi se parea un pic ciudat ca tot la 2-3 sapt. facea febra, aparent fara motiv...

Pe vremuri, stiam ca sa faceau Moldamin, Efitard sau Penicilina, injectabil.

V-ati confruntat cu problema asta? Cum ati rezolvat-o?

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Candy, eu am avut asa ceva acum 1 an de zile. Medicul mi-a dat reteta pentru Gentamicina si Moldamin intr-adevar.
Altfel nu dispare iar riscurile sunt pe masura.
Am facut injectiile si sunt ok.
Din ce am inteles, doar in combinatia asta se distruge pacatosul.

sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Nu exista o combinatie anume care merge. Ce merge la unii, nu merge la altii. Eu de exemplu am fost ani la rand purtator de streprococ beta hemolitic, adica il aveam in gat, se inmultea pana imi ieseau pete pe corp, dar nu aveam alte manifestari, decat uneori o tuse usoara cand oboseam sau trageam aer rece. Am luat o gramada de penicilina si moldamin si eritro si ospen samd... si iar il faceam la loc. Pana intr-un an cand am luat o cefalosporina, cefalexin cred, era prima data cand luam din clasa asta de antibiotice. Si dupa ce l-am luat vreo 4-5 ani nu am mai avut. Apoi iar a aparut...Cel mai bine e sa se faca antibiograma si sa se incerce un antibiotic care nu e folosit tot timpul, pentru ca in timp strptococii capata rezistenta la el. Cred ca ajuta si badijonarea locala cu albastru de metil, gargara cu apa cu sare si spray local, de ex bioparox (fusafungina)

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Baietelul meu se chinuie de mai bine de 4 luni cu streptococul asta. A schimbat 3 antibiotice pana acum si cred ca a facut strep de vreo 3-4 ori. A incercat Amoxacilina, Augmentin si Cefdinir (cred ca e o cephalosporin similara cu Cefalexin). Ii trece si apare dupa 3-4 saptamani. El merge la daycare si este posibil sa se reinfecteze de acolo.La el se manifesta cu dureri de gat, pustule albe in gat, pete rosii pe fata, febra.
Bineinteles ca am luat si noi de la el.
Pe langa tratament ni s-a spus sa fierbem/ dezinfectam toata vesela/biberone/canite/ periuta de dinti etc.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Si fiul meu (5.5 ani) are aceeasi problema, infectii repetate cu streptococ. Anul trecut a avut si scarlatina. A facut tratament cu Ospen si alte antibiotice, pentru o perioada se rezolva problema dar ASLO nu a coborat sub valoare de 400 in ultimul an Acum cateva saptamani ne-am decis sa-i facem Moldamin (despre care diversi medici ne-au spus chestii diferite- de la faptul ca ar avea efecte adverse pana la varianta ca ar fi singura metoda sa scapam de streptococ, etc). Dupa doua injectii a facut reactie alergica si a trebuit sa renuntam la el...Problema la noi este ca ultimul exudat a iesit negativ dar analiza de sange (aslo) indica infectia streptococica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

buna,
si fiul meu de 5 ani si 8 luni a facut scarlatina (initial diagnosticul a fost angina streptococica).

a facut 12 injectii cu penicilina a cate 1200000 unitati.

si continuarea va fii 4 injectii cu moldamin, 1 pe saptamana - dupa recomandarea dr de la spitalul de boli infectioase.

dar pediatra lui ne-a spus ca se fac 7 sau 10 zile de penicilina si un singur moldamin.

nu stiu cum sa procedez, care pot fi reactiile adverse.

multumesc pentru orice informatie!

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Alex, 6,9 ani a facut angina pultacee si i s-au prescris 6 zile de penicilina G de 400000 unitati la 6 ore...
Am continuat cu 10 zile de klacid si marti am facut primul moldamin cu lidocaina - ca sa nu doara si nu doare! decat dupa... urmeaza sa mai facem luni un exudat si injectia numarul 2... si daca exudatul e ok facem si aslo sa verificam...

Hera, cica nu e sigur daca scapa si daca dispare de tot... Pediatra noastra e dna prof Muraru si merg pe mana ei orice ar fi... In plus, cred ca Alex a luat mai mult antibiotic decat i s-a dat lui V... dar probabil difera schema.
Efectele adverse de al moldamin nu le stiu, nu stiam ca sunt - daca ii faci cu lidocaina nici nu doare pe moment ci la cateva ore...
Noua ni s-a pus in vedere ca infetiile astea se pot complica si cu otite, etc insa noi sper ca am reusit sa le evitam...

Multa sanatate tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Fetita mea a contactat acest streptococ la varsta de 2 ani si jumatate. Am scapat de el dupa 10 zile de klacid sirop dar am ajuns la pediatra de la inceput(doar limba zmeurie si amigdalele rosii, fara alte manifestari). Pediatra mi-a spus ca moldaminul se rec. dupa 4 ani si nu l-am facut. Dupa tratament am facut analize la lab. diferite la div. intervale(o saptamana, doua saptamani, o luna si doua luni) ca sa fim siguri ca am scapat de streptococ. Noi parintii nu am avut streptococul dar am facut analizele.

Herra: baietelul(> 4 ani) de la care a contactat puiul meu a facut tratament cu penicilina si apoi moldamin(> doua doze). Tratam. recomandat de la spital(infectioase) si facut acasa.

maine mergem iar la o serie de analize, astazi nu am ajuns datorita adm. antit. spre dimineata + apa bauta.

Se trateaza dar in acelasi timp ne putem contamina de cate ori avem ocazia si uite asa ne invartim in cercul vicios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Deocamdata, am scapat, a iesit negativ exsudatul, dupa 11 zile de tratament cu Klacid, la 12 ore.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Candy, noua medicul ne-a spus asa: este normal ca exudatul facut imediat dupa incetarea tratamentului sa iasa negativ. Uneori streptococul nu dispare, ci doar se sterilizeaza temporar. De aceea este indicat sa se repete exudat + ASLO la 10-14 zile dupa tratament.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput