Juniori de iunie-iulie 2003 (11): incepem scoala!
Raspunsuri - Pagina 22
Maadi spune:
Giorgiana.
Incepem cu "La multi ani sarbatoritilor de astazi!
Pupici la toate fetele,
Maadi si Calin
Kehleyr spune:
Buna,
La multi ani si de la mine .
Noi suntem bine in general. Foarte aglomerati - eu ma simt taximetrist, alerg toata ziua de colo-colo sa duc/aduc fetele de pe la activitati . Mai sunt si 2 si in afara de pictura si inot totul fac separat.
Rivalitatea intre ele este mare, mai ales Stefania se simte "amenintata" de sora-sa si evita sa faca orice in comun ca sa nu fie comparate. S-au apucat amandoua de muzica, instrumente diferite bineinteles - Sofia pian si Stefania vioara. Inca o sursa de frustrare, pentru ca in timp ce Sofia dupa 4 sedinte poate sa cante "Mary had a little lamb" cu 3 degete, Stefania inca exerseaza doar sa scoata niste sunete rezonabile cu arcusul. Asta e.. o incurajez cat pot, sper sa nu renunte inainte sa inceapa cu adevarat. Daca isi alegea si ea tobe sau ceva mai usor...
Nu are nici o zi fara activitati, asta de bine ce ne-a recomandat invatatoarea sa nu ii incarcam. E drept ca in afara de engleza la care am insistat eu, toate sunt alegerea ei. Si mai vrea si la karate.
Cu scoala merge bine, e un pic distrata si nu are un talent deosebit la matematica (mama inginer sufera ) dar e constiincioasa, scrie frumos, isi face temele intr-un timp rezonabil si concentrata (asta e o mare schimbare fata de clasa I unde durau dublu decat ar fi trebuit), ba chiar mai accepta sa ii dau si in plus.
De vacanta nu prea ne-am bucurat, au fost ambele bolnave - mai intai a facut Stefania febra 40 4 zile la rand, iar pe la jumate a inceput si Sofia, asa ca doua zile s-au suprapus. O adevarata distractie .
In rest suntem bine, astept sa va mai aud si pe voi . Ma bucur ca Gio a facut un pic de arheologie cu subiectul .
nma spune:
Salutare
La multi ani sarbatoritilor!
Nu am mai scris de ceva timp pe aici . Am cautat subiectul sambata dar pana la urma am postat la cel cu clasa a II.
Pustiul meu merge binisor cu scoala desi se poate mult mai bine. E foarte grabit, nu verifica, nu accepta sa scrie de doua ori (daca a gresit), nu lucreaza nimic in plus, si ar mai fi multi de nu.
E bun la mate si ca sa o citez pe Kehleyr "mama inginer" e mandra dar la romana ar trebui sa muncim mult. Face multe greseli si la transcriere .
Nu mai vrea sa mearga la after-school, ii inteleg motivele; acum caut sa il duc in alta parte.
Din pacate ma simt si eu ca un taximetrist, tot fugim de colo-colo. Ai mei nu au nici o activitate extra comuna (aici se simte diferenta de varsta) asa ca e destul de complicat.
Teme primeste foarte multe, zilnic are pagini intregi de exercitii.
Pt ca stau mai mult cu el sa verificam/corectam temele Andra e destul de neglijata. Cu ea nu prea mai apuc sa fac nimic.
Acum am si o perioada destul de incarcata, cum proiecte de facut acasa.
In rest ... suntem sanatosi. Nici o raceala, nimic.
Ne-am acomodat bine la casa, ne place mult. Avem un catel simpatic tare si o pisica.
Poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">nm1 si nm1
anamaria spune:
hello fetele!
ce bucurie mare ca v-am gasit! am tot cautat subiectul din cand in cand - in functie de cum mi-am luat cate o pauza de la hartzaoge... si nu reuseam deloc sa dau de voi! ma temeam ca v-ati mutat...
despre junior ce sa va povestesc... toate vechi si noua toate, ne luptam cu rasfatul si firea lui naravasa si energica
cu scoala a inceput sa mearga mai binisor, asta dupa ce la testele initiale a luat 53 de puncte (calificativ S) la lb. romana; asta dupa ce lucrasem impreuna cateva exemple de teste, la care nu a fost deloc receptiv si nici atent, se pare.
va dati seama ce-a urmat noroc ca la mate a avut 90 si ceva de puncte, asta i-a mai spalat pacatele in okii parintilor (amandoi ingineri )
saptamana trecuta a dat din nou teste, la romana si la mate, si a luat FB la ambele.
l-am laudat si l-am cinstit cu pizza (asta este premiul pt cine ia 10 la test)...
dialog:
- vezi Tudor, ca se poate sa fii atent si sa iei note bune la test?
- (el, suparat): dada, sigur ca se poate, asta numai din cauza voastra!
- ?! ... de ce mami ?
- fiindca m-ati suparat foarte tare la testele inititale, v-ati purtat urat cu mine si m-ati pedepsit
(si cine zicea ca pedeapsa nu e buna???)
mult mai greu mi se pare insa anul asta la bogdan (este a 5-a). parca-parca de-acum s-a obisnuit cu cerintele, cu profesorii, cu felul in care trebuie sa se pregateasca... dar tot mai uita sa-si faca cate-o tema - asa ca avem uneori meniu de mic-dejun imbogatit cu teme
notele lui sunt amestecate, nu foarte proaste dar pe la mate si franceza mai are cate un 7 - 8.
va pup pe toate si sper ca data viitoare sa va gasesc mai usor!
PS multumesc celor care i-au urat LMA lui tudor de sf. mihai
Edit: la activitatile suplimentare suntem repetenti, a renuntat la canto ca a zis ca nu ii place sa cante "in public" (e taaaare timid ) si merge doar la innot
gabitz78 spune:
bine v-am regasit si eu!
pupici tuturor si un an scolar asa cum va doriti!
ca tot vorbeati de matematica, si stef e varza la capitolul asta, dar pe mama (neinginera) o cam doare in paispe.asta e!nu toti sunt genii la matematica.
cu restul materiilor se descurca foarte bine, asa ca....
in materie de extra, deocamdata suntem doar cu scrima care ii place si eu sper sa se tina in continuare.
in rest, nimic nou.....asteptam sarbatorile.
pup
martta spune:
Buna, fetelor!
Revin si eu dupa un car de ani!
Mi-am intrat serios in rolul de parinte: am realizat cat de fericit poti sa fii de succesul copilului! A obtinut ieri 38 p la Arhimede si m-am bucurat de bucuria lui cand a vazut ca este primul rezultat pe centru!
S-a descurcat bine si la Nastasescu! A obtinut medalie de aur si acum il pune invatatoarea sa o poarte zi de zi la scoala, inclusv in pauza! Cand am auzit, de-abia m-am abtinut sa nu rad...Dar vad ca pe el il stimuleaza.
In timpul liber merge doar la fotbal. Face antrenamente de la 18-20, in aer liber si vad ca s-a calit zdravan,caci in ultimul an nu a mai racit.
Mi-e dor de peripetiile copiilor din grup! Mai scrieti si voi cate ceva!
Va pup!
Andra_ spune:
Mi-e asa de dor de voi, ca de mult nu v-am mai "vazut/ auzit" spre rusinea mea.
N-am apucat sa citesc din urma, dar am zis sa intru si sa scriu ceva ca sa stiti ca mai traim, o sa citesc si eu subiectul sa ma pun la punct si revin cu comentarii.
Deocamdata va spun ca sintem bine, Luca invata bine, are doar FB (desi suspectez eu ca invatatoarea e destul de binevoitoare si multa lume in clasa e in aceeasi situatie). In plus face engleza de 2 ori pe saptamina la Shakespeare school, de care este fr. incintat si cam atit. Vreau sa il inscriu la un sport, dar recunosc ca n-am apucat, mai ales ca ar trebui sa fie ceva in w-e, ca in timpul saptaminii mi-e jena sa o puna pe Tantica pe drumuri in plus pe linga cele 2 ture de engleza. Vara face sport cu noi, merge mult cu bicicleta cu taica-su, iar iarna trecuta au mers impreuna la inot.
Fred a crescut, merge la gradi de anul trecut si este fr. creativ. In vara a invatat singur literele (cu dvd-urile Magicienii cuvintelor ), iar acum a inceput sa citeasca, ceea ce ma cam sperie pentru ca nu are decit 4.5 ani ...
Eu mi-am schimbat serviciul anul trecut in vara, nu mai stiu daca v-am scris, acum lucrez la un mare producator de bere si jobul s-a mai linistit, adica nu mai pierd serile sau w-e-urile pe la serviciu, dar timpul oricum nu ajunge niciodata, stiti si voi probabil
citesc si revin, la final de an am intotdeauna mai mult timp de scris
pup u,
Andra
madic spune:
La multi ani si un An Nou cu bucurii si sanatate !
Sa stiti ca inca traim , dar din cauza de timp aproape inexistent n-am mai reusit sa dau niciun semn de viata de mult timp.
Maria merge f bine cu scoala, se pare ca ii este mai usor la matematica, unde responsabil este tati si recunosc ca are mai mult timp decat mine sa se ocupe de ea, in timp ce romana a cazut in sarcina mea, care nu ajung decat f tarziu acasa . Oricum temele si le face singura si noi doar verificam si corectam daca este cazul.
Ca activitati extra, am ramas cu dansul si engleza, mi se pare greu sa mai facem si altceva, tot din cauza ca ar fi nevoie sa trimit bona cu ea prin tot orasul.
In rest, pe 28 am facut operatie de polipi la clinica dr Ursuleanu, interventie despre care toata lumea mi-a spus ca este usoara, numai ca la noi au fost probleme si a durat mai mult decat ma asteptam... Acum suntem in refacere si sper ca macar de saptamana viitoare sa simta cu adevarat ca este in vacanta, sa mergem la patinoar sau prin parcuri.
Va pup si va doresc un an mai linistit (mie sigur mi-ar prinde tare bine, la ce nebunie am avut in ultimul timp), sanatate la copilasi si voua, bucurii si numai bine!
Madi