Juniori de iunie-iulie 2003 (11): incepem scoala!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amik spune:

Buna, fetelor!

Ma gandesc si eu cu drag si cu emotie ca a trecut anul acesta, avem serbarea Abecedarului miercurea viitoare si premierea vineri, pe 17.

Alexandra mea este bine, fericita ca intra in vacanta. Se descurca bine la scoala, singura chestie care ma necajeste fiind ca e foarte ametita si visatoare (dar, fie vorba intre noi, asa am fost si eu o viata intreaga, asa ca ce pot pretinde copilului?).

Vladimir s-a facut ditamai barbatoiul, este un scump si jumatate. Din toamna vreau sa il dau si pe el la gradinita, face 3 ani.

avem si noi cateva poze, http://picasaweb.google.com/alexandracojocaru2

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Ce ma bucur, ca va mai citesc si va mai vad!! Amik, am vizionat si pozele voastre! Ce copii mari si frumosi avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

da,cornelia! nici nu-mi vine sa cred cum au zburat anii! cat de mari si de frumosi sunt si ai tai! stefan 6 ani!!! vladimir...nu mai zic...sa-ti traiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor !

mi-e si rusine de cand nu am mai scris nimic, de fapt anul asta a fost asa de aglomerat cu scarbiciul si 2 scolarei ca nici macar sa citesc nu prea am mai apucat sa intru ...

oricum, ieri cand am realizat ca au trecut deja 8 ani de cand am plecat la spital s-o nasc pe Raluca si m-am intors acasa, peste 3 zile, cu Tudor - primul gand a fost ca azi sa nu carecumva sa nu intru sa va scriu

nu-mi vine sa cred cand au zburat anii, parca acum eram proaspat de 2ori mamica si uite ca se termina acush-acush clasa I!
nu stiu inca ce medii are trecute juniorul in carnet, la testarile de final de an insa a luat FB la mate si doar B la romana, cica a gresit ceva pe-acolo dar nu stie exact ce
maine are si el serbarea, avea un cantecel pe care il canta el ca solist, dar de emotie cred ca nu s-a descurcat prea bine la repetitii asa ca doamna i-a dat altcuiva cantecul -

in rest, eu cum am zis sunt pana peste cap la munca, sapt. trecuta insa am "scapat" la un curs la mamaia, am avut si noroc de vreme buna pt un pic de plaja + baie in supa de spanac (alge )

si in final, abia astept si eu vacanta, care e inca departe pt noi - plecam abia in august, la albena...

inca odata, va doresc tuturor LA MULTI ANI ! cu sanatate si impliniri, fie ca printzii si printzesele noastre sa-si pastreze toata viata lor zambetul de copil, sa aiba zile usoare si senine, sa fie bucurosi si plini de viatza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

La multi copiilor care au împlinit sau vor împlini opt anisori.

Va doresc sa aveti o vacanta frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna dragele mele,

Vad ca toata lumea este in plina vacanta.

Calin tocmai s-a intors din Tabara medievala, unde a fost foaaarte frumos.
La sf. de august plecam la mare, dupa care o saptamana in Delta.
Vara aceasta am fost mai ocupati, am reusit sa ne vindem apartamentul si
sa ne luam casa si suntem in plina mutare.
Dar merita, avem casuta si curtea noastra.
In ceea ce priveste recapitularea pentru scoala, dupa o luna de pauza totala,am inceput
sa facem zilnic cate o fisa la romana si una la matematica, citim seara cateva pagini,
si bineinteles nelipsitul pian. Oricum adunate, nu depasesc 1 ora si jumatate/zi.
In rest de mai delectam cu inotul si calarie in we.
Va doresc o vacanta minunata in continuare.
Pupici,
Maadi si Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Maadi, felicitari pentru casuta, sa o stapaniti sanatosi! E o mare bucurie sa te aranjezi intr-un loc nou

Noi avem cam multe teme de vacanta dupa parerea mea, face 90 min pe zi dar nu le vom termina. Noi nu aveam deloc la varsta lor. In fine, s-au schimbat vremurile...

Ce ma bucura e ca Stefania citeste cu mare placere, nu e o obligatie pentru ea. Are la activ primele doua din Jurnalul unui pusti, Habarnam-urile, si a terminat pe nerasuflate (intr-o zi) Tom Sawyer. Acum o trec pe Jules Verne...

A fost si ea intr-o tabara de pictura si maine pleaca la munte.

Am fost cu totii in Grecia, am avut inchiriata o barcuta cu vele de 6 locuri ai am batut Cicladele. A fost super, o vacanta cu totul deosebita. Fetele s-au distrat de minune, mai ales partea cu inotul si vizitatul oraselelor traditionale, albe, cu muscate nenumarate, cu alei pietruite, unele pustii de cand treceau cei doi elefanti pe acolo alergand, ma miram cum nu iese toata lumea la geam...

Parca a trecut prea repede vacanta, ca si cand eram noi copii. Ce sa-i faci...

Va pup,
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Maadi, sa stapaniti fericiti casuta!

Kehleyr, felicitari pentru lecturi! Iti amintesti ce probleme iti faceai acum muuulti ani ? Si ce copil extraordinar e Stefania.

Ce de teme are Stefania! Maria a avut de lucrat intr-un caiet de vacanta, pe care l-a terminat fara sa lucreze constant sau sa aloce foarte mult timp, plus lecturi suplimentare la care lucreaza nu cu cine stie ce spor. In ultimul timp a citit cate una-doua pe zi si scrie doua-trei propozitii pe caietul de lecturi. Citititul merge, scrisul, mai putin. Dar macar scrie singura, cu picioarele e adevarat , mai face si greseli si nu mereu chiar ce e mai important din lecura. Ma gandesc ca e totusi un exercitiu bun pentru mai tarziu. Intr-adevar, noi nu aveam asa teme, iar lecturi suplimentare in nici un caz la sfarsit de clasa I. Sau nu imi mai amintesc eu?

In concediu plecam abia la sfarsitul lunii, ca nu am avut anul asta nici o zi de concediu deocamdata. Maria a fost 5 saptamani la scoala de vara. I-a placut foarte mult, au avut o groaza de activitati interesante si au avut iesiri/excursii saptamanale. Au vizitat fabrica de paine, au fost la padure, la plaja, la Aquamagic, la Neptun, la un aerodrom, la Tulcea la acvariu. A avut o prima parte a vacantei foarte frumoasa. In ultimul timp se cam plictiseste. Merge in weekend-uri la jujitsu, unde e buna teoreticiana si vorbeste foarte mult, mult prea mult pentru sportul asta , ca mi-a transmis senseiul ca nu o mai primeste daca o tine tot asa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Hello fetelor!

N-am mai scris demult, aglomeratie si ceva stress la serviciu, ma simt cam obosita si putin depasita de vremurile astea tulburi... asa ca nu prea am mai apucat sa intru - adica fie nu am avut timp, fie nu m-am invrednicit sa-mi fac, pur si simplu!

Din cauza ca e o perioada fff aglomerata (dar si din cauza crizei financiare), nu am putut sa iau concediu decat vreo 10 zile; am fost la mare, in BG; a fost frumos, dar parca prea scurt.
Ne-am relaxat, mancarea a fost PERFECTA, mult peste la gratar si - spre bucuria copiilor - multi cartofi prajiti, dar nu din aia felii subtiri "pai", ci niste felii rotunde gan chips, dar groase de 1/2cm; super buni! Baietii mei mancau cate 2-3 portii de cartofi ca garnitura la masa, la pranz si seara; orice altceva din oferta era ca si inexistent!
Norocul meu ca prajiturile nu erau deloc stralucite, ca altfel cred ca veneam cat o balena!
Vremea a fost ok, cu exceptia unei singure zile, cand a plouat torential si a fost cam frig.
Baietii s-au balacit pe rupte, s-au mai jucat si in nisip, iar eu am stau intr-o lene totala pe sezlong la plaja, am citit vreo 3 carti...

Cu temele de vacanta nu pot sa il laud pe tudor, ca e cam un cosmar: nu are deloc chef - desi in general el e destul de constiincios. E nevoie de multe insistente pana se apuca de teme; are un caiet cu fise la mate si o carticica cu povesti scurte de citit si sa scrie cateva cuvinte (titlu, personaje negative/ pozitive, ideea principala).

Cumva sper sa reuseasca sa le termine (pronosticul e ca le termina pe 11 sept, cam asa ). Si sper sa reusim sa-l aducem anul acesta pe linia de plutire la scoala - nici nu mai stiu daca v-am povestit, la sf. cls I a luat diploma cu "Bine" - l-a taxat doamna pt ca din cauza neatentiei face destule greseli si mai e si incapatanat si increzut, ceea ce il face sa fie dificil de lucrat cu el.
Genul: Nu fac asa/ Nu-mi mai spune ce sa fac, ca stiu eu mai bine!

Oricum, gandul ca e aproape gata vacanta mare nu mi pare prea roz!
O sa fie pe de-o parte greu pt ca Bogdan intra in cls a V-a, va trebui sa se adapteze la un alt program (invata dupa-amiaza), cu profesorii cei noi...
Pe de alta parte poate e bine ca tudor va fi de dimineata, asa macar nu se vor mai impiedica unul de altul in loc sa-si vada de teme!

Cateva poze:

• duminica trecuta, am fost la la Festivalul medieval "Turnirul cetatilor", de la Fagaras:
    http://family.webshots.com/slideshow/580763388FSmerC

• la mare, la Albena:
    http://family.webshots.com/slideshow/580731193IkzAys

• serbarile baietilor, la sfarsitul anului scolar:
    http://family.webshots.com/slideshow/580732558hyfubj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

Buna,

renviem subiectul?

ca eu altul nu am mai gasit :).

Pup,

Giorgiana