Copilul captiv

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

LadyJ poate ca eu ar fi trebuit sa tac, cum ai zis... Dar parca simteam cum creste tensiunea in jurul Conchitei si am simtit nevoia sa scot acul sa sparg balonul.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
Da' tot trebuie sa-ti mai zic odata ESTI EXTRAORDINARA!


Roxana, uite, e randul meu sa-ti spun cum se vad lucrurile din afara in cazul tau. :-))) n-ai gresit inainte, dar gresesti aici. faptele altora asupra noastra nu ne fac pe noi extra-ordinari. tot faptele sunt extra-ordinare, adica iesite din comun. desi, iata cate povesti, multe si mai dramatice decat a mea. nu sunt mai cu mot decat altii, tot mediocra ma simt si eu, cum se simte si Sybille, habar nu am de ce, pentru ca ea mi se pare speciala, si-mi stiu si mie talentele si potentialul. dar probabil ca si la ea e chestia aia de neimplinire, orice-am face, credem ca nu se ridica la nivelul unor asteptari imaginare, pentru ca pe-alea reale ale familiei noastre nu le-am acceptat sau nu le-am cunoscut.

alti copii au indurat pur si simplu, fara un cuvant. eu de unde crezi ca am gura asta mare? ca doar n-am capatat-o ieri. :-)) asa am fost de cand ma stiu, vociferand si protestand. verbal am protestat si tot plecand de-acasa in cautare, pana am plecat definitiv. dadea frate-miu, iar mie nu-mi tacea gura. din ce dadea mai tare, din aia i le ziceam si io, parca cerand mai mult. idem cu mama, idem cu tata. eu nu am fost copil supus si nu am fost supusa cu nimeni, doar calina poate, gudurandu-ma ca un catelus la fiecare dovada de tandrete. sau infricosata, insa in mintea mea nu am zis niciodata basta, renunt, ci m-am razvratit mereu, incepand de cand am mai crescut nitel.

de cate ori nu mi-am ranit si eu familia, crezi tu? tin minte o faza, mai crescusem nitel, cred ca aveam vreo 10-12 ani, mama ma fugarea in jurul mesei, cu o curea in mana, sa ma educe. si mi-a zis ceva de dumnezeu, cum o sa ma invete el minte, sau ceva de genul asta. si i-am tipat in fata ca daca dumnezeul ala al ei i-a pus cureaua in mana, atunci sa se duca amandoi la naiba, ca nu vreau sa am de-a face cu ei. nu-mi mai amintesc ce facusem, dar nu am facut niciodata ceva iesit din comun, doar de-astea copilaresti, am zis ca intru in casa la 9 seara si am venit la 10. sau mi-am rupt hainele sarind gardul sau m-a parat vreun vecin ca m-am dus cu gasca de la bloc sa culegem cirese din copacul de la blocul "lui". de-astea.

Lady, asa cred si eu.

nelia, vorbele tale ma fac sa simt de parca e duminica, nu stiu sa-ti explic de ce. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

LadyJ poate ca eu ar fi trebuit sa tac, cum ai zis... Dar parca simteam cum creste tensiunea in jurul Conchitei si am simtit nevoia sa scot acul sa sparg balonul.




Ideea este ca noi toate care am scris aici vroiam sa ajutam.
Ceea ce ai scris tu si Sabina vroiam sa scriu si eu, de cand am citit povestea serii aceleia. M-am abtinut pentru ca, nu stiu de ce, eram sigura ca Conchita va spune ea asta in urmatoarele posturi. Sunt obisnuita cu stilul ei, eram sigura ca intelege...

Cand am vazut mesajul Sabinei, am stiut ca Conchita a avut primul click Apoi ai scris tu.

Conchita, te rog sa imi promiti ca vei merge la un specialist.Pliizzzz..?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Conchita, te rog sa imi promiti ca vei merge la un specialist.Pliizzzz..?


hm...poate o sa promit ca ma duc in romania sa-mi caut fratele si sa-l imbratisez, pentru ca il iubesc. daca o mai fi acolo, poate e prin australia, undeva...:-)

nu stiu de ce va faceti voi probleme ca gresiti, ia uite acuma si olympia cu invinovatirile. adica eu va spun aici in scris si cu martori ca va consider o binecuvantare, ca nici in visele mele cele mai optimiste nu m-am asteptat la asemenea suport incredibil, si voi cu aoleu si aolica. :-) hei, e ok! daca eu va spun ca am nevoie de prietenie, nu de terapie in faza asta, apai credeti-ma. pacientul stie mai bine ce pastile are nevoie, io o vreau pe-aia roz, pliiiizzzzz. :-)))

ok, promit, sa vad cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Uf, specialistii astia...
Mi-ar folosi cred si mie unul, insa acum si inca vreo 20 de ani inainte mi-ar sta cam ca tichia de margaritar chelului. Ne mai surubarim si amatoriceste, ca prieteni se mai gasesc si neplatiti, daca deschizi gura, mintea si urechile ai sanse sa dai jos cate-o povara.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Aici mi-e locul....Lucrez eu cu mine....si in general sunt bine.....doar ca atunci cand o am pe mama in jur pentru 6 luni....desi mi-e draga,...mi-e de ajutor,....mi-e dor de ea cand nu e cu mine,....cand e cu mine.....am asa....un of mare cat casa pe ea...si rabufnesc.Sa mai spun....ca vreau sa o pup...si sa-i spun c apreciez cat de frumos se poarta cu copill meu.....si imi vine in minte intrebarea de zeci de ori pe zi.....de ce cu mine nu a avut aceeasi rabdare?Singura parte buna....e ca stiu exact de ce....sa ma port cu copilul meu frumos si cu respect chiar si cand suparATA....CHIAR SI CAND AM O ZI PROASTA SI IMI IES TOATE PE INVERS.Copilul meu stie ca are in mine aliatul lui numarul unu indiferent de situatie!!!!Si totusi cu mama.....as vrea sa pot fi mai calda.....si sa pun trecutul la spate pentru totdeauna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Delia, , as baga mana in foc ca si mama ta face comparatia. Crede-ma!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

haha, ok Conchita.


Olimpia, mi-a placut aia cu ´...ca prieteni se mai gasesc si neplatiti, daca deschizi gura, mintea si urechile ai sanse sa dai jos cate-o povara.´´

Eu m-am certat rau cu o prietena odata, din aceleasi motive ca cele expuse aici la topic. A venit la mine cu o problema de genul asta, la mine acasa adica, pe canapea...radioul mergea, noi beam vin..si ma pune naiba sa-i zic clar parerea mea, asa in fata,(m-a intrebat!!) ea nefiind nici pe departe pregatita sa o auda.

de atunci, cand sunt intrebata ceva , intreb: ´´in calitate de ce ma intrebi? ´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citesc de cateva zile subiectul, adica de la prima postare a conchitei.
Nu pot sa descriu cum mi-au dat lacrimile si cata ura am simtit citind postarile voastre, ale celor care sunteti copii captivi.... Nu pot sa imi imaginez cum pot niste parinti sa se poarte asa cu copiii lor...stiu cum era in acea vreme, aveam 18 ani la revolutie...stiu ce era in alte familii dar povesti atat de ingrozitoare nu am mai auzit.

Nu am apucat sa citesc azi tot ce s-a scris(aseara ramasesem la pagina 11 si acum sunt 26 deja...eu am ramas la scenariul cu mama conchitei si brusc am simtit din nou ce am simtit la una din certurile groaznice cu fostul meu sot care se lasau si cu palme(eu m-am considerat abuzata de el, de aceea am divortat)...atunci mi-am luat copila in brate pentru ca aveam nevoie de dragoste, de mangaieri, de iubire...sotul meu ma respingea(asta era proiectia certei in mintea mea) si fata mea ma iubea neconditionat(sigur ca si eu pe ea, absolut). E posibil ca si mama ta conchita sa fi gandit la fel...sa te ia pe tine cu ea pentru ca avea nevoie de dragoste. Nici eu nu pot sa spun daca mama ta te-a iubit sau nu, asta eu cred ca numai tu poti sa SIMTI. Dragostea e ceva ce simti, stii...fara cuvinte. Uneori sunt suficiente gesturile, e un tot pe care nu il poti bucati. Stiu conchita, ai scris aici numai de chestiile urate ce ti le amintesti, astea vin la suprafata in contextul subiectului. Dar cand te gandesti la mama ta, simti ca te-a iubit? Eu asa am inteles, cred ca asta ar trebui sa fie concluzia definitiva(poate gresesc, sa ma corectati...nu sunt deloc un bun psiholog)...ca tu SIMTI ca ea te-a iubit.

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Rrox3, ma bucur tare mult sa citesc ca te-ai decis sa te inscrii la Psihologie. Cred, sincer, ca ai vocatie pentru asta si ca vei ajuta pe multi.
LadyJ, eu nu stiu daca la mine te-ai referit cu "sarit gura" dar eu am vrut sa atrag atentia asupra unor lucruri. Aici e vorba de traume si procesarea lor se face treptat. Cand lucram cu traume, ni se zice "if you feel like you are going slow, go slower." Adica, totul se face treptat. Conchita e o femeie puternica si ea poate procesa sanatos adevarurile dureroase, dar sunt persoane care nu pot si sunt flooded cu emotii care le fac sa se simta revictimizate.
Si in functie de scoala de psihologie, cel mai bun insight e cel descoperit de catre client. Adica chiar daca terapeutul sugereaza ceva si incearca sa interpreteze, pana cand persoana nu intelege asta emotional si nu o simte, nu va asimila informatia.

Mergi la inceput