Stafilococ exudat nazal - se trateaza?

Stafilococ exudat nazal - se trateaza? | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor!

Ca sa nu le stresez pe fetele mele de la Clubul scutecelor, deschid aici problema.

Dariei mele i-au iesit stafilococ la exudatul nazal si candida la cel faringian. Pentru stafilococ, am antibiograma, scrie pe foaie antibioticele la care este sensibil, dar, cand am fost la farmacie, impreuna cu cumnata mea, care este si medicul nostru de familie, ni s-a spus ca nu prea are rost sa ii dam copilului antibiotic, ca este foarte posibil sa nu cedeze stafilococul si sa ii distrugem degeaba stomacelul. Ca stafilococul se ia in principal din spital si se scapa foarte, foarte greu de el, daca se scapa. Daria a fost suspecta de stafilocoza din cauza unor manifestari tipice pe piele - cosuri cu cap / furuncule fara cap in zona genitala si pe picioruse, iritatie genitala care nu era de la scutec. In zona genitala, mai des, pe picioruse, mai rar. Cand avea vreo luna de viata, a facut o eruptie nasoala, despre care medicul de familie de atunci a spus ca este stafilocoza luata din spital. Eu nu prea am vrut sa cred, eruptia a cedat rapid cu pioctanina.

Intrebarea mea este: ce sa fac acum? Analizele i le-am facut in martie. Nu a luat nimic pentru stafilococ, in zona genitala nu mai are nici urma de bube, pe piciorus are acum un cosulet.

Rog pareri avizate, daca se poate.

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Salut!

Fetitei mele cand i-a iesit in exudatul nazal stafilococul auriu m-am crizat. Dar pediatra fetitei mele m-a calmat de urgenta: majoritatea avem acest stafilococ; se face antibiograma ca asa tb . Mie mi-a spus sa o dau cu ulei de musetel sau cu ulei de oregano (uleiul de oregano nu se gaseste in romania). Timp de o luna am dat-o cam de 3 ori pe zi in nasuc si cand i-am repetat exudatul disparuse.Pun un betisor din ala pt urechi cate un capat pt fiecare nara in ulei.Se gaseste la magazinele naturiste uleiul de musetel. Este un foarte bun dezinfectant acest ulei si in cazul copiilor f bolnavi li se aplica acest remediu ca sa nu se mai bage si antibiotice.
O alta greseala pe care unii medici o fac este sa recomande doar exudat faringian ca daca nu iese nimic in gat nici in nasuc nu este nimic - gresit. La un set de analize facut fetitei mele nu i-a iesit nimic la exudatul faringian si pneumococ in nas la exudatul nazal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Bactroban, gel nazal, si eventual si crema pt bubite, furunculi, cosuri etc. Nu se gaseste in Romania, poate iti trimite cineva din afara. Eu asa am scapat-o pe Ana, dupa ce am indopat-o cu antibiotic. Bine nu am avut de ales, facea niste furunculi in zone f periculoase, la ochisor, san, a trebuit antibiotic pt a nu ajunge doamne fereste la creier sau altundeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Selene, Luca a avut anul trecut stafilococ auriu nazal, si a trecut, cu antibiotic .

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput