Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (69)"

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Dragele noastre,

Va scriem din „offline”, urmand ca aceste randuri sa le postam pe forum imediat ce avem ocazia...

Va multumim, in primul rand, din tot sufletul pentru urari!... Si va uram, la randul nostru, sa fiti – si voi si copiii - sanatoase si fericite, ocrotite mereu de Dumnezeu.

Multa sanatate si o viata lunga si plina de impliniri celor nascuti in lipsa noastra, precum si celor ce se vor naste in curand, ne gandim la toata lumea cu drag si tinem pumnii tuturor mamicilor pentru o nastere cat mai usoara!

Despre noi sunt multe de povestit, insa momentan voi face un rezumat scurt. Povestea pe larg a nasterii mazarichilor am inceput s-o postez pe blog, cu toate detaliile... impreuna cu primele poze, de dupa nastere.

Nu m-am asteptat sa nasc atat de repede, insa organismul mi-a cedat in saptamana 34, din cauza hipertensiunii. In ziua nasterii se vehicula diagnosticul de preclampsie, insa cred ca am fost totusi norocoasa sa nasc inainte sa apara alte complicatii. Pana la urma, internarea preventiva cu cateva zile inainte a fost spre binele meu, pentru ca intradevar nu ma simteam bine si aparusera mai multe semne de alerta, iar acasa probabil le-as fi neglijat pana in ultimul moment...

Am nascut prin cezariana, operatia a fost foarte usoara, n-am simtit nimic, insa recuperarea a fost cam greoaie... In ziua urmatoare operatiei am avut niste crize respiratorii datorate astmului bronsic de care sufar, motiv pentru care mi s-au administrat o gramada de medicamente, din cauza carora mi-a fost destul de rau. Am stat 3 zile la terapie intensiva, in a patra zi in sfarsit am fost transferata in sectia de lauze, si tot atunci au inceput o serie de probleme ce m-au dus in pragul unei depresii in toata regula, despre care nu mai povestesc acum. Din fericire sper/cred ca am reusit sa-mi revin.

Insa toate au trecut repede, si tot ceea ce a contat si conteaza este sanatatea fetelor, care mi-a dat puteri sa suport orice. Din punctul acesta de vedere, si raportat la ceea ce am vazut si auzit in zilele de spitalizare de la alte paciente, n-am niciun regret in privinta cezarienei si de 10 ori de as naste, as face aceeasi alegere...

Revenind la ceea ce este important, mazarichile, in prezent am ajuns la 2030 gr cu Sofia si 1920 gr cu Natalia... si speram ca in 2 saptamani sa ajungem si noi acasa, la tati...

Dupa o saptamana de spitalizare in maternitate, am fost transferata intr-un Centru special de copii prematuri, apartinand de Spitalul de Copii. Aici viata e o rutina ce pe mine ma macina nervos: copii au o sectie speciala, cu incupatoare si personal medical, iar noi – mamicile – suntem intr-o alta sectie. Avem un orar de muls la fiecare 3 ore, iar in rest suntem complet separate de copii, avand program liber de somn, plimbare, odihna sau orice altceva. Insa totul se leaga de orele de muls, iar eu avand nevoie de dubla cantitate de lapte, petrec 1 ora mulgandu-ma iar restul de doua asteptand mulsul urmator, fara sa am timp sau chef de nimic altceva... Suntem momentan „retinute” in Centru pana la atingerea greutatii de 2500 gr, moment in care vom putea pleca, in sfarsit, acasa...

Mi-am adus laptopul aici si scriu diverse in momentele libere, iar in serile in care ajung sa „fug” acasa pana dimineata, incerc sa postez textele pe blog si forum.

Ma necajeste tare separarea de fete, mi-e greu sa le stiu mereu singurele in acele incubatoare si ma gandesc incontinuu cat de „stirb” se dezvolta ele emotional, daca nu pot simti apropierea si dragostea mamei, daca nu le pot lua in brate decat cateva minute pe zi, daca nu putem relationa asa cum are nevoie fiecare mama si copil sa o faca... :(( Ma darama aceste ganduri, mi-e atat de dor de ele mereu, mi-e atat de greu sa dorm si sa respir si sa traiesc ca si cum ele nici n-ar fi in viata noastra...

Sotului meu ii este la fel de greu, el este un strain pentru fete, le-a vazut doar de la distanta de 3-4 ori si le-a atins o singura data, la 2 zile dupa nastere, cand le-am primit in brate pentru 1 minut, sa le facem poza... :(

In doua-trei nopti am fugit sa dorm acasa si m-am simtit atat de ciudat sa ma intorc acolo, sa vad camera fetelor goala si sa nu le mai am nici in burta, cu mine... E un sentiment atat de urat, m-am simtit ca si cum mi-as fi abandonat copiii, mi-a fost atat de greu sa adorm departe de ele, gandindu-ma ca le-am lasat singure cu totul, la kilometri distanta... Insa, pe de alta parte, mi-a facut mult bine sa pun capul pe perna mea, sa adorm in bratele sotului meu, sa ma simt din nou „acasa”...

Abia asteptam cu totii sa ajungem acasa, sa fim in sfarsit o familie, sa ne cunoastem, sa ne perceapa fetele ca fiindu-le parinti, sa ne simta aproape si sa simta ca viata inseamna mai mult decat singuratatea a 4 pereti de sticla.

Ma opresc aici, va voi tine la curent cu noutatile din viata noastra si sper ca odata intoarse acasa sa am timp sa recuperez ce ati scris si sa fiu din nou activa pe forum...

Va pupam cu drag!

Carla,
Mami atat de fericita a Sofiei Maria si a Nataliei Emilia
, nascute pe 25 martie 2010!
E minunat sa fii mama!

Blogul mazarichilor: Sophie & Nathalie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Hello, burtici!

Eu merg ultimele zile la serv si bineinteles ca e agitatie si mult de lucru si astia iar s-au sucit de nu mi-e clar deocamdata cui predau toata treaba
Va trebui sa mai merg si saptamana viitoare cate 2-3 ore, pana se ajunge la o decizie finala

In fine, abia acum am reusit sa stau putin pe forum si sa citesc din urma, dar evident ca sunt prea obosita ca sa mai fi retinut ceva

Macar sa-mi tin promisiunea de a va arata cateva din pozele de la sedinta foto: le-am primit azi si au fost singura bucurie care mi-a inseninat ziua

So here we go: http://family.webshots.com/photo/2966182320105580295tepfjY

Va si sper sa am timp maine sa scriu 2 randuri, ca-mi sunteti dragi

Corina 29s+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jocurban

Dragele noastre,

Va scriem din „offline”, urmand ca aceste randuri sa le postam pe forum imediat ce avem ocazia...

_

Carla,
Mami atat de fericita a Sofiei Maria si a Nataliei Emilia
, nascute pe 25 martie 2010!
E minunat sa fii mama!

Blogul mazarichilor: Sophie & Nathalie

Vai, Carla...
Tocmai cand ma hotarasem sa ma bag si eu la culcare, am citit mesajul tau si mi-a zburat tot somnul.. Mi s-a strans inima de la felul cum povestesti despre dorul de copilele tale - nici o mama n-ar trebui sa fie nevoita sa simta asa ceva!
Te admir pentru puterea si curajul tau, sa iti dea Dumnezeu inca un pic de rabdare si muuuuuulta sanatate fetelor, ca sa ajungeti cat mai repede in casuta voastra si sa va incepeti adevarata viata de familie frumoasa ce sunteti!

Corina 29s+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

am revenit;

se pare ca am trimis la voi tot soarele, ca am ramas noi fara; maine cica ploua aici;

am inceput sa vorbim despre botez, o sa fie fie la sf lui mai fie la inceputul lui iulie; depinde de nasi; eu sper la iulie ca sa fie mai mare Sabina insa om vedea;

despre hainutele de iesire din spital, Sabina a fost imbracata cu ce am avut (noi nu cumparasem mai nimic), adica: body+ pantalonasi si peste o salopeta din bbc. am instalat-o in scaunul de masina si apoi am acoperit-o cu o paturica; a, si o caciulita din bbc pe cap;

acum, in casa, o tin in salopete din bbc si cand se termina stocul (ca se murdaresc urgent de la laptic) trecem la body cu pantalonasi;

sa aveti o zi frumoasa maine!

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Sabina: vad ca sunt cam lipsiti de promptitudine ofiterii de stare civila de bucale! In Iasi a doua zi e gata inregistrarea, si au 9000 si ceva de nasteri pe an, din cite am citit... Felicitari insa pentru reusita de a le avea si pe 21:)!

Mamicilor, deja, SAbina si Artu, prea bine ati reactionat pina acum ca sa va apuce acum starile de rau. NU ma pricep dar va sugerez sa lasati totul in pamint si cind bebelinele dorm si sunt cumintele sa va luati si voi o portie de somnic, doar-doar veti recupera si voi lipsa de odihna pe care ati acumulat-o, indiscutabil, si inainte dar si dupa cezariana.

Marlena (Mary)34+cu minune de Tudor Mateo

AMR 5 saptamini

Doamne Ajuta-ma sa ajung aproape de termen iar baietelul sa fie sanatos si cumintel!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

vai ruxi nu mai aduce aminte de mine
ma simt atat de prost ca nu pot citi in timp totul, tu deja sti ca am un fix cu undele magnetice de la laptop
astazi insa m-am simtit f rau, de fapt de azi noapte, cu stomacelul, cred ca mi se trage de la varza cu costita de ieri
azi am mancat doar niste paine prajita cu ceai si acum imi fierb niste legume
cum spuneam imi este tare rusine ca nu pot tine pasul

as vrea sa ii transmit lui cris09 ca e dusa socrela ei si ca ar fi mai sanatos pentru toata lumea sa nu ii mai dea detalii
iar legat de greutatea strumfului, atata timp cat se dezvolta normal nu are de ce sa isi faca griji
si sub 2500 gr tot copii sunt si pot sa fie si alaptati
despre Carla nu mai am vesti ca am terminat mesajele nationale si ea este in alta retea..asa ca dupa 18 cand imi reincarc carteluta
inca o data imi cer scuze ca nu pot fi o prezenta constanta

35+ Matei ...

Ce-i cu undele magnetice de la laptop? Zi-ne, sa studiem si noi!:) Inteleg ca ne eviti, de teama sa nu ii faca rau puiului? SI eu m-am intrebat in mod repetat cit de sanatos o fi!?

AMR 5 saptamini

Doamne Ajuta-ma sa ajung aproape de termen iar baietelul sa fie sanatos si cumintel!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

Deci, listuta mea de farmacie arata asa:

-ceai lactatie Fares + Galactogil
-cicatrizant siliconic (cimeosil sau zeraderm sau dermatix - a folosit o cunostinta de-a mea dupa operatia de augmentare mamara si a ramas cu niste cicatrici subtirele cat unghia!)
-supozitoare cu glicerina adulti si copii
-nospa (mi se termina )
-comprese sterile
-fasa (pansament)
-betadina (pt ceza)
-alcool alb 70%
-baneocin
-picaturi colici (sab simplex)
-ser fiziologic flacon
-unguent de arnica
-ceai de musetel
-vigantol
-antitermic sugari (inca nu stiu ce...)
mai am in casa:
-garmastan
-leucoplast (pt mine, nu pt bebe)

Voi ce aveti in plus, sau de ce credeti ca nu am nevoie?

Nana 35+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -5

POate ar fi bine sa adaugi, ,daca consideri ca iti va fi de folos:
- batista bebelusului
- dermalin, de la sensiblu
-Bepanthen
-calmante dupa cezariana ta, de preferat cica sunt supozitoarele (ketonal, diclofenac, etc)

Si acum intrebari:
- acoolul alb este pentru dezinfectat? Sau pentru buricutz? Cunoasteti un dezinfectant bun care sa fie aplicat suplimentar spalarii miinilor cu apa si sapun, de catre cei ce intra in contact cu micutii?
- la ce vei folosi unguentul de arnica?
- stii despre acele cicatrizante ca sunt permise in perioada de alaptat?

Pupici si merci de raspunsuri!

AMR 5 saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Carla ff tare m-a intristat ce ai scris, despre modul vostru de viata din centru si faptul ca nu ti se dau fetele.
Sper sa treaca cat mai repede timpul si fetele sa castige bine in greutate si sa ajungeti acasa asa cum va doriti atat de mult.

Ruxi 34 + cu
AMR ... cine stie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

buna burticute dragi.....
in sf am net....o problema minora(cica)....dar dupa un scandal monstru m-am ales cu o luna gratis.
wow cat ati scris...am de recuperat , nu gluma....
va las un link cu poze....vb maine....
http://community.webshots.com/album/577098288GRnYwm?start=24
va dulce
usor tuturor....si bebei cumintei

MARIA SUPER FERICITA 34 CU ANDREEA ANTONIA
AMR:CAT O MAI VREA SA MAI STEA....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mommy_to_be

Ale, ti-am vazut si eu bebelina. Chair ca are nasul tau.

Madutza, ma bucur ca nu a mai crescut dilatatia la rinichi. Tinem pumnii sa mearga totul bine si sa se rezolve usor problema. Super grasynel bebelul tau!!! Felicitari.

Mary, si eu sunt reprezentant la Life Care, insa strict pentru uz personal, nu fac o afacere din asta. Am luat si eu crema cu zinc pentru iritatii, unt de Shea am si eu demult. L-am incercat si pe ala pentru vergeturi, insa gelul de Aloe Vera a dat cele mai bune rezultate, dupa cum ama mai spus. Am mai luat din gama Logona Crema de corp pentru bebe. Si eu sunt tare multumita de faptul ca produsele sunt bio.

anca, felicitari pentru bebe sanatos!

vero, sper sa te simti mai bine in curand. Sunt nasoale indigestiile astea.

Mira fericita 34+cu Maya Alesandra

AMR 6 saptamani

minunea mea

Eu de la Logona am luat samponul pentru copii, cu musetel. Mirosul cremei ar trebui sa fie acelasi cu al samponelului, adica foarte discret, nu? NU am indraznit sa ma arunc pe toate, daca nu le tolereaza...sa nu dau un sac de bani, m-am gindit. Pentru corp, intial, cum am mai spus, am de gind sa folosesc numai sapun pentru bebelusi, ulterior, dupa ce se mai tabaceste" pielea micutului sa am curajul sa folosesc si geluri de dus. Pentru par am samponelul de care vb-eam: mi-am propus sa il folosesc eu si sa imi dau in ochi, sa il testez daca e cu adevarat "fara lacrimi":)!

AMR 5 saptamini

Mergi la inceput