Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (69)"

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Cris, taiere de mot = botez?! sa stiu despre ce e vorba, inainte sa imi dau cu parerea ..

Nana 35+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubirisca spune:

Nana, eu din cate stiu se taie motul la un anisor; banuiesc ca e deja botezat copilul

Iubirisca 32+ cupapusica mica, Cristina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

Cris, taiere de mot = botez?! sa stiu despre ce e vorba, inainte sa imi dau cu parerea ..

Nu,nu!Stii tu,la fete se rupe turta si la baieti se taie motul la un anisor

poze

Cristina37+ cu Sebi
AMR 3 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Chestia asta cu taierea motului eu nu am auzit pe nimeni sa o faca in Ardeal.
M-ar interesa si pe mine ce rost are ?
Varsta la care se face e fixa ?

Ruxi 34 + cu
AMR ... cine stie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Madamar, nu am spus aici pe forum ca va fi ziua mea, dar acum nu stiu ce m-a apucat....neuron de garvidoasa

Bubu30, eu nu vreau sa nasc inainte de termen (de altfel, ma asteptam sa se intample chiar mai tarziu, dupa 40 sapt., ca si la Matei) insa asa vrea bb , vrea sa se grabeasca (col deschis, contractii + durerile specifice) iar dr. imi tot spune sa sau cuminte sa mai stea bb acolo, macar o saptamana. Si cum tin neaparat sa nasc cu dr. mea care are garda pe 29 aprilie, o sa ma straduiesc sa il mai tin pe bb la caldurica. Dar pana la urma, se va intampla cum vrea DD.

Mami de Matei nazdravan si 34 s

Mergi la inceput

De taiatul motului auzisem , chiar daca nu stiam detalii, dar acum cu turta chiar m-ai dat gata.
Asta nu am auzit in viata mea

Ruxi 34 + cu
AMR ... cine stie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

gabriela_s, bineinteles ca dc voi ajunge mai devreme decat tine la Sp. Cantacuzino, te voi tine la curent cu ce se intampla la nastere acolo.

Mami de Matei nazdravan si 34 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Cris, Iubirisca, la noi nu se taie niciun mot si nu se rupe nicio turta , cum zice si Ruxi... Asa ca, sorry, nu-mi pot da cu parerea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

Cris, Iubirisca, la noi nu se taie niciun mot si nu se rupe nicio turta , cum zice si Ruxi... Asa ca, sorry, nu-mi pot da cu parerea...

Ce figura ai fost !
Ma doare burta de cum am ras .

Ruxi 34 + cu
AMR ... cine stie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Luat turta (fete)= Taiat mot (baieti)= se ia motul parului din cap si se tunde. Asta ar fi prima taiere de par a copilului. Ritualul e acelasi.

La fete conform traditiei e la 1 an, iar la baieti 3 ani, dar practica din ultima perioada e sa fie 1 an pt ambii.

Se taie parul si se pune copilul sa aleaga de pe o tava plina cu diverdse obiecte, ceva ce-i place. Se spune ca ce alege de pe tava va fi un indiciu pt viitor din ce va face copilul.

Eu am ales pixul si hartia si nu prea ma despart de ele, fie mereu am examene fie pt scarbiciu. Bine ca s-a inventat laptopul si excelul, ca altfel ......

29+

Mergi la inceput