Cat de des se poate realiza o tomografie??

Cat de des se poate realiza o tomografie?? | Autor: marinaa

Link direct la acest mesaj

Mama mea este bolnava de cancer.Trebuie sa faca din nou o tomografie mai performanta dar ultima a facut-o in noiembrie.Credeti ca este un risc,radiatii si alte probleme.Este foarte slabita ,dar trebuie sa stim mai bine incotro o mai luam...

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui marinaa

Mama mea este bolnava de cancer.Trebuie sa faca din nou o tomografie mai performanta dar ultima a facut-o in noiembrie.Credeti ca este un risc,radiatii si alte probleme.Este foarte slabita ,dar trebuie sa stim mai bine incotro o mai luam...

Multumesc

Marinaa

Marinaadaca te referi la RMN (rezonanta magnetica)- aceasta procedura nu presupune radiatii si se bazeaza pe unde magnetice. Si eu am facut de curand un RMN si medicul chiar mi-s specificat ca nu exista nici un pericol. Stiu insa ca nu se repeta mai devreme de 3 luni pentru ca rezultatele nu ar fi relevante pt comparatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

marinaa,

nu lua parerea mea drept buna, pt. ca nu sunt medic, dar daca mama ta deja are cancer, beneficiile unei tomografii sunt cu mult mai mari decat riscul extrem de mic al unei proceduri in plus. tomografia permite identificarea tumorii ( unde este localizata exact, daca s-a extins, remis ) si astfel ajuta doctorul la operatie/tratament.

repet, intreaba neaparat un medic, dar asta este consensul pe site-urile de speciliatate.

multa sanatate mamei tale

Mergi la inceput