Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (37)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Buna dimineata tuturor!

Mai, daca va zic ce-am facut ieri o sa ziceti ca-s dusa cu capu, da rau nu asa...promiteti sa nu radeti??!!
Am avut o curiozitate....ciudata, da nu asa....m-am gandit ca daca tot mi-au crescut sanii in halul asta si m-au durut, si au inceput sa produca colostru, oare am...deja...??? (na, idee de fumeie nebuna ce n-are ce face). Si am incercat usor sa-i storc (da cu mila, nu asa cum faceam cand mai scoteam lapte pentru Bia cand era mica) si...surpriza!!!...din ambii sani au iesit ca niste picaturi de roua, mici si incolore. Wow...deja....eu credeam ca e pe undeva pe la luna a 7-a, nicidecum acum.

15+ si mamica de Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucianna_83 spune:

Chiar saptamana asta a fost un reportaj la stiri despre cum mamele aleg mai mult particularii chiar si pentru analize (din sarcina) dar de fapt din lipsa de comunicare ele nu stiu ca se pot face si in spitale si in mare parte sunt decontate de stat iar sumele care mai trebuie sa le platim sunt extrem de mici. Dar cine se duce sa stea la cozi in spitale si sa astepte cu orele sa-i vina randu? Si Domane Fereste mai pleci si cu "ceva" de pe acolo .
Poate azi daca nu dorm la pranz o sa povestesc prin ce am treccut eu la nasterea lui Raul. Asta apopos de spitale, conditii si dotarile aferente.

12+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008

http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns office spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucianna_83

Chiar saptamana asta a fost un reportaj la stiri despre cum mamele aleg mai mult particularii chiar si pentru analize (din sarcina) dar de fapt din lipsa de comunicare ele nu stiu ca se pot face si in spitale si in mare parte sunt decontate de stat iar sumele care mai trebuie sa le platim sunt extrem de mici. Dar cine se duce sa stea la cozi in spitale si sa astepte cu orele sa-i vina randu? Si Domane Fereste mai pleci si cu "ceva" de pe acolo .
Poate azi daca nu dorm la pranz o sa povestesc prin ce am treccut eu la nasterea lui Raul. Asta apopos de spitale, conditii si dotarile aferente.

povesteste-ne dupa sau inainte..ne-ai starnit curiozitatea si acum ne lasi asa?!

TINA, cu 20+ si fetita 2 ani

Mergi la inceput

Office, la ce cabinet mergi?
Dr mea e la 3 cabinete diferite, dar eu am ales sa merg la Med-As (dintre toate e cel mai ieftin) unde platesc pe eco lunar 90 lei si vede si analizele facute pana atunci, stam si de vorba...
Iar la 12 sapt am fost la Unirea unde am dat 400lei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eveline

Buna dimineata tuturor!

Mai, daca va zic ce-am facut ieri o sa ziceti ca-s dusa cu capu, da rau nu asa...promiteti sa nu radeti??!!
Am avut o curiozitate....ciudata, da nu asa....m-am gandit ca daca tot mi-au crescut sanii in halul asta si m-au durut, si au inceput sa produca colostru, oare am...deja...??? (na, idee de fumeie nebuna ce n-are ce face). Si am incercat usor sa-i storc (da cu mila, nu asa cum faceam cand mai scoteam lapte pentru Bia cand era mica) si...surpriza!!!...din ambii sani au iesit ca niste picaturi de roua, mici si incolore. Wow...deja....eu credeam ca e pe undeva pe la luna a 7-a, nicidecum acum.

15+ si mamica de Bianca

sa stii ca eu am ras putin...nu m-as fi gandit la asta..dar e bine de stiut ..eu daca sunt mai avansata in sarcina insemana ca adun mai multe picaturi?

Mergi la inceput

Office, nu va las asa....sincer nu e ceva incurajator, tocmai nu vreau sa sperii mamicile , dar cu Raul pe langa nu pot sa scriu prea mult, asa ca astept sa-l culc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lucianna_83

Office, la ce cabinet mergi?
Dr mea e la 3 cabinete diferite, dar eu am ales sa merg la Med-As (dintre toate e cel mai ieftin) unde platesc pe eco lunar 90 lei si vede si analizele facute pana atunci, stam si de vorba...
Iar la 12 sapt am fost la Unirea unde am dat 400lei.

am inceput cu clinica victor babes...dar acolo era mare problema cu ecograful..trebuiau 3-4 saptamani pana sa te programeze....cum eram eu disperata la inceput ca aflasem de sarcina la 14 saptamani vroiam fix in ziua respectiva sa il vad pe bebe si dupa toate telefoanele la toate clinicile nu am gasit decat la hipocrat unde a fost hai sa nu zic sinistru dar ciudat tare...ecografia costa 80 ron dureaza intre 4 si 5 minute..totul este perfect doar ca sa scape de tine, ecograful cred ca e din 1800, ti se vorbeste la per-tu, nu te lasa sa vezi nici ecranul parca nu tu ai fi interesata de bebe....nu mi-a placut deloc dar fiind o situatie de urgenta am acceptat-o asa...acum merg la medcenter pentru ca este langa mine si nu trebuie sa ma mai deplasez cine stie unde, mai ales ca eu nu am cu cine lasa fetita si fiind inca destul de mica nu ne permitem plimbari interminabile prin Bucuresti.pentru doppler insa m-am programat cu greuuuuuuuuuu ( a durat o luna) la sanador (piata victoriei)...v-am zapacit, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabu_dk spune:

Citat:
citat din mesajul lui office

eu de ex. merg numai la privat...ultima ecografie a fost 200 ron, adica 50 euro. cea pe care urmeaza sa o fac marti (morfofetala trimestru 2 de sarcina doppler) este 600 ron, adica 150 euro...eu zic ca si aici sunt destul de scumpe dar sincer nu va vad stand cu orele in fata unui cabinet de stat de unde iese din cand in cand o plictisita fara chef, de la care nu intelegi nimic sau iti mai spune si prostii.

Wow, ce preturi. Adica mari!!! Aici, o sa imi iau si eu un pachet cu 3 eco 3D/4D care costa 3600 DKK, adica vreo 1800 RON, adica cam 600 RON pe eco. E putin mai mult, insa salariile de aici nu se compara cu cele romanesti, deci nu ma plang.

Aici, o coada normala de la spital inseamna cam 20-30 minute de asteptat. Insa sunt foarte stricti cu oamenii deja bolnavi. Nu ii pun in acelasi loc cu cei sanatosi (de ex, cei care sunt raciti): au cabinetul lor special.

Sistemul medical de stat din Danemarca mie mi se pare de nota 10...

Sabina 17+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sabu_dk

Citat:
citat din mesajul lui office

eu de ex. merg numai la privat...ultima ecografie a fost 200 ron, adica 50 euro. cea pe care urmeaza sa o fac marti (morfofetala trimestru 2 de sarcina doppler) este 600 ron, adica 150 euro...eu zic ca si aici sunt destul de scumpe dar sincer nu va vad stand cu orele in fata unui cabinet de stat de unde iese din cand in cand o plictisita fara chef, de la care nu intelegi nimic sau iti mai spune si prostii.

eeee...bneinteles ca nu ne comparam cu sistemul de acolo.tocmai de aceea cred ca in Ro cei care au totusi posibilitati financiare prefera un spital privat.cine nu ar vrea sa primeasca super servicii medicale si sa nu plateasca, sau sa el plateasca asigurarea?!dar aici nu functioneaza asa, totul costa mult si rareori isi merita banii...gresesc fetelor???

Wow, ce preturi. Adica mari!!! Aici, o sa imi iau si eu un pachet cu 3 eco 3D/4D care costa 3600 DKK, adica vreo 1800 RON, adica cam 600 RON pe eco. E putin mai mult, insa salariile de aici nu se compara cu cele romanesti, deci nu ma plang.

Aici, o coada normala de la spital inseamna cam 20-30 minute de asteptat. Insa sunt foarte stricti cu oamenii deja bolnavi. Nu ii pun in acelasi loc cu cei sanatosi (de ex, cei care sunt raciti): au cabinetul lor special.

Sistemul medical de stat din Danemarca mie mi se pare de nota 10...

Sabina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

'Neata!
Sa stiti ca eu nu prea m-am trezit inca...as dormi non-stop sau as umbla bleambura pe dealuri, doar asta am chef sa fac. La serviciu cat stau pe scaun mi se umfla picioarele ingrozitor!

Mari, sigur totul o s fie bine, nu mai fi necajita!

Buburuzo, bafta la examen!

Saptamana viitoare merg si eu sa vad ce mai face bebe...sper sa nu se schimbe culoarea la crucior, nu's de ce am asta in cap...cred ca de cand i s-a intamplat lui Klarisse...

O zi buna va doresc!

Lora, mami de Iustina si 20+

Bazar DC - ajutati copiii

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput