Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (37)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Tu inca mai crezi ce spuneau medicii aia? Esti foarte buna si iertatoare...
Spuneai ca ai nascut repede, mi se pare ciudat sa iti rupa asa copilul vase de sange, doar daca e o situatie mai ciudata, ce, era la vedere vasul ala? Asta inseamna ca la epiziotomie a trecut medicul milimetric pe langa el, ma rog...
Si sa te trimita in camera fara sa vada la cusut daca e totul ok, nu stiu ce sa spun, poate sunt Toma necredinciosul...

Cat despre impins, imi spunea cineva ca sa nu cred ca e asa usor, ca atunci cand esti constipata, ca trebyuie sa si impingi si sa si respiri, ori cand mergi la buda constipata nu risca sa ramana fara oxigen ce facem noi acolo...
Ma rog, cica e diferit, ca daca impingi din muschii fesieri, iti poate iesi colonul afara etc.
Trebuie cumva impins din burta, chiar ma gandeam sa merg la niste cursuri din astea, voi?
Din pacate, stiu mame care s-au chinuit 3 ore sa0si nasca pruncul, cu medici si moase si tot, nu stiam de vreun risc peste juma' de ora sau altele... numai daca pierde tot lichidul sau complicatii.

Oricum, esti super curajoasa, bravo tie!
Nastere usoara de data asta!

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucianna_83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fianna

Luciana, ma bucur ca esti curajoasa si mai faci inca un bebe in ciuda primei experiente! Felicitari ca esti puternica! Cred caq eu intram in depresie in clipa in care ajungeam in spital.

Eu cand am ales spitalul la care l-am nascut pe Matei l-am ales ca: era aproape de casa, acolo m-am nascut eu si, cel mai important, citsem cele mai putine povesti horror despre nasteri acolo. Per total a fost ok, desi am fugit repede- am facut cezariana miercuri dimineata si vineri la pranz am plecat acasa ca nu mai rezistam! Spitalul a fst insa curat, oamenii ok, asistentele de treaba, doctorii ok dar tot spital de romania era. Desi acum am auzit ca l-au modernizat si e ok, nu as mai fi ales sa nasc la spital de stat a doua oara

fianna cu printisorul Matei

14+

Tu crezi ca n-am avut momente de depresie....acolo la reanimare cand ma simteam ca o leguma si-mi urmareau zilnic hemoglobina ca sa creasca si sa ma lase pe salon, dar dupa 3 zile, adica vineri am nascut si luni dimi le-am spus ca daca nu ma lasa sa ma duc in rezerva (n-am vrut salon, am vrut sa stau singura cu gandurile mele) unde stiam ca e curat, baia era acolo si chiar simteam nevoia sa ma spal si sa ma revigorez putin....credeam ca o iau razna, dar era si pe sistem nervos. Cum am ajuns in rezerva, m-am spalat si m-am schimbat....cu mult chin dar le-am facut....mi-a revenit si culoarea la fatza si eram mult mai optimista.

12+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008

http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Ionela.n, am vazut riscuri de 1:475 si tot cica erau ok... Daca as citi asa ceva la mine, n-as dormi ceva timp, dar ei spuneau ca e bine in raportul lor...
Asa ca eu spun ca e ok.
Sigur, daca te gandesti practic la cati copii se basc in Bucuresti, care sunt limitele generale ale analizelor etc., iti poti face jdemii de scenarii, asa cum mi-as face si eu.
Dar... nu ajuta sa gandesti asa.

17+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Tu inca mai crezi ce spuneau medicii aia? Esti foarte buna si iertatoare...
Spuneai ca ai nascut repede, mi se pare ciudat sa iti rupa asa copilul vase de sange, doar daca e o situatie mai ciudata, ce, era la vedere vasul ala? Asta inseamna ca la epiziotomie a trecut medicul milimetric pe langa el, ma rog...
Si sa te trimita in camera fara sa vada la cusut daca e totul ok, nu stiu ce sa spun, poate sunt Toma necredinciosul...

Cat despre impins, imi spunea cineva ca sa nu cred ca e asa usor, ca atunci cand esti constipata, ca trebyuie sa si impingi si sa si respiri, ori cand mergi la buda constipata nu risca sa ramana fara oxigen ce facem noi acolo...
Ma rog, cica e diferit, ca daca impingi din muschii fesieri, iti poate iesi colonul afara etc.
Trebuie cumva impins din burta, chiar ma gandeam sa merg la niste cursuri din astea, voi?
Din pacate, stiu mame care s-au chinuit 3 ore sa0si nasca pruncul, cu medici si moase si tot, nu stiam de vreun risc peste juma' de ora sau altele... numai daca pierde tot lichidul sau complicatii.

Oricum, esti super curajoasa, bravo tie!
Nastere usoara de data asta!

17+

nu sunt asa de buna si iertatoare....dar mi s-a explicat ce a fost, eu sunt mica cu solduri mici si am facut un copil cam mare, in mod normal la 3500 trebuia sa fac cezariana, dar cum toata lumea din jur spunea ca nasterea normala este excelenta, mirifica si pt mine si copil si ma refac ingrozitor de repede....am mers pana la capat, mai ales ca bebe nu trecuse de 3500 si asta mi-a dat si mai mult curaj, dar a fost un risc sau inconstienta varstei care mi le-am asumat, toate prietenele mele au facut macar epidurala si eu am zis ca vreau sa simt tot. Dar prin dilatatia de 10 in mod normal incape capul copilului si atat....la mine s-a rupt tot ca a iesit capul cu o manuta pe langa pana la umar....si faptul ca l-am impins si eu extrem de repede n-am facut decat sa-i accentuez trecere si sa se rupa cam tot.
La impins cam ramai fara aer pt ca tu impingi ca la wc dar moasa sta cu tot antebratu pe burta ta, chiar sub coaste....si cand tu ai contractii ea apasa tare sa-l ajute sa iasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Salutare!

Doamne,prin cate ne e dat sa trecem Am citit capitolul cu sufletul la gura! Eu nici nu vreau sa-mi amintesc nasterea-si acum,povestea scrisa mi se pare infantila Durerile au fost crancene,doctorita mea de treaba,dar nu avea ce face cu un asa sef de sectie turbat..Brr..Totul putea sa fie bine si frumos,sa nasc natural fara nicio problema.Asta a fost,nu vreau sa ma uit in spate,dar v-as sfatui sa va ganditi bine inainte de a va decide unde si cu cine nasteti! Eu as vrea sa nasc la privat,dar nu stiu daca-mi iese,avand in vedere nasterea prematura care se poate repeta..

Parca fianna intreba de prezenta greturilor in trim2-mie mi-a fost rau pana pe la 16 sapt.,cu pauze de cateva zile,o saptamana.La sarcina asta,mi-e rau incontinuu

Merg sa ma intind si eu putin,ca acum se trezeste pustiul si ma ia de noua

tuturor!

lui Mihai si cu !!
Copil zdravan, plin de viata, cu par balai si ochi albastri, ca si maica-sa!

Mergi la inceput

Sa nu credeti ca acum sunt eu Toma Necredinciosu si nu mai cred in nasteri normale.....culmea e ca e ff benefica, dar in acelasi timp sunt extrem de multe cazuri, si nu mai suntem pe campii, pe vremea bunicii ....si daca tot stim dinainte toate marimile capului, greutatea etc....sa ne folosim de ele si facem cezariana, decat travalii de juma de zi, sau eu stiu ce alte probl....e bine ca exista si varianta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Ionela.n, am vazut riscuri de 1:475 si tot cica erau ok... Daca as citi asa ceva la mine, n-as dormi ceva timp, dar ei spuneau ca e bine in raportul lor...
Asa ca eu spun ca e ok.
Sigur, daca te gandesti practic la cati copii se basc in Bucuresti, care sunt limitele generale ale analizelor etc., iti poti face jdemii de scenarii, asa cum mi-as face si eu.
Dar... nu ajuta sa gandesti asa.

17+

deci e bine sau e cazul sa ma ingrijorez?

--------------------------------------------------
In al , sunt in 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Zozela cum faci fata si lui Mihai si starii de rau? Daca maine nu trece nu stiu ce fac ca sotul e la lucru, azi macar a fost acasa si a stat el dupa copil desi e rupt de oboseala si racit!

Sper totusi sa nu mai tina, nici la mine nici la tine si sa ne bucuram de trim 2 si 3 cum trebuie!

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Luciana te cred ca ai facut depresie, doar ca eu faceam de la inceput! Eu si la mine am plans de mi-a recomandat asistenta sa ma duc la psiholog si singurul motiv era ca nu-mi vazuusem copilul dupa 30 de ore ca imi era prea rau sa ma ridic.

pentru o sarcina frumoasa si o nastere usoara!

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns office spune:

Luciana eu am ramas fara cuvinte..Nu cred ca te ajuta parerile mele de rau dar sper sa ai parte numai de lucruri bune la urmatoarea nastere....
Eu am nascut la Euroclinic prin cezariana...Am doar cuvinte de lauda...A fost super bine..intr-adevar am platit aprox. 3000 euro, dar am stat o saptamana ca la hotel. nasterea a durat 30 de minute cu toate pregatirile, doctorita numai pe langa mine, draguta, amabila, copilul adus ori de cate ori vroiam ..doar sunam la sonerie si venea cineva sa mi-l aduca...poi sunam iar sa-l duca in salonul bebelusilor...curatenie, aparate de ultima generatie, mancare ca la restaurant, o atmosfera optimista, chiar vesela... mie mi s-au parut foarte profesionisti toti de la doctori, la asistente, la receptioniste...
Din pacate este foarte nedrept ca banii fac diferenta intre o nastere ok si una cu probleme intr-o societate in care ne pretindem toti egali si cu aceleasi drepturi....

TINA,cu(20+) sifetita(2 ani)

Mergi la inceput