Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (37)
Raspunsuri - Pagina 16
maricicutz spune:
office, chiar te rog daca poti cere lamuriri la gradinita despre cei cu care colaboreaza pt zilele prichindeilor...chiar vreau ca ili sa se distreze, acum cred ca depinde si de copil, pt ca si noi am primit un cd cu poze de la petrecerea unui coleg dar unde ili nu s-a miscat de pe scaunel..ea e mai timida cu persoanele straine si tare mult mi-ar place sa fie mai comunicativa, in special la ziua ei, ca doar pentru ea face mama sacrificii nu?![]()
mamica capsunicii Ilinca Maria(4 mai 2007) si viitoare mamica de bb2
foto
lucianna_83 spune:
Am promis sa povestesc nasterea lui Raul....trebuie sa ma tin de cuvant
.
Pentru ca stateam acasa, evident ca ziua dormeam cat vroiam asa ca seara pana tarziu ma uitam la grey's anatomy. Era joi spre vineri, vineri faceam fix 40 sapt si atunci aveam si DPN, cu toate ca nu credeam ca voi naste, nu prea ma mai puteam misca, asteptam sa nasc de 2 sapt sa scap de "greutate" si deja ma obisnuisem cu gandu ca o sa-mi provoace nasterea. Dr mea astepta sa mi se rupa apa
. Surprize, la 3 dimi, inainte sa ma duc la culcare am zis sa-mi fac un dus (era super cald si noaptea). Dupa ce am terminat cu dusul, apa inca curgea, am ramas putin blocata dupa care mi-am dat seama ca e de la mine, l-am strigat pe sot....dar avea un debit cam mare ca nu puteam sa ies de acolo, dupa 5 min ma luase si cu frig tot nu inceta. Intr-un final cu un mare prosop intre picioare am reusit sa ies macar, am udat multe perechi de chiloti si tampoanele se umpleau imediat ca dupa 1/2 de ora eu nu reuseam sa ma imbrac decent sa ies pe usa
. Cu mult efort :)) am reusit sa ma imbrac, s-o sun pe dr sa-i spun ca mi s-a rupt apa si ma du la spital. Evident ca am trezit-o din somn dar n-a zis nimic. Ea era si la elias si la pantelimon, dar vorbisem mult si ramasese ca vreau la elias chiar m-am dus inainte in verificari
.
Pe la 4 si ceva am ajuns in elias, nu aveam nici o durere, eram si uda, ma simteam penibil
....apare o dr de garda care nu putea sa-si ridice ploapele sa ma vada, se chinuia sa le tina cu mana
, intr-un final zice sa ma dezbrac sa ma sui pe o masa sa ma verifice, aveam dlatatie 3 fara dureri, dar apa tot curgea
. Cand ma dau jos de pe masa imi spune sa ma imbrac si sa-mi gasesc alt spital pentru ca ei nu mai au locuri pentru bebelusi 
, pai cum asa? au fost extrem de multe nasteri in ziua precedenta si nu sunt decat 25 locuri...ma rog, nu-mi placea fatza ei asa ca am iesit pe hol la sot si am sunat-o pe dr. S-a mirat si ea dar cum aveam si varianta nr2, m-am dus in pantelimon.
Acolo era de garda un dr tanar dar prieten cu dr mea, a fost extrem de dragut, n-a vrut sa primeasca nimic si chiar daca termina garda in dimi aia, a stat cu mine pana la 6 seara. Dupa verificari, m-a dus in sala de nasteri. Erau 2 paturi, unul cu o mamica care urma sa nasca si unul cu o mamica care nascuse, pentru ca nu aveam unde sa stau am luat un loc pe scaun chiar langa masa de nasteri
. Cred ca am stat 1/2 ora timp in care am studiat toata sala si m-am pus pe un plans de nu ma mai puteam opri, ma simteam ca in evul mediu, cu niste scule din metal intr-o cutie de plastic plina de apa (alea era folosite), nimic steril, murdar pe jos, masa, tot....masa veche si groaznica, te urcai pe ea pe o scara, fara manere laterale ca puteai sa cazi pe partea cealalta; eu care nu mai intrasem decat in cabinete particulare cu totul nou si de ultima generatie....acolo erau toate de-o seama cu mama. Imi venea sa fug si cum imi pregateam eu fuga, a venit o asistenta si a schimbat patul lauzei a adus cearsafuri rupte dar curate si a zis sa stau acolo. de 2 ori au venit medicii in control si m-au pus sa ma sui pe masa aia (eu sunt mai mica de statura, fara ajutor nici nu ajungeam) verificau dilatatia si plecau. La ora 10.30 eu tot dilatatie 3 avea si nici o durere nici o contractie. La 11 mi-au pus o perfuzie sa-mi provoace contraciile. In scurt timp au inceput, neregulate apoi regulate. Cam intre 13 si 14 am ajuns la dilatatie 10 si eram pregatita sa nasc. Dar la rand era cealalata mamica, asa ca indiferent daca aia avea dilatatie sau nu au suit-o pe masa, au fortat-o sa ajunga la 10 (eu auzeam si chiar si vedeam tot
) si au inceput sa tipe la ea sa impinga, nu stia sa impinga deloc, erau 3 dr gineco si devenisera disperati, bebe chiar trebuia sa iasa si ea nu impingea.....iar eu chiar trebuia sa nasc de cand era ea pe masa .....intr-un final au folosit forcepsul la ea si au dat-o jos. In tot acest timp dr mea statea si-l verifica pe bebe pt ca incepusera sa-i creasca bataile inimii, ajunsese la 171 si nu era bine deloc, chiar trebia sa nasc. Au facut repede ordine si m-am suit eu, din 3 contractii l-am dat afara, nu a tipat, a iesit si cu o manuta si cu capu deodata (probabil ca el s-a cam zbatut sa iasa). Eu n-am vrut nici un fel de anestezie asa ca au folosit doar silina. Pentru ca eu sunt micuta si bebe a avut 3430g, cu manuta a agatat extrem de multe, m-a rupt in interior, franjuri....a cusut dr in fel si chip pana trecuse si silina si am inceput sa simt si sa ma trag si sa nu mai stau....nici ata nu avea, se rupea, folosea fiecare capat amarat, a folosit in interios si ate care se absorb si care nu....se rupea si acu, ce mi-au auzit urechile imi venea sa urlu, regretam ca nu am venit cu ele de acasa, daca stiam le cumparam dinainte.
Intr-un final pe la 3.30 am ajuns iar pe patul de lauzie, a venit sotul, il vazuse si pe bebe, era bine, dr mea plecase si ea....si incep sa simt ca stau intr-o balta....stiam ca sunt lohiile care trebuie eliminate dar cearsaful de sub mine era mult prea ud si semana a sange normal. Am chemat o asistenta care cand s-a uitat s-a inverzit, a pus pana pe telefon si a sunat toti dr sa vina inapoi 

. Abia mai puteam sa vorbesc, nu dormisem de mai bine de 24 ore si nu mai aveam nici forte sa plang. M-au pus pe o targa si am intrat in sala de operatii, mi se sparsese un vas extrem de mare si important din dreptul fundului (care se presupune ca bebe la agatat cu manuta si a plesnit de la efortul pe care l-am facut, coborasem singura de pe masa pana la pat)...si am pierdut extrem de mult sange. Pe masa de operatii n-am mai putut decat sa zic ca vreau orice fel de anestezie ca nu suport sa mai atinga nimeni. Mi-au facut rahie, era singura care se putea face, ca mancasem si epidurala nu mai mergea, si oricum nu stia nimeni ca o am in geanta :(. Dupa ce am vazut o armata de dr in jurul meu n-am mai rezistat si am adormit, chiar daca nu ma mai simteam de la mijloc in jos nu puteam sa aud ce vorbesc....m-au descuzut si m-au cusut de 3 ori ca sa opreasca hemoralgia, am pierdut aproape 2l de sange, am ajuns cu hemoglobina la 5....aproape era sa mor....am avut nevoie de 3 transfuzii de sange, pentru care familia a trebuit sa doneze si sa vina cu adeverinta ca sa am aprobare de primire.
A cumparat sotul o groaza de medicamente antiimflamatorii si fier si altele ca sa-mi revin. Timp de 3 zile eram alba la fata si toti s-au speriat groaznic, abia pe urma mi-a crescut iar hemoglobina si am putut sa ma ridic in fund. Vorba vine, in fund, ca n-am avut voie sa stau pe scaun 6 sapt. Cand am inceput sa ma ridic la vertical au inceput durerile de cap groaznice de la rahie
. Nici la bebe nu ma puteam duce, laptele a venit dupa 5 zile. Dupa o sapt mi-au dat totusi drumu acasa, dar ma duceam saptamanal la cabinet sa ma verifice si sa-mi mai scoata fire. Fire mi-a scos pana la 6 sapt. Cred ca dupa 2 luni am inceput sa prind curaj si sa stau totusi normal pe scaun, ma durea si imi era frica sa nu se mai intample ceva. Dupa ce am inceput sa-mi revin, au inceput restul analizelor, dupa 3 transfuzii de sange ma gandeam la fel si fel de boli....Multumesc lui Dumnezeu totul a fost bine. 
Am scris o gramada, daca va intrebati acum cum voi naste, va spun doar ca sotul si ai mei nici nu vor sa auda ne nastere normala. Mama cel putin nu vroia sa mai auda nici de alt copil, i-a multumit lui Dumnezeu ca totusi suntem amandoi in viata.
Sincer nici acum nu am 2500 euro sa nasc la particular, dar sper sa fie mai ok in elias.....eu sunt optimista. O colega de-a sotului a nascut de curand la particular a dat 2500 euro pentru cezariana, au si grabit-o chiar daca putea sa mai stea o sapt, si din graba au taiat si vezica, asa ca au trimis-o acasa dupa 3 zile cu o sonda dupa ea pentru 2 sapt 

....
12+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008
http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#
LilianaR spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sabu_dk Buna dimi, gagici cu burtici! Da' aveti idee de ce sunt asa de dese eco-urile in Romania? Sabina 17+ |
Daca ma intrebi pe mine... de paranoia!
Dar e si o noua moda... mie cand mi-a trecut acolo, la prima intalnire, cele 6 eco obligatorii, am intrebat: e musai toate?
S-a uitat la mine, atat.

Eco de diagnostic sarcina, eco de DT, eco de TT sau morfo trim II, eco 29, eco 32, eco 36... nu stiu daca astea sunt toate, ar mai putea fi.
Nu spun ca nu am anticorpi nici la toxocara canis, nici la listeria, nici la toxoplasma, dar numai pe ultima o repet lunar. De ce naiba, habar nu am!
Ce faci cu atatea eco, iar nu stiu. Si mie mi-e dor de bebe, dar mi-e dor sa iasa, sa-l tin in brate... nu sa ma car la medici de 3 ori pe luna, sa ma chinui sa imi programez cand sa fac pipi noaptea ca sa am pipi dimineata la prima ora si alte alea!
Dra, ma rog, asa e pe aici. In plus, asa te simti bagat in seama de medic, ceva de genul.
Inteleg daca ai o teama sa mergi la medic, inteleg daca ai o predispozitie sau ceva probleme medicale, dar sa faci asa, standard atatea... fara macar sa ti se spuna de ce...
De exemplu daca ai risc de Down, afli la 11 saptamani sa zicem, trebuie sa decizi inainte de amnio daca avortezi sau nu si risti sa avortezi un copil sanatos.
Amnio vine in cam 4 saptamani, deci deja sarcina e de 15 saptamani, deci nu mai decizi tu, ci o comisie medicala.
Si, din cate stiu, sindromul cu pricina nu e intr-un anumit risc (nu ameninta viata) si deci comisia nu va recomanda avortul.
Si atunci... te ajuta numai psihologic sa te impaci cu situatia si nimic mai mult.
Inca ma gandesc pare cum sa fac TT si sa nu ma uit pe el, oare rezist?
V-am plictisit, recuperez ce n-am scris o luna.

tuturor!
17+
maricicutz spune:
klarisse, eu nu prea stiu sa umblu pe site-ul asta ca sa vad ce adresa ai tu de mail...iti dau adresa mea de mail, as vrea sa vorbim ceva legat de pfa..daca vrei ma poti contacta? adresa mea e maricicutz@yahoo.com
mamica capsunicii Ilinca Maria(4 mai 2007) si viitoare mamica de bb2
foto
LoraG76 spune:
Doamne, Luciana, prin ce-ai trecut...
Bine ca s-a terminat totul cu bine! Eu am avut o nastere destul de usoara si un medic de nota 20 care nu s-a dezlipit de mine o secunda decat a doua zi dupa ce am nascut, un mare om, imi pare rau ca nu mai nasc tot cu el si de data asta, pentru ca nu vreau sa ma mai deplasez la Iasi. Saptamana trecuta a nascut cumnata mea tot cu el si a fost extraordinar de multumita si ea - dr. Pintilie Radu de la spitalul Cuza-Voda. La un moment dat imi spunea cand eram pe masa gata-gata sa nasc - tu in loc sa tipi ca altele razi? Pai daca facea glume intruna, ce sa fac...nu mai puteam tipa, radeam. A doua zi coboram si urcam scarile maternitatii in fuga, nu aveam absolut nimic. Va doresc la toate o nastere ca a mea! Am avut si eu contractii dureroase, insa au fost suportabile, nu mi-a fost rau, nu a fost cazul sa ma plang.
Sigur de data asta va fi la fel de bine, trebuie sa fie..poate chiar si mai bine, cine stie?! Eu sunt optimista! ![]()
Lora, mami de Iustina si 
20+
Bazar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
ionela.n spune:
Lucianna, sunt profund socata de tot ce ai suferit si prin ce ai trecut 

Sincer, imi pare rau de toata durerea ta si ma rog sa nu se mai intample nimanui asa ceva 
--------------------------------------------------
In al
, sunt
in 14+
LilianaR spune:
Doamne, Luciana, m-ai ingrozit!
Incepuse asa frumos povestioara ta... dar cand ai ajuns la partea cand o grabeau pe aia care "nu stia sa impinga", de zici ca am invatat la scoala sa facem asta...
Nu mai spun ca pe la partea cu forcepsul si apoi cu mana copilului pe langa cap, deja imi era greu sa mai citesc!
Mai stiu mamici cu nasteri de picioare sau manute de copii rupte, doamne! Bine ca ati fost bine amandoi pana la urma!
Mi-a parut ciudat cu vasul rupt de copil, zici ca trec vasele prin placenta asa, pe ici-colea!
Ma rog, bine ca sunteti bine!
17+
Klarisse spune:
Lucianna nu pot sa zic decat WOW..dar uite ca Dumnezeu a avut grija de voi si sunteti bine. E ingrozitor ce se intampla prin spitale..
Maricicutz ti-am trimis un e-mail.
Klarisse
graviduta 15+ 
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
lucianna_83 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui LilianaR Doamne, Luciana, m-ai ingrozit! Incepuse asa frumos povestioara ta... dar cand ai ajuns la partea cand o grabeau pe aia care "nu stia sa impinga", de zici ca am invatat la scoala sa facem asta... Nu mai spun ca pe la partea cu forcepsul si apoi cu mana copilului pe langa cap, deja imi era greu sa mai citesc! Mai stiu mamici cu nasteri de picioare sau manute de copii rupte, doamne! Bine ca ati fost bine amandoi pana la urma! Mi-a parut ciudat cu vasul rupt de copil, zici ca trec vasele prin placenta asa, pe ici-colea! Ma rog, bine ca sunteti bine! 17+ |
Vasul de sange e intre vagin si anus in carne....si dr chiar daca a taiat cum trebuie, al meu copil a rupt ff mult. Eu si acum am urme si se simte in vagin cu a fost carnea prinsa. In exterior chiar s-a vindecat frumos, dar rupturile din interior nu au mai putut fi facute ca noi, au fost prea multe. E adevarat ca s-a vindecat si e ok acum din toate punctele de vedere, dar exista un mare risc la inca o nastere....

12+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#
lucianna_83 spune:
Multumesc mult pentru incurajari .....sincer, in tot acest timp m-am gandit la ce am patit in fel si chip dar nu pot sa dau vina pe cineva anume, poate a fost ghinion, poate ar fi trebuit sa nasc cu cel putin 30 min mai repede....poate chiar ceza....poate, poate si iar poate.....
asta e, la reanimare ma gandem doar ca sunt inca vie, ca in sala aia de operatii (adica acolo se faceau cezariene) nici oxigen nu era...sau ceva care sa-mi dea incredere ca pot lua masuri de prim ajutor in caz ca ma puteau pierde
, singurul lucru care m-a facut sa adorm atunci a fost ca bebe este bine.
12+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008
http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#