Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (11)
Raspunsuri - Pagina 10
eliza_cri spune:
neata fetele!
liliana-berbec bine ai venit
5+
mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
si de gugulanul Dimitrie Gabriel 12.11.2008
alinushca spune:
Madanic, diferenta de mentalitate face foarte mult acolo. Pai aici daca nu ii venea unei femei laptele decat dupa 6 zile renuntau de mult toti la ea... se mai simtea si vinovata dup-aia saraca femeie. Lipsa de informare este foarte mare. Si nu numai in randul mamicilor ci si in randurile asistentelor si ale medicilor. Mie mi-a venit laptele la mai putin de 48 de ore dupa cezariana. Probabil pentru ca l-am pus la san la 2-3 ore dupa nastere si am insistat chiar daca nici unul din noi nu prea stia ce face. Apoi acasa l-am pus la san de cate ori a cerut. Iar in primele saptamani cere foarte des. Nu pentru ca nu s-ar satura ci pentru ca asa functioneaza natura ca sa creasca productia de lapte pe masura ce creste si copilul. Nu i-am dat un strop de lapte praf dupa ce a iesit din spital si a luat in greutate foarte bine. Era foarte simplu sa verific sanul daca mai avea lapte dupa ce termina de supt sa vad daca inca mai curge. Iar apoi, dupa ce au trecut fazele astea cu cresterea productiei de lapte (timp in care ma baut si ceai de chimen si anason care ajuta) dr mi-a zis ca daca vreau sa distantez mesele una de alta, sa il pun pe umar 2-3 minute dupa ce adoarme iar apoi din nou la san. El se prinde automat la san, e un reflex. Si dupa o masa din asta de ~40 de minute, ar putea sa stea spre 3 ore fara san. Asta in principiu ca eu nu am simtit nevoia atunci sa spatiez mesele asa. Si stiam ca este un mit faptul ca daca mananca mai des de 3 ore e mai predispus la colici. (asta asa ca documentare a subiectului)
Mami de (28.10.2008) si bb2 9+
rala spune:
Salutare fete!
Ziceti ca e bine sa fii "nesimtit" de sincera? Offf, cateodata e bine de pus in balanta si cat pierdem cand deschidem gura. Si apropos de balanta, sotul meu este posesorul acestei zodii si de la el am invatat sa cantaresc macar putin inainte sa deschid gura. Mi-e tare greu, parca nu sunt eu cum spune Crisu, dar am descoperit ca uneori e mai bine asa.
Eliza, ca sa folosesc si eu , accept cearta, eu sunt in general un om cu vointa, dar nush de ce tigara e tare greu de lasat. Am tot sperat la greturi, la declic psihic odata cu prima eco sau primul ritm cardiac... o multime de feluri de a ma agata de altii si nu de mine. Pot sa spun ca le-am redus destul de mult, si le-am schimbat cu cele mai slabe de pe piata, dar cartea aia n-o citesc ca mi-e frica ca ma las de tot .
Doura si eu am racit rau prin sapt 5, n-am luat nimic, decat multe sucuri de portocale si grapefruit, cartofi rasi stropiti cu spirt si infasurati cu un prosop in jurul gatului, si 2 pastile de trachispt cu miere si propolis (desi scria ca are uleiuri volatile). Mi-a trecut in clasicele 14 zile si am ramas cu nas infundat. Cred ca asa o sa o duc pana la final. Multa sanatate si odihna.
Cat despre rooming in, acum nu stiu ce sa zic, pare atat de departe momentul... Eu am zis ca o sa profit de tot ajutorul pe care l-as putea obtine, ca o sa las copilul cu mama sa merg la petreceri sau la sala, ca o sa-l las la neonato ca sa ma refac dupa nastere... dar parca vad ca o sa fac revolutie in spital sa imi dea copilul meu si ca n-o sa ma mai despart de el nici moarta. N-am experianta, singura pe aproape este sora mea mai mica pe care practic am crescut-o si imi amintesc ca eram ca o leoaica in ceea ce o privea. Acum a crescut si isi poarta singura de grija.
Eu mai am o apasare, dar ma duc sa-mi fac cafeaua si o tigara mica mica si revin cu ea.
Liliana bine ai venit, imi esti tare cunoscuta de undeva, ai fost cumva si tu pe la subiectul lui T?
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
8+
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold
ral_eli spune:
Multumesc fetelor pt urari!
sa ne vedem la termen frumoase si voioase!
ieri am sarbatorit cu un somnic de dupa-amiaza , 2 pizze facute in casa (din care am mancat doar o feliuta ca mi-a dat bebe stop-joc) si o mare limonada!
pt fetele care sunt ingrijorate de oul crud din maioneza: se poate face si din cartof fiert.
cat despre sinceritate, io sunt mai diplomata dar din pacate se cam citeste pe fata mea tot ce gandesc; nu prea pot sa disimulez
7+
BraveGirl spune:
Neatza!
Eu data trecuta nu am vreut sa stea Arianna cu mine in camera tot timpul, de frica ca dc plange, nu ma pot da jos din pat sa o iau. si nici nu stiam sa o schimb ...mi-era frica sa fiu singura cu ea. Cum leca sotul, cum o duceam la bebei. Mi-a aduceau asistentele, ca urla de foame.
La mine a venit acasa o moasa (nu era romanca) care mi-a aratat ce si cum, m-a incurajat, m-a ajutat cu pozitiile de alaptat. a fosr super experienta.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 10+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
ral_eli spune:
eu nu fumez , nu beau alcool si pana la sarcina nici cafea nu beam. dar acum mi-o pofta cand miros la colega de birou !deocamdata m-am abtinut dar...
am vazut ca sunt mai multe fete care viseaza la concediu la mare la soare. si pana la urma cum ramane? avem sau nu voie la plaja? am citit ca ar fi interzis dar pe alta parte se recomanda sa se practice inotul. eu visez la mare mai mult pt apa (as sta non-stop in apa) si nu pt soare , pt ca eu sunt creola deci nu am nevoie de bronz
7+
alinushca spune:
rala, trebuie la tiker sa folosesti numai http://tickers.baby-gaga.com/p/car322ns_.png daca vrei sa ti se vada tickerul.
Mami de (28.10.2008) si bb2 9+
rala spune:
Cartof crud zici ral_eli? Adica fara ou deloc?
Mai fetelor, problema mea existentiala de la o vreme este... cum facem sa pastram cuplul intact odata cu venirea lui bebe? Adica, poate reusesc sa ma explic. Am vazut de multe ori cupluri sudate si fericite care dupa venirea copilului s-au instrainat. Nu vorbesc de divorturi, alea sunt cele mai rele dar... un el care ii spune ei mai des mami decat draga mea, sau o ea care petrece tot timpul cu copilul si uita sa ii ofere si sotului o mangaiere, sau un el care "fuge de acasa" la bere cu baietii si o ea care se simte depasita de greutati si singura... La asta adaugati toti hormanii de dupa nastere care am inteles ca-s mult mai rai decat astia de acum. Eu mi-a dori tare mult sa pastram intre noi doi intimitatea de acum, sau macar o parte din ea. Fetele cu experienta primului copil, cum ati procedat? Vom fi parinti fericiti? Dar parteneri fericiti vom mai fi?
Are Andries o melodie "Maine" foarte reprezentativa dar nu reusesc sa o gasesc pe youtube :-(
9
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold
mirunam spune:
Neata! Cam lenese azi...
Bravegirl si tu stai in zona?
Rala, eu fac maioneza cu galbenus fiert, nici nu stiam ca se face cu galbenus crud. Iese si e foarte buna.
Referitor la pastrarea relatiei cu sot/prieten ca inainte de bebe, conteaza mult ambele personaje. Daca tatal se implica in cresterea copilului iar mama nu este panicoasa si nu isi dedica fiecare secunda copilului (stiu persoane care ii supravegheau cand dormeau ziua de exemplu) trebuie sa functioneze. Cel putin la noi asta cred ca a fost reteta.
Sotul a schimbat pampersi cot la cot cu mine, a facut baite si plimbari. Eu in schmib am fost mult mai relaxata, niciodata nu am simiti ca trebuie sa ma dedic exclusiv copilului. Desigur el primea cea mai mult atentie insa faceam orice cu sotul deci nu aveam cum sa ne instrainam prea usor
Liana bine ai venit, bebe sanatos si la termen!
MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 10+