Intretinere oala de lut

Intretinere oala de lut | Autor: accept92

Link direct la acest mesaj


Cum se folosesc si se intretin vasele de lut astfel incat sa nu ajunga inutilizabile dupa 3-4 folosiri? Eu am reusit pana acum sa stric 2 din categoria celor mate. Cele lucioase se comporta mai bine.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

In ce sens le-ai stricat? Eu pe al meu (ca numa' unul am) il afund in apa vreo 20 de minute inainte de-al umple, implicit baga in cuptor. Apoi, dupa golire, il spal cu apa cu sare, frecandu-l cu o perie aspra ca sa se ia arsurile (petele maron). Si arata inca bine.

cristina d.

"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta"(Constantin Tanase)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimoza74 spune:

La ce fel de vase de lut mate te referi? La cele cumparate de la mesterii artizani si care se folosesc pentru sarmale sau friptura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:


Stricate in sensul ca nu reusesc sa curat arsura de pe margine. Cu apa cu sare nu am incercat, mersi de pont!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Si nu cumva sa le speli cu detergent de vase pentru ca materialul fiind poros, absoarbe solutia si cand faci mancare o elimina prin aburii creati in interiorul vasului.

cristina d.

"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta"(Constantin Tanase)

Mergi la inceput