America (199)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Unde meri la Abo din Turku sau in Helsinki? In Septembrie incep si eu job-ul :(( .
Mey tu-n doi ani vrei full prof deja:)) Brava. Anul asta aplici la tenure?
Da si io cica vreu sa-mi pregatesc dosarul, dar asa mai departe ca acus n-am cu ce. Sau le dau si doua scutecele vechi:)) ca sa fie mai original.

Cenia dar "ragaie" suficient dupa ce papa? Eu ii tot "bateam" pe spate si tineam pe umar pana scoteau tat. Si duraaa:)) dupa amintirile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bilica spune:

FETELOR!!!!!!!!!!! Sunt asa de confuza ce tot ce se intampla in America asta. Lamuritima cum e cu doctorii aici,ca eu inebunesc inainte sa nasc.
Dupa cum stiti am venit aici sa nasc,si sai fac pasaport american micutei ;gandind cai va fi poate de folos pe viitor... Cumnata mea a vb cu un dr ginecoloc ca voi veni si doreste sa ma aiba ca pacienta.Acesta mia oferit un package de prenatal care,delivery,anesthesia si laboratory work de 6500 $ si am fost deacord.....
Astazi am avut cea dea doua intalnire cu el,iar controlul a fost doar de a ma cantari si asculta inima bebelui....,nu mia facut nici un ecograv(asa cum eram invatata sa mi se faca lunar,sa stiu cum se dezvolta bebele in grame si centimetri)...;dar data trecuta imi zisese ca sa stau fara griji ca este timp si imi va face urmatoarea data,iar azi nimic...Lam intrebat si mia zis ca eu nu face ecograf,ca in sistemul american,nu este el inputernicit pt asa ceva;dar mia dat o trimitere catre alt cabinet pt ami face cu suma de 550 $... E normal asa ceva?Ecografiile se platesc extra?....Lam mai intrebat ca daca am geneni,platesc acelasi packege cu care neam inteles?zimi zice ca NOOOO.......Si daca va fi nevoie de cezariana?....zice ca NOOO,va fi alt packege....;cum va sti el ce am nevoi sa fac daca numi face ecografie ?cica ma va examina pt dilatatii si aleea alea dupa ce voi fi in 36 de sapt;...(alte fete nasc in aceasta perioada...)UUUUFFFFF cata zapaceala pe capul meu
Asa e normal?E sistemul american asa de complicat?sau eu sunt batuta in cap si cer prea mult?
Plus ca in statul IL,exista un program de ajutor pt cetateni care nu au venit sa nasca gratuit si eu ca turist as putea optiona sa aplic acest program...;dar cumnata imi zice ca nui bine ca cei de la emigration tot ma va pune sa platesc factura,daca voi dori sa revin in SUA....
Voi ati intampinat asemenea probleme? Va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine si invatatima tot ce trebuie sa stiu despre acesti doctori.

31+ RACHEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

"Fericito" la mine eco a fost 825$...Tu cum credeai altfel?!

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

In multe tari vestice e asa. Eu m-am perindat in timpul sarcinilor in US, Franta, Olanda si ecografiile nu se fac lunar ci de doua sau maxim trei ori pe sarcina. Una este cert obligatorie cea morfologica si eventual cea de la inceput de sarcina in rest le platesti din buzunar.
Tu nu stii daca astepti gemeni au ba? Oricum si cu bataile inimii iti poti da seama... ca-s doua care bat.

Legat de programele de ajutorare e o situatie complicata acum. Avand in vedere criza nu prea sunt bani, deci se uita atent. In plus discutiile despre cei care nu lucreaza sau nu lucreaza legal aici si folosesc sistemul de sanatate au incalzit multe spirite. Poti pica pe unul care sa te puna sa platesti pe tine sau pe cumnata ta. In mod normal ca sa vii aici ei au semnat un affidavit in care garanteaza ca-ti acopera toate costurile statutului aici. E riscant. Acum daca ai complicatii la nastere si te trezesti c-un bill groaznic de mare aplica pentru ce poti. Trebuie sa fii constienta ca s-ar putea sa nu mai conteze ce ti-ar cere altadata la frontiera pentru ca oricum dupa aventura cu baby aici risti sa nu mai pui piciorul in US pentru ca vei fi considerata o imigranta cu potential mare. Nah asta-i scenariul cel mai pesimist.

Eu zic sa o iei asa cu mult mai mult calm si sa ai multa grija de tine ca te-ai angajat intr-o aventura pe cinste.

Mergi la inceput

Corina, ruxij, Sanzi, ce program de mate au la voi? RealMath sau altul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Nu prea sunt reguli bine definite ce se face si ce nu se face in timpul sarcinii. de cele mai multe ori depinde de practice-ul doctorului si de asigurarea pe care o ai.
Cabinetul doctorului cu care am nascut eu avea ecograful propriu si mi-a facut ecograf de nenumarate ori, aproape ma punea la eco de cate ori ii spuneam ca nu am simtit baby miscand conform regulamentului. Eco il faceau alti tehnicieni, nu doctorul, si cand am decis ca nu vreau amniocentesis dr. m-a trimis la la un alt cabinet superspecializat in advanced ultrasounds pt un ultrasound care a durat aproape 2 ore si care a fost facut de un dr si un tehnician. Asta a costat peste $800 dar ma bucur ca l-am facut. Pt US de rutina plateam uneori $120 si alteori nu plateam deloc.

Lai, Ramona, eu cred depinde de temperamentul copiilor... unii sunt imposibil de tinut pe langa casa sau legati de fusta mamei (cred ca asa va fi Anuta) ca-s independenti si li se pare ca lumea intreaga e prea mica pt ei. Alti copii sunt mai mamosi de felul lor si orice oportunitati ar avea in viata, tot aproape de casa se tin... sau daca totusi se detaseaza, traiesc cu dorul de "casa" mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Cenia, poate ceva din ce mananci tu ii cauzeaza crampe sau disconfort micutei?
Eu am avut problema asta cand Luc era mic si uneori ii dadeam mylicon dar nu prea a ajutat. Mancam mereu aceleasi lucruri ca sa evit sa-i cauzez neplaceri. Pe la 5 sapt nu am mai alaptat (din cu totul alte cauze..), cand a trecut pe formula s-a calmat subit si nu a mai avut nici un fel de disconfort de genul asta.
Din pacate nu am cine stie ce sugestii in afara de selectat foarte atent ce mananci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Macrina, 4 copii! Bravo voua! :) Cred ca e super nebunie si super frumos! Vecina mea e gravi cu bb 4 si a zis ca dupa 3 poti sa faci 1 sau 10 ca tot aia e, tot haos ai in casa :))

Mie mi-ar place sa stam langa familia sotului, nu langa casa lor dar la 2-3 ore distanta sa putem sa mergem in weekenduri la ei sa petreaca copiii timp impreuna.
Cand se nasc bebeii vor fi 2 ai nostri, 2 ai cumnatului, 1 al cumnatei + 2 ai sotului ei plus sora mica a sotului, e nebunie cand sunt toti impreuna. Eu am observat cu mare placere cat de mult i-a placut lui Aidan sa petreaca timp cu ei.
Asa mi-ar place sa ii am pe toti in jur, la 2-3-4 ore distanta.
La anul vor familiile sa organizeze o super reuniune cu toate ramurile din America, ca daca vin toti de prin lume sunt peste 500 de membrii.
Pe 4 Iulie va fi, inchiriem o casa in Virginia Beach cu 23 de dormitoare, sper sa ajunga la toti :)). Astept cu nerabdare :))

Ramona, daca sunt in acelasi stat cu voi de ex nu sunt legati de fusta, io vad la familia sotului ca sunt ff aproape(la 45 de minute distanta)unii de altii dar nu stau unii pe capul altora. Se intalnesc in weekenduri, la BBQ-uri, la petreceri onomanstice, se ajuta cu babysitting pt aia mici, e tare fain asa.

Adriana 19+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Cenia, poti incerca sa o pui in wrap, am auzit ca functioneaza la dureri de burtica la bebe. Corpul cald al memei linisteste copilul. Si eu imi cumpar ca l-am incercat si e excelent.

Adriana 19+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

ABule, nu iau bai full prof in 2 ani. In 2 ani am voie sabatical, adica odata la 7 ani. Anul asta aplic pt tenure,da, si dupa aia imediat ma gandesc cum sa fac si sa dreg pt promovarea la full prof inainte de vreo 6 ani, ca boala lunga, moarte sigura:)) (observi cata modestie, nici nu pun problema ca n'as lua tenure )

Lai, nu, eu n-am vorbit serios:)) Bineinteles ca o sa il las sa se duca unde vrea, adica nu voi recurge la santaj sentimental, batut din picior sau d'astea. Dar eu ii voi zice sa se duca la Purdue. Una ca ma costa mai putin decat la o alta univ. in state si doi oricum nu pot plati out of state sub nici o forma si nu cred ca e o idee asa geniala sa iasa din faculta cu datorii atarnate de picior ca o piatra de moara. Dar poa' sa stea afara din casa,nu tb sa stea cu mine. Doar dc. e el asa genial sa ia bursa la vreo univ. mareata out of state. Dar nu il vad genial din pacate, asa ca varianta asta pica. El e la fel cum am fost eu la scoala, adica mai scapa si un 90% sau un 80% si cred ca asa va fi mereu. Nici eu n-as fi putut lua bursa in strainatate, n-am fost olimpica, n-am avut nimic special, am fost acolo in prima treime dar nu geniu, mai ales din cauza problemei de atentie pe care am avut-o si eu si vad ca o are si fi-miu (adica gresim mult din neatentie; eu nici in ziua de azi nu pot face nimic 100% perfect, tb sa am macar 2-3 erori acolo de samanata ) Oricum, eu fiind din Bucuresti, n-am stat la camin in facultate si sa stii ca nu regret "nebuniile". Nu prea's genul meu, n-au fost niciodata, nu's eu prea "de gasca". Pe mine sa ma lasi in legea mea, nu ma omor dupa grupuri.

AB--fi-miu face de pe Everyday Mathematics. Cica e proasta. Whatever. Eu m-am relaxat cam prea tare cu scoala, de unde intre pre-K si 2nd grade eram tare inflacarata, sa faca copilul, sa dreaga. Acu' ma linistii, facem ce putem si gata.

Mergi la inceput