America (199)
Raspunsuri - Pagina 19
balerrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Carmen, multa sanatate lui Eric. Imi pare rau sa aud de atita lume bolnava! Ruxij, se discuta chiar mult despre GMOs in film si una peste alta mi s-a parut scary. In primul rind ca in numele lui "substantial equivalence" (adica sint suficient de asemanatoare cu produsele naturale) nu trebuie facut nici un fel de test, practic sint aprobate automat. Dau aici doar un exemplu din cite s-au discutat in film, despre cartofi modificati genetic, un studiu facut in Aberdeen: http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%81rp%C3%A1d_Pusztai Citez exact ce a spus el, din observatiile de pe cobai: "increased proliferative response in the guts", "immune system in high gear, recognized potatoes as alien". Lume multa, oameni putini |
Sunt si eu iesita dupa o luna de antibiotic, dupa o mare speriatura cu o infectie la nas. Am luat probiotics si inca mai iau. Ceea ce am citit la vremea respectiva este ca trebuie sa ai grija cum le iei un pic: in primul rand trebuie luate cu mancare ca trebuie sa ajunga in intestin altfel le iei degeaba. Si alta chestie care am citit este ca nu trebuie luate in acelasi timp cu antibioticul ci la 2 ore distanta.
-- Cristina
miereamara spune:
Ma calific la FMLA, am vorbit cu cineva de la HR, doar angajatii OPS la noi trebuie sa astepte 12 luni inainte de FMLA.
Numai ca trebuie sa dau preaviz de 30 de zile.
Ma gandesc ca e o solutie. As putea sa imi iau o luna si sa mai trec din cand in cand pe la birou sau sa lucrez de acasa sa aranjez lucrurile, parca nu ma simt cu constiinta impacata sa ii las asa.
Va trebui sa imi platesc contributiile la sanatate/pensie etc ca sa nu pierd beneficiile.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Ramona J spune:
OK, I'll bite. Disclaimer: nu ma suppar no matter what, vorbim doar. N-am de unde sa stiu daca-s bune sau nu alimentele astea, dar in general nu prea am incredere in ceea ce nu-i natural.
Deci citez din documentul la care ai pus link:
Conducting long-term monitoring would require both an experimental group that has consumed GM foods and a control group. The control group would consist of people who could confirm that they do not eat GM foods. In countries such as the United States, where labeling is not required for GM foods, reliably identifying such control groups would be virtually impossible.
Deci eu am doua probleme aici. Una ar fi ca de fapt nu stim daca alimentele astea ne dauneaza sau nu (greu de testat) si a doua ar fi ca nu am choice sa aleg alimente nemodificate genetic, pentru ca produsele nu sint labelled.
De fapt US s-a luat de EU, ca ei pun labels pe alimentele modificate genetic, iar US considera ca asta contravine cu "free trade".
balerrina spune:
Inca ceva ... ca tot vorbim de mancat sanatos ...
O carte care mi s-a parut foarte instructiva este Instinct to Heal. Este documentata stiintific si explica nu numai de ce trebuie sa mananci organic, dar si de ce anumite combinatii sunt nu sunt bune ...
-- C.
Ramona J spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui balerrina
Ramona, despre ce film vorbesti? Food Inc? Laptele ca laptele, dar carnea e o problema f. mare. Daca nu ati vazut Food Inc. merita vazut. -- C |
Pe ala nu l-am vazut inca, deocamdata m-a speriat asta destul. Se numeste The World According to Monsanto.
Ramona J spune:
Multumesc, o sa caut sa vad ce-i cu cartea aia.
Miere, bine ca poti lua. E cam aiurea cu 30 de zile alea, boala nu-ti da notice.
balerrina spune:
citat din mesajul lui Ramona J OK, I'll bite. Disclaimer: nu ma suppar no matter what, vorbim doar. N-am de unde sa stiu daca-s bune sau nu alimentele astea, dar in general nu prea am incredere in ceea ce nu-i natural. Deci citez din documentul la care ai pus link: Conducting long-term monitoring would require both an experimental group that has consumed GM foods and a control group. The control group would consist of people who could confirm that they do not eat GM foods. In countries such as the United States, where labeling is not required for GM foods, reliably identifying such control groups would be virtually impossible. Deci eu am doua probleme aici. Una ar fi ca de fapt nu stim daca alimentele astea ne dauneaza sau nu (greu de testat) si a doua ar fi ca nu am choice sa aleg alimente nemodificate genetic, pentru ca produsele nu sint labelled. De fapt US s-a luat de EU, ca ei pun labels pe alimentele modificate genetic, iar US considera ca asta contravine cu "free trade". Lume multa, oameni putini |
Aici sunt cu Ramona. Marea problema e ca in State fata de EU companiile fac lobby foarte puternic sa nu se puna label-s, deci pana la urma nu stii ce mananci :( ...
Din ce am citit, cel mai safe este organic, cage free, wild caught, gatit from srcatch si olive oil. Evitat tot ce este procesat, deep fried, zahar, si carne careia nu ii stii provenienta. Daca vezi Food Inc. ti se face parul maciuca.
-- C.
miereamara spune:
Hai ca mi-a iesit pasenta azi cu programul nostru cronometrat in amanunt, fuse cursa cu obstacole dar am trecut de finish
Aidan nu a mai luat antitermice de aseara si e tot fever free.
Copilul asta ma sperie de numa.
Acusa a profitat de faptul ca l-am luat sa doarma in patul mare si in fiecare noapte se trezeste la 4 dimineata si pana la 6 trebuie sa ne jucam ca altfel e jale. La sase fix adoarme si mie la 6.30 imi suna alarma:))
Eu nu beau lapte, nu imi place, dar pt prajituri foloseam Publix, am vazut ca e partial free. Lui Aidan ii iau iaurturi Stoneyfields si cand va incepe cu lapte de vaca in mod obligatoriu organic.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
ruxij spune:
Din cate am inteles si dc. nu gresesc, alea modificate genetic nu poarta eticheta "USDA organic" desi au impins in a li se da voie. Asa ca cumpara doar USDA organic si scapi, traiesti mai mult.
Da, sigur ca sunt greu de urmarit efectele adverse, dar in acelas timp sunt si efecte pozitive, ca modificarea se face intr-un scop nu doar asa de kiki, asa ca e un trade off. Eu aleg sa nu ma sperii, cum ziceam.
Carnea ce are? Hormoni, antibiotice samd.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui balerrina Inca ceva ... ca tot vorbim de mancat sanatos ... O carte care mi s-a parut foarte instructiva este Instinct to Heal. Este documentata stiintific si explica nu numai de ce trebuie sa mananci organic, dar si de ce anumite combinatii sunt nu sunt bune ... -- C. |
Pe Amazon singura carte cu titlul asta este despre depresie. O fi de la alimentele nasoale!