America (199)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Uite aici o lista cu firme care au renuntat (partial sau total) la laptele cu hormoni:
http://www.organicconsumers.org/rBGH/rbghlist.cfm

Pe aceeasi pagina e descris pe scurt ce si cum e cu hormonul asta.

Mergi la inceput

Vroiam sa spun sa mergeti la home page pe siteul asta si cititi si despre GMOs, se vorbeste mult despre asta si in film. Eram destul de nedumerita in ceea ce priveste alimentele modificate genetic, acum incep sa ma lamuresc si eu ce si cum.

Hugs Andreea, sa te faci bine cit mai repede. Tinem pumnii sa nu ia si copiii. Poate-i de bine daca n-au luat pina acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Am citit pe site si argumentul referitor la lapte este convingator pt. mine. Absolut intamplator cumpar Kroger brand milk. Stiu ce inseamna grotwth factors si stiu ca intr-adevar e pericol de cancer. O sa trec pe Horizon, nu o sa dau faliment de la 1$ in plus.

Argumentele impotriva GMO din pacate nu sunt convingatoare pentru mine, ca om de stiinta, asa ca o sa continui sa folosesc canola oil pana cand aflu de un argument care are sens stiintific, nu argumentul ca organismul poate sa nu recunoasca ca digerabil ceva ce nu e creat de mama natura absolut intamplator Asta mi se pare tare slabutel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Mai eu am zis ca nu ma mai laud, dar iar am facut-o lata. Doar ce zisesem ca Eric nu se mai imbolnavise de hat, ca uite e si el cu antibiotic, a treia oara in 4 luni. Bleah....
Am ajuns sambata seara la urgent care cu tuse pana la vomitat si tot tacamul. Acum ia antibiotic 10 zile, datile trecute a luat doar cate 5 zile. Sper sa fie ultima tura. Eu tot zic ca polenul asta a declansat toata nebunia asta, fir-ar.

Miere, sanatate multa. Sincer, nu ai ce sa-i faci, decat sa strangi din dinti si sa mergi mai departe. Si nu uita de probiotice acum cu antibioticul. Vezi ca sunt si in farmacie la liber, exact asa se numesc probiotice.

Aburelule, cum va potcovirati si voi mama draga. Eu am facut scarlatina in clasa a saptea, cu febra, delir, etc. sa va afecti bine repede. Iti zic si tie sa nu uiti de probiotice.

Andreea si cine mai e bolnava, sanatate multa, sa va faceti repede bine. Sper sa nu ia piticlontii tai Andreea nimic, ca nici tu nu ai ajutor acum. Uffff...ca tare greu mai e fir-ar sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Ramona, Carmen , adevarul e ca sunt in a treia zi de antibiotic, daca n-as avea organismul asa slabit, as dansa de cum ma simt comparativ cu saptamana trecuta. asa imi trebuie ca sunt incapatanata, sotul m-a trimis inca de joi la medic. mi-am invatat lectia...multa sanatate lui Eric.

Mergi la inceput

Carmen, multa sanatate lui Eric. Imi pare rau sa aud de atita lume bolnava!

Ruxij, se discuta chiar mult despre GMOs in film si una peste alta mi s-a parut scary. In primul rind ca in numele lui "substantial equivalence" (adica sint suficient de asemanatoare cu produsele naturale) nu trebuie facut nici un fel de test, practic sint aprobate automat.

Dau aici doar un exemplu din cite s-au discutat in film, despre cartofi modificati genetic, un studiu facut in Aberdeen:
http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%81rp%C3%A1d_Pusztai

Citez exact ce a spus el, din observatiile de pe cobai: "increased proliferative response in the guts", "immune system in high gear, recognized potatoes as alien".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Eric multa sanatate.
Andreea si tie si sa nu ia puii nimicutza.

Ufff n-om uitat de flora asa ca iaurtzim si probiotzim. Eu dupa ce am trecut pe antibiotic m-am inviorat.

Am verificat laptele. Luam Stonyfields deci pare ok, dar evident ca nu ne-am permis dintotdeauna organic. Oricum fata de Cernobalul luat la bord in adolescenta, restul is frectii la un picior deja de lemn. Da e important pentru copii.
Dupa Proventa noi folosim ulei de masline, numa-n salata de vinete pun de floarea soarelui sau susan.
Eu cam gatesc simplu si from scratch asa ca stau destul de calma.
Ca sa fiu in ton uitati-va la un film celebru prin .fr Louis De Funes, Coluche L'aile ou la cuisse
Asta-i banda de anunt:
http://filmsdefrance.com/FDF_L_Aile_ou_la_cuisse_rev.html

Si fara franceza modul in care se face puiul e brrrr

Sau restaurantul din colt cum gateste:
http://www.youtube.com/watch?v=bFZwzN3SMXQ&feature=related

Mergi la inceput

Cum am zis, cu laptele inteleg cum e treaba. Bine, Putzai ala e cam controversat si pana la urma cartofii aia nu au fost comercializati oricum. Deasemenea studiile pe animale au anumite probleme legate de doza (se aplica doze imense), si raspunsul diferit al organismului animal fata de cel uman. Cum se consuma GM foods de mult timp si nu sunt documentate efecte adverse clare, eu raman neconvinsa de tabara environmentalista. Sigur ca tb testate riguros inainte de intrare pe piata si sunt testate de FDA si sigur ca procedurile de testare tb mereu imbunatatite si modificate pe masura ce noi procedee, mai complexe, de modificare genetica sunt introduse. Aici un studiu amanuntit despre FDA testing of GM foods. Acest studiu mi se pare ca are un limbaj stiintific adecvat:

http://www.gao.gov/new.items/d02566.pdf

Eu ca si consumator independent, n-am nici un interes intr-un fel sau altul, doar ca recunosc ca personal am un bias impotriva isterizarii si teoriilor conspirationiste in general. Deasemenea ma cam enerveaza articolele pseudostiintifice gen Formula As si menite sa sperie lumea aiurea.

Sper sa nu ne suparam, cum a fost la disputa cu privire la ulei. Eu raman la parerea ca canola oil e OK, dar fiecare sa faca ce vrea si cu cine vrea, vorba autorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Vroiam sa spun sa mergeti la home page pe siteul asta si cititi si despre GMOs, se vorbeste mult despre asta si in film. Eram destul de nedumerita in ceea ce priveste alimentele modificate genetic, acum incep sa ma lamuresc si eu ce si cum.

Hugs Andreea, sa te faci bine cit mai repede. Tinem pumnii sa nu ia si copiii. Poate-i de bine daca n-au luat pina acum.

Lume multa, oameni putini

Ramona,
despre ce film vorbesti? Food Inc? Laptele ca laptele, dar carnea e o problema f. mare. Daca nu ati vazut Food Inc. merita vazut.

-- C

Mergi la inceput

Carmen, chiar ma gandeam la tine. Sanatate lui Eric, sa scapati si voi de necazuri
Sa stiti ca si al meu a tusit/curs nas, dar nu am avut febra. In cazul nostru a mai racit oarecum mai des intre 4 si 5 ani si apoi din ce in ce mai putin/rar, acum abia dc. mai raceste si febra n-a mai facut de nu mai stiu cand. Asa ca vestile bune sunt ca in absenta unor probleme putin mai serioase, it gets better.

Mergi la inceput