PRIETENE FARA TITLU (64)
Raspunsuri - Pagina 8
marchplayer spune:
Denisa, Rares va merge la gradi. presupun ca frecventa va fi foarte redusa dar in principiu il inscriu.
Nu stiu cum sa fac cu ioana. Eu nu mi-as da copilul prea repede la scoala. Pe ea as dao la 7,7 ani si pe el la 8,2 ani. cam batrani pentru clasa I?? Oi mai vedea. Voi ce parere aveti??
Moni deci si la voi instalata raceala prin casa. Adevarul ca Diana de Moni vorbeste mult, nu stiu ce se plange Monica, doara cu ea seamana Traim alte vremuri Moni. Tu i-ai dat libertatea Dianei de a nu fi introvertita. daca este ea in vreun fel este meritul vostru!!
Astery esti tare cua adidasii aia. Sper ca nu te-au costat mult si sper ca nu i-a purtat prea mult razvan
Azi dimineata le-am pregatit copiilor un mic dejun frantuzesc(croisant cu gem) si cacao cu apa. Toata ziua de ieri am dedicat-o inpaturiri foetajului. N-au iesit grozave dar s-au mancat toate. Vreau sa mai pereseverez si vreau sa incerc si briose. pentru astea cred ca-mi trebuie o tava speciala si n-am.
Nu, nu m-am urcat pe cantar! dar la cat timp pierd eu la jocul ala nici nu este cazul. Si nu stiu ce te tot legi de jocul ala! care-i problema ta??
marchplayer spune:
Aoleuuuuu Maraki era de vina!!
ea este intr-un fel. M-a facut sa rad.
Mie nu mi se pare chiar asa jocul ala...ma joc si eu dar intru cam cate 10 min sedinta de vreo 2 ori pe zi sau depinde...daca am mai mult timp liber...Bine, asa ca mine nici nu avansezi repede dar nu-i bai. Nu ma grabesc. v-am spus, imi place si ma joc atat timp cat am chef si mai ales ca nu o fac in detrimantul a ceva sau mai rau a cuiva(si aici ma refer la copii mei care-s toata ziulica cu mine si mai sunt si bolnavi) Deci nu este o dependenta ci o placere, una din putinele pe care mi le pot permite.
satisfacuta doamna??
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marchplayer satisfacuta doamna?? |
Mai si io care speram sa apari si tu si sa te declari brusc
Mai dar ce tu crezi ca extrovertit/introvertit depinde de cata libertate ti se da ??? Am traiesc sa o aud si pe asta! Pai si eu am avut oricata libertate am vrut.Eu oricum nu sunt nici una nici alta,sunt cam pe la mijloc cam asa mi-au iesit absolut testele psihologice facute.Dar daca esti vorbaret nu inseamna automat si ca esti extravertit,par exemplu foarte rar vorbesc despre unele chestii,iar chiar daca o fac,rar de tot, nu cu oricine Asta dupa cate stiu inseamna mai mult introversiune ...
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
EXTRAVERTÍT,adj. Tip extravertit = tip psihologic caracterizat prin proiectarea tendintelor psihice interioare asupra lumii înconjuratoare, prin exteriorizarea sentimentelor; sociabilitate
INTROVERTÍT, (Despre oameni) Care este concentrat sau obsedat de propriile trairi interioare. –Care îsi îndreapta atentia mai ales spre trairile sale interioare
Chiar asa voi cum sunteti? Eu sunt sociabila,dar nu pot sa zic ca imi prea exteriorizez sentimentele Pe de alta parte nici nu-s obsedata de cine stie ce trairi interioare Deci cred ca testele alea nu minteau,sunt fix la mijloc Dealtfel mi s-a mai zis ca-s echilibrata iar la o multime de alte teste psihologice - chiar am doua culegeri cu ele ca eram pasionata intr-o vreme - la majoritatea nu imi iesea ceva clar cea ori hais ,ci tot pe la mijloc - si io muream de ciuda
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
Na ca sa va ajut:
Extravertitii - sunt oameni deschisi, comunicativi si sociabili. Ei sunt repede reperati intr-un grup deoarece vorbesc fara retinere cu oricine, despre orice, chiar si despre viata lor personala trecuta sau viitoare. Sunt genul de oameni care nu se pot abtine sa nu comenteze tot felul de situatii sau subiecte si adesea sunt cei care aduc vestile primii. Sunt glumeti, veseli, optimisti, adesea sunt centrul atentiei la reuniuni, stiind sa intretina sau aduca buna dispozitie. Isi fac foarte usor prieteni, au foarte multe cunostinte, din toate clasele sociale si orice domeniu, deoarece nimic din toate astea nu-l impiedica sa poarte discutii cu oricine. Le place sa aiba activitati sociale, sa lucreze in echipa si cu oamenii. Sunt activi, dinamici, plini de initiativa si adesea buni lideri. Sunt spontani si prefera sa rezolve problemele fara prea multa planificare. Partea practica este cea care domina, in fata partii teoretice, stiintifice. Experienta este baza, nu lectura sau teoria. Sunt increzatori in oameni si in fortele proprii. Cad usor prada emotiilor si impulsivitatii, traiesc sentimentele la cote foarte inalte, isi pierd stapanirea usor dar le si trece repede. Sunt persoane orientate catre exterior si catre viata psihica exterioara, predominand contactul emotional si al constiintei cu mediul extern. Extravertii, sunt sensibili la reactiile anturajului, la elogiile si criticile celorlalti, la admiratia unui colectiv.
In randul celor extravetiti pot exista barfitori, oameni fara cuvant, nestatornici, superficiali sau teatrali, oportunisti, certareti, agresivi, etc.
Introvertitii - oameni nu foarte deschisi, cu o fire retrasa, tacuta. Prefera anturajele cunoscute si restranse, prefera sa asculte decat sa vorbeasca, nu vorbesc despre sine prea usor. Prefera cadrul familial. In relatiile sociale sunt rezervati si distanti. Au un cerc restrans de cunostinte. Aleg mai repede sa munceasca si sa invete singuri, isi fac planuri minutioase inainte de a trece la actiune. Persoane serioase, de cuvant, ordonati, nu foarte veseli si nici excesivi de optimisti. Sunt constanti in preocupari, activitati, idei si mentalitati. Conservatori. Sentimentele sunt stabile si profunde, au o stapanire de sine exemplara, autocontrol si reactioneaza dupa ce gandesc, analizeaza. Putin adaptabili la situatiile noi si la schimbarile bruste. Introvertiti pun accent pe viata lor interioara si vietii psihice interioare.
Printre introvertiti se gasesc uneori persoane nesociabile, timide, ezitante, fricoase, visatoare, comode si fara imaginatie.
Aceste doua tipuri sunt de referinta, sintetizand extremele, opozabilitatile. Putine sunt persoanele care se incadreaza total unui anumit tip, majoritatea oamenilor au cu predilectie inclinatie spre una din tre tipuri dar isi regasesc alemente si in celalat. Aici se poate adauga notiunea de grad de introversie sau extraversie.
Din punct de vedere al inclinatiilor spre tulburarile psihice, studiile au aratat ca introvertitii sunt mai predispusi spre depresii, psihoze maniacale, pe cand extravertitii sunt mai predispusi la stari de isterie si nevroze.
Bee spune:
Buna fetele.
Ai mei acum au program de Mona Vampirus. Si ce le plac desenele astea.
Ana a fost azi la gradi. Yuuppy! E fericita. Pacat ca maine e greva, asa ca o trimit in delegatie la socrii, sa mai schimbe atmosfera.
Baietii sunt tusitori extremi. Nimic nou. Razvi respira ca un moshneag si-s cu gura pe el: nu fugi, nu te agita, nu ..... Tavi haraie si tuseste. Si in rest se plange de dinti. E un dintos si jumatate! Are 6 momentan. SI al 7-lea e dureros si cu hematom de ceva vreme. Il asteptam. Io nu-s obisnuita cu dinti asa multi asa devreme. Si muuuushca. Plus FOAMEA. Mai frate, e de speriat. Io daca-mi spunea cineva asa ceva, muream de invidie si nici nu credeam! Mananca cat Ana si R la un loc. Da, stiu, de fapt astia mari mananca foarte prost.
Ingrid, sper sa fii ok. Ne spui tu maine.
Daniela, ai fata mare, merge la cumparaturi! Wow ce responsabilitati. Noi, poate la liceu.........Ma bucur ca s-a rezolvat cu burtika. Cu jocul cu pricina......Eu ti-am zis ca am o boala pe sotul meu. Care ne ignora cu gratie in favoarea tovarasilor de lupta. Maniac, deh studiile lui militare. ? In loc sa ramana in armata, face armata pe net. Bla, bla.....
Moni si eu cred ca tipologiile astea tin si de felul in care ai fost crescut si de restul factorilor din afara, dar si de felul in care te face natura. Ma rog, ca si caracterul: o suma. Io-s din ce in ce mai introvertita. M-am schimbat mult dupa 30 de ani. Incep din nou sa cat raspunsuri in chestii astrologice. Cica dupa 30 de ani incepi sa te comporti din ce in ce mai mult conform cu ascendentul. SI eu am trecut de la un sagetator aventuros si vesel la un capricorn tenace si taciturn. O fi de bine? A, mi-am amintit cu Ghita si cumparaturile. Barbatii astia! Si eu patesc la fel. Al meu e berbec si mai nerabdator, altfel ash muri langa el la shopping, ca ar tot proba.SI noroc ca nu mai stim ce-s alea cumparaturi, in afara de ce-i strict necesar in casa. cand l-am auzit ca nu mai are incaltari de primavara, era sa mor de inima! Si anul trecut ce primise de ziua lui? L-am convins eu ca anul asta sunt inca bune, dar nu prea m-a crezut..... Si costiumul de ginerica....e cam pe duca, deh 5 ani nu-i chiar putin pt un singur costum. Ca celalat din dotare, e de ginerica 1, oarecum verde, stramt si cam demodat (10 ani, vb aia). Moama ce ma aberez. (Mona Vampirus o fi de vina?)
Cine se mai uita la Lost? Moni, tu erai?
monica70 spune:
BRANDUSAAAA mersi uite ca uitam de LOST!!! Primul oricum l-am pierdut Iar acum husbandu se cara de acasa taman acum,asa ca cine stie cum il vad si ce pricep.In primul ce s-a intamplat?
Io-s rac cu ascendent in ... scorpion.Poate d-aia am devenit de vreo doi ani asa de malefica (dupa unele )
monica70 spune:
BRANDUSA aoleu ca pomenisi de costume al meu are unul negru de mire,unul gri de la logodna si unul bej din 1900 toamna.Dar pentru ca in vara avem parca 16 ani de casnicie tot din 1900 toamna sunt si celelalte Si cred ca in august cand avem nunta aia nici nu-l mai incap,ca si acum doi ani il strangeau pantalonii de la cel mai larg gri.Pe-ala negru cred ca l-au halit demuult moliile la socru-meu,chiar ca de 16 ani nu l-a mai purtat,macar de il donam naibii cuiva De cand umblu sa il conving sa mergem la cumparaturi de asa ceva - avem chiar langa bloc magazin+productie,dar ai pe cine? Pentru o nunta la doi ani? Ca in rest poarta doar blugi,trening,ginsi ...
marchplayer spune:
Mai dar tu chiar ai mult timp liber!
Nu stiu ce te apuca dar nu-mi place deloc tonul! Si am destule pe cap sa-mi mai bat capul si cu asta!