PRIETENE FARA TITLU (64)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

I-am dat fructele, a cumparat sotul pere si capsuni si a mancat pe rupte. Capsunile putin acre, dar zahar doar daca sunt ca lamaia, in rest, de principiul sa fie naturale. Acum iar deseneaza, imediat vine si profesoara de engleza.
Daniela, bine ca i-ai dat cioco amara, o sa vezi ca se opresc problemele. Mie nu-mi place, cica e sanatoasa, aha, ma bine ma lipsesc. Dar Diana, ar fi ras o tabla intreaga. Ai mare noroc ca iti mananca orez. Ce fras ma fac eu in enterocolite..jale, nu vrea orez, doar paine prajita toata ziua? Nici marul copt nu l-a acceptat.
La gradi e foarte cald si acum, iarna si mai. N-o lasam cu ciorapei lungi sub pantaloni, transpira, mai ales ca faceau si sport. Gimnastica de dimineata. Dar sub colantii subtiri, merge. Cu ei, fara...tot un drac. Mai mult de frumusete ii dau.
N-am zis de tine ca iti lasi copila la cumparaturi, de fapt am vazut si strada in poze, se observa ca nu e circulatie. Pur si simplu mi-am amintit de fetitele alea doua care se plimbau ca adolescentele, stii tu, de mana si vorbeau. Parea nostim, dar daca venea cineva si le arunca intr-o masina...cum erau la cel putin jumatate de ora de mers de casa lor, cine stia? Offf....
Si s-a descurcat cu banii sau i-ai dat ficsi? Chiar e o metoda buna, asa invata sa socoteasca. Cu nepoata-mea in parc am lasat-o si eu, dar avea 14 ani, cu nepoata de frate, de 9 ani, n-as avea curajul. Si doar e parcul langa noi.
Moni, cum sa lasi fata singura, pai voi aveti o circulatie in zona...nici parcare nu prea ai unde, nemaivorbind de tramvaie. Nu se compara. Si la noi pe strada, de cand cu clinica se circula mai abitir decat pe autobahn. Am inteles cu dexa, oricum n-are voie si daca sunt picaturi. Stiu ca e strict. Dar intreaba pediatra, sa fii sigura, daca zic prostii sa nu ma injuri dupa.
Nu-l forta pe Tudor sa manance, nici Diana nu manca atunci, cu boala pulmonara. Nu vroia. Si nu putea, cred...era mereu adormita si cu febra. Lapte, supa si sucuri, atat sa-i dai. recupereaza el ce da jos, stai linistita.
Astery, ca mi-am amintit. Poze...am fost la Bazos si am uitat aparatul. Atunci, ce sa mai ceri de la mine? Si la mare, faceam 3-4 si pe alea in ultimele 2 zile. Cand fac imediat le pun, ai vazut.
Fug sa scot rufele.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Hello,
V-am citit, am pus pozele promise si revin sper mai tarziu cu detalii.
Va pup si o zi buna.
http://www.dropshots.com/maryd

Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

INGRID noa ca tot mi-am amintit,laca ca pun io si pentru tine niste poze si un film de zilele astea.Mai ales din film nu prea pare Tudor prea bolnav http://www.dropshots.com/MONICA2010#date/2010-04-18/20:00:42 la ce hohote de ras tragea.
Si-acum l-am legat in carucior si el da cu mare forta si non stop cu picioarele in bara . E voie sa se agite atat cand are bronsiolita? Si a iesit si din legaturi era in patru labe in carucior deja La fel se chinuie sa se ridice/extraga din premergator sau scaunul de masa Pediatra l-a laudat ca e numai bine pentru varsta lui,adica face fix ce trebuie - da' nu stiu cat de comod i-ar fi sa il aiba in gestiune

Diana tocmai a picat cu scaunelul de plastic in fund si cand am ras de ea, a zis ca o fost un spiridus aici

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Moni, condoleante! Imi pare rau pentru pierderea voastra.
Moni, bronsiolita, de la gat? Scuze, dar sunt io oarecum mai reticenta la pediatra ta. Care ca si a mea........... A mea imi da retzeta cu ochii la mine: "ce-i dam?" O dreptate are si pediatra voastra: o viroza cat se poate de banala, adica "de la gat", poate da rapid bronsiolita. Asa fac ai mei, toti, mereu. Dar, bronsiolita e viroza. La noi a fost mereu viroza, de obicei necomplicata! Si a trecut numai cu aerosoli, fara antibiotic. Una peste alta, ar trece si de la sine, in circa 2 saptamani. Am incercat, nu a trecut! vezi ca din ce vad e picaturile au si ele antibiotic (gentamicina). Deci practic a combinat 2 antibiotice pe Tudor, fara sa fie musai nevoie. SI ser efedrinat la copii......nu la varsta asta. Si dexametazona.................noi am ajuns cu copilul in insuficienta respiratorie destul de severa la spital si au ezitat sa-i dea! Nici la Tavi ultima oara, desi era de stat in spital bronsiolita (urat, brrrrr), tot nu mi-au dat dexametazona nici in branula, nici in aerosoli. Deci, din punctul meu de vedere, multe chestii inutile, anumite lucruri chiar aiurea pe termen lung (antibioticele date cand nu e cazul+ dexametazona care-i corticosteroid= imunosupresie si data viitoare va face mai repede, mai rau,mai complicat), pe ideea ca o sa treaca si ea si-a facut datoria si te-a burdusit cu remedii (ceva, ceva va merge, cel mai probabil din tot ce ti-a dat dexametazona, care-i si antiinflamator si bronhodilatator!). De mancat, Tudor nu mananca de la viroza in sine (ca-i bronsiolita sau ce e, nu conteaza). Ai mei nu mananca aproape nimic bolnavi fiind! Exceptia e Tavi, care devoreaza tot, oricand. Imi pare tare rau ca sunteti bolnaviori. . Nu te spara pe mine, dar sunt si eu in tema si cam disperata cu micii bolnavi.
Noi? La 5 dimineata spital cu Razvan! Din nou! . Laringita, da? Din aia urata. Asta ca tot era la a 2-a tura de antibiotice in 2 saptamani (imunosupresie, ziceam eu!). Si colac peste pupaza prednison 2 zile. Asta pe langa adrenalina in aerosoli si alte balarii obisnuite: nurofen, picaturi de nas, ketof. Tavi tuseste rau si haraie, cel putin de miercuri. Da, stiu bronsiolita. Ana e momentan mai bine. Eu tusesc de 10 zile si astept ziua de sambata, cand voi merge la spital daca nu-mi trece si daca se intensifica junghiul din spate. As plange si io, dar mai am chef si timp....

Mergi la inceput

BRANDUSA imi pare tare rau ca ati ajuns iar la spital si de data asta cu laringita de-aia rea
Legat de pediatra mea,eu am incredere in ea,ca pana acum a fost ok.
N-a zis ca-i bronsiolita de la gat ci s-a referit ca-s secretiile in gat nu la plamani,poate nu m-am exprimat eu prea clar. Si din ce am citit pe net vad ca e oarecum ok combinatia ampicilina + gentamicina la asa ceva.Stiu si ca a dat antibioticul preventiv,nu ca de la ala ar trece bronsiolita,ca atunci cand e necesar de exemplu la amigdalitele cu puroi ale Dianei era mai categorica si ii dadea antibiotic mai puternic.Deci deja o cunosc dupa cum vorbeste cand le da preventiv si cand e de musai Uite citatul ala de pe net:
Antibioterapia se administreaza unui sugar spitalizat de rutina, dar cu scopul de a evita producerea unor complicatii. Antibioticul nu reduce evolutia boli, dar previne suprainfectia secundara. Se recomanda utilizarea antibioticelor in urmatoarele forme de bronsiolita: forme grave suspecte de complicatie bacteriana, sugari febrile cu varsta mai mica de 3 luni, gazdele imunocompromise (malnutritie sau alte stari imunodeficitare, ereditare sau dobandite), la care semnele de bronhopneumonie nu sunt nete.
Se foloseste de obicei asocierea dintre o beta-lactamina (AMPICILINA 150-200 mg/kg) si un aminoglicozid (GENTAMICINA 5-6 mg/kg)
Aici e linkul complet despre bronsiolita http://www. romedic.ro/bronsiolita-acuta/tratament dar scoate spatiul dintre www si romedic ca nu ma lasa DC sa ii bag concurenta
N-am apucat nici eu sa il citesc in amanunt pe tot ca Diana croncane intruna si Tudor maraie

Legat de dexametazona aia am vazut pe reteta ca scrie jumate de fiola ,deci cantitatea asta in toata sticluta cu picaturi - care si aia e mica.Si trebuie sa ii pun picaturi de doua ori pe zi.Mie nu mi se pare deloc mult,sper sa nu il afecteze cu ceva.
Revin.

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna seara, fete cucuiete.
Brandusa, sunt uluita! Imi pare rau ca tot bolnavi sunteti, si ca a trebuit sa experimentati laringita "aia".
Moni, dexa este antiinflamator, deci rau nu face, dimpotriva. Si daca v-a dat doza mica, in picaturi, e ok, zic eu.
Eu cand aud de bronsilite... mi se face mie rau, pe bune.
Eu am facut astm dintro prostie. Si ma gandesc cat de groaznic poate fi pt. un copil mic sa nu respire bine, din cauza secretiilor??? Fereasca Dumnezeu.

Noi suntem ok, relaxati, Razvan se uita la "Alba ca zapada" in premiera . I-am cumparat niste desene de pe net, de la o tipa, si acum a trecut la vizionari. Ca eu de dvd-uri Disney nu mai am bani, 50 de lei/buc.?? Asa am luat cu 5 lei, copii, ei si?
Faza cu legatul de pat ... In 2007, cand a facut el prima laringita, am plecat cu salvarea la spital, nestiind ce are. Si acolo, stupoare, pe mine nu vroiau sa ma interneze! Si daca totusi mama vrea sa stea cu copilul, (?????) trebuie sa faci o serie de analize (de sange, radiografie pulmonara, copro bla bla bla). Si cat mama alearga dupa analize, copilul mic e legat de pat. Am pus poze, cine vrea sa vada http://www.dropshots.com/asteryaro6#date/2007-10-15/10:51:04 . Eu ca sa merg la buda, il legam singura , chipurile ele ii leaga sa nu cada din pat. Cum s-a si intamplat, de nenumarate ori. Dar ce de nu dau voie mamelor, sau chiar si tatilor, sa ramana internati, nimeni nu stie... e o "regula" de aur si veche a sectiei de pediatrie 2 din spitalul judetean. Nu mai povestesc cand a intrat el in colaps la 2 luni jumate... atunci a fost cosmar! Bine ca a trecut.

Mda, am rascolit prin amintiri si acum ma pali durerea de cap...

Mai revin, ca mai am o faza de povestit.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Moni condoleante pentru matusa ta. Imi pare rau ca tudor e si el bolnav
Bee, tu stii, tusea ta de atatea zile si junghiul din spate numai semne imbucuratoare nu pot fi. Ai facut probabil o pneumonie. Stii nu? Cum spune si Cristina nu e de glumit. si matusa mea a ajuns la BPCO tot de la o raceala, apoi pneumonie netratata.
Nu va face o antibiograma? ma gandesc ca ar fi mult mai bine si ati merge tintit decat sa bajbaieti cu atea antibiotice si fara nici nu rezultat.
Voi sunteti ca vecinii nostri de peste drum. De asta vara si pana in ianuarie au fost in permanenta bolnavi. Au plecat in vacanta, si s-au pricopsit cu viroza intestinala toti 4 copii pe rand, si sunt mici. doi la gradi cu Daria, unu de 3 si o fetita de 1 an, apoi in toamna au facut gripa porcina toti 4 plus mama care a dat in 3 zile in dubla pleumonie si tot asa........
Uff, imi pare asa de rau de voi.As vrea sa va ajut dar nu stiu cum. spune-mi daca ai nevoie de ceva. Fara jena, bine?
Problema cea mare in romania e ca se dau antibiotice pentru orice. eu nu sunt deloc deacord si defapt nu exista sa dai antibioticele preventiv. O infectie virala nu reactioneaza DELOC la antibioric orcare ar fi el. Doar daca sau cand s-a complicat cu o infectie bacteriana antibioticul ajuta si-si are rostul.
Ai mei au reactionat bine atunci cand a fost nevoie la Azitromicina (Zithromax).
Ingrid, de care Betaserc iei? cate mg/zi. Poate e prea putin si nu isi face efectul, sau poate dureaza ceva pana isi face efectul. Sa le iei in timpul mesei daca te doare stomacul, si sa ai grija cu condusul. Tensiune nu ai?

Va pup ma duc. Ma ratoii putin pe piticoata sunt de 45 min in pat si nu se mai potolesc. Ea doarme dar Daria trebuie sa se trezeasca de dimineata sa mearga la gradi. Am pedepsit-o si am mutat-o la mine in pat........si am gasit-o iar sub plapuma Dariei

Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)

Poze noi.....cu noi

Mit Kindern vergehen die Jahre wie im Flug. Doch Augenblicke werden zu Ewigkeiten.

Mergi la inceput

CRISTINA imi amintesc poza aia
BRANDUSA are ceva daca l-am mai culcat pe Tudor pe burta acum? E inclinata salteaua la 30-40 de grade,doar ca ma gandeam acum daca e ok pe burta fiind.
MIRA stiu ca ai dreptate cu antibioticele alea,dar uite chiar citeam ca o complicatie a bronsiolitei poate fi otita - si atunci se da antibiotic si presupun ca mai tare decat amoxicilina asta.Ma gandesc acum chiar ca poate daca o chemam acum o saptamana i-ar fi dat asta cand doar era ragusit si tusea nu ajungea si la bronsiolita.N-am de unde stii
Ah uitam,ai tai deja la somnic? Ai mei patruleaza inca in patru labe prin casa amandoi,ca Tudor nici in hinta nu mai voia sa stea locului neam ...

Mergi la inceput

Inca ceva sa vedeti faza.S-au intors ai mei si ne-au adus si colaci,cozonaci de la inmormantare,printre care si un cozonacel special pentru copii.Si se pune Diana sa infulece si dupa o vreme vine la mine nervoasa foc trantindu-mi pe birou o moneda de 50 de bani pe care a gasit-o in interior.Cu ocazia asta mi-am amintit ca asa e obiceiul acolo si ii explic ca banii aia sunt ai ei,dar ea se uita urat tare la mine si a zis ca nu ii vrea si sa nu ii iau nici eu ci sa ii arunc,ca era sa ii manance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Moni, aici au un sistem foarte bun. fiecare medic are in cabinet un mic laborator pentru analizele de baza. Le ia sange din degetel si in 3 min se da verdictul: inf virala sau bacteriana, antibioric sau nu. sunt doar analizele banale, eritrocite, leucocite ...
Mie cand am fost sa vad cum stau cu fierea mi-a facut ceva mai multe, testele hepatice, amilaza pe langa celelate.

........eu imi amintesc foarte bine ca am patit-o cu David pe cand avea 1-1,6 ani. incepusem sa-l duc in comunitate si a racit. Asta prin noiembrie. si asa am tinut-o pana in aprilie fara antibiotic, cu analizele la granita sa-i dam sau sa nu-i dam antibiotic???......sa ma asteptam. Nu a fost foarte rau dar nici sanatos. Pana in seara din-naitea plecarii noatre in Ro cand a fost gata. A facut otita. Stiu ca m-am dus sambata (ca norocul era pediatru lui la cabinet) nici nu s-a mai uitat la el si m-am trezit cu sticla de Augmentin in mana. Da, atunci am fost suparata ca nu l-am primit mai devreme. SA nu mai spun ca am amanat cu o sapt venirea acasa, apoi in ro, mi-a facut conjunctivita si bronsita si a mai luat inca o tura de antibiotic.

Multa, multa sanatate va doresc. Ma duc sa ma apuc de trebi.
AAAAAAA, sa ma laud. Avem caldura. au fost harnici au terminat-o de azi. Doar ca azi a fost frumos si cald si afara, eu nu am simtit cand am intrat in casa ca e incalzire

Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)

Poze noi.....cu noi

Mit Kindern vergehen die Jahre wie im Flug. Doch Augenblicke werden zu Ewigkeiten.

Mergi la inceput