"Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010(68)"
Raspunsuri - Pagina 5
Aniska80 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui n_a_n_a
Deci cam cu atat ma gandeam eu sa dam in chirie apartamentul in care stam acuma (desi ma doare sufletul), cat sa-si plateasca singur rata de la banca (255 euro), si de aici vreau sa plec doar cu hainele, plantele, calculatorul, cartile si oalele din bucatarie ; nu vreau sa ma lacomesc, mai bine sa gasesc pe cineva de treaba, care sa ingrijeasca lucrurile, decat sa castig nu stiu cat... Sa stii ca am vazut si eu apartamente horror, cu proprietari batuti in cap, care cereau exagerat... Dar stii cum se zice: prost nu e cine cere, ci ala care da. Nana 35+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana amr: -5 |
Cu ultima fraza ai mare dreptate!!!
Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)&35+cuMELISSA
n_a_n_a spune:
Mi s-a strambat burtica, s-a tuguiat tare pe partea stanga, in dreptul buricului; cred ca grasunica mea incearca sa se intoarca si nu prea reuseste, din cauza asta am BH
Nana 35+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -5
bubu30 spune:
Astazi ati avut o viteza la scris ca abia acum am ajuns la zi cu cititul
Felicitari Nati pt. vestile bune de la eco si ca ati ramas fara margele. S-o tineti tot asa
Alinettero felicitari pt sarcina asa inaintata, dar nu te grabi ca mai ai cateva fete cu DPN in fata ta
Cris bine ca macar sotul tau ii vede defectele ca unii nu accepta sa zici nimic de mama lor.
Ruxi 33 + cu
AMR ... cine stie ?
Aniska80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Crissy_C Hello dragelor! Nana, pare super frumos apartamentul, spatios, iar pretul este excelent, felicitari pentru abilitatile de negociere! Artu, felicitari pentru caderea buricelului, ati mai scapat de o grija!!! Tare frumos povestesti tu cum adormiti seara toti trei, tati nu se simte neglijat? Cris, biata de tine, ce soacra 'neinspirata', in loc sa te incurajeze, ea te baga mai rau in sperieti. Bine ca nu pui la suflet, mare lucru Ce adeverinta de la munca ne trebuie in dosarul de spital??? Ca de asta habar n-aveam... Apropo de asta, o sa merg maine pt prima oara la medicul de familie sa imi iau adeverinta ca sunt gravi cu care sa instiintez si oficial angajatorul. Deh, pana acum mi-a fost lene sa ma deplasez... Spuneti-mi va rog, adeverinta asta care atesta ca esti gravida, ce trebuie sa contina?? Exista vreun formular tip? In concediu de maternitate intru de la 1 mai, mai am ceva hartogaraie de facut, aveti idee, sau doar sa iau concediul de la medic si sa-l duc lunar la angajator? Din pacate, nici medicul de familie nu prea stie (cica are mai mult mosi si babe in grija) si nici angajatorul nu a mai avut alte gravi pana acum, asa ca toata informarea pica pe mine... trimit si revin Cristina, fericita 31+ cu Patricia AMR 8+ |
De la medicul de familie iti trebuie o adeverinta in care sa reiasa ca esti in evidenta lor ca fiind insarcinata si dupa ce intri in concediu prenatal,te duci la medicul de familie o data pe luna,la inceputul lunii in curs si iti da concediu pt toata luna,cu specificatia....cod indemnizatie 08,cod diagnostic 995.Eu asa am luat!Chiar daca are doar mosi si babe,ar trebui sa stie si treaba asta,pe langa multe altele,pt a informa oamenii,ca pretentii au....Vezi sa te incadrezi in cele 126 de zile astfel incat sa-ti ramana dupa ce nasti musai 42,am auzit ca altfel nu beneficiem de indemnizatie,iar daca te duci pe 2,3 mai sau chiar 4 sa zicem...tre sa-ti dea de la inceputul lunii,adica de la 1 mai,din urma,pt ca se trec si zilele de sambata si duminica!
Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)&35+cuMELISSA
Crissy_C spune:
citat din mesajul lui Aniska80 De la medicul de familie iti trebuie o adeverinta in care sa reiasa ca esti in evidenta lor ca fiind insarcinata si dupa ce intri in concediu prenatal,te duci la medicul de familie o data pe luna,la inceputul lunii in curs si iti da concediu pt toata luna,cu specificatia....cod indemnizatie 08,cod diagnostic 995.Eu asa am luat!Chiar daca are doar mosi si bae,ar trebui sa stie si treaba asta,pe langa multe altele,pt a informa oamenii,ca pretentii au.... Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)&35+cuMELISSA |
Anamaria, multumesc mult! Probabil ca de concediu o sti ea ce sa-mi dea, dar legat de adeverinta asta ca sunt insarcinata, era pe dinafara, mi-a zis ca-mi da ce vreau dar sa-i spun exact ce trebuie sa scrie... Deci o fac eu, ea doar sa puna stampila/parafa...
Aha, deci se pun si zilele nelucratoare, uite ca nu stiam, am sa-i atrag atentia, merci muult
Cristina, fericita 31+ cu Patricia
AMR 8+
n_a_n_a spune:
Crissy, doctorita ta e mortala ! Pai acolo la diagnostic, este suferinda de (sau asa ceva) sa scrie "sarcina in evolutie de x saptamani", iar la se elibereaza pentru, sa scrie "serviciu". In rest ma gandesc ca stie ce si cum sa completeze cu datele tale
Edit: am uitat sa zic ca au ei la cabinet tipizate de adeverinta. Mai trebuie sa faci si tu o hartiuta adresata sefului tau, ceva de forma:
Domnule Director Executiv
In conformitate cu prevederile art. 2 lit. c) din O.U.G. nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, subsemnata , angajata la _, in functia de _
avand codul numeric personal _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _, va aduc la cunostinta faptul ca; sunt insarcinata in luna _. Anexez adeverinta medicala care certifica starea fiziologica.
_ _
(Data) (Semnatura salariatei)
gabriela_s spune:
nanatu cum simti miscarile alea de intoarcere?
de asta oi avea si eu contractii ?ne-am gasit azimandra mea e asezata cu capul in jos dar e oblic,cracanele sunt undeva sub coastele mele in stanga,iar cu capul apasa pe niste ligamente de la piciorul drept,cand se intinde mor de durere.ideea e ca si atunci cand sunt nedureroase contractiile mele sunt puternice,simt cum pulseaza pe col.
cred ca maine dimineata fac o vizita pe la spitalparanoiaaaa
auziti mai,ce adeverinte ca suntem insarcinate mai vor astia,intelegeam la inceput de sarcina,da acu cand avem ditamai burtaastia nu sunt sanatosi.
eu cand merg la spital am la mine adeverinta aia de salariat si trimitere de la medicul de familie.e trimitere din aia roz pe care scrie doar "sarcina luna a...a ,in evolutie" ca altfel ma pune tanti asistenta sefa sa platesc si chiar n-am chef sa mai sponsorizez o data statul roman.
nasterea din cate stiu e considerata urgenta medico-chirurgicala,teoretic nu ar trebui sa ne ceara nicio hartoaga.
chiar ca e fraier cine da,in apartamentul ala dubios nu m-as muta nici pe gratis...dar unii chiar au tupeu.tin minte cum am vrut sa ne luam in 2006 apartament si in cateva saptamani au explodat preturile...apartamente pe care le vazusem cu 50000 de euro erau scoase brusc la 70000...iar prin 2007 eram aproape de a face gafa sa ne bagam la un ditamai creditul pt un apartament de lux "la proiect" intr-un bloc care nici acum nu e gata pt ca aproape au dat faliment.ne luase ochii agentul imobiliar,mai ales cu "super reducerea" pe care ne-o facea,ne lasa cu "doar" 15000 de euro locul de parcare,ce amabil erabine ca am avut totusi minte,ne lamurea ala ca preturile or sa tot creasca si or sa tot creasca,de parca noi eram nascuti in alta lume sa il si credem.dar totusi au gasit si "sponsori" care sa dea un purcoi de bani pe 80 mp...
Mamica de poznase: Adriana Maria (11.01.2007) si 31+ cu nazdravana nr 2
Blog de mama si nu numai
n_a_n_a spune:
Va las, ca trebuie sa ma imbrac sa plec la medic. In caz de ceva, desi nu cred ca e cazul, ca am impresia ca se intoarce fetita, dau un sms uneia dintre voi, ca nu cred ca mai intru cand ma intorc acasa. Asa ca don't worry, ne "vedem" maine dimineata!
Crissy_C spune:
citat din mesajul lui n_a_n_a Crissy, doctorita ta e mortala ! Pai acolo la diagnostic, este suferinda de (sau asa ceva) sa scrie "sarcina in evolutie de x saptamani", iar la se elibereaza pentru, sa scrie "serviciu". In rest ma gandesc ca stie ce si cum sa completeze cu datele tale Edit: am uitat sa zic ca au ei la cabinet tipizate de adeverinta. Mai trebuie sa faci si tu o hartiuta adresata sefului tau, ceva de forma: Domnule Director Executiv In conformitate cu prevederile art. 2 lit. c) din O.U.G. nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, subsemnata , angajata la _, in functia de _ avand codul numeric personal _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _, va aduc la cunostinta faptul ca; sunt insarcinata in luna _. Anexez adeverinta medicala care certifica starea fiziologica. _ _ (Data) (Semnatura salariatei) Nana 35+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana amr: -5 |
hihi, Nana, tare asta cu e suferinda de... sarcina in evolutie :P Deci au adeverinte tip... asta e bine de stiut, credeam ca trebuie sa-i duc eu scris totul mura-n gura
O sa fac si o instiintare din asta pt angajator, de fapt ei nu mi-au cerut nimic bietii, dar am inteles ca trebuie la randul lor sa le depuna la ITM... asa ca facem hartzoage, asta e
Bafta multa la intalnirea cu doctorul, sper sa fie doar BH normale si pitica incercand sa se pozitioneze mai comod
Cristina, fericita 31+ cu Patricia
AMR 8+
bubu30 spune:
Toate vaccinurile au pe ambalajul secundar trecute conditiile de pastrare si la vaccinuri e in general 2-8 grade C.
Poti sa il tii acasa in frigider daca ai un frigider bun, care are o temperatura constanta care se incadreaza in intervalul 2-8 grade.
Pentru siguranta ta iti cumperi un termometru si il pui in frigi si citesti temperatura din 3 in 3 ore.
Daca cumva scade temp. din frigi sub 0 grade vaccinul e compromis, odata ce a inghetat.
Ruxi 33 + cu
AMR ... cine stie ?