"Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010(68)"
Raspunsuri - Pagina 17
Onana spune:
Artu, ne bucuram ca esti mai bine[flo si te invidiem pt soare![]()
Anca, am uitat sa raspund si chiar voiam sa zic fetelor care nu stiu si nasc natural ca e bine sa aiba in casa un colac, altfel e greu de stat in fund la inceput, din cauza epiziotomiei. Eu am facut bagajul aseara cam 80% din el si cand cautam protectiile din silicon pt sani pe care le-am avut la Matei am gasit pus bine si colacul cu pricina..Am simtit un fior..neplacut, pe mine una m-a chinuit ceva taietura, dar de incurajare va zic ca sunt fete care nu s-au chinuit mai deloc. Lucram si aici cu materialul clientului...plus ca la mine a fost si taietura mare, deh, sa iasa caposul de fii-miu![]()
Si am uitat sa va zic, liliacul nostru din curte a inceput sa infloreasca
si are mai multi boboci decat frunze! Astept sa mai infloreasca putin si am de gand sa fac o poza cu el (eventual si cu mine cu Tudor in burtica) asa, inainte de nastere...Sper sa apuc si sa o si postez, numai un pic de soare de-am avea..
Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si
37+ Tudor
ancutzicab spune:
Sorana - poate acum va fi mai bine cu taietura, si eu m-am cam chinuit de aia imi aduc aminte cu recunostinta de colac. Cred ca o sa il iau cu mine si in maternitate, ca pe scaunele alea unde ne asezam la alaptat, era mai mare chinul.
Nana - i-am da Vigantol pana luna trecuta. Nici pana acum nu m-am lamurit cum/de ce trebuie schimbat la 3-4 saptamani. Asa de precauti sa fim noi, sau chiar e pe bune? Ma intreb ca in prospect nu scrie absolut nimic, si nici in prospectul altor marci de Vit D3 (romanesti sau straine) nu pomeneste nicaieri de asa ceva. Vreo parere, cineva? Sa nu ma intelegeti gresit
- si eu l-am schimbat la o luna, dar nu sunt convinsa de asta...
Anca
32+ cu Maya Sophia si mamina lui Luca
n_a_n_a spune:
Sorana, Dana mersi si voua de raspunsuri
.
Ce altceva se mai da musai bebeilor in afara de Vigantol? Calciu? Anca, adica trebuie schimbata marca de vit D la 3-4 saptamani?!
Nana
35+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -5
flory_blanca spune:
Ale felicitari pentru vestile bune de la eco.
Nana felicitari pentru apartament. E superb. Bine ca s-a intors bb si ai scapat de un stres. Saptamana viitoare ma duc si eu la eco si sper sa se fi intors ca la ultimul control era cu fundicul in jos.
Ruxi merci de raspuns. M-am mai linistit. Iau deja gynipral ca mi se scurtase la un moment dat colul de la contractii si eram mai bine pana acum dar vad ca de cateva zile nu ma simt prea bine din nou. Cred ca m-am agitat prea mult la lucru si multa alergatura si s-a simtit. Acum stau cumintica in pat la caldurica si nu fac mai nimic. Sper sa imi revin. Oricum luni ma duc la eco si vedem ce si cum sper sa nu fie nimic grav.
Eu sunt fericita ca am reusit sa cumpar azi cosmeticele pentru bebe. Le-am ales de la Sanosan. Din ce am citit sunt ok, sau cel putin erau multe mamici cu pareri pro. Sper sa ii placa la bb si se le suporte bine. Voi ce stiti de ele? Sunt ok? Raportul calitate-pret mi s-a parut bun.
31+
r_ocsy spune:
Mira : dar ce gel minune pentru vergeturi folosesti ?
Lauriciu : asteptam si urmatoarele vesti despre voi ![]()
Laurita : vad ca despre decalotare sunt povesti mai mult horror , ce bine ca am fetita
; intreb si eu de curiozitate , e obligatorie decalotarea ?
flory_blanca : te inteleg perfect la faza cu analizele , am patit-o si eu saptamana trecuta, povestile noastre sunt asemanatoare : vad acum , citind inca din urma ca sunteti ok
, ma bucur ca s-a intors bebelina, cred ca a depus ceva efort saracuta de ea ; o
pentru efort si una
pentru tine ca ai rezistat manevrei
R_ocsy
34 +
Ana Sofia
AMR 5 saptamani ! Mai avem asa putin !
flory_blanca spune:
Scuze NANA acum am vazut ca tu ziceai ca oricum faci cezariana. Tot e bine ca s-a intors ca ma gandesc ca e mai mic disconfortul si respiri mai usor.
31+
ancutzicab spune:
Marca nu, sticluta de Vigantol... ca cica si-ar pierde din proprietati
. Calciu eu nu i-am dat decat intr-o luna, parca. Si nici nu i-as da asa, din burta. In schimb, i-am dat fier, picaturi, evident la recomandarea medicului multa vreme, mai ales ca de la 1 an l-am intarcat si nu a vrut formula, ci direct lapte de vaca.
Anca
32+ cu Maya Sophia si mamina lui Luca
n_a_n_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui flory_blanca Scuze NANA acum am vazut ca tu ziceai ca oricum faci cezariana. Tot e bine ca s-a intors ca ma gandesc ca e mai mic disconfortul si respiri mai usor. 31+ |

Si eu am sperat ca n-o sa ma mai preseze asa de mult pe stomac (ca si asa il am in pioneze) si sa coboare putin, sa nu ma mai doara asa coastele, insa de ieri pana azi constat ca e si mai rau decat inainte, acuma ma si loveste pe langa ca se impinge
... E foarte sus pozitionata, pe de-o parte stau linistita ca stiu ca nu vrea sa vina inca pe lume, pe de alta parte as vrea sa se deplaseze mai in jos macar un piculet! Oricum, am impresia ca daca ii vine in minte sa iasa afara poate sa coboare brusc...Nana
35+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioanaamr: -5
flory_blanca spune:
R_ocsy de intors s-a intors numai ca nu in directia buna. Initial era cu capul in jos si la ultimul control am constatat ca era intoarca cu fundicul in jos. Asa ca am acum putin stre sa se intoarca cum trebuie. Vedem la eco saptamana viitoare. Dr zicea ca ar mai fi timp pana la 35 de saptamani sa se pozitioneze cum trebuie. Sper sa fie bine. De cateva zile am avut ceva contractii mai dese si dureri si mi-a fost rau asa ca poate ca incerca sa se intoarca saracuta, numai ca sincer nu imi dau eu seama cand se intampla chestia asta si am asociat totul cu stresul de la serviciu.
31+
Onana spune:
Nana, ca peste tot in medicina si in pediatrie in mod special, sunt pareri si pareri. Unii medici spun ca vigantolul nu mai e bun dupa o luna de la deschidere, desi cum spunea si Anca, nu scrie nicaieri in prospect asa ceva. Mie dr nu mi-a zis ca tre sa-l arunc dupa o luna, deci l-am folosit linistita si Matei nu e vreun rahitic, dimpotriva..
Apoi unii zic ca se da pana la 2 ani, altii pana la 3 ani (mai putin lunile cand il vede soarele pe manute si picioruse).
Noi am facut asa: 2 picaturi de vigantol pana la 2 ani, mai putin vara cand il vedea soarele, si chiar si anul asta (2-3 ani) mi-a recomandar dr sa-i mai dau cate o picatura/zi, mai putin lunile de vara, cum ziceam..
Calciu nu mi-a recomandat sa-i dau, dar stiu ca sunt unii medici care recomanda, chiar medicul meu de familie (care e si pediatru de ocazie) mi-a zis sa-i dau calciu, fara sa rezulte de undeva ca ar avea vreo carenta si mergand intamplator la un reputat profesor de pediatrie si la un neurolog pediatru tot foarte celebru, ambii mi-au spus ca nu are deloc nevoie de calciu, ca face mai mult rau; din pacate nu mai retin explicatia
La Matei doar fier am folosit la un moment dat cand am depistat o anemie feripriva, mai ales ca el a avut un ritm accelerat de crestere...
Scuze ca m-am lungit, ziceam doar sa va impartasesc din experienta noastra..
Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si
37+ Tudor