*LMA!!* Puiuti de Randunici 2008!! (398)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Ioana, eu am citit ca l-a vazut deja cineva. Insa tu tot esti speriata. De-asta ziceam. Insa clar nu cred ca este nicio problema. Tu ziceai ca boscorodeste pe limba lui, Matei nu face nici asta! Zice Iii, de la "innopta"... sau tipa, sau ma ia de mana si ma duce unde are el nevoie... Dar repet, comunica foarte bine, pricepe tot, face ce ii cerem, cand ii convine... Numai ca e mutulica. Eu dau vina cel mai mult pe socializarea lipsa, pe faptul ca aici aude pe strada si germana, si eu mai vb si in en prin magazine, frate-su si tata-su vorbesc mult in germana... ce-o fi in capsorul lui!

------------------------------------
A venit primavara! A plecat primavara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Dudurutza, ce m-am amuzat!

Am citit ca psihologii testeaza copiii cu testul Portage. Sunt niste intrebari despre ce fac sau nu fac copiii la care parintii trebuie sa raspunda f obiectiv si sincer. Am dat o cautare pe google si l-am gasit si l-am si pus in aplicare. E ff interesant, dar ia ceva timp. Trebuie raspuns la toate intrebarile, inclusiv la cele 2-3 ani sau 3-4 ani, caci copilul poate evolua peste varsta lui. Rezultatele sunt f bune, David este peste varsta lui, mai putin la limbaj unde se prezinta ca un copil de 1 an!
Asta este site-ul:
http://autism.gamara.ro/portage/

Si aici rezultatele noastre:

Varsa socializare: 2.76(2 ANI 9 LUNI )
Varsa limbaj: 1.03(1 ANI 0 LUNI )
Varsa autoservire: 2.74(2 ANI 9 LUNI )
Varsa cognitiv: 2.31(2 ANI 4 LUNI )
Varsa motor: 2.68(2 ANI 8 LUNI )

--------------------------------------------------------------------------------
Varsa mentala: 2.3(2 ANI 4 LUNI )
Varsa cronologica: 2.12(2 ANI 1 LUNI )
IQ: 108

130 + Exceptional/120-129 Foarte bun/110-119 Mediu - Superior/90-109 Mediu/80-89 Mediu - lnferior/70-79 Zona de granita/55-69 Retard usor/40-54 Retard moderat/30-39 Retard sever/Sub 30 Retard profund

Ioana si David, cel mai scump martisor

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dudurutza spune:

Ioana stii povestea cu mostenitorul tronului; probabil nici David nu are nimik de adaugat. Nu iti face griji, eu asa cred, o sa-si dea drumul cand simte el valorile mi se par super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Da, Nicoleta, la voi si schimbarea asta poate fi de vina.

Dudurutza, cand i-am zis randunoiului ca are IQ in limite medii... cica: "nu se poate, mai fa-l o data, trebuie sa iasa mai mare, doar seamana cu mine"

Ioana si David, cel mai scump martisor

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

La multi ani Sanzi scumpica! sa cresti mare! te pup cu drag!!

Scuze ca n-am intrat sa urez mai devreme...

Bitzulina, ce sa fac mami...cu bona cea noua...trebuie sa pun totul la punct, sa-i arat tot, iesim afara, la gradi etc...azi am tras un pui de somn la amiaza ca eram zombi...acum trebuie sa-i duc la baita...
Sunt si singurica, Cata a plecat pana sambata la Cluj...ultima data cand a plecat de-acasa a fost inainte de botezul lui Vlad...si e aiurea rau fara el...

Plus ca ne pregatim si noi de petrecerea lui Stefu...cadouri, alergaturi, alea-alea..

Oricum, va pup pe toate fara exceptie!
Am vazut motorizata lui Andru si pe Matei atat de scump pe bicla lui
plus ca-mi place rau vocea Nicoletei

Fug la baita ca-i tarziu deja...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

hai acu pe seara sa o urez si eu pe Zana scumpa, sa fie sanatoasa, norocoasa si daruita de Dumnezeu cu toate calitatile, asa cum sunt si parintii ei!
Dudu, pe 27 plec la conferinta. Pe jumatate mi-e pur si simplu groaza de ideea de a sta 3 zile si 2 nopti departe de Iulia; pe jumatatea cealalta astept cu nerabdare plecarea, eu nu am avut parte de nicio farama de astfel de evadare de cand o am pe ea acasa (si nici de cand m-am maritat)-in conditiile in care inainte eram un om extrem de independent si destul de singur, adica...cu spatiul intim propriu. Efectiv, psihic aveam nevoie putin de alt peisaj, alte mutre, alte discursuri, chiar si alta limba de vorbit.
Simo, categoric te indemn si eu sa-ti iei ajutor. Recunosc ca, citindu-te ca ai rezerve din motivul ca nu-ti place ca nu mai faci fata...mi s-a facut si rusine dar m-am si mirat. In vecii vecilor nu mi-am pus problema ca ar trebui, orice ar fi si in orice conditii, sa duc singura greul casei (nemaivorbind de slujba pe deasupra) Fiecare facem cat putem si TREBUIE, intr-un loc sau in altul, sa cerem ajutor cand suntem depasite. In fond, copiii astia ai nostri au nevoie de noi intregi, nu??? Asta mi se pare mult mai important decat sa fie rufele vesnic calcate si frigiderul plin si casa bec-parerea mea
Ei si acum sa ajungem la cuscra-mea-pe care eu de atata vreme o invidiam pt cat de destept e David si acum o vaz plina de prostii in cap. Portage??? I l-am facut Iuliei demult, raspunzand la multe intrebari sigur mai "pesimist" decat era realitatea, mi-a iesit dupa IQ ca global e mediocra si, evident la acel moment, ca e mult retardata motric. Ma crezi ca acum nici in ruptul capului nu i l-as mai face?? Pt ca acum mie mi se pare un copil normal, cu toate minusurile pe care le are fata de altii si, aidoma, cu toate plusurile pe care le are.
...ceea ce inseamna ca Olgu are dreptate, tu trebuie sa-ti urmezi instinctul si sa mai ceri o opinie avizata. La Maxinne (pt care bag mana in foc ca te-ar ajuta super) sau la oricine. Unde CLAR zic eu ca gresesti tu, ca principiu, este ca vrei sa-l evalueze cineva in mediul lui pt ca e timid si retinut in alte locuri. Tu ai vazut cum arata un cabinet psihologic pt copii? Pai sa-ti spun cum e la Maxinne, cabinet la stat-dar amenajat de ea dupa propriile concepte: e ca un loc de joaca pt copii, seamana cu gradi a lui Vali, are tot soiul de jucarii, puzzle-uri, carti, de desenat, etc. Ce sa fie strain si ostil in asta?? Eu chiar nu cred ca un psiholog profesionist poate face o evaluare corecta acasa, fara a avea toate mijloacele necesare de testare-exact asa cum un medic nu poate da aproape niciodata consultatia ideala la domiciliu.
Trecand insa peste astea, iti inteleg al naibii de bine frustrarea dar nu-ti pot spune decat ce-mi ziceai si tu cand iti plangeam ca Iulia nu merge: o sa te saturi si o sa te rogi tu de el sa se opreasca atunci cand va incepe sa-si "ia revansa"
Si da, Iulia se invarte, da din cap, se leagana-e parte din joaca lor, unora le place chestia asta mai mult. Eu m-am invartit pe loc, in casa, in clipele in care vroiam sa visez, pana la maturitate!

Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler

Mergi la inceput

Ioana ce tare randunoiul

Bubu, a venit la meci randunoiul

Naty sa te relaxezi la maxim, acasa se descurca ei cumva, si tu de acolo nu poti schimba mare lucru, decat sa-ti faci multeeeeeeeee griji; deci maxim am spus Tare bine prind conferintele astea, pt cultura of-course aaaa, era sa uit , multe pt ce ai scris, imi place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Bubu, tu sigur nu iti amintesti vocea mea de "profesoara rea", cum ar zice Mimo .

------------------------------------
A venit primavara! A plecat primavara!

Mergi la inceput

...profesoara rea, cum sa ai tu asa voce

Mergi la inceput

...noapte buna...vise pufoase...merg spre

Mergi la inceput