Bobocei de sept-oct 2008 (277)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dyanira/dyanira.jpg)
dyanira spune:
Miruna da ai dreptate asa e el si nu imi doresc sa il schimb el are felul lui de a fi personalitatea lui si clar nu am sa dau voie diversilor necunoscuti sa ii puna diverse etichete gen Rusinosu...deh dar unii oamenii atat pot si mereu il intreaba iar te rusinezi????o sa le raspund eu in curand da ca au si de cine
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kllemi spune:
Mai fetelor,spuneti-mi si mie exact unde este magazinul bio din fata spitalului colentina...de fapt as vrea sa stiu cum se numeste va multumesc fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
abe spune:
dya probabil ca si are de ce!
si Maria se mai rusineaza cand se napusteste cineva spre ea cu n-spe mii de intrebari...atunci isi baga degetul in gura si sta nemiscata si se uita la respectiva persoana.
mie mi-e teama de rasfat dar mai mult de reactiile deplasate pe care le genereaza, nu neaparat de efectul pe care il are rasfatul pe termen lung. eu am fost destul de rasfatata cred, crescuta de trei bunici, dar nu pot zice ca acum sunt rasfatata sau nerealista...
nu prea am termen de comparatie si nu stiu daca asta chiar e rasfat, dar uneori e greu sa o fac pe Maria sa inteleaga ce nu e voie sau daca nu primeste ce vrea face un pic de scandal, dar probabil ca la varsta asta inca e greu sa contracarezi mereu acest comportament.
citesc si eu acum Cum sa le vorbim copiilor... si ce mai nimeresc pe net si sper sa fac in asa fel incat sa-i fie bine ei. si noua
mami de Maria si 10+
gaia.nevia spune:
mai adaug eu la topicul aceste cu rasfatul...
copiii nu stiu ce este frustrarea = lipsa de ceva ce doresc ei imediat, indiferent ce este acel ceva.
incet, incet, vor invata ca nu se poate sa (exemple personale) dau apa lui radu in aceeasi clipa in care ii dau si lui teo (desi uneori incerc, dar daca incerc, vor din aceeasi cana, deci tot nu se poate)
schimb pampers la unul, cand celalalt vrea brusc toata atentia mea
culc pe unul, celalalt ma vrea cu el
apoi: vreau aia (masinuta, jucarie, mai ales a altcuiva) vreau afara acum, sa colorez cu tine acum... etc, ma rog nu stiu cat de concludente sunt exemplele, ce vreau sa zic este ca ei vor ceva, fix in secunda cand li se pune lor pata, si daca cumva nu pot sa execut imediat sau cererea nu e rezonabila, urmeaza frustrarea.
aoleu, greu... deci aici vroiam sa ajung cu vorba
in functie de varsta, frustrarea se manifesta diferit, la radu cu urlete, tipete, tavaleli pe jos, Teo care are ceva experiente ridica vocea, bate din picior, plange, comanda, negociaza... etc.
Cred ca prima parte cand se intampla (manifestari a la radu descrise mai sus) parintii spun, aoleu, unde am gresit, e rasfatat copilul...
iar bunicii sigur spun, vezi, ce ti-am zis ca l-ai rasfatat, uite ce ai acum.
Nu e chiar asa... e doar modul copilului care nu vorbeste, nu isi controleaza sentimentele si nu intelege de ce il refuzi, de a se manifesta, de a-ti arata ca e suparat.
Cred, pe baza experientei, ca daca parintele nu reprima brutal manifestarile, le intelege, le discuta si arata ca nu sunt cele prin care se obtine ceva, in timp, copilul se si obisnuieste cu raspunsul NU, cat si cu forme de a-si arata supararea cand tu l-ai refuzat.
Pana la urma, el vrea ceva, tu nu-i dai, el se supara.
E normal, nu? Nu e rasfat. Doar ca nu stie cum sa-si arate supararea.
Deocamdata suntem la tavaleala cu domnul Radu. Desi mama ma termina la cap cu rasfatul... sper sa trecem curand peste etapa fara traume.
E tare neaspectuos sa vezi cum se tavaleste domnul pe jos daca schimbam directia... pe de alta parte ma doare la basca de aspect...
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
luminita2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaia.nevia Nu e chiar asa... e doar modul copilului care nu vorbeste, nu isi controleaza sentimentele si nu intelege de ce il refuzi, de a se manifesta, de a-ti arata ca e suparat. Cred, pe baza experientei, ca daca parintele nu reprima brutal manifestarile, le intelege, le discuta si arata ca nu sunt cele prin care se obtine ceva, in timp, copilul se si obisnuieste cu raspunsul NU, cat si cu forme de a-si arata supararea cand tu l-ai refuzat. Pana la urma, el vrea ceva, tu nu-i dai, el se supara. E normal, nu? Nu e rasfat. Doar ca nu stie cum sa-si arate supararea. |
exact asa cred si eu, ai pus punctul pe i, din punctul meu de vedere. de-asta si zic ca nu cred in rasfat... e doar o forma de comunicare, forma lor, la varsta lor...
eu ma lupt in fiecare zi cu sotul pe tema rasfatului
![](icon_smile_sad.gif)
aa, si ref la masinute, nici eu nu te judecam, zau. mie imi plac tare astfel de subiecte gen rasfat, recompensa, pedeapsa and so on, mai ales dezbatute de cei cu (ceva mai multa) experienta decat mine. adica de cei ca tine
![](icon_smile.gif)
Luminita si voinicii
![](bonjovi.gif)
![](auto.gif)
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
luminita2008 spune:
se pare ca azi a fost ziua contrastelor la mine.
fuseram la dr. toate bune si frumoase in gat, la plamani, ne-a mai dat un siropel si ceva vitamine... siiiiiiiiiiiiii... zice sa nu-i mai duc cel putin o luna la cresa. adica sa-i las sa-si revina pana prin mai asa...
eu nu vreau, barbatu' ma invinovateste, la noapte plang... mda, e de bine.
colac peste pupaza, a revenit tusea la mine. rau da' rau. asa ca pls, cum se face siropul de ceapa?? se poate pastra de pe o zi pe alta? cat sa iau?
nu mai vreau niciun medicament, daca fara sa intrerup tratamentul a revenit, le-arunc pe geam pe toate! ma doare capul de atata zguduit de la tuse.
Luminita si voinicii Edi si
Robi - 26.09.2008
luminita2008 spune:
dya, eu le-am luat hunilor anul trecut scutece impermeabile de la huggies. le-am gasit in Auchan, banuiesc ca se gasesc mai in orice supermarket.
nu-ti pot spune insa cat sunt de ok, ca nu am apucat sa le testam decat ff putin. concediul nostru a fost de pomina, copii bolnavi, apoi vreme proasta.
gata, fug, am un munte de jucarii in sufragerie, unul in dormitor si baia asteapta...
Luminita si voinicii Edi si
Robi - 26.09.2008
piolica spune:
Lumi, ce fel de tuse ai? (Stii ca tusea nu e o 'boala' ci un simptom, 'un mecanism de defensiva', asa ca ar fi bine sa vezi de la ce ti se trage. Ai fost la doctor?)
Eu, ceaiul de ceapa, il faceam asa: scoteam primele foi de ceapa, lasam si unele uscate, spalam ceapa, o taiam in 4 si o puneam la fiert cam in 2 cani de apa. Dupa ce dadea in citeva clocote, o luam de pe foc si astupam vasul cu o farfurie. Beam ceaiul asta caldut indulcit cu miere. Eu l-am conservat la frigider o zi, doua.
l.e. acum am vazut ca intrebai de sirop de ceapa, nu stiu cum se face ala.... poate ca o dulceata?
Ada cam asa gindesc si eu, cu toate ca-mi mai ies din pepeni cind mi se arunca pe jos ca vrea la porumbei si nu sa mergem sa luam paine. :)
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
piolica spune:
hai ca am gasit pe net cum se face siropul, ca eram curioasa
Tai o ceapa in rondele si presari peste acestea zahar brun. Siropul pe care il lasa dupa un timp, il bei.
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
andy.p spune:
Lumi incearca cu ridiche neagra..in ceaiul de ceapa pune si cateva nuci cu coaja cu tot doar crapate...multa sanatate,ma bucur ca sunt bine hunii.Poate ca e mai bine sa-ti tii acasa o perioada,acum e sezonul virusilor....desi va fi pierduta acomodarea apoi..nu stiu ce sa zic,tu stii cum e mai bine ptr ei.
Ada teoria e buna..pe mine practica ma omoara..
Dya stai linistita ca-si va da drumul Andrei si atunci sa te tii
Laura , Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)
"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)