Bobocei de sept-oct 2008 (277)
Raspunsuri - Pagina 4
abe spune:
Bravo mami de Dorel si Oadu!
ce pastile de nervi si teroare???
claudinna ma uimiti in fiecare zi! "mamaluta draga", ce dulce!!!!
andy.p imi pare rau de noaptea groaznica
andreautac eu nu incerc sa-i dau chiar in fiecare zi de toate in cantitati considerabile pentru ca nici mie nu-mi incap in meniul zilnic si in plus maria e cam mofturoasa si nu mananca mult. in plus, e destul de reticenta la nou, are cateva mancaruri pe care le mananca cu placere si in rest scuipa
dar, cam asa arata meniul:
- 7.30-8: 200 ml LP
- 10.30-11: mar cu biscuiti/gris cu lapte/paine cu gem/paine cu cascaval/omleta cu smantana si diverse legume tocate marunt
- 15-16: ciorba cu carne si legume/pilaf cu pui/peste/gratar de pui fara garnitura ca nu-i place/paste
- 18.30-19: iaurt simplu/iaurt cu fructe/mamaliga cu branza si smantana/cascaval cu masline/paine cu unt/paine cu rosii si branza
- 20.30-21: 250 ml LP
- 1-2: 200-250 LP
de rontait nu prea o las sa rontaie, cel mult mai primeste cate o bucata de paine sau covrig daca cere.intre mese incerc sa-i mai dau bucati de fructe si suc de mere sau portocale/mandarine.
mami de Maria si 10+
andy_galro spune:
Neatza la amiaza
sa nu credeti ca acum m-am trezit doar acum am gasit timp sa intu si eu un pic la voi ca deja imi era dor de voi
andreutac ma bucur sa te citesc....cand ne mai arati poze cu printzesa?
laura multa sanatate Alexiei si sper sa nu se agraveze
babytza imi pare rau ca ati inchis...offff...nici nu stiu cum sa te incurajez mai bine....ai o imbratisare calda din partea mea
klemmi sper sa nie nimic grav cu bubitza ai si sa se retraga
claudinna ai un scump de copil
ange am fetita sa-i iasa mai repede caninul si sa nu o mai supere dar o am si pe mami
ada de acum va merge totul mult mai usor...zic eu
xor, alexa, lumi
nerantula ce frumos e numele Cezara
abe spune:
klemmi multa sanatate tatalui tau! si iti tin pumnii sa-i treaca Amaliei!
mami de Maria si 10+
AlexaM spune:
Lumi, ii dau gem bio din Carrefour sau Cora acum...o perioada luam mai scump de peste 20-30lei...asta este in jur de 10lei...depinde de sortiment. Termina un borcan la cateva (4-5) zile.
Initial i-am dat facut de noi (mama sau soacra) fara zahar...dar s-a terminat...abia astept sa vina sezonul de fructe sa ii fac iar (din fructe de la tara tot fara zahar sau doar cu putin zahar)
Program masa:
7 trezirea
7:30-8:30 mic dejun: masline, cascaval, paine cu gem + cescuta cu lapte de capra
10-11: gustare: bala-bala(portocala)+banana+ananas sau alte combinatii cu mar, para, biscuititi cu ghimbir facuti de tati ...
12-14 (15) somn
14-15(sau 15-16) pranz: ciorbita cu muuuulta carnita + tocanita sau carnita la cuptor cu legume, sau carnita la gratar cu budinca sau sufleu de legume+ iaurt
17-17:30 gustare: idem 10-11, sau daca suntem in parc cum se intampla mai mereu in ultimul timp: 1, 2 banane + biscuite cu ghimbir facut de tati
20: cina: idem pranz
21: laptic de capra intre 10 si 200ml depinde de chef
21:15 invariabil nani...
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
kllemi spune:
lumi, andi-galro,abe,xor ..sunte-ti niste scumpe
Nu va mai spun ca am avut un soc, cand am fost cu ea la endocrinologie...intru in cabinet si incepe dr-itza sa ne intrebe diverse lucrurir despre copil printre care si ce boli ale copilariei a avut si ii raspun ca nu a avut decat roseola...dr."adica rojeola"..zic "nu..roseola" am crezut ca nu ma fac eu inteleasa si incerc saii explic asa cum am stiut eu zic "
o sora mai mica o rojeolei" mai scrie ea ceva pe o foaie acolo dupa care zice "adica vre-ti sa spune-ti rubeola" ....mam gandit la un moment dat ca asta face misto de mine..zic nu se poate, un endocrinolog de copii sa nu fi auzit de boala asta niciodata si mai avea si o varsta...deci nu era vre-o tinerica....deja cand am vazut-o destul de serioasa..mi sa pus si un mare semn de intrebare in minte, cam cata incredere sa am eu in femeia asta in ceea ce priveste problema cu care venisem la ea......mai stau o zi dupa care ma voi duce la alt dr.
fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
gaia.nevia spune:
Kllemi si sa n-aiba printesa nimic!
Roseola infantum am avut si noi... ii mai zice asa, pe romaneste: Roseola infantila (rozeola, roseola infantum, pseudorubeola)
si daca nu se potriveste in mintea ei cu nimic, poti s-o ajuti asa:
Roseola sau eruptia subita, in termeni medicali, a mai fost denumita si a sasea maladie. Roseola infantila este o maladie virala, cauzata de virusul herpes de tip 6 (HHV-6).
Aceasta este o boala usoara, frecventa in prima copilarie precoce. Se regaseste la copiii de 6 pana la 24 de luni
de www.reclama ilegala - avertizare.ro/articole/bolile-copilului/roseola-infantila/4699" target="_blank">aici
Lumi, am mai povestit si eu de Teo, el de pe la 10 luni n-a mai baut lapte deloc o vreme, apoi incet incet a reluat, si acum bea cam 2 canute de 200 pe zi. Nu in fiecare zi... dupa chef.
Ii dau Humana sau Parmalat, lichid, nu LP. I-am dat si vaca UHT, si vaca - vaca fiert, nu a avut reactii, dar nici nu i-am dat mult.
Radu e inca pe LP.
La cat am citit cu fierul, prefer sa nu trec inca pe lapte de vaca...
as prefera un lapte de vaca imbogatit cu fier
Kllemi, nici eu nu cred ca e ok sa amesteci LP cu vaca, vaca e greu digerabil.
Mai bine ii dai cate putin. Azi 50ml indulcit cu miere, maine 100, 150... pana vezi cum reactioneaza burtica la el, nu i-as da prea mult.
Oricum trebuie sa te asiguri ca-si ia fierul din alte chestii, si nu te bazezi pe lapte si gata.
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
AlexaM spune:
Nerantula, am o prietena care e insarcinata in 8 saptamani. Ar fi vrut ea programarea ta de pe 19...dar e cam devreme pt ea. Ai nr de tel de la el de la cabinet ca sa incerce sa gaseasca pt 12saptamani?
Mersi mult!
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
claudinna spune:
Ada, super idee ai avut sa-i zici sa povesteasca el despre tine!! i-ai dat tema de gandire si de sporovait! eu cred ca asta a functionat
pt cum rezisti!!
Alexa, papa bine de tot Matei! si felicitari pt bautul din ceasca!! R inca mai varsa pe el, ca vrea sa dea capac (acum ii pun cate putin...si des, ca altfel era tot fleasca)
kllemi, sanatate multa tatalui tau! cum este? dr ce spune? chiar daca nu-l poti vedea, banuiesc ca vb cineva si cu voi, nu?
Lumi, eu am uitat sa va zic felicitari pt noul canin sa va fie de bine si ceilalti sa vina repede si usor!!
Mimihoo spune:
Buna fetele,
Multumim ca va ganditi si la noi!
Sanatate boboceilor bolnavi!!!
Sofia astazi a fost cu taica-su, care se simte bine, si din pacate astazi prof de sport nu a fost, si Sofia a facut un mic spectacol. S-a imprietenit cu o fetita, nu a mai vrut banana si a trecut la mar. M-a sunat imediat dir. sa-mi spuna canu vrea banana si i-am spus sa-i dea marul si oi vedea eu ce-o da fac dc face kk moale. Deocamdata n-a facut deloc astazi. A luat-o tot taica-su ca astazi am cazut eu la pat din motive de nevralgie, din "fericire" nu de virus ... si a fugit razand la el. Asa a facut si cand a ajuns in casa si m-a vazut!
Deci, suntem spre bine!
Ada, imi place cum i-ai pus problema lui Teo. Sper sa nu mai ai probleme cu el dar totusi ... o masina pe zi de gradinita, nu-i cam mult!? Este doar o parere, nu ma bag in treaba ta!
Mi-am luat ieri o carte din Diverta, "cum sa nu-ti rasfeti copii" si am inceput sa citesc din ea ca Sofia mai are tipete si refuzuri din rasfatare .. si as vrea sa innabus din fasa problema.
Sa aveti o zi frumoasa si multa sanatate la toata lumea!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
claudinna spune:
Laura, off, saracuta! ce sa mai, din ce citesc pe la voi si din ce am trait si noi, caninii astia slabesc rezistenta organismului
eu sper sa scapati cat mai repede!
andreutac, nu am facut niciodata briose, desi ma cam bate gandul.
am facut in schimb cateva retete de la tipa asta: http://savalaura.blogspot.com/2007/09/briose-cu-ciocolata.html si au iesit o bunatate
poate gasesti ceva sa-ti placa
sa ne arati si noua!!