Bobocei de sept-oct 2008 (277)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
kllemi spune:
lumi uuuoooofff...si ce o sa faci pina la urma??ii mai duci, sau ii ti acasa??....vb ta si cand o sa ii duci in mai, pute-ti sa o luati de la capat ...imi pare rau ca a revenit tusea...habar nu am cum se face siropul ala de ceapa...sanatate muuuulta
ada ador sa te citesc...sti intotdeauna sa pui punctul pe i...cred ca si noi gandim la fel, dar parca tu prea sti cum sa le spui ...iar in legatura cu T in parcare la vitantis...nu pot sa spun decat DD sa uitat la tine atunci
nerantula doamne fereste, trebuie sa se fi speriat foarte tare...saracutzu ...nici nu vreau sa ma gandesc in cate secunde l-ai dezbracat
Am fost si noi la magazinul minune de pe colentina....are cateva chestii foarte interesante..i-am luat si eu lui A, niste sunca de pui presata care tocmai am gustat-o acum si e foarte buna si niste pastrama de curcan si un borcan de miere ptr. sot, ca a poftit niste parizer de pui...nu pot sa va spun cat au costat toate astea
fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Xor spune:
Nerantula - nu trebuie sa te invinovatesti...tu ti-ai luat toate masurile de precautie...era la perete, nu putea iesi in strada...dar...asa a fost sa fie...bine ca nu a patit nimic....sper sa nu se fi speriat puiul prea tare si sa aveti o noapte linistita
De tipat...si eu imi mai ies din fire uneori si nu imi pot controla tonul....daca stau bine si ma gandesc am tipat invariabil din acelasi motiv: muscatul...cand ma musca tip din 2 motive...de durere si...cred ca sunt si eu frustrata ca nu reusesc sa-l dezvat cu nimic....(acum suntem la metoda barbara spusa de una dintre mamici...cand incearca sa ma muste, pun si eu dintii amenintator pe el....slabeste stransoarea si imi da pace...pe moment...vedem ce va urma
Intr-un timp si el arunca tot ce prindea....jucariile erau bucatele de la a doua intalnire cu ele (la prima le studia)....nu stiu ce l-a facut pana la urma sa renunte la obiceiul asta, dar acum nu mai avem probleme...
Sunt de acord...nu e rasfat....dar...cu incapatanarea cum rezolvam???
Mark e tot ragusit :( ...i-am dat nurofen....ce altceva i-as putea da pt raguseala? alte simptome nu are....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mimihoo/mimihoo.jpg)
Mimihoo spune:
Cu rasfatul, eu am luat cartea sa o citesc sa ma destept ca sa nu ajung acolo, desi si Sofia se mai da cu poponetul de pamant si se smiorcaie ca nu-i dau ceva in secunda aia in care vrea ea.
Pio, eu mai tip la Sofia, dupa 4 repetari cu voce domoala, la 5-a ma rastesc, la a 7-a o trag de mana sa nu mai stea acolo sau sa nu mai bage in gura ....; se mai intampla sa ma asculte si din prima. Nu rastoarna mancarea, o mananca frumos, daca-i place, cu lingurita, Singura! Multumim pentru felicitari!
Paula, Mihnea sta si la masa? Ce dragut! Eu o las inca la programul scurt, de la jumatatea lui Mai trecem la cel normal urmand ca urmatoarea luna sa intre la cel lung. Zic la jumatatea lui Mai ca pe 1 Mai plecam la Iasi pentru 2 saptamani.
Iepurila, prin ce-ati trecut si voi! Sanatate muulta-multa!
Lumi, cum sa nu duci copii la cresa? Intreab-o pe dr. de vreun imunostimulator ceva care sa-i ajute sa-si revina! Imi pare rau ca ti-a revenit tusea, trebuie sa fie foarte rea daca te-ai pus pe ceai/sirop de ceapa .. yacsss! Sanatate mamicuta!
Nerantula, ooof ce spaima ai tras! D'apoi saracul Gruia! Pupam sa treaca!
gaia, esti tare!
claudinna, ce-mi place cum iti spune: mamaluta daga! ce l-as mai pupa!
La toata lumea sanatate!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mimihoo/mimihoo.jpg)
Mimihoo spune:
a, s-inca 2 chestiuni
M-am saturat sa tot bage Sofia in gura diverse, nu stiu ce sa ma mai fac, cum sa mai reactionez. As pune peste tot ardei iuti sau piper sa se lecuiasca. In seara asta spalam vasele si ea era cu limba pe jos ...e normal cupchilul asta?!
si a 2-a, off-off-off topic avem vreo 12 litri de palinca de prune de vanzare 30 ron/l ... mult-putin, nu ma pricep, asa a zis producatoru' de socra-miu. Ma iertati, da' m-am saturat sa o vad in balcon ...
Noapte buna, somn usor! si somn dulce pentru bobocei!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dyanira/dyanira.jpg)
dyanira spune:
Kllemi multa sanatate tatalui tau!De curioasa cam cat au costat??
Nerantula urata intamplare dar eu zic ca se putea intampla oricum eu sunt cam cum ai spus tu mult prea protectoare si daca il las sa exploreze sunt tot cu ochii pe el si gata sa sar in orice moment nu pot sa ma dezobisnuiesc de asta cred ca e si un defect profesional.
Laura o noapte linistita sa aveti si incearca sa o culci mai sus eventual pe o perna.A cand e ff infundat doarme pe mine eu stand aproape in funs si el in brate la mine iti dai seama ca eu nu prea dorm dar sa ii fie lui bine fac orice.
Piolica si eu ma enervez si mai tip mai rar intr-adevar ca eu sunt o fire destul de calma.Castronul nu mi l-a rasturnat ca nu il las din mana pt ca stiu ca altfel l-ar rasturna
Ada si mie mi-e frica de intamplari de genul celei care ai povestit-o tu ca si A se mai smuceste uneori din mana mea si vrea sa fuga direct in sosea insa il tin strans cum ai zis si tu sa evit asa ceva.Iar postarile tale eu demult ti-am zis ai un mare talent de scriitor sa termini candva cartea aia de care ne-ai povestit sau sa scrii alta(altele).
Xor imi pare rau ca Lark e ragusit sa nu fie vreun pui de laringita sa il urmaresti atenta sa nu faca febra de obicei la laringita apare febra mai ales spre dimineata (ora 4-5 noaptea).La noi la raguseala a mers Eurespalu si aerosoli cu adrenalina.In caz mai grav si antibiotic.
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
babymom75 spune:
Seara buna! Ia uitati ce am gasit:
"Make Your Own Play-Dough
Play Dough Recipe
I used to make a batch of this play-dough once a month in the classroom. Changing the colors for the season. Although 20 little hands stayed busy shaping and molding, the play dough never dried out!
You'll need:
Flour 3cups
Salt 1 1/2 cups
Water 3 cups
Vegetable Oil 2TB.
Cream of tartar 1TB.
Food coloring few drops or unsweetened "Kool-Aid" 1pkg.
Mix ALL of the ingredients in a large saucepan.
Cook over medium low heat, until the dough comes away
from the edges of the pan and it becomes difficult to move the spoon. Remove from heat. Cool until it can be handled.
Place on counter or wax paper knead 3-4 times.
Store in an air tight container.
Bread and Glue Clay
Easy Recipe
You’ll need :
8 slices of day-old white bread
(Less expensive fluffy type)
1 /2 C. White Glue
Food color
Flour for work space
Wax paper
To Make:
Remove Crusts. Break bread into small pieces and put in mixing bowl. Pour glue over bread. Mix with one hand until
it becomes a sticky mass. Take the out of the bowl and
form into a ball .With both hands keep patting into a smaller ball until it becomes just slightly tacky. Dust work surface
with a small amount of flour and knead gently until it
becomes smoother and more pliable. Knead firmly at this
time. Knead until texture is satiny, about 5 mins.
Wrap tightly with plastic to store. Remember to seal the unused portion while working.
To color dough tear of portion needed , flatten and add
color directly onto dough. Blend until satiny again.
Add flour, if needed to achieve the proper texture.
Air dry. Drying times vary depending on thickness.
To speed up drying place on cookie sheet and leave
overnight in an unlit oven. Paint with acrylic paints
(optional) and seal with spray on finish.
Easy Tip - Clean Up Time
Keep sticky, paint covered hands away from walls and furniture, with a wet soapy washcloth next to the project area."
Enjoy !!!
Xor spune:
Mimihoo - deci vii in Iasi...te asteptam!!!!
Lumi - si eu cred ca peste o luna va fi acelasi lucru...pana se intareste putin sistemul imunitar, asta e...
Dya - sper sa nu se agraveze....eurespalul e horror la gust....nu-l pot convinge sa-l ia....
anamona spune:
apropo de rasfatz, eu imi iau acum "castane" ca mi-am rasfatat prea mult copilul si ca de aia nu mai poate ea fara mine
de cand ajung acasa de la servici, THea e nedezlipita de mine, daca fac altceva decat sa ma joc cu ea, incepe imediat sa planga, e drept am prins-o de multe ori fortandu-se sa planga la comanda fara succes (daca incepem sa radem la ea, o pufneste imediat rasul)
aiurea rasfatz, zic eu, e varsta, sunt maselele si caninii plus simte ca lapticul e pe duca si vrea in consecinta tzitzi din ora in ora cand sunt cu ea acasa.
felicic76 spune:
Citat: |
![]() |
acum sa merg pana la capat cu metoda barbara
![](icon_smile_big.gif)
in seara asta a reusit sa desfaca o sticla de Domestos, de cand o pandea, ca se desface greu
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
ClaudiaH spune:
Piolica, traba cu aruncatul o sa treaca. Ai mei amandoi au avut cate o faza din asta si a trecut. Nu am stiut exact ce sa fac asa ca doar am remarcat ca nu e frumos si am trecut mai departe. Cand Lucia nu mananca ii spun ca asta e de mancare si o poftesc sa paraseasca masa. Altceva nu este. Uneori intelege si mananca vreo cateva lingurite iar alteori pleaca de la masa si pana la masa urmatore ma innebuneste cu "foafaf" (adica foame). La Stefan tot cam la fel am procedat doar ca insistam un pic mai mult pe langa el. Acum stiu ca foamea e cel mai bun bucatar asa ca... nu mai insist. Drept dovada ca Lucia mananca muuult mai bine decat manca Stefan. Stefan a avut o perioada de pe la 2 ani la 3 ani in care nu punea gura pe fructe sau legume. Si a supravietuit, chiar a crescut destul. Eu am imbatranit cu 5 ani in perioada aia dar retrospectiv privind am imbatranit degeaba. Despre bilingvism... daca ma pun pe povestit... ma prinde dimineata la computer caci buba asta m-a macinat si pe mine ca o boala de multa vreme. Cititul m-a vindecat. Pot sa-ti recomad dintre cartile pe care le-am citit "Bilingual by choice" de Virginie Raguenaud. Mi s-a parut ca asta a fost cel mai fain structurata si ca efectiv mi-a adus linistea. Pe scurt, copiii care nu au nici o problema in dezvoltarea limbajului pot invata fara nici o problema doua limbi in paralel cu conditia ca persoanele apropiate sa-i vorbeasca o singura limba, nu doua ca atunci copilul se zapaceste. Noi cu Stefan am avut muuulte probleme cu vorbitul, daca vrei iti povestesc pe pm ca n-are rost sa fac capul patrat celorlalte fete care nu se confrunta cu problema bilingvismului. La Lucia insa ne-am relaxat si-i vorbim doar romana (eu si taica-su) iar expunerea la germana se face 3 ore pe zi la cresa si timpul pe care il petrece su frate-su (Stefan vorbeste doar germana din pacate, intelege romana dar raspunde invariabil in germana). Ei bine vreau sa spun ca ma surprinde pe mine cat de bine se descurca cu ambele limbi. Le mai amesteca uneori dar noi nu raspundem la cuvintele in germana si atunci ea le foloseste automat pe cele in romana la care noi reactionam. Frustrarea nu are ca singura sursa faptul ca nu se poate exprima iar intensitate manifestarilor frustrarilor tine de temperamentul fiecarui copil.
Dyanira, baiatul meu abia la 2 ani a spus mama si tata iar acum turuie ca o moara stricata, nu stim cum sa-l mai oprim. La un moment dat l-am dus si i-am facut teste de inteligenta caci ne temeam ca o fi retardat sau ceva. Rezultatele: inteligenta peste medie in special in ceea ce priveste capacitatea de abstractizare. Doamna care l-a testat ne-a spus ca de obicei copiii care dezvolta asa o capacitate de abstractizare au minusuri in ceea ce priveste vorbirea. Si acum el intelege schema de montaj de la o jucarie inaintea lu' taica-su care e inginer. In fine, voiam sa spun ca fiecare copil are punctele lui forte si punctele lui slabe. Nu-si dezvolta acum vorbirea... cine stie ce alte capacitati insa cresc in el.
Noapte buna tuturor!