Crestinismul si evolutia spirituala 8
Raspunsuri - Pagina 4
Iasmin08 spune:
Conchita eu te inteleg ce spui acolo dar nu: trupul trebuie tinut in frau nu mangaiat in puf.... De ce nu citesti vietile sfintilor, a pustnicilor? Macar o singura carte, sa vezi cum gandesc si cum vad ei lucrurile. Pe urma mai discutam cum ni se pare noua
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Ia uite ce zice insusi Serafim Rose despre convertirea lui:
Serafim Rose marturisea "Cand am vizitat o biserica ortodoxa, a fost doar ca sa vad o alta traditie. Însa, cand am intrat pentru prima data într-o biserica ortodoxa (una ruseasca, în San Francisco), ceva mi s-a întamplat, ceva ce nu mai traisem într-un templu budist sau în alt templu oriental; ceva îmi rostea în inima ca sunt acasa, ca întreaga mea cautare luase sfarsit."
Pai mie nu mi se pare ca vorbeste aici de Bach..
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Conchita eu te inteleg ce spui acolo dar nu: trupul trebuie tinut in frau nu mangaiat in puf.... |
dar cale de mijloc nu exista? de ce trebuie sa traim la extreme? trupul e tinut in frau de credinta, nu de bici. biciul vorbeste pe limba fricii si a ispasirii, or Iisus nu ne-a iertat deja??? eu ma refer la mine si la nea Ion, sa ne intelegem, nu la pustnici. adica nu exemplul pustnicilor e bun pentru credinciosii de rand, ii poate sminti. trebuie sa ai inaltime mare in credinta sa te bagi in incercarile alea, ce stim noi? crezi ca daca incep sa ma pedepsesc maine, schimb ceva in sufletul meu, o sa pun mai putine intrebari, o sa ma cumintesc? ma indoiesc profund. :-)) drumul de schimbare e invers, ei pot asta in virtutea preaplinului de credinta. dar unul ca mine ce sa caute la infometare, singuratate in pustii (glumesti??? la ce logoree am???), si lipsa de somn. asa, in dorul lelii, fara sa internalizez convingerea ca asta e calea. schimbarea nu vine din afara, de-aia nu cred ca noi, astia micii, ar trebui sa ne ratacim copiind pe cei alesi. sa ne asteptam randul cu rabdare.
Citat: |
De ce nu citesti vietile sfintilor, a pustnicilor? Macar o singura carte, sa vezi cum gandesc si cum vad ei lucrurile. Pe urma mai discutam cum ni se pare noua |
am citit mai demult, ok o sa recitesc.
Iasmin08 spune:
Conchita, n-as avea timp o viata sa iti raspund cu exemple, dar voi spicui:
Cand ne mandrim cu trupurile noastre, sufletul devine mort. Smochinul acoperit de frunze este aratos la vedere, dar nu s-a învrednicit de bunavointa Domnului, fiindca nu avea roade; iar roade nu avea fiindca nu avea putere launtrica de rodire. Cati asemenea smochini nu sunt în viata duhovniceasca?! (Sf. Teofan Zavoratul).
,,Dumnezeu te-a facut frumoasa? Apoi de ce atunci te slutesti pe tine? Dupa cum o statuie de aur ar manji-o cineva cu noroi din mocirla, tot asa fac si femeile care întrebuinteaza sulimanuri pe fetele lor ; De altfel, ce castig ai de la frumusete? Nici unul, ci lupte mai multe, barfe mai multe, primejdii mai multe, banuieli mai multe.”(Sf Ioan Gura de Aur ).Cand trupul ni-l impodobim sau chipul ni-l mascam, din interiorul nostru se sterge Chipul Lui. Renuntam la Chipul Sau pentru a ne creea noua insine un alt chip; o impotrivire sau chiar o modificare a zidirii Sale. Cum am putea sa aducem din nou acest Chip inauntrul nostru? Un chip al Smereniei si a-l Iubirii? Iata, Sfantul Ioan Gura de Aur ne raspunde iarasi: ,,Cum poate cineva sa-L poarte în sufletul sau pe Dumnezeu? Practicand virtutea, împodobindu-si sufletul, mai ales ca nimic nu-1 poate împiedica de la aceasta.”
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Pentru cele care vor sa inteleaga mai mult despre ispitele ce vin prin portile simturilor recomand sa cititi:
Paza celor 5 simturi de Nicodim Aghioratul.
Acolo veti vedea ca nu ni se recomanda indulcirea la muzica, mancare buna, somn, lucruri frumoase, etc. Asta nu e scornita de mine si nu e ca as fi io batuta in cap.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Conchita, n-as avea timp o viata sa iti raspund cu exemple, dar voi spicui: Cand ne mandrim cu trupurile noastre, sufletul devine mort. Smochinul acoperit de frunze este aratos la vedere, dar nu s-a învrednicit de bunavointa Domnului, fiindca nu avea roade; iar roade nu avea fiindca nu avea putere launtrica de rodire. Cati asemenea smochini nu sunt în viata duhovniceasca?! (Sf. Teofan Zavoratul). |
mey, parca am avut o presimtire cand te-am rugat sa-mi stergi eticheta de topmodela din lista ta. ia uite mai sus parere de barbat, si sfant pe deasupra.
in primul rand ca nu pledez pentru machiaje, nu ma machiez. dar nu-s nici sa umblam sleampati in carpe si in dispret pentru frumusetea umana. nu, un smochin frumos nu e neaparat sterp! hei, lumea e frumoasa, Dumnezeu e frumos, oamenii sunt frumosi! frate, serios daca nu ajung sa ma intreb ce e cu barbatii acestia sfinti, par sa fi urat femeile cu naduf...nu-mi amintesc sa fi citit vreun indemn adresat barbatilor sa nu-si tunda pletele, sa nu-si formateze barba sau sa nu-si dezgoleasca umerii ca sa nu duca femeile in ispita. peste tot numai femeia e portretizata drept ispita suprema, vinovata suprema, etc! hei, de ajuns cu atatea culpabilitati, acum nici sa purtam sandale nu avem voie, ca-i acoperim chipul lui Iisus!
am citit si ce zice Nicodim, deja ma poticnesc si cad in nas. ma retrag aici pentru azi, total contrariata si...protestand - Iisus a mers la nunta, a ascultat muzica, a privit dantuitorii, a indemnat bucurati-va si veseliti-va!! asta e, sorry.
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Arta este in mod cert o forma de Dumnezeire (nu o cale sigura pentru Mantuire, deoarece asa ceva nu exista...reteta pt Mantuire adica) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Nu as numi-o forma de dumnezeire. Poate fi, cea autentica, care vine doar de la Dumnezeu, o cale de comunicare cu EL, cu exceptia ca artistul sa isi pastreze modestia, umilinta, sa nu aiba pretentii de ridicat statui, si sa priceapa ca face el e meritul lui DUmnezeu, nu el lui, el fiind doar o unealta.
Cu parere de rau trebuie sa spun ca multi artisti au luat-o pe alte cai, deci exista un pericol f mare de a devia de la drumul bun, pt ca deh, mandria e pusa pe piedestal.
Deci eu nu as exagera prea mult cu arta, are rolul ei, dar limitat.
Arta e un mod de exprimare, de manifestare, neperceput la fel de toata lumea.
Daca pe mine muzica ma apropie de el, pe altii ii lasa rece.
Sa va dau un ex: duminica trecuta eram la Liturghia pt comemorarea celor din avionul prezidential polonez, o liturghie superba.
Eu ma asezasem la spovada, si incepe muzica, orga, corul, o piesa de nu ma puteam misca. Pur si simplu nu puteam vorbi. Si vine o dcamna agitata din cauza politistilor din Biserica ( a participat si Basescu, si ambasadori), si incepe sa se agita, sa intrebe daca stam la spovada, sa tot vorbeasca, la care eu ii trag o privire( involuntara de altfel), plina de mirare, un pic de revolta poate, prin care o intrebam cum poate vorbi cand aude o astfel de muzica, ca eu as fi amanat intrarea la spovada daca nu s-ar fi terminat piesa. Noroc ca n-a fost cazul.
La fel, eu ma rog mai bine pe muzica, dar depinde de muzica.
Pt ca muzica de inspiratie divina este rara.
EU pot face adoratie euharistica pe muzica, pe mine ma ajuta, in timp ce pe altul il incurca.
Fiecare isi gaseste calea proprie spre EL.
Sa nu uitam insa ca rugaciunea interioara, cea despre care a scris Sfanta Tereza de Avila, Ioan al Crucii, si nu numai, la care prima conditie pt a fi indeplinita este sa fie facuta in tacere.
Sfintii nu au ajuns la EL cu ajutorul artei.
Sfintei Faustina i-a cerut Isus sa picteze o imagine a SA. cu cele 2 lumini izvorand din inima SA, dandu-i indicatii precise, de cum sa arata imaginea, iar ea a plans la sfarsit pt ca oricat de multi pictori ar fi incercat sa redea ce le spunea ea, frumusetea acestui tablou era departe de frumusetea reala a lui Isus, imposibil de pus pe hartie de catre o mana omeneasca.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Conchita, atunci cand ne rugam, spun sfintii parinti sa nu ni-L inchipuim pe Dumnezeu (ca imaginatia nu e buna si trebuie tinuta in frau). Cat despre simturile noastre sunt considerate portile prin care intra ispita!! Auzul e una dintre porti. Si nu, muzica nu e mantuitoare, in tot cazul nu toata , ci o parte infima. Nu conteaza ce e si cum e. Muzica bizantina e una, muzica lumeasca altceva. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
La noi nu se spune asa ceva. Daca ar fi asa de ce s-ar mai picta icoane.
Pe mine una ma ajuta enorm, repet, enorm sa mi_L imaginez pe DUmnezeu, in gloria SA, ascultandu-ma. Mi-l imaginez diferit, depinde.
M-am rugat Razariul Divinei Indurari cu acea icoana pe care am scanat-o si v-am aratat-o. Efectul a fost coplesitor.
O sa revin cu un mesaj despre Purgatoriu, pt ca ramasesem datoare si am gasit cartea pe care o cautam.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Iasmin08 spune:
Pai si zice Nicodim Aghioratul de ce: auzul, mirosul si vazul sunt trei simturi care indeamna la desfranare.
Daca nu as avea dragoste de voi, nu as zice nimic. As spune ca e ok, poti face ce vrei, te mantuiesti oricum. Din pacate nu e asa, sfintii parinti o arata clar: e greu, e o lupta care nu se sfarseste decat la sfarsitul vietii, dar are roade dulci, mai dulci ca mierea...
Insist iar, citeste cartea aia (filozofie curata, ca mai toate cartile scrise de sfinti, deci e pe puterea ta de intelegere) si crede-ma ca vei intelege despre ce vorbesc.
Nici nu stii cata lupta s-a dat ca sa avem in biserica liturghia cantata. Citeam ca am avut noi la Sfantul munte un monah care avea acest dar, de a pune rugaciunile pe linii melodice. La inceput toti s-au impotrivit in jurul lui. Foarte greu s-a acceptat acest lucru. Cred ca in patericul romanesc am citit, ar trebui sa iau la citit iar ditamai tomul sa dau de fragment.
"Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca sufletul sau il pierde"
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Crinuta, noi avem primele icoane pictate chiar de cei care L-au vazut si au cinat cu El. (e vorba chiar de sfantul apostol Ioan, cel mai iubit dintre ucenici).
In plus, nu picteaza icoane (afara de copiere) oricine, s-a trezit de dimineata si hop la pictat.
La noi cei care picteaza, tineau post si multa rugaciune sa poata fi indeplinita lucrarea.
Ca mai zicem de picturile din sfantul munte care incepute cu psot si rugaciune, s-au auto pictat peste noapte (bine, nu s-au autopictat ci ingerul a venit si a terminat lucrarea)
Nu toata lumea se apropie de Dumnezeu...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori