cum gestionam banii in familie?tu/eu sau noi?
Raspunsuri - Pagina 16

salcia spune:
Eu, dupa cum spuneam, castig (mult) mai mult decat prietenul, si deocamdata (adica de 4 ani) nu avem niciunul nicio problema cu asta. Pe de alta parte nu stiu daca suntem un cuplu traditional, ca nu parem genul clasic. Dar pentru noi e ok, adica eu ma gandesc ca nu ar trebui sa conteze cine si ce bani face, daca oamenii sunt ok (fiecare si impreuna).

AB_AC spune:
Lara cam tot Hawaii-ul e un parc :) Poti merge ore-n sir fara sa vezi tipenie, iar vulcanii si padurile tropicale, insulitele de verdeata in mijlocul vechiilor eruptii de lava sunt impresionante. Nu m-as aventura departe de un spital bun cu copiii mici.
Mda, eu am castigat pana la copii mai bine decat sotul. Apoi am ales copiii si jobul a trecut pe planul trei. Asta e, nu poti sa le ai pe toate:)
Dar cum subiectul era cu imparteala in ciuda eforturilor lui Guestus trebuie sa va zic ce amuzant a fost actul de vanzare-cumparare al unui apartament in .fr. Primele cinci sase pagini erau istoria terenului pe care era construita rezidenta si a contractelor lor de casatorie care evident erau ca sa-si pastrezez fiecare averea si mostenirile care prin proces, care-n urma unui contract pre-nuptial. Cat ar fi fost pagina proaspat imprimata tot mi-am zis ca miroase a pergament.

lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Lara cam tot Hawaii-ul e un parc :) Poti merge ore-n sir fara sa vezi tipenie, iar vulcanii si padurile tropicale, insulitele de verdeata in mijlocul vechiilor eruptii de lava sunt impresionante. Nu m-as aventura departe de un spital bun cu copiii mici. |
Stiu.. :)...Intr-adevar impresionat!!!Eu nu m-am aventurat insa pe lava cu copilul...ca era taioasa si alunecoasa ca sticla... Si la fel de periculosa daca paseai gresit..
Asa ....eruptii inca au loc si poti sa vezi lava fierbinte cum se scurge in ocean.Si mai impresionat .....dar iarasi nu recomand excursii cu copii acolo...Trbuie cantarit bine unde e safe si unde nu...
Eu am filmat si le arat cand or fi mai maricei.
Da' mai bine se duc ei singuri cand or fi pe salariu.Daca isi administreaza bine bugetul of course...
LOL
Lara

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Guestus spune:
Si yo spun ca nu este bine sa mergi cu copii mici la un vulcan activ....si asa cum bine spune ac dc nici sa te indepartezi prea mult de un spital bun

dinozaura spune:
citat din mesajul lui lara_c Da' mai bine se duc ei singuri cand or fi pe salariu.Daca isi administreaza bine bugetul of course... LOL |
Ntzzz-ntzzz bag de seama ca iar sunteti ironici

Pana la urma ne-am tot indepartat de subiect si s-a ajuns la cu totu alta mancare de peste
Cat despre Guestus sincer nu am vazut sa fi scris nimic despre tine, doar ai comentat despre ceilalti. Deci la tine cum sta treaba cu bugetul?

A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
cum pepene....sa aduca 1 femeie bani mai multi si barbatul sa fie furios si nervos? ![]() ![]() vreau sa vad un caz concret sa ma lamuresc....nu povestiri cu una care era acolo si se pare ca cineva a discutat ca stie ...blabla.. e cazul tau? |
Acum depinde si despre ce fel de barbati vorbim...ca daca vorbim de paduchi, evident ca aia-s cei mai fericiti de o situatie ca asta

daca vorbim totusi de oameni, situatia e ceva mai sensibila. Da' pana nu ajungi acolo nu ai de unde sa stii cum te simti, nu?

A_Iulia spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia [quote]citat din mesajul lui pepene Ce se intampla cand ea castiga mai mult ca el? Ca tot a atins Adina Iulia subiectul. Cunosc putine astfel de cupluri in care el sa se impace cu asta. Si pana acum toate cuplurile armonioase de aici se pare ca sunt cele in care el castiga mai mult ca ea, deci se mentine tiparul traditional la un anumit nivel. |
Pepene, eu am mari, dar mari dubii ca un astfel de cuplu poate functiona corect. Nu este deloc vorba de faptul ca pentru ea nu ar fi ok situatia asta, ci de ceea ce simte el. Sau in fine, ceea ce poate ajunge sa simta el cu timpul, probabil prin comparatie cu cei din jur.
Ca premisa pentru casnicie fericita eu as considera doar variantele standard: ea casnica sau el castigand mai mult decat ea.

AB_AC spune:
Adina a noastra a functionat si asa, ba chiar mai bine. Si am mai vazut cateva cupluri prin jur care par fericite asa.

columbiana spune:
si la noi a fost cu roluri inversate inainte de emigrare, a'meu cistiga mult mai putin, acum e exact pe dos, si nici nu vad sanse sa se mai schimbe raportul; nu cred ca fericirea cuplului tine de asta, poate doar intr-o societate inchistata in prejudecati.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

eumada spune:
Daeu chiar nu vad nici o problema in faptul ca unu` castiga mai mult ca altul.Au fost perioade cand banii mei ajungeau doar de casco si rca la masina si sotul..pe atunci prietenul castiga de rupea...de ordinul catorva zeci de milioane..apoi cand piata nu a mai mers,am castigat eu o vreme mai mult dect el....iar el a castigat..apoi am trait iar vreo doua luni din banii mei...eram deja casatoriti si schimbase firma..apoi iar el castiga mai mult....suntem o familie obisnuita ducem p viata obisnuita,fara excese,fara extreme...deci chiar nu conteaza....daca e vorba de castigat bani mai multi cred ca ar face tot ce poate sa ma ajute sa castig eu...daca ar fi o chestie...asa si eu...conteaza cat de multa iubire,cat de mult respect este daca intervin si bebeiii....parerea mea e ca numai niste incuiati ar trai cu ideea ca barbatu` tre` sa castige..mai mult
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009