cum gestionam banii in familie?tu/eu sau noi?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giani spune:

La comun.
Cind am ajuns in Canada, s-a apucat sa gestioneze banii, ca el stia bine engleza. La vreun an, cind tot se adunau computerele si alte nimicuri costisitoare in casa noastra, mi-am bagat nasu-n finante, si m-am crucit de ce-am gasit acolo. Lucram amindoi, n-aveam nici o economie, plateam dobinzi pe tot felul de carti de credit.
Cea mai importanta plata in fiecare luna, sintem noi, o suma importanta merge direct in saving, alta in pensia privata. Dupa care facturile. Cind suma e frumoasa, o investesc. Noi nu ne am potrivim la cheltuitul banilor, eu sint econoama, recunosc, cam zgircioaba, el e cheltuitor. De atita timp impreuna a devenit si el mai atent, a invatat sa se uite dupa deal-uri, sa negocieze, pe de alta parte, sint si eu mai rezonabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In primul rand multumesc pentru gandurile voastre. Apreciez. Pe de alta parte nu (doar)banii sunt o problema, in fapt nu sunt o problema ei in sine suntem Ok ci modul lor de administrare. Dar asa cum ati banuit sunt si alte probleme unele taioase. Eu de felul meu sunt un om mai planificat, imi place sa am planuri si mai ales sa le ating. Nu ma opresc niciodata si mereu vreau altceva. Sunt cum se numeste dat naibii. Atunci cand indeplinirea lor nu depinde de mine ma sacaie daca cel/cea de care depinde nu face ceva pt a reusi in cazul in care ne-am propus de comun acord ca DA o facem. Imi place sa-mi tin cuvantul, promisiunile si astept si de le cei din jurul meu acelasi lucru. Daca nu poti o spui si e Ok. Daca nu vrei o spui si este Ok dar daca spui DA pai atunci este DA. Daca spui NU pai atunci e NU. Mai am prostul obicei sa nu ma joc cu cuvintele. De asemenea mai am prostul obicei sa renunt chiar daca pierd tot si sa o iau de la capat oricat de greu mi-ar fi. Mai am prostul obicei sa renunt la relatia cu persoanele care mint cu intentie sau nu sunt fair. Poate iert prima data, poate si a doua oara dar a treia sigur intorc spatele si plec si nu spun nimic dar nici nu mai vreau sa aud de ceva. Asa sunt eu. Jucam impreuna, jucam cinstit, dau totul, dar nu cumva sa umbli cu sosonele ca in exact urmatoarea clipa EU am plecat. Niciodata nu am cerut si nu voi cere nimanui mai mult decat mi-as cere mie sau mai mult decat ar putea acea persoana. In fine ar fi multe de spus dar nu vad de ce ar ocupa acest topic.
Pe de alta parte timpul rezolva multe intrun sens sau altul.

Multumesc inca odata.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TOVik, daca se hotaraste Mr. al tau la poligamie, eu sint gata oricind live and let live
haha am tine-o numai in petreceri si mincaruri pe aici cu o groaza de copilasi, mai ales groaza de fete si catei printre noi. stai ca tu ai si pisoi:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Marius, imi pare foarte rau...imi amintesc ca tu spusesei ceva odata ca vrei sa emigrati. legand unu si cu unu, deduc ca tu ai tras sa faci economii pentru pasul asta si nu ai fost ajutat, ba dimpotriva. si simti ca ti s-a sustinut ideea de emigrare, dar dorinta ar fi fost, de fapt, contrara. Marius, eu va stiu o familie minunata, poate ca a 4-a sansa e cea care salveaza, de ce sa te opresti la 3? tu esti un barbat puternic, ce zice aia e, face ce zice, etc. dar crezi ca toti suntem la fel? unora le e frica, schimbarea ii streseaza, ii schimba chiar, ii face sa reactioneze total anapoda, de parca n-ar fi ei. stiu ce zici, ca si eu sunt cam alb sau negru si pentru lucrurile clare, dar...nu stiu, scuze ca ma bag cu sugestii, va doresc sa treceti de hopul asta cu bine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestussi tu vikingo traiesti in paradis. ..uite ce noroc au unii si ce ghinion au altii.
altii zic ca nu e bine asa.eu zic ca e loc pt toata lumea, si carieriste si casnice, numai fericiti sa fie toti cu alegerile facute ca doar nu putem fi la fel.barbata-miu zice ca de i-ar pica din senino anumita suma, nu zic care ca de la om la om e alta, el ar investi-o asa si asa, pe loc face un plan de afaceri si investitii de te ia de cap. demonstreaza treaba asta ca lui ii face mare placere sa investeasca si sa creasca o afacere asa cum facem noi cu copii de tzitza:). raspunsul majoritatii femeilor e sa puna banii in banca si sa traisca linistit din dobinda, demonstreaza dorinta femeilor de stabilitate si securitate.eu de as avea suma aia as da juma barbatului, ca ar fi mai in siguranta la el si n-are decit sa se joace cu ce vrea el in a-i investi si creste si a-i inmulti ca ceva tre sa lasam in urma iar eu cu cealata parte si gasca de copii as sta numai in vacante. barbata-miu de ex s-ar plictisi, ei bine io nu. as lua europa pe indelete, la disney am face abomanent, satula de mare as bate si muntii la pas cu trupa dupa mine minjiti de praf si noroi:)si dupa asa vacante, colo 2-3 sapt iar pe atit acasa iar plecari, mai o tura la happy sa bem o cafea mai prin ro sa le arat copiilor natura romaniei, eeei pe urma si revederea e fierbinte.joburi si sefi bosumflati, nu-s pe lista mea de vise fierbinti.o viata are omu'.dar ma rog cum nu avem suma aia, la care fiecare se gindeste cind trage un bilet de lotto, mai tre sa si muncim.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Marius hai fa tu primul pas catre ea. Ascult-o, iart-o, imbuneaz-o. Cu siguranta si ea are nevoie de tine. Impreuna sunteti mai puternici. Si e martor un forum intreg de cit de mult o iubesti doar nu o sa o lasi singura si nefericita.Ia-o doar ca pe o pasa proasta in casnicia voastra, ca-n viata mai sunt si din astea. dar o sa treceti voi.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Marius, si eu va doresc sa treceti cu bine si sa va regasiti unul pe altul si echilibrul care pare ca s-a cam strica un pic acum.

Vikinga, de-a mea esti! Daca ne vine suma asta, ne sunam, ne cautam si plecam impreuna, da? Cu toata trupa de pitici murdari de praf si de noroi dupa noi!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

barbata-miu zice ca de i-ar pica din senino anumita suma, nu zic care ca de la om la om e alta, el ar investi-o asa si asa, pe loc face un plan de afaceri si investitii de te ia de cap. demonstreaza treaba asta ca lui ii face mare placere sa investeasca si sa creasca o afacere asa cum facem noi cu copii de tzitza:). raspunsul majoritatii femeilor e sa puna banii in banca si sa traisca linistit din dobinda, demonstreaza dorinta femeilor de stabilitate si securitate.
eu de as avea suma aia as da juma barbatului, ca ar fi mai in siguranta la el si n-are decit sa se joace cu ce vrea el in a-i investi si creste si a-i inmulti ca ceva tre sa lasam in urma iar eu cu cealata parte si gasca de copii as sta numai in vacante. barbata-miu de ex s-ar plictisi, ei bine io nu. as lua europa pe indelete, la disney am face abomanent, satula de mare as bate si muntii la pas cu trupa dupa mine minjiti de praf si noroi:)
si dupa asa vacante, colo 2-3 sapt iar pe atit acasa iar plecari, mai o tura la happy sa bem o cafea mai prin ro sa le arat copiilor natura romaniei, eeei pe urma si revederea e fierbinte.
joburi si sefi bosumflati, nu-s pe lista mea de vise fierbinti.
o viata are omu'.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Pai depinde de ce te face fericita si de alegeri.Si alegerea nu se reduce la casnice sau carieriste si la bossi bosumflati versus paradis.
Uite eu lucrez si nu am parte de bosumflati, la 15.15 am iesit pe usa si joia la 14.00 iar ce spui tu ca ai face daca ti-ar pica o suma eu fac deja.Poate findca lucrez...
Pot sa imi iau vacante oricand ( nu depind de cand vrea altcineva si sa imi impuna toate zilele odata si nu in august daca se poate), sau cand are chef vreun bosumflat, am libere suficiente si in acelasi timp si satisfactii profesionale fara sa sufere familia .

In nici un caz nu cred ca mi-as permite sa ii spun sotului ...imi doresc o vacanta in Tahiti iubitule daca nu as avea si eu aportul meu( si eu imi cam doresc o vacanta o data la max 3 luni si un we prelungit undeva departe de tara asta intre cele 3 luni)...sau nu as putea sa il surprind cu o vacanta de ziua lui daca nu as contribui la bugetul familiei - asta ca veni vorba de vacante...

Dar in fine nu as vrea sa degenereze discutia, eu vb doar despre mine..Si am si avantajul ca avem gusturi / conceptii comune..

Ce vreau eu sa spun este ca nu neaparat tb sa fi casnica ca sa ai timp pt copii si vacante si nu neaparat tb sa fi intretinuta de sot ca sa ai bani sa iti faci unele mofturi ca sa te simti ca in Paradis si nu neaprat trebuie sa 'iti pice' o suma ca sa petreci vacante de neuitat cu familia.Cu alegerea potrivita femeie cu cariera nu este egal sclava pe plantatie 12 ore si apoi acasa inca cateva la smotru , 0 timp pt ea, copii lasati de izbeliste, vacante o data pe an daca are timp si atunci...Si banii in contul ei ca doar a muncit pt ei si vrea sa dispuna de ei cum are chef...
Si nu in ultimul rand depinde de ce considera fiecare ca il face fericit sau creaza nemultumiri in cuplu.
Pe noi sa contribuim impreuna ( intamplator chiar lucram imreuna ), sa dispunem de bani impreuna , sa 'cladim' ceva impreuna si sa ne distram impreuna ne face fericiti..
Nelamuriri o sa tot fie, noi facem ce consideram noi ca este cel mai bine pt familia noastra, asta e prioritar.

Lara w18+ Jamie and Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Problema cu concediile din 3 in 3 luni e alta: copilasii cresc si trebuie sa mearga la scoala . Asa ca cel putin la noi s-a cam terminat cu plimbarile la fiecare 2-3 luni pe te miri unde, ajunge, incepem scoala si depindem de vacante.

Si da, joburile astea sunt de mai multe feluri si sefii sunt si ei de mai multe feluri. Ca de altfel si sotii, ca si ei sunt de mai multe feluri.

Referitor la situatia lui Marius - eu cred ca el stie mult mai bine decat noi toate la un loc daca este dispus sa faca pasul spre impacare sau daca asteapta ceva (si ce anume)de la partener. Chiar mi se pare aiurea, in conditiile in care omul e suparat, sa tabaram pe el si sa-l sfatuim sa ia flori sa mearga tot el la nevasta...zau asa. Lasati ca si-or rezolva oamenii problemele, doar au o casnicie de j de ani, nu de azi de ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Marius imi pare rau si sper sa fie ceva trecator si sa va regasiti un drum impreuna .... ca acum e fiecare pe al lui.

La noi suntem fiecare cu un cont de salariu si un al treilea cont comun. Sunt discrepante majore intre cat aducem fiecare la buget. Au fost in favoarea unuia, acum sunt in favoarea celuilalt.
Am reusit sa facem mereu ce am vrut. Cu bun simt se poate alterna. Cand n-aveam copii, mai exageram. Asa ca ne-am mai tachinat cand alegerile ne-a mai facut sa strangem cureaua si cam atat.

Si Lara m-ai facut sa rad cu vacantele . Pai eu cu doi, cand ma-ntorc dintr-o vacanta vreau la job sa ma odihnesc:)) Am batut lumea in faza de tineri si nelinistiti acum pentru noi un concert, un balet in oras,un gradinarit in curte, un plimbat printr-un parc natural sau plaja de peste drum sunt perfecte. Daca m-ar cara cineva in vacante exotice o data la cateva luni s-ar putea sa depun armele

Mergi la inceput