Calendarul gradinarului vesel (12)
Raspunsuri - Pagina 8
Ramona J spune:
LiMus, bafta sa reusesti sa pleci. Am admirat florile, v-am mai spus ca mor de necaz ca eu nu pot sa cresc aici bulbi din astia de primavara. Anul asta am avut trei lalele, o brindusa... Cu narcisele a fost ceva mai bine, dar jumate au produs doar frunzaraie. I give up!
Simali, scoarta de copac n-o ia la goana, se transforma in compost.
In unele orase primaria se ocupa de taiat copacii mai mari, dar vad ca nu-i peste tot la fel.
Aici exista un soi de asociatie a locatarilor (pe mini-cartiere). Cind te muti primesti o cartulie cu regulile asociatiei. Printre altele scrie acolo ca trebuie sa intretii gazonul, cit de inalta poate fi iarba, sint reguli legate de pomii sau plantele din fata casei (cit de aproape pot fi de trotuar, chestii din astea). Mai sint altele legate de gard (material, culoare, inaltime), sau ca trebuie vopsita lemnaria daca se cojeste etc. Daca faci vreo modificare mai serioasa trebuie sa ceri acordul lor (am facut noi cind am inchis driveway si am pus poarta electrica, dar au acceptat fara probleme).
Carolinah, cu cit e mai mic pomisorul cu atit are sanse mai mari sa se prinda fara probleme.
Leeloo felicitari pentru pasiune, rasadurile tale au depasit faza ca sint deja producatoare.
alintaroma spune:
Ramona noi nu avem nici o regula Drept e ca si cartirul e mic-mic, de fapt doua cul-de-sac si atit! Las ca nu-i rau ca prietena mea sta intr-unul de ala mare si depaseste drama din Desperate housewives
Doar in zona dinbtre strada si trotuar cind plantezi/tai trebuie vorbit cu primaria ca e spatiu public desi tu il ai in grija.
Mulch-ul e asa cum zice Ramona, pur si simplu vezi cum se "topeste" incet, incet si se transforma in pamint. La noi e inca ok doar mai trebuie completat ca probabil fiind gradina brand-new s-a mai asezat si lasat.
Multumesc de sfaturi vis-a-vis de bulboase
Scuzati de
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Am gasit la o babuta in piata,o planta pe care o vazusem intr-un catalog de firma:"urechiusele iepurasului" care are niste frunze catifelate ce fac o mare placere copiilor,am luat-o la un pret derizoriu si daca ii merge bine in gradina va dau si voua pt. ca am impresia ca nu este pretentioasa. |
Am si eu urechi de iepuras. Am sterpelit-o anul trecut de la cimitir. Este nepretentioasa cu o conditie: sa nu i se murdareasca frunzele de pamant. A supravietuit sub zapada si anul acesta este mai frumoasa ca oricand.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
lbelciug spune:
Simali, cum arata urechile astea ca pe google nu gasesc poze?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
simali spune:
citat din mesajul lui Ramona J Simali, scoarta de copac n-o ia la goana, se transforma in compost. |
Desigur! Explicatia era ata de simpla!
Legat de regulile facute de asociatiile de locatari (care sunt si in Europa si la toata lumea civilizata)... va invidiez pentru existenta lor. Stiu ca pot sa fie destul de suparatoare cand esti ocupat si nu prea ai timp de curtea din fata casei dar in timp ele s-au dovedit foarte utile. Ceva ce nu se intelege aici (si eu ma straduiesc la greu sa-i fac pe vecini sa inteleaga) este ca valoarea casei mele este dependenta de modul in care ei isi intretin casa si curtea si invers. Toti suntem interesati sa avem proprietati cat mai valoroase, nu?
Alice
simali spune:
citat din mesajul lui lbelciug Simali, cum arata urechile astea ca pe google nu gasesc poze? Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) My Family |
Cauta "stachys byzantina". Cu ocazia aceasta am aflat si eu cum se numeste ca zau habar n-aveam.
Alice
Ramona J spune:
citat din mesajul lui simali Ceva ce nu se intelege aici (si eu ma straduiesc la greu sa-i fac pe vecini sa inteleaga) este ca valoarea casei mele este dependenta de modul in care ei isi intretin casa si curtea si invers. Toti suntem interesati sa avem proprietati cat mai valoroase, nu? "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Mare adevar ai grait! Cu citiva ani in urma ma gindisem sa cumparam o proprietate in Bucuresti (sau pe linga). Am vizitat si cartierele mai noi (la margineaorasului) - de fapt este impropriu spus cartiere - in general erau niste case printre balarii, fara infrastructura, nimic. In fine, s-o mai fi schimbat cite ceva, dar eu n-am putut sa pricep cum poate costa sute de mii de euro o casa "in the middle of nowhere", printre gunoaie, mai un ciine ratacit.
In sensul asta sint bune HOAs (cum se numesc aici asociatiile de genul asta), desi din cauza lor nu cred ca pot sa-mi iau gaini.
Edit sa mai spun ca eu m-am intrebat de ce primariile nu trag la raspundere proprietarii de case si asociatiile de locatari de la blocuri atunci cind proprietatile nu sint ingrijite. Oare nu exista reguli in sensul asta?
Tala spune:
Vaaai, ce-mi plac urechiusele de iepure! Am vazut parca si in catalogul Siebertz (nu mai stiu la ce pret), asa ca B.nica eu sunt prima pe lista.
Olympia, asa voi face, salata o mut direct afara plus floricele ce mai am.
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
simali spune:
Legile in legatura cu ce trebuie sa faca asociatiile de proprietari sunt destul de ambigue. DE exemplu terenurile din jurul blocurilor apartin parimariilor si tot ele trebuie, teoretic sa intretina spatiile respective (curatenie, plantari, taierea gardurilor vii, etc.). Cand locatarii se apuca ei singuri sa intretina si sa planteze comit o ilegalitate. Ceea ce e o mare aberatie. Pentru ca nici primaria nu intretine decat cand isi aduce aminte, din an in pasti.
Legat de casele din campuri si eu am fost dezamagita. De pilda nu am reusit sa inteleg cum de oameni care aveau cate 5000mp de gradina nu reuseau sa-si smulga de la gura copilasilor o jumatate de metru in plus pentru drumul comun, ca sa poti sa intorci linistit masina sau sa proiectezi un trotuar civilizat. Servitutile de trecere erau atat de inguste ca aproape trebuia sa strangi oglinzile de la masina ca sa poti sa intri pe ele. Pe mine una nu m-au pacalit. Am preferat sa platec mai mult pe mp dar sa construiesc intr-un loc civilizat.
Alice
olympia spune:
Am si eu urechi de iepuras( ce nume frumos), eram convinsa ca e un soi de salvie. Cautand acum am vazut ca-s doar inrudite.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina