Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Multumesc Olympia!

Mai, eu nu am stropit rosiile cu nimic...oare ar trebui??

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Am si eu o intrebare , stie cineva denumirea stintifica a trandafirului din care se poate face dulceata ? Tare mult as vrea sa il gasesc pe aici si din pacate nu dau de el, si m-am gindit ca daca as avea denumirea lui poate mi-ar fi mai usor.
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Alintaroma,eu stiu ca se cheama rosa rugosa.Asta este unul,dar de fapt sunt vreo 3 care sunt de dulceata,ceilalati nu stiu cum se numesc.
edit,inca unu este rosa centifolia.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Alintaroma,eu stiu ca se cheama rosa rugosa.Asta este unul,dar de fapt sunt vreo 3 care sunt de dulceata,ceilalati nu stiu cum se numesc.
edit,inca unu este rosa centifolia.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri

Din gradina mea

Valentina milioane de . Dupa cautarea data pe google pictures, Rosa centifolia e cel care il stiam eu. Multumesc !

Mergi la inceput

Neata!
Am reusit sa pun poze noi cu gradina - daca vreti sa le vedeti le gasiti de aici incolo!

Simali - uite trandafirul caruia ii merge bine: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2398786750050279906mVGbgA - chiar de dimineata am vazut ca bobocul sta sa se deschida deja, si uite si fratiorul lui cel nedezvoltat: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2250684780050279906hzIPEj. Dupa cums e vede, frunzisoarele sunt verzi si ok (adica nu pleostite) nu pare bolnav, dar sunt foarte-foarte mici, nedezvoltate... Oare cum pot sa-l ajut? Acum am inceput sa-l ud o data pe saptamina cu ingrasamint pentru trandafiri, sa vedem daca da ceva rezultate...eu zic ca pamintul acolo e tare prost...dar astept si parerea ta!

Mindria mea in acest moment este acest castravete cel mai mare din cei formati pe oricare din vrejurile din gradina...

Ma duc sa incarc si pozele de la ziua piticului...edit - le gasiti aici!

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Olympia, de ce ai inlocuit majoritatea rasadurilor de rosii, ce patisera? Habar nu am ce este Championul sau bordeleza si pt ce se foloseste.
alintaroma, vrei sa faci dulceata de trandafiri?
Gabriela, f frumoasa curtea ta. Superba floarea clematis. Mie imi plac si stanjeneii, acum e per lor de inflorire. Imi mai place ca ai pus din timp suporti - florile se vor intinde/dezvolta exact cum e suportul. Wow, super sunt violetele tale alb-roz inflorite!
Eu am scos ridichile, nu am avut productie grozav de mare (tot soi lunguiet au fost) si frunzele deja imbatranisera la unele care nu avea deloc dezvoltata in pamant ridichea.
Pozele de la petrecere sunt si ele f frumoase! Mmm, ce superb arata tortul! Eu sunt in pana de idei inca nu stiu ce sa-i fac lui B, dar cu siguranta totul va fi home-made.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Chiar, ca weekendul asta va sarbatoriti si voi! Si la noi totul, mai putin tortul ca aici e prea mare migala , a fost home-made, dar recunosc cinstit a m-a ajutat si soacra, toate dulciurile le-a facut ea, plus o parte din aperitive!
Sa stii ca la ridichi nici eu nu ma pricep - la astea lunguiete tot m-am orientat, dar la cele de luna de ex, pare mare ridichea deasupra, dar cind incerc sa o scot, defapt "bila" e tutita si mica...habar nu am cum sa ma orientez - ar trebui sa urmaresc marimea frunzelor?
Am si eu irisi in gradina, dar au fost plantati tirziu, asa ca eu cred ca flori o sa am abia la anul - acum am doar ceva frunze, si alea subtirele...

Abia astept diseara, baiatul care mi-a pus gazonul mi-a promis ca vine cu masina de tuns ca sa-l tundem pentru prima oara!!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Mustacesc pe langa voi de o vreme ... va citesc dar gata, ma declar si eu gradinareasa vesela !

Eu am inceput anul asta gradina, pentru ca ne-am mutat abia in noiembrie. Nu credeam ca voi invata ceva, dar, se pare ca ma descurc. Va pun cateva poze, cu promisiunea ca mai fac si cu pomii si cu arbustii din spatele casei. In poze e mai mult fata casei si jardinierele la care am muncit cu mama, dupa inspiratia noastra si mie-mi place cum au iesit. Nu m-am incumetat inca sa pun prea multe, dar se pare ca ceea ce am pus s-a prins si se itesc cateva mere, o para si cateva coacaze... capsunii sunt infloriti.
A venit luni cel care a pus gazonul si l-a tuns prima data, parca are alta fata toata curticica.

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2076595510061127569sVpsAQ?vhost=home-and-garden

Revin si cu intrebari.

Mergi la inceput

Liviana, deocamdata caut trandafirul , mai e mult pina la dulceata. E mai mult ceva sentimental, nu stiu cit de pofta mi-e de dulceata de fapt

Leeloo sa iti traiasca feciorul! Frumaosa gradina ai cu ce te mindri.

Lali ai un mic paradis tu acolo. Frumoasa casa si proprietatea, mi-a placut foarte , foarte mult. Good job!!! Sa fiti sanatosi sa va bucurati de ea.

Mergi la inceput

Lali, foarte frumoasa si casa si gradina!! Si aveti si piscina, sunt invidioasa... Ti-au iesit frumoase si jardinierele, bravo!

Aseara au venit baietii si au tuns gazonul - esto incintare acum, a iesit frumos si mirosea curtea...mama, mama! Impreuna cu piticii am mutat toboganul pe gazon si am montat casuta - le mai lipseste un leagan, dar sper sa rezolvam si asta in curind! Lada de nisip m-am gindit totusi sa o montez pe terasa - acolo o sa le pun si o mica piscina - nu de alta, dar ambele au suprafata destul de mare si se va usca gazonul dedesubt...
Acum ca e tunsa iarba iar se vede urit gardul din spatele curtii - la toamna sigur trebuie sa plantez acolo niste pomi - o sa iau 2 mesteceni ca imi plac tare mult, cred ca o salcie (ma bate gindul ca pe asta sa o iau de acum, e un centru linga noi) si am mai vazut un arbore cu frunze rosii (seamana cu un pom fructifer, probabil e ceva prun salbatic sau cam asa ceva...). Dar deocamdata trebuie sa-mi fac un buget sa vad cam cit pot investi in momentul asta in pomi...
As mai vrea sa-mi iau si doi trandafiri cataratori ca sa-i inlocuiesc pe cei care nu s-au prins, dar am vazut ca acum au niste preturi...

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput